Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Και συγνωμη που ηρθα εδω και σας χαλασα την οποια κουβεντα για συγχρονα .... δεν μου αρεσουν ..δεν ασχολουμε ..

Καλο βραδυ σε ολους
Μπα, εμένα τελευταία μου αρέσει να μιλάω για τα σύγχρονα... όταν είχα ακόμα το C2 δεν μου έκαναν αίσθηση. Μάλλον φταίει ότι τα τελευταία 2 χρόνια το πιο καινούριο αυτοκίνητο που έχω είναι δεκαετίας '80.

Λέτε να πάρω κανένα καταλυτικό να ανέβω στην εκτίμηση της πεθεράς?? Να έχει και κάνα τατσ -σκριν

Εχω βαρεθεί να με ρωτάνε στην δουλειά γιατί κυκλοφορώ με τα σαραβαλα :P

Last edited:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Μπα, εμένα τελευταία μου αρέσει να μιλάω για τα σύγχρονα... όταν είχα ακόμα το C2 δεν μου έκαναν αίσθηση. Μάλλον φταίει ότι τα τελευταία 2 χρόνια το πιο καινούριο αυτοκίνητο που έχω είναι δεκαετίας '80.

Λέτε να πάρω κανένα καταλυτικό να ανέβω στην εκτίμηση της πεθεράς?? Να έχει και κάνα τατσ -σκριν

Νίκο να τους κάνεις μια βόλτα με την Prestige για να δουν γιατί κυκλοφορείς με "τα σαραβαλα" :dscabrio:cigara

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Αυτο το περι ενεργητικης-παθητικης ασφαλειας,ειναι πιο μεγαλη συζητηση απο οσο ακουγεται.Γιατι ναι μεν,η ασφαλεια σε περιπτωση ατυχηματος ειναι σημαντικοτατη,και δεν χωραει κουβεντα σε αυτο..............
...................αλλα αν σκεφτομασταν ολοι ετσι,τοτε κανεις δεν θα επρεπε να ξαναγορασει μοτοσυκλετα.Που δεν βλεπω να ισχυει εν γενει.Οποτε δεν ξερω τελικα,ποσο υπολογιζουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ασφαλεια στην αγορα οχηματος,η αν ολα αυτα ειναι να χαμε να λεγαμε..
Αλλο επισης μεγαλο θεμα,ειναι η αντιρρυπαντικη τεχνολογια.Ναι μεν τα αυτοκινητα του σημερα ειναι πολυ καθαροτερα απο τα συμβατικα που υπηρχαν πριν 30 χρονια.............
.............ωστοσο δεν φαινεται να υπαρχει καμμια σημαντικη βελτιωση σε θεματα οπως φαινομενο του θερμοκηπιου,τρυπα του οζοντος κλπ...γιατι πολυ απλα,τα αυτοκινητα 5πλασιαστηκαν απο τοτε.Αν σκεφτουμε δε,οτι πλεον θεωρουνται και κατι το αναλωσιμο,η αναγκη για παραγωγη ολοενα και περισσοτερων,επιβαρυνει απο μονη της ακομα περισσοτερο την ολη κατασταση..
Φιλοσοφικες συζητησεις,οι οποιες μαλλον ειναι εκτος θεματος εδω,αλλα δεν ξερω και ποιο ειναι το καταλληλοτερο θεμα..
Πολύ σωστή η παρατήρηση και για αυτό το λόγο όλοι πιέζουν για την ηλεκτροκίνηση

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Νίκο να τους κάνεις μια βόλτα με την Prestige για να δουν γιατί κυκλοφορείς με "τα σαραβαλα" :dscabrio:cigara
Sto 60% ton Gallon peripou, einai apla ena palio aftokinito.
Mia merida tha deiksei endiaferon logo nostalgias.
Poli ligoi tha enthousiastoun alithina...

Den einai DS akoma oi CX...
Kai den einai Ollandia edo!!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Sto 60% ton Gallon peripou, einai apla ena palio aftokinito.
Mia merida tha deiksei endiaferon logo nostalgias.
Poli ligoi tha enthousiastoun alithina...

Den einai DS akoma oi CX...
Kai den einai Ollandia edo!!
Δυστυχές γεγονός αυτό... Ίσως φταίει το ότι είναι και σειρά 2 οι δικές σου και δείχνουν νεότερες απ ότι είναι.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Βασικα mia cx για τους γαλλους,ειναι ακριβως οτι ενα kadett c για εμας εδω.Ιδια ποσοτητα,ιδια ηλικια κλπ
Μπορει για εμας εδω να ηταν κατι ιδιαιτερο,ομως εκει τετοια αμαξια ηταν ο κανονας,οποτε λογικο να δημιουργει τα αναλογα συναισθηματα.
Συνηθως αυτο που εντυπωσιαζει ειναι το διαφορετικο..

chris votsis

Member
Reaction score
68
Πόντοι
292
Περιοχή
ΑΣΤΑΚΌ

Φιλε μου κυκλοφορείς με τα "σαραβαλα"γιατι θες να ξεχωριζεις
Εξηγω:
Ολα τα σημερινά αυτοκίνητα ειναι ιδια... ιδια ομως και στη φατσα
και στα συστήματα που εχουν και τα μιξερ σε μια κουζινα ιδια ειναι
Γιατι εχεις ενα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για ανεση ασφάλεια(χωρις τα ηλεκτρονικά....)
με καθίσματα-καναπεδες με χωρους-σαλονι βιλας με τελεια εργονομία στο ταμπλό με δερμα οχι"τεχνοδερμα"η οικολογικο "δερμα"απο μια εταιρεία που υποφέρει οικονομικα απο τη μερα που γεννήθηκε λογω του οτι ήθελε να ειναι πολυ μπροστά απ την εποχή της παντα που πληρωσε την έρευνα για το cx με μια χρεωκοπία γιατί η έρευνά θέλει κεφάλαια:
Μονοκοκ αμαξωμα,δισκόφρενα,κινηση μπροστά,αεροδυναμική σηραγγα,φουτουριστικος σχεδιασμός,injection πριν 70 χρόνιακλπ.Ποσοι σχεδιαστές αυτοκινητου σκέφτηκαν πριν 70 και πλέον χρόνια να εχουν μια ακτίνα στο τιμόνι που ενω οι τροχοι ήταν ευθεία η ακτίνα του τιμονιού ηταν ελαφρως στο πλαι για σε περίπτωση τρακάρισμα τος να σπασει το τιμονι και να μην χτυπήσει πολυ οδηγοςκι αλλα πολλα

chris votsis

Member
Reaction score
68
Πόντοι
292
Περιοχή
ΑΣΤΑΚΌ
Εξηγω:
Γιατι εχεις ενα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για ανεση ασφάλεια(χωρις τα ηλεκτρονικά....)
με καθίσματα-καναπεδες με χωρους-σαλονι βιλας με τελεια εργονομία στο ταμπλό με δερμα οχι"τεχνοδερμα"η οικολογικο "δερμα"απο μια εταιρεία που υποφέρει οικονομικα απο τη μερα που γεννήθηκε λογω του οτι ήθελε να ειναι πολυ μπροστά απ την εποχή της παντα που πληρωσε την έρευνα για το cx με μια χρεωκοπία γιατί η έρευνά θέλει κεφάλαια:
Μονοκοκ αμαξωμα,δισκόφρενα,κινηση μπροστά,αεροδυναμική σηραγγα,φουτουριστικος σχεδιασμός,injection πριν 70 χρόνιακλπ.Ποσοι σχεδιαστές αυτοκινητου σκέφτηκαν πριν 70 και πλέον χρόνια να εχουν μια ακτίνα στο τιμόνι που ενω οι τροχοι ήταν ευθεία η ακτίνα του τιμονιού ηταν ελαφρως στο πλαι για σε περίπτωση τρακάρισμα τος να σπασει το τιμονι και να μην χτυπήσει πολυ οδηγοςκι αλλα πολλα
Κπολλα και γιατι καποτε οι σχεδιαστές αυτοκινητου ηταν λάτρεις του αυτοκινήτου και κάθονταν ωρες και μερες μεσα στο αυτοκίνητο σκεπτόμενοι"τι αλλο χρειάζεται ο οδηγός και οι επιβάτες"
οχι ποσα πρέπει να πουλησω
.......

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Εξηγω:
Συμφωνώ, αν και το injection στις Citroen πρωτοεμφανίστηκε το 1969 με την άφιξη της DS 21 Injection Electronique.
Η κύρια ένστασή μου, είναι πώς θεωρώ ότι δεν κυκλοφορούμε τα "σαράβαλα" επειδή θέλουμε να ξεχωρίσουμε. Τα κυκλοφορούμε επειδή τα αγαπάμε και επειδή πολλοί, όπως κι εγώ ο ίδιος, έχουμε προσωπικές αναμνήσεις απ' όταν γεννηθήκαμε σε αυτά τα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι η αγάπη μας αυτή για τα σίδερα, όπως λέει και η γιαγιά μου, μας κάνει να θέλουμε να τα χαιρόμαιστε.
Και όπως έχω ξαναπεί, άπειρα :respect: στον Νίκο που διατηρεί και χρησιμοποιεί κανονικά την Prestige και την Limousine.

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Βασικα mia cx για τους γαλλους,ειναι ακριβως οτι ενα kadett c για εμας εδω.Ιδια ποσοτητα,ιδια ηλικια κλπ
Μπορει για εμας εδω να ηταν κατι ιδιαιτερο,ομως εκει τετοια αμαξια ηταν ο κανονας,οποτε λογικο να δημιουργει τα αναλογα συναισθηματα.
Συνηθως αυτο που εντυπωσιαζει ειναι το διαφορετικο..

I Galloi exoun psixri sxesi me to aftokinito oi perissoteroi.
To vlepoun san kati xristiko kai mono.

Aftos einai o logos pou to meso aftokinito stin Gallia einai ftinotero kai mikrotero apo oti stin Ellada.
C3,208, Clio, Corsa, Dacia skizoun se poliseis.

Porsche, X3, X5 tha deis mono sto kentro tou Parisiou, tis odigoun ksenoin kai einai poli ligoteres apo tin Athina.

Otan vlepeis kati apo 316 kai pano sxedon sigoura to odigei ksenos, sinithos proexomenos apo ftoxoteres xores pou exei vgalei kapoia xrimata.

Se kivismo einai akrivos to antitheto me afto pou simvainei stin Germania.

Otan erxomoun Gallia efivos teloi dekaetias tou 90, i DS itan akoma to aftokinito tou tsigganou i tou ftoxou metanasti. Kakodiatirimenes itan pantou, kai exontas megalous xorous ekanan ton xamali.

An deite, aftin tin ekseretiki tainia

i ftoxi oikogenia metakineitai me mia palia DS!

Iparxoun ligoi meraklides me to aftokinito, kai afti tha latrepsoun mia palia Citroen.
Kai polloi asxetoi- o diplanos se ena venzinadiko, ilikias giro sta 55, me rotise an 'afti einai i Citroen-Maserati'

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
δυστυχως αλλαξαν τα δεδομενα και τωρα αυτο που μετραει ειναι τα νουμερα μιας και η επιλογη οχηματος για ολα τα βαλαντια μεγαλης παραγωγης σε αριθμο και μοντελων καθιστα πιο ευκολη την αποκτηση ενος αυτοκινητου σε συγκριση με παλια...μην ξεχνατε οτι τα παλια θελουν συντηρηση πολλους συμβιβασμους αλλα μεχρι εκει...ενα πιο νεο αμαξι ειναι πιο οικονονικο ποιο ευκολοδηγητο πολλες ηλεκτρικες ευκολιες πλεον και στα πιο μικρα.....και ενα πρεστιζ που εκτος απο την cx που το εχει σαν μοντελο και οσα χρονια και α περασουν θα παραμενει...ετσι και για μια 5ετια ενα αμαξι καινουργιο σου δινει αλλον αερα στα ματια του κοσμου...μετα την 5ετια ομως τι?.....θα ερθεις παλι στον ιδιο παρονομαστη....

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Νικολα μου εδω θα διαφωνησω ...:X:grin:
2 διαφορετικα s60 t4 @ Τ5 Drive-e ακομα τα αναπολω ..απο ολες τις αποψεις ... ( Ο νικολας οπου δει κανενα ... τον πιανει τρελλα :fool::grin::lol:...)....

Αξεχαστα ταξιδια ... ταχυτητες ... και χαρα μονος η με την οικογενεια .:dance:..( Νομιζω οσο και να σας στεναχωρω για την αγαπη σας για τα νεα citroen .:X. ) δεν υπαρχει μετρο συγκρισης ..με καποιο απο τα αυτοκινητα του σημερα της citroen ....

Α ..και δεν πιστευω ..με οσα ειχες παθει ...ποσο καλο αμαξι ειναι αυτο το ταξι που εχω τωρα ...:lol:... .. Aφου σκεφτομαι σοβαρα καπου του χρονου το καλοκαιρι εαν ειμαστε καλα ..να το αντικαταστησω με το νεο σε βενζινη....

Α και σε συνεχεια το απο επανω οδηγησα ..και θα οδηγησω ακομα καποια ηλεκτρικα ... ( Θα πεθανω petrollhead ...) ... epatha sok απο το ποσο γρηγορα ξεκινας ...αλλα ολα τα αλλα ουτε στα ποιο κακα ονειρα ....

Αυτα ...

Καλες γιορτες αγαπητε ...Υγεια και χαρα με την οικογενεια ...

Και συγνωμη που ηρθα εδω και σας χαλασα την οποια κουβεντα για συγχρονα .... δεν μου αρεσουν ..δεν ασχολουμε ..

Καλο βραδυ σε ολους
Εάν είναι δυνατόν να χαλάσεις εσύ Δημήτρη οποιαδήποτε κουβέντα! Αυτή είναι και η ομορφιά της παρέας μας έτσι κι αλλιώς, να ανταλάσσουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, με σεβασμό και ευγένεια μεταξύ μας.

Αναμφίβολα οι δικές σου γνώσεις και εμπειρίες, θεωρητικές και πρακτικές στην οδήγηση και στα αυτοκίνητα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μου. Εγώ είμαι απλώς ένας μέσος οδηγός. Απλώς εξέφρασα την προσωπική μου άποψη και πλέον, βλέποντας ύστερα από 3 χρόνια που έδιωξα το Skoda πιο ψύχραιμα και ώριμα την κατάσταση, μπορώ να πω ότι ναι, ήταν μία προσωπική μου ατυχία και ίσως εκείνος ο τίτλος που είχα βάλει στο σχετικό νήμα "Ποτέ ξανά Γερμανικό Αυτοκίνητο.." να εξέφραζε περισσότερο θυμό παρά την πραγματικότητα (ιδίως με τα Skoda). To είχαμε πει και από κοντά, εάν θυμάσαι, κοντά στο σπίτι του Απόστολου, σε εκείνη την καφετέρια. Ενθυμούμενος μάλιστα τα σέρβις του αυτοκινήτου, ιδίως μετά από ένα συγκεκριμένο σέρβις, μπορώ να πω τι πιθανό να πήγε στραβά με αυτό το αυτοκίνητο (περισσότερα από κοντά!). Παρεμπιπτόντως, και εμένα μου αρέσει το νέο Octavia, το είδα από κοντά!

Όσον αφορά τα Volvo, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα διότι μεγαλώσαμε από παιδιά με μία ωραία εικόνα της Volvo, ιδίως όταν εμφάνισε τις πρώτες εκδόσεις πολύ υψηλών επιδόσεων (βλ. 850 T5-R, π.χ.). Τι έγινε μετά, πραγματικά, από τότε που πωλήθηκε σε ξένα χέρια και έσβησε και η "αντίπαλη" SAAB, πραγματικά δεν ξέρω... Έχω διαβάσει πολλές δοκιμές οι οποίες πραγματικά δεν ήταν και πολύ κολακευτικές για τα σύγχρονα αυτοκίνητα της Volvo. Και επειδή τίποτα δεν αξίζει εάν δεν το τεκμηριώσεις με γεγονότα και βιβλιογραφικά, θα παραπέμψω στο τεύχος Μαρτίου 2020 του γνωστού Αγγλικού περιοδικού EVO, όπου στη σελίδα 129, σε δοκιμή μακράς διαρκείας ενός Volvo V60 T5 R Design, δεν έχω διαβάσει πιο απαξιωτικά λόγια για ένα αυτοκίνητο, με τον συντάκτη του περιοδικού Adam Towler να καταλήγει στο τέλος ".. It is a real shame...". Σε πρόσφατη μελέτη μάλιστα, τα Volvo κατετάγησαν στην 23η θέση σε σύνολο 40 κατασκευαστών στον τομέα της αξιοπιστίας.

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
Καλά εννοείται πως η αρχή του κειμένου μου.. έχει να κάνει με ξύλινη αποτύπωση του πληκτρολόγιου..και διατυπώνει το θάρρος και την οικειότητα που έχω στο πρόσωπο σου από τις λίγες φορές δυστυχώς που τα έχουμε πει από κοντά....

Οσο αφορά γνώση... Μεγάλη κουβέντα... Ναι διαβάζω αρκετά.. Αν και πια με την τεχνολογία.. ναι μεν έχεις πρόσβαση αλλά δεν είναι το ίδιο με τον παραδοσιακό τρόπο.. και να σε ευλογήσω λίγο.. δεν φτάνω ούτε μέχρι το ισόγειο στον τρόπο που διατυπώνεις πολλές φορές πράγματα αυτοκίνησης με πχ και κείμενα πηγές..
Πραγματικά είναι απόλαυση να διαβάζω...

Τώρα όσο αφορά volvo μου αρέσουν και έχω προσωπική άποψη για ότι μοντέλο ανέφερα....suv δεν θα επερνα... γενικός από καμιά εταιρεία δεν είμαι φαν... Γελαω με ατάκες.. 'Πειραμε jeep' και βλέπεις ένα κακομοιρο suv και μάλιστα με εμπρός κίνηση.. Μόδα συνήθειες εποχής θα δειξη.

My wife για χρόνια της είχαν 850 r station χωρίς αίσθηση τη οδηγάει . Γέλαγα όταν την άφηνα να μου περιγράφει... Και να μου λέει 'Σπιναρει μπαμπά τι να κάνω..?'.. Ακόμα πειράζω τον πεθερο μου... Μα καλά και εσύ παλιαμαξο της έδωσες.. Δεν προσέχεις την κόρη σου... Πεθενα...

Skoda είδα και εγώ.. Ωραίο ιδίως station αν και πίσω σε χώρους μου φάνηκε ποιο στενό...

Καλή Χρονιά να έχεις με υγεία..

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Καλά εννοείται πως η αρχή του κειμένου μου.. έχει να κάνει με ξύλινη αποτύπωση του πληκτρολόγιου..και διατυπώνει το θάρρος και την οικειότητα που έχω στο πρόσωπο σου από τις λίγες φορές δυστυχώς που τα έχουμε πει από κοντά....

Οσο αφορά γνώση... Μεγάλη κουβέντα... Ναι διαβάζω αρκετά.. Αν και πια με την τεχνολογία.. ναι μεν έχεις πρόσβαση αλλά δεν είναι το ίδιο με τον παραδοσιακό τρόπο.. και να σε ευλογήσω λίγο.. δεν φτάνω ούτε μέχρι το ισόγειο στον τρόπο που διατυπώνεις πολλές φορές πράγματα αυτοκίνησης με πχ και κείμενα πηγές..
Πραγματικά είναι απόλαυση να διαβάζω...

Τώρα όσο αφορά volvo μου αρέσουν και έχω προσωπική άποψη για ότι μοντέλο ανέφερα....suv δεν θα επερνα... γενικός από καμιά εταιρεία δεν είμαι φαν... Γελαω με ατάκες.. 'Πειραμε jeep' και βλέπεις ένα κακομοιρο suv και μάλιστα με εμπρός κίνηση.. Μόδα συνήθειες εποχής θα δειξη.

My wife για χρόνια της είχαν 850 r station χωρίς αίσθηση τη οδηγάει . Γέλαγα όταν την άφηνα να μου περιγράφει... Και να μου λέει 'Σπιναρει μπαμπά τι να κάνω..?'.. Ακόμα πειράζω τον πεθερο μου... Μα καλά και εσύ παλιαμαξο της έδωσες.. Δεν προσέχεις την κόρη σου... Πεθενα...

Skoda είδα και εγώ.. Ωραίο ιδίως station αν και πίσω σε χώρους μου φάνηκε ποιο στενό...

Καλή Χρονιά να έχεις με υγεία..
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Καλή χρονιά επίσης και εύχομαι ειλικρινά να τα πούμε σύντομα από κοντά. Όπως το είπες, κανένα πληκτρολόγιο δεν μπορεί να αποδώσει την ομορφιά της ανθρώπινης επαφής και αυτό ισχύει ιδίως αυτήν την περίοδο. Περισσότερα στο καφενείο και στις ευχές!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ε μα εχουμε πεο οτι σε συγκριση στα συμβατικα η σιτροεν εχει μεινει πολυυυυυ πισω...ο ανταγωνισμος απλα τα σπαει.....
ψεμα δεν ειναι

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
ε μα εχουμε πεο οτι σε συγκριση στα συμβατικα η σιτροεν εχει μεινει πολυυυυυ πισω...ο ανταγωνισμος απλα τα σπαει.....
ψεμα δεν ειναι
Και εγώ, μερικές φορές, είχα μέχρι πρότινος αυτήν την αίσθηση, αλλά πολλές φορές σκέφτομαι μην αφήνουμε τη δεδομένη απογοήτευσή μας από τη Σιτροέν επειδή απώλεσε το νεωτεριστικό πνεύμα που αγαπήσαμε να κρίνουμε, μερικές φορές, ίσως και λίγο άδικα τα σύγχρονα δημιουργήματά της. Ερέθισμα για να σκέφτομαι έτσι αποτέλεσε μία συγκριτική δοκιμή ενός Cactus με ανταγωνιστικά του αυτοκίνητα στο περιοδικό Drive πριν από μερικά χρόνια, όπου οι αδέκαστοι αριθμοί μίλησαν! Πρώτο σε φρενάρισμα, σε επιταχύνσεις εν κινήσει, σε ελιγμούς σε κορίνες... Παρά τη συμβατική διάταξη των αναρτήσεων. Μάλλον ένα σωστό συγκριτικό με πραγματικούς αριθμούς θα μας έπειθε! Ίσως βγουν τα "κορεάτικα" πρώτα, δεν ξέρω...

Καλά για το "ανέκδοτο" της DS και τη διαγραφή της πραγματικής DS από την ιστορία της Citroen έχουμε ξαναμιλήσει ουκ ολίγες φορές! Μήπως αρχίζει να καταλαβαίνει τι έκανε και αλλάζει λίγο??? Θα δούμε...

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
23322

23323

23324

23325

Τον Αύγουστο του 2015 πήρα μία C5 e-hdi, ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα που εισήχθησαν κανονικά στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είχα την επιλογή της υδροπνευματικής ανάρτησης, όλα τα αυτοκίνητα που ήταν διαθέσιμα ήταν 115 hdi. Αν είχα κινηθεί νωρίτερα θεωρητικά θα είχα περισσότερες επιλογές, αλλά στην πράξη για να έχω την υδροπνευματική θα έπρεπε είτε να πάω σε κινητήρα THP (με μισή καρδιά...) είτε σε δίλιτρο hdi (με φορολογικό γδάρσιμο στη χώρα μας). Παρόλο λοιπόν την υποχρεωτικά μεταλλική ανάρτηση, η C5 μου αρέσει μέσα-έξω με πολλά σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν σε παλαιότερες Citroën. Επίσης θα ήθελα να είχα και άλλες επιλογές χρωμάτων στο εσωτερικό εκτός από το υποχρεωτικό μαύρο. Δυστυχώς η Citroën θεωρούσε ότι μόνο πηγαίνοντας σε Exclusive μπορούσε κάποιος να έχει ένα πιο ανοιχτόχρωμο εσωτερικό.
Μετά από 5,5 χρόνια και 150.000 χιλιόμετρα, είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο πηγαίνει ακόμα όπως όταν ήταν εντελώς καινούργιο. Έχω οδηγήσει στο εξωτερικό Passat και Octavia που ανήκουν σε νεότερη γενιά από τη C5, όμως ήταν σημαντικά χειρότερα σε πάτημα, κύλιση, θόρυβο, και άνεση. Το μοτεράκι της, 115 hdi το έχω λατρέψει. Στα χαρτιά μπορεί να φαίνεται αδύναμο, όμως έχει ροπή και τραβάει χωρίς να ιδρώσει ακόμα και με το αυτοκίνητο φορτωμένο. Το αυτοματοποιημένο κιβώτιο έχει ιδιαίτερη λειτουργία σε σχέση με τα κλασσικά αυτόματα. Στην αρχή δεν τα πηγαίναμε και τόσο καλά, μου φαινόταν ότι δεν άλλαζε ταχύτητα εκεί που ήθελα εγώ. Είχαμε γενικώς διαφωνίες, οπότε σε ορεινές διαδρομές το γύριζα στη χειροκίνητη λειτουργία και άλλαζα ταχύτητες από τα χειριστήρια του τιμονιού. Με τον καιρό ηρέμησα και το άφησα να κάνει ότι θέλει. Τώρα πια καταλαβαίνω τη λογική του, και βοηθά πραγματικά να έχεις ξεκούραστο ταξίδι ακόμα και εκτός αυτοκινητοδρόμων.
Ελπίζω να μπορέσω να το κρατήσω για πολύ καιρό ακόμα.

nonos

Member
Reaction score
23.859
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Σχεδόν 30.000km το χρόνο ε? Επιλογή μονόδρομος για εσένα αυτό μοτέρ με αυτά τα πάγια. Να συνεχίσεις να τη χαιρεσαι:love:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ωραιο αμαξι και το λευκο χρωμα τα σπαει...οκ υδρο δεν εχεις αλλα το αυτοματο τι το ηθελες ........θεωρω οτι αν κινεισε σε πολη η κλειστα κοματια το αυτοματο δε κανει για αυτοστρατα...ειναι οτι καλυτερο....το μοντελο αυτο ηθελα να το παρω και γω ειχα προγραμματισει τη αγορα του καπου στα 14 15 αλλα μας τελικα λογω συγκυριων δεν περπατησε

Top Bottom