Πηγαίνοντας στην εφημερία, πριν από λίγο.... Εάν δε χιόνιζε τόσο πολύ, το ταμπλό που θα απεικονιζόταν θα ήταν της CX... Συγνώμη για την παρέκκλιση...
μην την βγάλεις στο αλάτι!!Πηγαίνοντας στην εφημερία, πριν από λίγο.... Εάν δε χιόνιζε τόσο πολύ, το ταμπλό που θα απεικονιζόταν θα ήταν της CX... Συγνώμη για την παρέκκλιση...
View attachment 7294 View attachment 7295
Ακριβώς! Το αλάτι φοβάμαι...μην την βγάλεις στο αλάτι!!
Όχι, δυστυχώς! Το 4κίνητο βγήκε πάνω από 1 χρόνο μετά που αγόρασα το δικό μου, στις 8/1/14. Είναι το 1.6 TDI DSG7. Του έχω βάλει λάστιχα Michelin Cross Climate, τα οποία είναι πολύ καλά στο χιόνι.φουλαρισμενο το εργαλειο
τετρακινητη είναι??
cx...Πριν από 4 ημέρες, πηγαίνοντας μεσα στη νύχτα για δουλειά, όλα ήταν λάθος: ο καιρός, το αυτοκίνητο, το ταμπλό... Σήμερα, που έχω πάλι δουλειά μέσα στη νύχτα, είπα να επανορθώσω:
View attachment 7308 View attachment 7309 View attachment 7310
Space... The final frontier... These are the voyages of the Starship USS Enterprise...View attachment 7311
Grand Picasso 1.6 HDI Exclusive 08'

Αγαπητέ Νίκο, μία ερώτηση από μηχανολογική περιέργεια, μια που έχω και εγώ CX: Γιατί είναι αναμμένο στο ταμπλό σου το φωτάκι του δείκτη για τη στάθμη του λαδιού? Στις πιο χαμηλού κυβισμού CX, όπως και στη δικιά μου βέβαια, ανάβει για 15 δευτερόλεπτα όπου ενεργοποιείται ο δείκτης της στάθμης, εάν είναι φυσιολογική η στάθμη (ούτε πολύ χαμηλά, ούτε ψηλά...) και αμέσως μετά σβήνει.
Νομίζω, με επιφύλαξη πάντα... Νόμιζα ότι μου το είχες αναφέρει εσύ! Θα ρωτήσω και τον Χορεβα όταν επισκευάσει το όργανο στη δική μου CX......ontos...?
Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος, με τον νεότερο κινητήρα και γενικά, πως φαίνεται ότι όσο περνούσαν τα χρόνια υπό την κηδεμονία της Peugeot οι "ιδιοσυγκρασίες" έσβηναν ολοένα και περισσότερο... Εντάξει, κάποιες άλλες παρέμεναν ακόμη! (π.χ., βλ. αλλαγή συμπλέκτη!).ναι, Νίκο μένει για 15 δευτερολεπτα αναμμενο μετά την εκκίνηση. Σε μενα 1 στις 20 φορές δεν σβήνει. Αυτό το είχε από πάντα η CX αυτή από όσο μου έχει πει ο πρηγούμενος ιδιοκτήτης. Η στάθμη του λαδιού είναι άψογη, ελεγμένη. Το κόκκινο λαμπάκι από κάτω έχει να κάνμει με την θέση του αυτόματου κιβωτίου
Επισης στις φωτογραφίες είχα αφήσει κατά λάθος τον ροοστάτη κλειστό.
'Ασχετο, αλλά με τυην ευκαιρία η CX έχει σε πολυ πολύ δ'υσκολο σημείο, την ρ'αβδο για τον έλεγχο του λαδιού... Δεν ξέρω αν η δικιά σου, που έχει σαφώς πιο μοντέρνο κινητήρα, το έχει σε ευκολότερη θέση
ναι, ο κινητήρας που φοράς είναι Ρενό-Πεζό! Η δικιά μου έχει τον αρχαίο 4κίλυνδρο της Τραξιόν Αβάν...Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος, με τον νεότερο κινητήρα και γενικά, πως φαίνεται ότι όσο περνούσαν τα χρόνια υπό την κηδεμονία της Peugeot οι "ιδιοσυγκρασίες" έσβηναν ολοένα και περισσότερο... Εντάξει, κάποιες άλλες παρέμεναν ακόμη! (π.χ., βλ. αλλαγή συμπλέκτη!).
γιατι πιο μοντερνο?? ιδια ηλικια δεν ειναι?ναι, Νίκο μένει για 15 δευτερολεπτα αναμμενο μετά την εκκίνηση. Σε μενα 1 στις 20 φορές δεν σβήνει. Αυτό το είχε από πάντα η CX αυτή από όσο μου έχει πει ο πρηγούμενος ιδιοκτήτης. Η στάθμη του λαδιού είναι άψογη, ελεγμένη. Το κόκκινο λαμπάκι από κάτω έχει να κάνμει με την θέση του αυτόματου κιβωτίου
Επισης στις φωτογραφίες είχα αφήσει κατά λάθος τον ροοστάτη κλειστό.
'Ασχετο, αλλά με τυην ευκαιρία η CX έχει σε πολυ πολύ δ'υσκολο σημείο, την ρ'αβδο για τον έλεγχο του λαδιού... Δεν ξέρω αν η δικιά σου, που έχει σαφώς πιο μοντέρνο κινητήρα, το έχει σε ευκολότερη θέση
είναι ένα-δ'υο χρόνια παλιότερη η δική μου (του '85 ενώ του Νίκου του '87 ή '86, δεν θυμάμαι), αλλά δεν είναι εκεί η διαφορά. Οι δίλιτρες CX φορουσαν κινητήρα Σιτροέν μέχρι το '79. Τότε αντικαταστάθηκε από τον πιο σύγχρονο, αθόρυβο, ελαφρύ και οικονομικό (και ελάχιστα ισχυρότερο) κινητ'ηρα κοινοπραξίας Ρενό-Πεζό.γιατι πιο μοντερνο?? ιδια ηλικια δεν ειναι?
Και εμένα μου αρέσει αυτός ο ήχος! Η CX μου έχει ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας τη 14η Ιουλίου (ανήμερα της Γαλλικής Επανάστασης!) του 1986.είναι ένα-δ'υο χρόνια παλιότερη η δική μου (του '85 ενώ του Νίκου του '87 ή '86, δεν θυμάμαι), αλλά δεν είναι εκεί η διαφορά. Οι δίλιτρες CX φορουσαν κινητήρα Σιτροέν μέχρι το '79. Τότε αντικαταστάθηκε από τον πιο σύγχρονο, αθόρυβο, ελαφρύ και οικονομικό (και ελάχιστα ισχυρότερο) κινητ'ηρα κοινοπραξίας Ρενό-Πεζό.
H δικιά μου έχει το παλιό μπλοκ.
Στην Τραξιόν υπήρχε με κυβισμό 1911κ.εκ. Π'ερασε και στην DS19.
ΣΤΗΝ DS21 έφτασε κυβισμό 2175 κ.εκ και σε κάποιες εκδόσεις άρχισε να έχει ιντζέκτιον.
Στην DS23 αυξηθηκε στα 2347.
Και περασε στις CX (όπου τοποθετηθηκε πρωτη φορα εγκαρσια) με αυτόν τον κυβισμό κι έμεινε μεχρι το '83. Τότε ξανα αυξήθηκε ο κυβισμος του στα 2500.
έχει αρχαία αρχιτεκτονική με τον εκκεντροφόρο στο πλάι. Καδένα ευτυχώς για τους συλλέκτες.
Είναι ανθεκτικός, κι έχει χαρακτηριστικό ήχο (οι περισσότεροι τον θεωρούν πρωτόγονο, στον Απόστολο ας πούμε αρέσει)