Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Reaction score
17.843
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Μα σας πω ότι όχι μόνο δεν έχω οδηγήσει , αλλά ούτε έχω βρεθεί επιβάτης σε ένα τέτοιο !!

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Σκαραβαιο εχει ο πατερας ενος φιλου,εδω και σχεδον 50 χρονια.Μεχρι πολυ προσφατα ηταν και το μοναδικο αυτοκινητο της οικογενειας,το χρησιμοποιουσαν καθημερινα τα παιδια αλλα εκαναν και ταξιδια ανα την Ελλαδα.Τα παιδια εν τω μεταξυ καμμια σχεση με κλασσικοφιλους,αλλα κανενα προβλημα.
Εχω μπει επιβατης καποιες φορες και παρα τριχα δεν ετυχε να το οδηγησω.Νομιζω εχω μπει και με βροχη χωρις να θυμαμαι κατι ανησυχητικο.

Να πω επισης οτι μου αρεσει που το εικονιζομενο επανηλθε απο την προτερη ''χιπικη'' κατασταση.Γενικως δεν μου αρεσει να βλεπω τετοια αυτοκινητα,και δυστυχως θυμαμαι να εβλεπα αρκετα 2cv ετσι.Το αποκορυφωμα βεβαια,ειναι οτι παλιοτερα ειχαμε στη γειτονια μια χιπικη 180 ponton...:dizzy:

GiwrgosTer

Member
Reaction score
559
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Εξαιρετική αποκατάσταση. Εχετε ρίξει ΠΟΛΛΗ δουλειά και προφανώς και χρήμα.

Ανασύρω μνήμες από το διπλανό, και βλέπω στηρίγματα στα πούλια ( αντιρίδες ) που λείπουν, το κλαξον στο τιμόνι είχε ημιστεφάνη, φυσικά δεν είχε νίκελ στην εισαγωγή αέρα, και στενό φωτιστικό πινακίδας. Δεν τα απαριθμώ για να υποτιμησω το δικό σας που είναι κούκλα. Φυσικά εκείνο ήταν 1967, μπορεί να είχαν διαφορές.

Εχεις και το κλειδί , λαμαρινάκι, με το το VW διάτρητο στην κεφαλή ?
Ευχαριστουμε πολυ :love:
Ακομα βεβαια υπαρχουν θεματακια προς βελτιωση αλλα ειναι σε αρκετα αξιοσεβαστη κατασταση για daily driver.
Οντως, η ημιστεφανη για παραδειγμα μπηκε το 1966 κτλπ, αυτες οι μικρες λεπτομερειες που αλλαζαν καθε χρονο τους δινει εξτρα χαρακτηρα
Δυστυχως το οριτζιναλ διατρητο κλειδι ειχε χαθει μαλλον, αυτο που βγαλαμε ειναι απλο.

GiwrgosTer

Member
Reaction score
559
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Σκαραβαιο εχει ο πατερας ενος φιλου,εδω και σχεδον 50 χρονια.Μεχρι πολυ προσφατα ηταν και το μοναδικο αυτοκινητο της οικογενειας,το χρησιμοποιουσαν καθημερινα τα παιδια αλλα εκαναν και ταξιδια ανα την Ελλαδα.Τα παιδια εν τω μεταξυ καμμια σχεση με κλασσικοφιλους,αλλα κανενα προβλημα.
Εχω μπει επιβατης καποιες φορες και παρα τριχα δεν ετυχε να το οδηγησω.Νομιζω εχω μπει και με βροχη χωρις να θυμαμαι κατι ανησυχητικο.

Να πω επισης οτι μου αρεσει που το εικονιζομενο επανηλθε απο την προτερη ''χιπικη'' κατασταση.Γενικως δεν μου αρεσει να βλεπω τετοια αυτοκινητα,και δυστυχως θυμαμαι να εβλεπα αρκετα 2cv ετσι.Το αποκορυφωμα βεβαια,ειναι οτι παλιοτερα ειχαμε στη γειτονια μια χιπικη 180 ponton...:dizzy:
Οσο πιο κοντα στην εργοστασιακη "κατασταση" τοσο το καλυτερο προσωπικα !
Οσο για την οδηγηση σε βροχη, καθως μεχρι του '67 ειχαν μονο μια ταχυτητα οι υαλοκαθαριστηρες.
Νομιζω εχουμε βγει αρκετα off-topic βεβαια, ισως θα ταν καλη ιδεα να ανοιξω ενα θεμα για τον σκαραβαιο, να μεταφερθει η συζητηση εκει, να βαλω και καποιες φωτο απ την ανακατασκευη αν ενδιαφερεστε κτλπ

nonos

Member
Reaction score
21.774
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μα και βέβαια!
Στην ενότητα "Λοιπά ιστορικά - Other classics" μπορείς να ανοίξεις το θέμα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.326
Πόντοι
747
Εχω πολλά χιλιομετρα με σκαραβαίους. Και έχω στην γειτονια αρκετούς. Κάποιοι κινούνται, ένας πωλείτο πριν κάποιο καιρό, ένα σαπίζει σε μια αυλή, με αυτόν κυκλοφορούσαμε πριν, ........άσε, πάνω από 50 χρόνια. Εμαθα όλη την παρέα πάνω σε αυτόν.

Ειχε και μια φίλη της εφηβείας έναν ( παρατσουκλι φριτς ), που δεν είχε καν δείκτη βενζίνης, βάζαμε ξύλο στο τεπόζιτο να δούμε την στάθμη.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.546
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Αναστήθηκε το Picasso! Βρέθηκε ειδικός που καθάρισε τα μπεκ με ανέλπιστα χαμηλό κόστος και έγιναν σα καινούρια! Ο "ειδικός" βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, ο μηχανικός μου τον βρήκε και έχει τα στοιχεία του. Μπορώ να τον ρωτήσω, εάν κάποιος ενδιαφέρεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημήτρη - visa chrono για τις υπερπολύτιμες συμβουλές του, πληροφορίες για συνεργεία-ανταλλακτικά και την προτροπή του να μην το παρατήσω!

34126

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.326
Πόντοι
747
Άριστα. Είχα ρωτήσει τι έπαθαν, για να βοηθήσω. Συνήθως, βουλώνουν και ...."κατουρανε" αντί να ψεκαζουν, αλλά με καθαρισμό με υπερηχους και αλλαγή στα τσιμουχακια, επανέρχονται.
Φυσικά παίζει ρόλο και ο τύπος τους, αλλά οι έμπειροι εξειδικευμενοι τα ρυθμίζουν.
Μεγάλη εμπειρία έχουν οι ντηζελαδες.
Χαίρομαι που εοισκευαστηκαν, τώρα πρέπει να ελέγξεις και την κατανάλωση.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Άριστα. Είχα ρωτήσει τι έπαθαν, για να βοηθήσω. Συνήθως, βουλώνουν και ...."κατουρανε" αντί να ψεκαζουν, αλλά με καθαρισμό με υπερηχους και αλλαγή στα τσιμουχακια, επανέρχονται.
Φυσικά παίζει ρόλο και ο τύπος τους, αλλά οι έμπειροι εξειδικευμενοι τα ρυθμίζουν.
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Η κατανάλωση είναι αρκετά πιο χαμηλή μέσα στην πόλη. Όχι ότι ήταν πολύ υψηλη πάντα, βέβαια. Τουλάχιστον αυτό το λίγο που μπόρεσα να οδηγήσω με σπασμένο χέρι!

visa chrono

Member
Reaction score
27.891
Πόντοι
1.607
Αναστήθηκε το Picasso! Βρέθηκε ειδικός που καθάρισε τα μπεκ με ανέλπιστα χαμηλό κόστος και έγιναν σα καινούρια! Ο "ειδικός" βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, ο μηχανικός μου τον βρήκε και έχει τα στοιχεία του. Μπορώ να τον ρωτήσω, εάν κάποιος ενδιαφέρεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημήτρη - visa chrono για τις υπερπολύτιμες συμβουλές του, πληροφορίες για συνεργεία-ανταλλακτικά και την προτροπή του να μην το παρατήσω!

View attachment 34126
Bravo Nikola
Τα υπολοιπα στα ειπα ..
Απλος πουλα το και μην ξαναπαρεις new citroen my opinion :X:lock:...

Κρατα το χαμογελο που σου δινουν τα κλασσικα original citroen :citrolove::lovecitroen:

dap

Member
Reaction score
1.271
Πόντοι
407
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Η κατανάλωση είναι αρκετά πιο χαμηλή μέσα στην πόλη. Όχι ότι ήταν πολύ υψηλη πάντα, βέβαια. Τουλάχιστον αυτό το λίγο που μπόρεσα να οδηγήσω με σπασμένο χέρι!
Είπαμε, το επόμενο θα είναι αυτόματο......

nonos

Member
Reaction score
21.774
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τέλος καλό όλα καλά Νίκο! Ψυχραιμία πάντα είναι το συμπέρασμα!
Σε παρόμοιο ύφος αγόρασα σε αστείο κόστος κι εγώ καβατζα μια μπεκιερα με την τετράδα πάνω να υπάρχει. Μεταχειρισμένη με γνωστό ιστορικό από ίδιο αυτοκίνητο 1.8 ηλεκτρογκαζο cf3 για την 156. Θα φύγουν στον παλμό για καθάρισμα και αλλαγή τσιμουχακια προληπτικα.
Αραιά και που η δικιά μου, μου πετάει check με σφάλμα ανάφλεξης στον 4ο από το διαγνωστικό. Καμία διαφορά στην αποδοση. Μπουζί οκ αν και θέλω να βάλω τα ngk γιατι φοράει τα denso. Έκανα και swap πολλαπλασιαστη μεταξύ 2ου και 4ου και δεν άλλαξε κάτι στη διάγνωση.. οπότε...δεν έμεινε και κάτι αλλο ;)

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.546
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

View attachment 34126
Αισθάνομαι μια ανακούφιση με δεδομένο ότι έχω και εγώ Picasso Diesel :thumbs:

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Μετά τον καθαρισμό των μπεκ βλέπω και βιώνω απίστευτα χαμηλές καταναλώσεις που δεν είχε ποτέ το αυτοκίνητο. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, συνολική αυτονομία σχεδόν 1400χλμ μέσα στην πόλη! Σημειωτέον, το ντεπόζιτο είναι 55 λίτρα.

34208
34209

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.326
Πόντοι
747
...εδώ, πρέπει να εκτιμήσεις κάποιες παραμέτρους.

Το υπολογιστικό, λαμβάνει υπ' όψιν τις τελευταίες καταναλώσεις, τελευταίων 5-10-15 λεπτών, ανάλογα με τον προγραμματισμό του, για να βγάζει τον μέσο όρο και την αναμενόμενη ακτίνα δράσης ( επάρκειας ) ανάλογα με την παρεχόμενη ποσότητα καυσίμου..

Αν έχει λάβει την στιγμιαία κατανάλωση σε αναμονή πχ 0,4 λίτρα / ώρα, και γεμίσεις, αυτή είναι η μέση κατανάλωση που υπολογίζει μόλις γεμίσεις. και ξανα-υπολογίσει, στο επόμενο διάστημα, 5-10-15 λεπτών, μέχρι να ξανα-υπολογίσει.

Παράδειγμα. Ερχεσαι από ταξίδι, πχ Λαμία, κινείσαι σε ανοικτό δρόμο, με αναλογικά χαμηλή και σταθερή κατανάλωση, σου δίνει ας πούμε 200 χιλ, και μόλις φτάσεις σε κίνηση, στην Μεταμόρφωση,1η-2α, κλπ, ξαφνικά, κατεβαίνει στα 150.

Το ίδιο και στο γέμισμα. Μετά το γέμισμα που δίνει τα 1340 χιλ, αν κάνεις μια διαδρομή, ξανα-υπολογίζει ξανά, και σε λίγο διάστημα, εξαρτάται από τον χρόνο επαναυπολογισμού τα 5-10-15 λεπτά, θα σου δείξει την νέα επάρκεια, που προφανώς θα είναι μικρότερη.

Οι τωρινές ενδείξεις, με βάση τα 55 λίτρα χωρητικότητας, δίνουν 4,10 λίτρα / 100, που είναι εξαιρετικά χαμηλή, ακόμα και για diesel, ακόμα και για ανοικτό δρόμο και με λογικη ταχύτητα, πχ 90 χιλ/ ώρα. Πόσο μάλλον σε κινηση πόλης.

Δεν αντιλέγω ότι καθαρά μπέκ, δίνουν έναν ιδανικό διασκορπισμό καυσίμου, ίσως και τον ιδανικό αν η μέτρηση αέρα και ανάλογα με την θερμοκρασία φτιάχνει και ένα πιο "φτωχό" μίγμα, αλλά, επαναλαμβάνω η κατανάλωση ( που κανονικά μετριέται εργαστηριακά ανα ίππο και ώρα ) είναι ΠΟΛΥ χαμηλή για τέτοιο κινητήρα και μέγεθος / βάρος οχήματος.

Υποθέτω ότι ο κεντρικός υπολογιστής, είναι σωστά επανα-προγραμματισμένος στα νέα δεδομένα - παροχές, ( που πιθανόν να είναι μικρότερες ) και ενω θα έχεις ένδειξη εναπομείνασας ποσότητας για πχ 100 χιλ και μείνεις ξαφνικά από καύσιμο.

Μια άποψη σου λέω, και εύχομαι να είμαι λάθος, παρά την μακρόχρονη εμπειρία - σπουδές. Πάντως πρόσεξέ το, δες την συμπεριφορά του υπολογιστικού, και τα ξαναλέμε.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.546
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μετά τον καθαρισμό των μπεκ βλέπω και βιώνω απίστευτα χαμηλές καταναλώσεις που δεν είχε ποτέ το αυτοκίνητο. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, συνολική αυτονομία σχεδόν 1400χλμ μέσα στην πόλη! Σημειωτέον, το ντεπόζιτο είναι 55 λίτρα.

View attachment 34208View attachment 34209
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος Νίκο μου;
Εγώ στην πόλη είμαι με σπαρτιάτικη οδήγηση μαξ 850χλμ από τότε που το πήρα και είχε 38.000 χλμ

Top Bottom