Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Eδώ μέσα κλειδώστε με και αφήστε με... Ένα πιάτο φαγητό και λίγο νερό μόνο να μου φέρνετε που και που...

Απίστευτο βίντεο!

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817
Εχει τώρα στο MEGA - Κυριακή 17/5 -23.00, τον Βέγγο στον Παπατρέχα. Και τον δείχνει σε συνεργείο Citroen, με διάφορα αρχαία DS, 2CV κλπ, και στον χώρο, αλλά και στον δρόμο έξω. Και ένα Πανάρ. Δεν το είχα δει, ιστορική ταινία ! Ειναι γυρισμένη το 1966.

Stargazer

Member
Reaction score
2.323
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Εχει τώρα στο MEGA - Κυριακή 17/5 -23.00, τον Βέγγο στον Παπατρέχα. Και τον δείχνει σε συνεργείο Citroen, με διάφορα αρχαία DS, 2CV κλπ, και στον χώρο, αλλά και στον δρόμο έξω. Και ένα Πανάρ. Δεν το είχα δει, ιστορική ταινία ! Ειναι γυρισμένη το 1966.
Σε άλλο θέμα υπάρχει φωτό του συνεργείου

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827
Ευελπίδων, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817
Ευελπίδων, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου
Αν πω ότι έχω πάει εκεί με 2CV εκείνη την εποχή, με τον τότε ιδιοκτήτη και οικογενειακό φίλο, θα με πιστέψει κανείς ? :blink:

Σημ. Η αγάπη μου για το συγκεκριμένο όχημα :love: ξεκίνησε τότε στην τρυφερή ηλικία. Ειχαμε έναν οικογενειακό φίλο, τον κ Μάριο ( δεν απαιτείται επώνυμο ), Μηχανολόγο Μηχανικό, που δούλευε σε εταιρία καυσίμων ( Mobil ), και γύρναγε στην Ελλάδα για την κατασκευή πρατηρίων καυσίμων. Ηταν η εποχή που ανέπτυσσαν δίκτυο. Και ναι, το αυτοκίνητό του ήταν ένα γκρί 2CV "πλισέ". Ανοίγαμε την οροφή, και καθόμουν όρθιος στην θέση του συνοδηγού. ΕΡΩΤΑΣ. :lovee:Με τις κλίσεις στις στροφές. Εζησα το αυτοκίνητο αρκετά χρόνια, μια και διατηρούσε σπίτι στα "Πετρέλαια" - έναν οικισμό μεταξύ Ραφήνας και της τότε Λούτσας- σήμερα Αρτέμιδας - που ήταν κυρίως υπάλληλοι πετρελαϊκών εταιριών. Εμείς ειχαμε ( και έχουμε ) σπίτι στην Ραφήνα, οπότε η συμβίωση ήταν καθημερινή ειδικά το καλοκαίρι.

Και είχα πάει μαζί του και κάποια ταξίδια, στο τότε επαρχιακό - εθνικό δίκτυο ( για κλάματα ! ). Θυμάμαι συγκεκριμένα προς την Χαλκίδα και Κόρινθο. Πρωτόγονες εποχές. Που ο δρόμος είχε την λωρίδα της ΛΕΑ με άσπρη πέτρα που στην βροχή γλύστραγε θανατερά, και είχαμε πετύχει και κάποια ατυχήματα.

Η σύγκριση τότε ήταν με το Mercedes 180 που είχαμε εμείς ! Αλλο πράγμα. Κατέληξα μεν και εγώ στα γεράματα με Mercedes, αλλά, η πρωτη αγάπη, ποτέ δεν ξεχνιέται. :new:

Απο τις αναμνήσεις ενός ηλικιωμένου. :respect:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827
Συγνώμη που θα μαυρίσω το thread, έχει στα headlines όμορφες αναμνήσεις, αλλά διαβάζω το δυστύχημα που έγινε στην Ρόδο και πραγματικά με πιάνει τρέλα. Τέτοια ατυχήματα δυστυχώς γίνονται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Απλοί άνθρωποι που θέλουν να πάνε ήρεμα στον προορισμό τους, δεν ξαναγυρίζουν στην οικογένειά τους, γιατί κάποιος με περιορισμένες κοινωνικές δεξιότητες, χαμηλή παιδεία αποφάσισε ότι ο δρόμος είναι δικός του και μπορεί να κάνει ο,τι γουστάρει... Ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει μάνα και κόρη:(

minas

Member
Reaction score
3.100
Πόντοι
747
Συγνώμη που θα μαυρίσω το thread, έχει στα headlines όμορφες αναμνήσεις, αλλά διαβάζω το δυστύχημα που έγινε στην Ρόδο και πραγματικά με πιάνει τρέλα. Τέτοια ατυχήματα δυστυχώς γίνονται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Απλοί άνθρωποι που θέλουν να πάνε ήρεμα στον προορισμό τους, δεν ξαναγυρίζουν στην οικογένειά τους, γιατί κάποιος με περιορισμένες κοινωνικές δεξιότητες, χαμηλή παιδεία αποφάσισε ότι ο δρόμος είναι δικός του και μπορεί να κάνει ο,τι γουστάρει... Ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει μάνα και κόρη:(
Μια χαρα γινονταν και παλια αγαπητε,απλα δεν υπηρχε ο τροπος να μαθευτουν τοσο ευκολα.Ενδεχομενως δεν ηταν τοσα πολλα γιατι ηταν μικροτερος ο ογκος των οχηματων,αλλα γινονταν.
Εχω ακουσει απο τον πατερα μου ιστοριες για ατυχηματα στο 70ς Μπραχαμι,που δεν γραφτηκαν σε καμμια εφημεριδα,και που πραγματικα σε κανουν να απορεις με καποιους ανθρωπους.Προφανως δεν μπορω να τα γραψω δημοσιως για ευνοητους λογους.
Παντως,επειδη πριν καμποσα χρονια ειχα βρεθει μαρτυρας σε παρομοιου τυπου θανατηφορο ατυχημα,μου εκανε αλγεινη εντυπωση η συμπεριφορα του ''θυτη''.Η ολη αντιμετωπιση ηταν του στυλ ''αυτα συμβαινουν'',και δεν νομιζω να ειχε συνειδητοποιησει οτι ειχε φταιξει καπου.Πιθανοτατα να συνεχισε κανονικα τη ζωη του οπως πριν,με οτι αυτο συνεπαγεται.Πιθανοτατα επισης να μην ειναι ο μονος.Ειχα σχεδον ξεχασει αυτη την ιστορια,μεχρι που τις προαλλες διαβασα για ενα περιστατικο αυτοδικιας,και αναποφευκτα την εφερα στο μυαλο.
Κοινως,για να εχουμε οδηγικη παιδεια,πρεπει πρωτιστως να εχουμε παιδεια σαν ανθρωποι,οποτε καποιοι εχουν πολυ δρομο ακομα..

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817
Οταν ο συγκεκριμένος συμμετείχε ΚΑΙ σε αγώνες σε πίστα, υποτίθεται ότι "εκτονώνεται" και ταυτόχρονα αποκτά "παιδεία", ώστε στον καθημερινό δρόμο να συμπεριφέρεται σωστά / λογικά.

Ο δάσκαλος ΚΚ, "ούρλιαζε" για δημιουργία πίστας όπου θα μπορούσαν όλοι να οδηγήσουν και να μάθουν, να εκτονωθούν ( και να εξελίξουν ), για να μην αναγκάζονται να κανουν αυτοσχέδιους αγώνες και κόντρες. σε δημόσιους δρόμους όπου κινούνται και κ Παντελήδες χωρίς γνώση και αντίληψη πραγματικής οδήγησης. Ολες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, ο ΚΚ δημιούργησε εκείνη την σχολή "Ασφαλούς οδήγησης" , και αργότερα ήρθε και η πίστα στις Σέρρες. Μετέπειτα, ακολούθησε στις προτροπές ασφάλειας και ο Σταθάκης, και μετά ο γνήσιος Ιαβέρης, και πρόσφατα και ο "αντίγραφος".

Οταν έχεις ένα τέτοιο όχημα, που παρέχει τεράστια ασφάλεια, και είσαι και ικανός χειριστής του, ΔΕΝ κάνεις αγώνες σε δημόσιους δρόμους και ειδικά σε αστικό ιστό. Τελεία. Και οι ερευνητές, έχουν συνεισφέρει με δεκάδες συστήματα για την ασφαλή οδήγηση, από την άκαμπτη καμπίνα, τις ζώνες ασφαλείας με εντατήρες, αερόσακους, αντιμπλόκ φρένων, αντισπίν εκκίνησης, κολώνες ασφαλείας τιμονιού, επενδύσεις ταμπλώ - οροφής, προσκέφαλα, στιγμιαίο κλέιδωμα στην ανηφόρα για αποφυγή ολίσθησις, διπλά συστήματα φρένων, κλιματισμούς, αναρτήσεις, φρένα, κλπ δεκάδες συστήματα προστασίας, ενεργητικά και παθητικά. Αλλά, αν είσαι βλάξ και ακοινώνητος, καταφέρνεις και ξεπερνάς όλα τα συστήματα και κάνεις τα δικά σου. Με ολέθρια αποτελέσματα. Δυστυχώς.

Αντίθετα ένας "λογικός" οδηγός, κινούμενος μέσα στον "φάκελο" της νομιμότητας με σεβασμό στους άλλους και με την βοήθεια όλων αυτών των συστημάτων, μπορεί να αποφύγει το ατύχημα, την δε "κακή στιγμή" να αποφύγει τις βαρύτερες συνεπειες.

Ολοι έχουμε ξεπεράσει τα όρια κάποιες στιγμές. Εγώ προσωπικά, ΑΠΕΙΡΕΣ. Και ίσως σταθήκαμε τυχεροί και δεν μας έτυχε κάτι, αλλά, ίσως πήραμε το μάθημά μας και συνετιστήκαμε. Προσωπικά, έχω έρθει πολλές φορές σε κατάσταση ΑΜΗΝ, σαν νεαρός από δικές μου ενέργειες, και σαν ώριμος, από ενεργειες άλλων. Αλλά από όλες, ΕΜΑΘΑ και δεν το ξανακανα. Ακόμα και στην Εθνική, τελευταίο ταξίδι πριν το Πάσχα, αυτό έλεγα στην σύζυγο. "Ειμαι πολύ νομιμος. Με όριο 130, πάω 120 !". :( Φυσικά, σε κάποια σημεία, με άπλετη ορατότητα, ανοικτό δρόμο Κόρινθο - Πάτρα, και χωρίς κίνηση , "άνοιξα και ενα 160-170", για ξεκάπνισμα :D

Εμείς οι λιιιιιιιγο μεγαλύτεροι, γλυτώσαμε από κακές καταστάσεις, επειδή αναπολώντας θυμάμαι ότι τα ισχυρά μας οχήματα :D είχαν 50-60-70 ίππους, οι δρόμοι ήταν άδειοι, και το "ποτό" και οι ουσίες άγνωστα.
Πλέον, με το πιο αδυναμο, ακόμα και ηλεκτρικό, να έχει 100-130-150 + ίππους, με το πλήθος των κυκλοφορουντων διτρόχων και τετρατρόχων, με τις ουσίες σε ημερησία διάταξη και προπαντός με την πλήρη άγνοια / αδιαφορία στους "κανόνες", τα περιστατικά αυτά θα είναι συνεχώς γύρω μας.

Οδηγώ πολλάαααα χρόνια, και σε Ευρώπη - Αμερική, και σε όλες τις συνθήκες. Με συνολικά αρκετά πάνω από 1.000.000 χιλ. Και ΜΗΔΕΝ ατυχήματα με ευθύνη μου. Και ΕΝΑ που έσκασε ένας φουριόζος πάνω μου στην Αττική οδό. Σταματημένος στο διόδιο.
Αλλά βγαινω για κάποιες δουλειές και ............τρομάζω ! Οι συμπεριφορές πλέον είναι ανεξέλεγκτες, αναγκάζομαι σε πλήρως αμυντική οδήγηση επιβίωσης, αλλά πλέον έχω ΧΡΟΝΟ ! Πριν κάποια δεκαετία, που έτρεχα όπως όλοι να προλάβω δουλειά, φροντιστήρια, αθλήματα, ψώνια, υποχρεώσεις ΣΚ, παιδικά πάρτυ, γάμους - βαπτίσεις, ΔΕΝ θα είχα την υπομονή να ακολουθώ τον εκάστοτε βλάκα. Αυτό, ίσως δημιουργεί εντάσεις.

Γενικά, ΙΜΟ, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, και λόγω συμπεριφορών αλλά και λόγω κατάστασης τους, σήμανση - ποιότητα οδών, είναι λίγο τραγική. Και προσευχόμαστε κάθε φορά που κυκλοφορούμε, να επιστρέψουμε χωρίς θέματα.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Σε άλλο θέμα υπάρχει φωτό του συνεργείου
Σε αυτό το συνεργείο (υπάρχει αφιέρωμα στο site) δούλευε και ο Χορέβας ως μικρός βοηθός στα 15 του. Μου είπε την ιστορία ο ίδιος

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Νομίζω χάνεται πλέον κάθε ελπίδα από τον κόσμο μας... Πλήρως αντιπροσωπευτικό αυτό το πράγμα του που οδεύει ο πολιτισμός μας.

38769
38770
38771
38772

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
156,xantia και zx μεχρι να δυσει ο ηλιος...:lol:

dap

Member
Reaction score
1.564
Πόντοι
407
Μάλιστα. Ferrari Luce. Ήχος και φως που έλεγε ο Κωνσταντάρας στο "Κάτι κουρασμένα παλικάρια". Ωραίο αναλογικό ρολογάκι σε ψηφιακή οθόνη:dizzy:, μια μεγάλη τρύπα (μαύρη) από κάτω, οι υαλοκαθαριστήρες να τερματίζουν όρθιοι, κάτι γαλλικά κλειδιά για να αλλάζεις ταχύτητες. Κάπως έτσι θα σχολίαζε και ο αντίστοιχος dap το εσωτερικό της CX το 1975. Θα πάω κόντρα και θα πως ότι εμένα μου αρέσει. Είναι θέμα άποψης και οι Ιταλοί έχουν αποδείξει ότι είναι καλοί.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Δεν βρισκω καποια αναλογια σε αυτο που λες Δημητρη.
Ειναι αλλιως να φτιαξεις κατι καλαισθητο που ξεφευγει απο τη νορμα/"καλουπι". Ο χαρακτηρισμος που προκυπτει μετα ειναι εως και υποκειμενικος. Αλλοι ειπαν τη cx φουτουριστικη, αλλοι πρωτοποριακη, οι αγγλοι εστω "quirky". Δυσκολα τη λες ασχημη ομως, αδιαφορη αισθητικα, συμβατικη στις λυσεις της, το τεχνολογικο της υποβαθρο κτλπ.
Και υπο αυτη την εννοια δυστυχως εδω και αρκετα χρονια βαλθηκαν να καπηλευονται την καθε cx στη citroen, λεγωντας πρωτοποριακα, φουτουριστικα κτλπ αυτοκινητα με την αισθητικη ταυτοτητα των airbumps μονο και μονο επειδη δε μοιαζουν με τα υπολοιπα. Διαφορετικα απο τα υπολοιπα ειναι ,οχι γλυπτα ομως, οχι "εξωγηϊνα", οχι φουτουριστικα...(οι δικες μου υποκειμενικες(?) λεξεις για τη cx). Αλλες τετοιες περιπτωσεις ειναι το multipla ή το avantime. Μπορει και ασχημα να τα πει κανεις. Αναγνωριζει ομως ο οποιοσδηποτε οτι εσπασαν "το καλουπι". Εφτιαξαν, ο μεν ενα τριθεσιο εμπρος πολυμορφικο οχημα που δεν εμοιαζε με τιποτα και ο δε ενα 3θυρο πολυτελες και δυνατο mpv το οποιο με ενα κλικ γινοταν οσο ευάερο/ευηλιο κανενα mpv δεν ηταν εως τοτε (σχεδον cabrio στην αισθηση που απεδιδε).

Η luce ομως τι ειναι? Ενα συμβατικο (μαλλον..) ηλεκτρικο αυτοκινητο που μοιαζει με αλλα, στερειται αισθητικου και petrohead ferrari dna και εν κατακλειδι για εμενα ειναι τουλαχιστον αδιαφορη αισθητικα (πισω ασχημη).
Προσωπικα λοιπον δε ταυτιζομαι με την προσεγγιση του τμηματος μαρκετινγκ της οποιας ferrari. Το να αρεσει βεβαια ειναι λογικο/αποδεκτο αλλα οχι με την προσεγγιση μιας cx/ds/ro80/ πρωτου mini/ οροσημων...

Υ.Γ. 1 Καπου πηρε το ματι μου μια νεα μεγαλη mercedes. Amg GT4 ,καπως ετσι.. το αυτοκινητο ειναι εμπρος-πισω ΦΡΙΚΤΟ αισθητικα. Βλεπεις εκεινη τη λευκη jaguar που δημοσιευσα και λες, τι υπεροχο αυτοκινητο συγκριτικα σε οτι αφορα την αισθητικη :lol:

Υ.Γ. 2 Τη ξαναβλεπω... Μιλαμε για epic fail... Αισθητικη απηχηση αναλογη της Alfa Romeo Arna μεταξυ των alfisti...
38773

Last edited:

Demetris

Member
Reaction score
1.182
Πόντοι
437
Ξέρουμε τί ήχο παίζει το εξωτερικό ηχείο; V12, V8 flat plane, flat 12; Ή μήπως μπαίνεις από την ταμπλέτα στο υπομενού "ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΗΧΟΣ" του μενού "ΚΑΝΩ ΕΝΤΥΠΩΣΗ" και διαλέγεις ανάλογα τα κέφια;

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Γινομαι πολυ κακος τωρα αλλα δε θα του ταιριαζε?!:X:tease:

dap

Member
Reaction score
1.564
Πόντοι
407
Τέλος, μ΄αρέσει. Ακόμα πιο ωραία σε μουσταρδί αλλά και το ροζάκι θα της πήγαινε. Και οι ζάντες τύπου gullideckel, φέρνουν αναμνήσεις. Θα την πάρω όταν βγει. :lol:.

Στο έξω ηχείο θα παίζω Μπάχ.... Κάλαντα μόνο τα Χριστούγεννα.

Μόνο να μην μαζεύει νερά πίσω:cry:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827
Τέλος, μ΄αρέσει. Ακόμα πιο ωραία σε μουσταρδί αλλά και το ροζάκι θα της πήγαινε. Και οι ζάντες τύπου gullideckel, φέρνουν αναμνήσεις. Θα την πάρω όταν βγει. :lol:.

Στο έξω ηχείο θα παίζω Μπάχ.... Κάλαντα μόνο τα Χριστούγεννα.

Μόνο να μην μαζεύει νερά πίσω:cry:
Μπαχ στις χαμηλές ταχύτητες... Στις υψηλές AC/DC συνεχή και εναλλασσόμενα, it's a long way to the top (if you wanna rock 'n' roll)

Top Bottom