Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.298
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
...edo stis germanofones agores ta Alfa ke idika ta 33 ichane katastrofiki fimi gia skouria, aksiopistia, ilektrika ke genikos piotita kataskevis...to mono pou enthousiase itane o tropos pou ourliasane ke apodidane oi kinitires tis Alfa Romeo...akoma ke simera afti i eteria ipoferi apo afto to kako image pou dimiourigsane ta Alfa Romeo tis chronologias 80 me 90!
An tora anageniete i agora gia Alfa ine epidi basika thimate o kosmos tis istorikes Alfa...ke epidi tora i kataskeves tis eterias ine sto epipedo aksiopistias pou ipagorevi afto to istoriko Onoma.
Prosopika mou aresoune oi Alfa tou 60 ke 70!.. genikos pao ta italika tutu!
η συγκεκριμενη alfa ηταν κατι παραπανω απο μυθος στην ιταλια...
την χρησιμοποιησε η αστυνομια carabinieri, τρομοκρατες μιαφιοζοι κ κλεφτες!!!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
...mafiosi, kleftes...ahhhh, gia afto tin pao ke ego ke thelo mia...

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ναι σου λεω! και στα χω ξαναπει.. ειχανε γ@μηθει να με κυνηγανε με δαυτες... :lol:

gerovas

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
και εμένα μου αρεσουν οι alfa του 60 κ 70 αλλά για τα 33αρια έχω ακούσει τα χειρότερα για αυτό και ρώτησα. (ένας πρώτος ξαδερφος είχε, καλός οδηγος και νοοτροποια πάντα να πέρνει καινούργιο. μέχρι τα 50 έχει αλάξει 8 και όλα καινούργια. το 33αρι ομως το βλέπει και τρέχει μέχρι και σήμερα ένα τρομερό πράγμα)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ακολουθούν μερικές εικόνες και από το δικό μου σαραβαλάκι που οδηγώ σήμερα (μέχρι να βρω και εκείνη την κατάλληλη ΧΜ που αναζητώ, όταν γίνουν κατάλληλες οι συνθήκες...): Skoda Octavia 1.6 TDI DSG Elegance, κατασκευής 11/2013, παράδοση σε εμένα στις 8/1/2014 με σήμερα ακριβώς 40.000χλμ.

Πλεονεκτήματα:
  • Άριστη θέση οδήγησης για οικογενειακό (κάθεσαι αρκετά χαμηλά με σχεδόν κάθετο τιμόνι και πολύ καλή ορατότητα)
  • Καλή ποιότητα κατασκευής με ένα εξαιρετικό και εργονομικό ταμπλό (καλύτερη ποιότητα από την Boxster S, μοντέλο 2010, του αδελφού μου!)
  • Ίσως μία από τις καλύτερες εφαρμογές του ημιάκαμπτου άξονα πίσω σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ποιότητας κύλισης
  • Πολύ μεγάλη οικονομία από τον μικρό Diesel (μέση κατανάλωση 5.5λτ/100χλμ) και καλές, σχετικά, επιδόσεις (η ιπποδύναμη δεν είναι η ανακοινωθείσα των 105 ίππων, αλλά το περιοδικό Drive το δυναμομέτρησε στα 121 άλογα)
  • Αθόρυβη λειτουργία κινητήρα για diesel και εξαιρετικά πολιτισμένη, χωρίς κραδασμούς (σε αντίθεση με αυτό που λένε τα περιοδικά)
  • Καλή λειτουργία του 7τάχυτου DSG (οι επιδόσεις είναι πολύ καλύτερες από ότι με το χειροκίνητο κιβώτιο)
  • Καλά φρένα
  • Ανήκει στα μοντέλα χωρίς το λογισμικό εξαπάτησης της VW!
Μειονεκτήματα:
  • Δεν είναι CITROEN! Τι σημαίνει αυτό? Παρά την καλή ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά, απέχει έτη φωτός από μία υδροπνευματική Citroen. Άτσαλη υποστροφή, παραμένουν οι άκομψες αναπηδήσεις του ημιάκαμπτου στις ανωμαλίες, σκληρή ανάρτηση.
  • Η ποιότητα κατασκευής εξακολουθεί να απέχει από τα "αδέλφια" της VW & Audi (ότι πληρώνεις, παίρνεις, βέβαια - να δείτε πως τρίζουν τα παράθυρα όταν είναι μισάνοιχτα και κλείνω τις πόρτες)
  • Το DSG δεν αφήνει τον πλήρη έλεγχο στον οδηγό στη χειροκίνητη λειτουργία. Δε με πειράζει που είναι όντως λίγο απότομο στις χαμηλές σχέσεις, ακριβώς όπως το λένε τα περιοδικά.

IMG_20151220_122128.jpg
IMG_20151220_115347.jpg

IMG_20151220_122047.jpg

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ευτυχως δεν ειναι ακομα ενα λευκο νεο Octavia. Ομορφο χρωμα! Μ αρεσει γιατι ειναι σχετικα κομψο και οχι υπερβολικο-κραυγαλεο αισθητικα και "γωνιαστο".. Και μεσα καλο ειναι αισθητικα. Μακαρι να μη βγαλει θεματα το DSG7 και overall ειναι εξαιρετικο value for money! Να το χαρεις και οταν το βαρεθεις να παρεις μια citroen που τοσο θελεις.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ευτυχως δεν ειναι ακομα ενα λευκο νεο Octavia. Ομορφο χρωμα! Μ αρεσει γιατι ειναι σχετικα κομψο και οχι υπερβολικο-κραυγαλεο αισθητικα και "γωνιαστο".. Και μεσα καλο ειναι αισθητικα. Μακαρι να μη βγαλει θεματα το DSG7 και overall ειναι εξαιρετικο value for money! Να το χαρεις και οταν το βαρεθεις να παρεις μια citroen που τοσο θελεις.
Σε ευχαριστώ πολύ! Εξ' αιτίας του χρώματος, όμως, ξέρεις πόσες φορές μου το έχουν χαράξει με κλειδί? Αυτή τη στιγμή έχει μία μεγαλοπρεπέστατη γρατζουνιά στην πόστα μου σε ευθεία γραμμή από αιχμηρό αντικείμενο. Αρχές Σεπτεμβρίου το παρκάρισα κάτω από κάτι πεύκα, μαζί με πολλά άλλα αυτοκίνητα, στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που εργάζομαι, μακριά από το πάρκινγκ των εργαζομένων για να έχει σκιά. Το μεσημέρι που έφευγα βρήκα όλη την αριστερή πλευρά, από μπροστά έως πίσω, χτυπημένη με μανία από αιχμηρό αντικείμενο! Μου κόστισε 300 ευρώ για να το επαναφέρω! Κάποιος στεναχωρημένος ασθενής θα είδε το ιατρόσημο (για τη γυναίκα μου που είναι γιατρός, εγώ είμαι βιολόγος), είδε το χρώμα που ξεχωρίζει και εκτονώθηκε στο αυτοκίνητο. Έβγαλα αμέσως τα ιατρόσημα...

Θα έχω το Skoda για περισσότερη αξιοπιστία, ως οικογενειακό μεταφορικό μέσο, αλλά και τη Citroen που σκοπεύω να πάρω, όσο παλιά και να είναι, θα τη χρησιμοποιώ όσο πιο συχνά μπορώ. Οι καλές Citroen είναι το αντίδοτο για πολλές ασχήμιες της καθημερινότητάς μας. Θυμάσαι τη διαφήμιση με τη C5/C6 και τον Sean Connery που γινόταν νεότερος όσο την οδηγούσε?

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.298
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Σε ευχαριστώ πολύ! Εξ' αιτίας του χρώματος, όμως, ξέρεις πόσες φορές μου το έχουν χαράξει με κλειδί? Αυτή τη στιγμή έχει μία μεγαλοπρεπέστατη γρατζουνιά στην πόστα μου σε ευθεία γραμμή από αιχμηρό αντικείμενο. Αρχές Σεπτεμβρίου το παρκάρισα κάτω από κάτι πεύκα, μαζί με πολλά άλλα αυτοκίνητα, στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που εργάζομαι, μακριά από το πάρκινγκ των εργαζομένων για να έχει σκιά. Το μεσημέρι που έφευγα βρήκα όλη την αριστερή πλευρά, από μπροστά έως πίσω, χτυπημένη με μανία από αιχμηρό αντικείμενο! Μου κόστισε 300 ευρώ για να το επαναφέρω! Κάποιος στεναχωρημένος ασθενής θα είδε το ιατρόσημο (για τη γυναίκα μου που είναι γιατρός, εγώ είμαι βιολόγος), είδε το χρώμα που ξεχωρίζει και εκτονώθηκε στο αυτοκίνητο. Έβγαλα αμέσως τα ιατρόσημα...
θα τα βγαλω κ εγω απο το axel δεν το ειχα σκεφτει αυτό...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
θα τα βγαλω κ εγω απο το axel δεν το ειχα σκεφτει αυτό...
Δυστυχώς, υπάρχει πολύ δυστυχία παντού, εκτυλίσσονται πολλές τραγωδίες μπροστά στα μάτια μας και ο κόσμος έχει χάσει προ πολλού την ψυχραιμία του και την υπομονή του... Δε με πείραξε καθόλου η ζημιά στο αυτοκίνητο λόγω της εκτόνωσης του ασθενή/συγγενή, εάν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Στεναχωριέμαι ακριβώς για τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει κάτι τέτοιο, ακόμα και εάν οι λόγοι αυτοί ήταν δόλος, ή χαβαλές και όχι κάποια στεναχώρια.

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Δυστυχώς, υπάρχει πολύ δυστυχία παντού, εκτυλίσσονται πολλές τραγωδίες μπροστά στα μάτια μας και ο κόσμος έχει χάσει προ πολλού την ψυχραιμία του και την υπομονή του... Δε με πείραξε καθόλου η ζημιά στο αυτοκίνητο λόγω της εκτόνωσης του ασθενή/συγγενή, εάν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Στεναχωριέμαι ακριβώς για τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει κάτι τέτοιο, ακόμα και εάν οι λόγοι αυτοί ήταν δόλος, ή χαβαλές και όχι κάποια στεναχώρια.
Ψυχραιμα το πηρες, μπραβο!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μην ..και πειραξεις τιποτα....εσυ...:rocket:
Είναι παράνομο να έχεις τέτοια αυτοκόλλητα αν δεν είσαι γιατρός. Αν σε σταματήσουν και δεν έχεις ιατρικό δελτίο νομίζω έχει πρόστιμο.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Είναι παράνομο να έχεις τέτοια αυτοκόλλητα αν δεν είσαι γιατρός. Αν σε σταματήσουν και δεν έχεις ιατρικό δελτίο νομίζω έχει πρόστιμο.
Ναι, καταλαβαίνω. Ο Ιατρικός Σύλλογος βέβαια λέει ότι το ιατρόσημο ισχύει με την επίδειξη της Ιατρικής ταυτότητας. Φαντάζομαι ότι αυτό σημαίνει ότι εάν δεν την έχεις μαζί σου, είναι σα να μην ισχύει. Εάν, π.χ., πρέπει ένα μέλος της οικογενείας του γιατρού να δανειστεί το αυτοκίνητο, σύζυγος, γιος, κόρη, κ.λ.π. τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός ελέγχου από την τροχαία? (δηλαδή είναι απορία μου, μήπως γνωρίζεις την απάντηση?). Το ιατρόσημο το είχαμε διότι είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που είμαι μόνος μου στο αυτοκίνητο (μία από αυτές η συνάντησή μας!).

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ναι, καταλαβαίνω. Ο Ιατρικός Σύλλογος βέβαια λέει ότι το ιατρόσημο ισχύει με την επίδειξη της Ιατρικής ταυτότητας. Φαντάζομαι ότι αυτό σημαίνει ότι εάν δεν την έχεις μαζί σου, είναι σα να μην ισχύει. Εάν, π.χ., πρέπει ένα μέλος της οικογενείας του γιατρού να δανειστεί το αυτοκίνητο, σύζυγος, γιος, κόρη, κ.λ.π. τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός ελέγχου από την τροχαία? (δηλαδή είναι απορία μου, μήπως γνωρίζεις την απάντηση?). Το ιατρόσημο το είχαμε διότι είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που είμαι μόνος μου στο αυτοκίνητο (μία από αυτές η συνάντησή μας!).
Το γράμμα του νόμου λέει ότι πρέπει το σήμα να το φέρει αυτοκίνητο γιατρού. Λογικά αν το δανειστεί σύζυγος η τέκνο δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα :)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το γράμμα του νόμου λέει ότι πρέπει το σήμα να το φέρει αυτοκίνητο γιατρού. Λογικά αν το δανειστεί σύζυγος η τέκνο δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα :)
Έτσι κι αλλιώς το βγάλαμε τώρα! Υπάρχουν και άλλες παγίδες με το ιατρόσημο. Π.χ., εάν γίνει ένα συμβάν στο δρόμο (τροχαίο) και για κάποιο λόγο δε σταματήσεις (από απροσεξία, έχεις μικρό παιδί στο αυτοκίνητο και έχουν ήδη σταματήσει άλλοι, κ.λ.π.), μπορεί κάποιος στο συμβάν να δει το ιατρόσημο, να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας και να σε καταδώσει ότι δε σταμάτησες, ως όφειλες ως γιατρός! Βεβαίως, όπου μπορείς, είτε γιατρός είτε όχι, να κατεβείς να βοηθήσεις (το έχουμε κάνει 2 φορές, και τις 2 σοβαρά ατυχήματα με μηχανάκι).

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
και καλα κανατε νικηφορε!!!!!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
λοιπον στις 11-12-15 οι πινακίδες από το χαντια παραδοθηκαν για οικονομικούς λογους και όχι μονο.....(προγραμματισμενη γεννα οποτε διακοπες στο σπιτι και υποψια μηχανικης βλαβης)
αρχικα το καλοκαιρι του 2014 ειχα αλλαξει 2 σωλήνες νερου που πανε στον πνευμονα του αεριου (εχω συστημα αεριου στο αμαξι) με αποτέλεσμα για καποιο λογο προφανως ελαφρο τσακισμα στο οποιο δεν εδωσα σημασια ειχε σαν αποτέλεσμα σε ανηφορα να εχω μικρη ροη νερου στον πνευμονα και η θερμοκρασια αεριου να παραμενει χαμηλη οποτε εφτασε σε σημειο να ψεκασει στον θαλαμο καυσης 0 βαθμούς και σε συνδυασμο με την θερμοκραια βαλβιδας να κανει προσωρινη ζημια η οποια μου βγηκε αργοτερα αρχες γεναρη του 2015 οπου μου ξεκολησε εδρα και κατεβασε την βαλβιδα περιπου στα 2χιλιοστα μαζι με την εδρα προς τα κατω.....το αμαξι το κυκλοφορουσα στην ζουλα χωρις πινακίδες γυρω γυρω το τετραγωνο ποτε στην πολη και το αφηνα να κανει το βεντιλατερ 4-5 φορες κυκλο
Μεχρι τον μαιο του 15 στο αμαξι δεν εγινε η παραμικρη εργασια μιας και μεσολαβησε η γεννηση του 2ου παιδιου οποτε δεν ασχοληθηκα.
τον μαιο αρχισα να λυνω σε πρωτη φαση την εισαγωγή οπου βγαζοντας τις βιδες αρχισε να τρεχει νερο οποτε η φλαντζα ειχε γινει σα το κεντημα της γιαγιας,,,,,
οι υποψίες μου επαληθευθικαν και μετα από 281.970 χλμτρα στο κοντερ η φλαντζα ειχε αυτή την μορφη όταν εβγαλα το καπακι....
P6090044.JPG

P6090046.JPG

πρωτο μελημα ηταν να βρω καπακι...
βρηκα και πιστευω ότι είναι καλο και δεν θα βγαλει πρόβλημα να εχει κανενα ρηγμα το πλανιαρισα
αγορασα γνησια φλαντζα σετ τσιμούχες βιδες ετριψα βαλβιδες με τον παραδοσιακο τροπο ρυθμισα αυτές με τα καπελωτα που με ταλαιπωρησαν κανα 3ωρο για να τις φερω εκει που θελω εγω παντα εντος οριων κατασκευαστη μπηκαν ολες οι τσιμούχες φλαντζες καινούργιες
P7060003.JPG

αγορασα ένα ροποκλειδο σε πολύ καλη τιμη δανειστικα ένα μοιροκλειδο και μπηκε το καινουργιο καπακι επανω και σφιχτικε με αργες κινησεις στα ορια και με τον τροπο που οριζει ο κατασκευαστης
ανοιχτικαν οι τρυπες και εγινε σπειρωμα με κολαουζο για να μπουν τα ακροφυσια με τεφλον του αεριου επανω στην κεφαλη στεγανοποιηθηκαν με ειδικη κολλα
P7060010.JPG

και ολη η κεφαλη τοποθετημενη...
P7060014.JPG

επισης αλλαχτηκε η τρομπα νερου που δεν ειχε αλλαχθεί ποτε αγορασα σπιραλ και ξαναπερασα ολο το μηχανοστασιο στα καλωδια με σπιραλ και πανινη ταινια που χρειαζετε..ξεχωρισα την πλεξουδα του αεριου με αυτην του αυτοκινητου
φυσικα μπηκαν καινουργια λαδια φιλτρα βαλβολινες παραφλου με σημειο βρασμου στους 140 βαθμούς και όλα καλα....φυσικα στην πορεια βγηκαν και άλλες ζημιες όπως σπασμενο γραναζι που δινει κινηση στον αισθητηρα ταχύτητας και τελικα αντικατσταθηκε που το ανακαλυψα στο τελος αφου ειχα ηδη προμηθευτεί καντραν (πιο καινουργιο από το δικο μου) και αισθητηρα ταχύτητας...ένα πρόβλημα στον ρυθμιστη πιεσης καυσιμου που οδηγησε σε προληπτικη αλλαγη τρομπας βενζίνας (εχω και μια καβαντζα τρομπα)
το αποτέλεσμα ολο με δικαιωσε εχω να πω μιας και οι ωρες που δαπανηθηκαν ηταν παρα πολλες.....
πριν από μερες ανακαλυφθηκε πρόβλημα στον πνευμονα του αεριου οπου αλλαχθηκε με ιδια μαρκα πιο καινουργιο μοντελο επαναρυθμιση του αεριου και το αυτοκινητο δουλευει πλεον αψογα....
στο μεσο διαστημα εγινε μια μελετη για αντικατσταση ολων των επιστροφων αναρτησης λημ όχι όμως με γνησια αλλα με εξαρτήματα αλουμινιου αερα που περιλαμβανει κολεκτερ ακροφυσια για ταις διακλαδώσεις και σωλήνες βενζίνας ενισχυμενες ακριβως ιδιας εσωτερικης διαμετρου.....αυτό η ιστορια μου γλυτωσε στην τσεπη κανα 180αρι ευρω διοτι για ολες τις επιστροφες του μηχανοστασιου ηθελα γυρω στα 300+ ευρω και με 110 ευρω τις εφταξα ολες.....
φτασαμε λοιπον και στις 12-01 2016 παραλαβαμε πλεον τις πινακίδες και το αμαξι ετοιμο προς κυκλοφορια..
να ευχαριστησω δημοσια το μελος μπιλαρρας που φροντισε να μου στειλει τα σωστα ανταλακτικα ετσι ώστε να ξανανιωσει παλι το ξαντια........

Last edited:
Top Bottom