Νυχτερινές φωτογραφίες από τα πιλοτήρια μας...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πηγαίνοντας στην εφημερία, πριν από λίγο.... Εάν δε χιόνιζε τόσο πολύ, το ταμπλό που θα απεικονιζόταν θα ήταν της CX... Συγνώμη για την παρέκκλιση...

IMG_20170109_225922.jpg
IMG_20170109_225931.jpg

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Πηγαίνοντας στην εφημερία, πριν από λίγο.... Εάν δε χιόνιζε τόσο πολύ, το ταμπλό που θα απεικονιζόταν θα ήταν της CX... Συγνώμη για την παρέκκλιση...

View attachment 7294 View attachment 7295
μην την βγάλεις στο αλάτι!!

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
φουλαρισμενο το εργαλειο

τετρακινητη είναι??

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
φουλαρισμενο το εργαλειο

τετρακινητη είναι??
Όχι, δυστυχώς! Το 4κίνητο βγήκε πάνω από 1 χρόνο μετά που αγόρασα το δικό μου, στις 8/1/14. Είναι το 1.6 TDI DSG7. Του έχω βάλει λάστιχα Michelin Cross Climate, τα οποία είναι πολύ καλά στο χιόνι.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πριν από 4 ημέρες, πηγαίνοντας μεσα στη νύχτα για δουλειά, όλα ήταν λάθος: ο καιρός, το αυτοκίνητο, το ταμπλό... Σήμερα, που έχω πάλι δουλειά μέσα στη νύχτα, είπα να επανορθώσω:

IMG_20170113_225753.jpg
IMG_20170113_225806.jpg
IMG_20170113_230236.jpg

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
View attachment 7479 View attachment 7480

είναι σε κίνηση, κι άρα θολές λίγο
Αγαπητέ Νίκο, μία ερώτηση από μηχανολογική περιέργεια, μια που έχω και εγώ CX: Γιατί είναι αναμμένο στο ταμπλό σου το φωτάκι του δείκτη για τη στάθμη του λαδιού? Στις πιο χαμηλού κυβισμού CX, όπως και στη δικιά μου βέβαια, ανάβει για 15 δευτερόλεπτα όπου ενεργοποιείται ο δείκτης της στάθμης, εάν είναι φυσιολογική η στάθμη (ούτε πολύ χαμηλά, ούτε ψηλά...) και αμέσως μετά σβήνει.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
...ontos...?
Νομίζω, με επιφύλαξη πάντα... Νόμιζα ότι μου το είχες αναφέρει εσύ! Θα ρωτήσω και τον Χορεβα όταν επισκευάσει το όργανο στη δική μου CX...

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
ναι, Νίκο μένει για 15 δευτερολεπτα αναμμενο μετά την εκκίνηση. Σε μενα 1 στις 20 φορές δεν σβήνει. Αυτό το είχε από πάντα η CX αυτή από όσο μου έχει πει ο πρηγούμενος ιδιοκτήτης. Η στάθμη του λαδιού είναι άψογη, ελεγμένη. Το κόκκινο λαμπάκι από κάτω έχει να κάνμει με την θέση του αυτόματου κιβωτίου

Επισης στις φωτογραφίες είχα αφήσει κατά λάθος τον ροοστάτη κλειστό.

'Ασχετο, αλλά με τυην ευκαιρία η CX έχει σε πολυ πολύ δ'υσκολο σημείο, την ρ'αβδο για τον έλεγχο του λαδιού... Δεν ξέρω αν η δικιά σου, που έχει σαφώς πιο μοντέρνο κινητήρα, το έχει σε ευκολότερη θέση

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
ναι, Νίκο μένει για 15 δευτερολεπτα αναμμενο μετά την εκκίνηση. Σε μενα 1 στις 20 φορές δεν σβήνει. Αυτό το είχε από πάντα η CX αυτή από όσο μου έχει πει ο πρηγούμενος ιδιοκτήτης. Η στάθμη του λαδιού είναι άψογη, ελεγμένη. Το κόκκινο λαμπάκι από κάτω έχει να κάνμει με την θέση του αυτόματου κιβωτίου

'Ασχετο, αλλά με τυην ευκαιρία η CX έχει σε πολυ πολύ δ'υσκολο σημείο, την ρ'αβδο για τον έλεγχο του λαδιού... Δεν ξέρω αν η δικιά σου, που έχει σαφώς πιο μοντέρνο κινητήρα, το έχει σε ευκολότερη θέση
Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος, με τον νεότερο κινητήρα και γενικά, πως φαίνεται ότι όσο περνούσαν τα χρόνια υπό την κηδεμονία της Peugeot οι "ιδιοσυγκρασίες" έσβηναν ολοένα και περισσότερο... Εντάξει, κάποιες άλλες παρέμεναν ακόμη! (π.χ., βλ. αλλαγή συμπλέκτη!).

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος, με τον νεότερο κινητήρα και γενικά, πως φαίνεται ότι όσο περνούσαν τα χρόνια υπό την κηδεμονία της Peugeot οι "ιδιοσυγκρασίες" έσβηναν ολοένα και περισσότερο... Εντάξει, κάποιες άλλες παρέμεναν ακόμη! (π.χ., βλ. αλλαγή συμπλέκτη!).
ναι, ο κινητήρας που φοράς είναι Ρενό-Πεζό! Η δικιά μου έχει τον αρχαίο 4κίλυνδρο της Τραξιόν Αβάν...

Το μέρος που ελέγχεις την στάθμη λαδιού στην δικιά μου δεν είναι από τις 'έξυπνες ιδιοσυγκρασίες'. Είναι χωμένο στην πίσω πλευρά του κινητήρα και πολύ χαμηλά.... Είναι απλά χαζό (σαν το οριζόντια τοποθετημένο ραδιόφωνο στην κεντρική κονσόλα...). Εξάλλου ο κινητήρας αυτός ήταν σχεδιασμένος να φοριέται στον διαμήκη άξονα, όπως έκανε στην ΤΑ και στην DS. Ενώ στην CX είναι εγκάρσια

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697

γιατι πιο μοντερνο?? ιδια ηλικια δεν ειναι?

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
γιατι πιο μοντερνο?? ιδια ηλικια δεν ειναι?
είναι ένα-δ'υο χρόνια παλιότερη η δική μου (του '85 ενώ του Νίκου του '87 ή '86, δεν θυμάμαι), αλλά δεν είναι εκεί η διαφορά. Οι δίλιτρες CX φορουσαν κινητήρα Σιτροέν μέχρι το '79. Τότε αντικαταστάθηκε από τον πιο σύγχρονο, αθόρυβο, ελαφρύ και οικονομικό (και ελάχιστα ισχυρότερο) κινητ'ηρα κοινοπραξίας Ρενό-Πεζό.

H δικιά μου έχει το παλιό μπλοκ.
Στην Τραξιόν υπήρχε με κυβισμό 1911κ.εκ. Π'ερασε και στην DS19.
ΣΤΗΝ DS21 έφτασε κυβισμό 2175 κ.εκ και σε κάποιες εκδόσεις άρχισε να έχει ιντζέκτιον.
Στην DS23 αυξηθηκε στα 2347.
Και περασε στις CX (όπου τοποθετηθηκε πρωτη φορα εγκαρσια) με αυτόν τον κυβισμό κι έμεινε μεχρι το '83. Τότε ξανα αυξήθηκε ο κυβισμος του στα 2500.

έχει αρχαία αρχιτεκτονική με τον εκκεντροφόρο στο πλάι. Καδένα ευτυχώς για τους συλλέκτες.
Είναι ανθεκτικός, κι έχει χαρακτηριστικό ήχο (οι περισσότεροι τον θεωρούν πρωτόγονο, στον Απόστολο ας πούμε αρέσει)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.619
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
είναι ένα-δ'υο χρόνια παλιότερη η δική μου (του '85 ενώ του Νίκου του '87 ή '86, δεν θυμάμαι), αλλά δεν είναι εκεί η διαφορά. Οι δίλιτρες CX φορουσαν κινητήρα Σιτροέν μέχρι το '79. Τότε αντικαταστάθηκε από τον πιο σύγχρονο, αθόρυβο, ελαφρύ και οικονομικό (και ελάχιστα ισχυρότερο) κινητ'ηρα κοινοπραξίας Ρενό-Πεζό.

H δικιά μου έχει το παλιό μπλοκ.
Στην Τραξιόν υπήρχε με κυβισμό 1911κ.εκ. Π'ερασε και στην DS19.
ΣΤΗΝ DS21 έφτασε κυβισμό 2175 κ.εκ και σε κάποιες εκδόσεις άρχισε να έχει ιντζέκτιον.
Στην DS23 αυξηθηκε στα 2347.
Και περασε στις CX (όπου τοποθετηθηκε πρωτη φορα εγκαρσια) με αυτόν τον κυβισμό κι έμεινε μεχρι το '83. Τότε ξανα αυξήθηκε ο κυβισμος του στα 2500.

έχει αρχαία αρχιτεκτονική με τον εκκεντροφόρο στο πλάι. Καδένα ευτυχώς για τους συλλέκτες.
Είναι ανθεκτικός, κι έχει χαρακτηριστικό ήχο (οι περισσότεροι τον θεωρούν πρωτόγονο, στον Απόστολο ας πούμε αρέσει)
Και εμένα μου αρέσει αυτός ο ήχος! Η CX μου έχει ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας τη 14η Ιουλίου (ανήμερα της Γαλλικής Επανάστασης!) του 1986.

Top Bottom