λοιπον στις 11-12-15 οι πινακίδες από το χαντια παραδοθηκαν για οικονομικούς λογους και όχι μονο.....(προγραμματισμενη γεννα οποτε διακοπες στο σπιτι και υποψια μηχανικης βλαβης)
αρχικα το καλοκαιρι του 2014 ειχα αλλαξει 2 σωλήνες νερου που πανε στον πνευμονα του αεριου (εχω συστημα αεριου στο αμαξι) με αποτέλεσμα για καποιο λογο προφανως ελαφρο τσακισμα στο οποιο δεν εδωσα σημασια ειχε σαν αποτέλεσμα σε ανηφορα να εχω μικρη ροη νερου στον πνευμονα και η θερμοκρασια αεριου να παραμενει χαμηλη οποτε εφτασε σε σημειο να ψεκασει στον θαλαμο καυσης 0 βαθμούς και σε συνδυασμο με την θερμοκραια βαλβιδας να κανει προσωρινη ζημια η οποια μου βγηκε αργοτερα αρχες γεναρη του 2015 οπου μου ξεκολησε εδρα και κατεβασε την βαλβιδα περιπου στα 2χιλιοστα μαζι με την εδρα προς τα κατω.....το αμαξι το κυκλοφορουσα στην ζουλα χωρις πινακίδες γυρω γυρω το τετραγωνο ποτε στην πολη και το αφηνα να κανει το βεντιλατερ 4-5 φορες κυκλο
Μεχρι τον μαιο του 15 στο αμαξι δεν εγινε η παραμικρη εργασια μιας και μεσολαβησε η γεννηση του 2ου παιδιου οποτε δεν ασχοληθηκα.
τον μαιο αρχισα να λυνω σε πρωτη φαση την εισαγωγή οπου βγαζοντας τις βιδες αρχισε να τρεχει νερο οποτε η φλαντζα ειχε γινει σα το κεντημα της γιαγιας,,,,,
οι υποψίες μου επαληθευθικαν και μετα από 281.970 χλμτρα στο κοντερ η φλαντζα ειχε αυτή την μορφη όταν εβγαλα το καπακι....
πρωτο μελημα ηταν να βρω καπακι...
βρηκα και πιστευω ότι είναι καλο και δεν θα βγαλει πρόβλημα να εχει κανενα ρηγμα το πλανιαρισα
αγορασα γνησια φλαντζα σετ τσιμούχες βιδες ετριψα βαλβιδες με τον παραδοσιακο τροπο ρυθμισα αυτές με τα καπελωτα που με ταλαιπωρησαν κανα 3ωρο για να τις φερω εκει που θελω εγω παντα εντος οριων κατασκευαστη μπηκαν ολες οι τσιμούχες φλαντζες καινούργιες
αγορασα ένα ροποκλειδο σε πολύ καλη τιμη δανειστικα ένα μοιροκλειδο και μπηκε το καινουργιο καπακι επανω και σφιχτικε με αργες κινησεις στα ορια και με τον τροπο που οριζει ο κατασκευαστης
ανοιχτικαν οι τρυπες και εγινε σπειρωμα με κολαουζο για να μπουν τα ακροφυσια με τεφλον του αεριου επανω στην κεφαλη στεγανοποιηθηκαν με ειδικη κολλα
και ολη η κεφαλη τοποθετημενη...
επισης αλλαχτηκε η τρομπα νερου που δεν ειχε αλλαχθεί ποτε αγορασα σπιραλ και ξαναπερασα ολο το μηχανοστασιο στα καλωδια με σπιραλ και πανινη ταινια που χρειαζετε..ξεχωρισα την πλεξουδα του αεριου με αυτην του αυτοκινητου
φυσικα μπηκαν καινουργια λαδια φιλτρα βαλβολινες παραφλου με σημειο βρασμου στους 140 βαθμούς και όλα καλα....φυσικα στην πορεια βγηκαν και άλλες ζημιες όπως σπασμενο γραναζι που δινει κινηση στον αισθητηρα ταχύτητας και τελικα αντικατσταθηκε που το ανακαλυψα στο τελος αφου ειχα ηδη προμηθευτεί καντραν (πιο καινουργιο από το δικο μου) και αισθητηρα ταχύτητας...ένα πρόβλημα στον ρυθμιστη πιεσης καυσιμου που οδηγησε σε προληπτικη αλλαγη τρομπας βενζίνας (εχω και μια καβαντζα τρομπα)
το αποτέλεσμα ολο με δικαιωσε εχω να πω μιας και οι ωρες που δαπανηθηκαν ηταν παρα πολλες.....
πριν από μερες ανακαλυφθηκε πρόβλημα στον πνευμονα του αεριου οπου αλλαχθηκε με ιδια μαρκα πιο καινουργιο μοντελο επαναρυθμιση του αεριου και το αυτοκινητο δουλευει πλεον αψογα....
στο μεσο διαστημα εγινε μια μελετη για αντικατσταση ολων των επιστροφων αναρτησης λημ όχι όμως με γνησια αλλα με εξαρτήματα αλουμινιου αερα που περιλαμβανει κολεκτερ ακροφυσια για ταις διακλαδώσεις και σωλήνες βενζίνας ενισχυμενες ακριβως ιδιας εσωτερικης διαμετρου.....αυτό η ιστορια μου γλυτωσε στην τσεπη κανα 180αρι ευρω διοτι για ολες τις επιστροφες του μηχανοστασιου ηθελα γυρω στα 300+ ευρω και με 110 ευρω τις εφταξα ολες.....
φτασαμε λοιπον και στις 12-01 2016 παραλαβαμε πλεον τις πινακίδες και το αμαξι ετοιμο προς κυκλοφορια..
να ευχαριστησω δημοσια το μελος μπιλαρρας που φροντισε να μου στειλει τα σωστα ανταλακτικα ετσι ώστε να ξανανιωσει παλι το ξαντια........