Κίτρινος κύκλος

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.107
Πόντοι
817
Ψαχνοντας σε αγγελιες ανακυκλωτηριου,επεσα παλι επανω στον κιτρινο κυκλο.Συνοδευοταν και απο αλλα συμβολα,οπως και σε προηγουμενες φωτογραφιες που εχω ανεβασει:
View attachment 33544

Το ενδιαφερον ομως,ειναι οτι αυτα τα ΄΄αλλα συμβολα'',εμφανιζονται και σε παμπολλα αλλα αμαξια του ανακυκλωτηριου...ανευ του κιτρινου κυκλου ομως.. hmmm

View attachment 33545

View attachment 33546

Σαν καποιος να ''καταχωρει'',η εστω με καποιο τροπο να ''χαρακτηριζει'' αυτα τα αμαξια τοποθετωντας αυτους τους κωδικους.Και προφανως κατι τετοιο ειναι και ο κιτρινος κυκλος.Και παντα,αυτα τα συμβολα ειναι στο τζαμι συνοδηγου.

Αραγε τι να ξερουν για ολα αυτα οι υπαλληλοι του εν λογω ανακυκλωτηριου;Μηπως πρεπει να οργανωσω μια διακριτικη ερευνα,με προσχημα την αναζητηση ανταλλακτικων;:ninja:Ισως δεν ειναι τυχαιο οτι στην εν λογω επιχειρηση εχουν καταληξει πολλα ενδιαφεροντα αμαξια..:ninja:
Ανεξάρτητα από τον κύκλο, εγώ βλέπω εδώ, κάποια καλά οχήματα, που οπως το λευκό ΤΟΥΟΤΑ , ή το JIMNY, δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση, και ειδικά το ΤΟΥΟΤΑ, με χαρτί απόσυρσης Δήμου, με κάνει να απορώ. Αυτά, κρατάνε και τιμές στα μεταχειρισμένα. Το εγκατέλειψαν ?

Ισως να είναι περιπτώσεις, όπως γείτονα, που απεδήμησε, και επειδή χρωστούσε στην εφορία, η οικογένεια έκανε μη αποδοχή κληρονομιάς, και ένα ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS που είχε στο όνομά του, παρέμεινε στον δρόμο, για 2 χρόνια μέχρι να το παραλάβει ο Δήμος. Περνάγανε και το ζητούσανε πολλοί, αν πωλείται κλπ, ακόμα και τα άτομα του Δήμου ( πλήρωμα του απορριμματοφόρου ), που ήξεραν οτι ο παππούς έφυγε, και τους ενδιέφερε το όχημα. Ηταν καλό, σε καλή κατάσταση,, και αυτά είναι και ........αλεξίσφαιρα. αλλά δεν μπορούσε να το αγγίξει κανείς χωρίς αποπληρώσει πρώτα τα χρέη στην εφορία. Ενα απόγευμα γύρισα και το είχαν σηκώσει, δεν είδα ποιός το πήρε ( φίρμα ) ή για να ρωτήσω. Κρίμα τα οχήματα αυτά, ίσως οι Δήμοι, να έχουν συμφωνητικά με τέτοιες εταιρίες ανακυκλωσης, που παραλαμβάνουν τα "σημαδεμένα" με χαρτί. Εχω στα 50 μέτρα από το σπίτι, ήδη 2 με αυτοκόλλητο. Ενα Σέατ και ένα Τσερόκυ.

Οσον αφορά τους αριθμούς, επειδή βλέπω πολλά βιντεάκια Αμερικάνικα, που 2 - 3 τύποι αγοράζουν από ηλεκτρονικές πλειοδοσίες οχήματα από μάντρες, ( με βλάβες - τρακαρισμένα, κλπ ) και πάνε τα παραλαμβάνουν και τα επισκευάζουν, στην αναγνώριση έχουν ετσι νούμερα στα παράθυρα , προφανως είναι οι αριθμοί μητρώου κάθε οχήματος για την αναγνώριση - παρακολούθηση των διαδικασιών.

Αν έχει κανείς χρόνο ( ....και τέτοια διάθεση ), πάει την βόλτα του σε 2-3 τέτοιες φάμπρικες, , βλέπει, γνωρίζεται, και κρατάει επαφή ώστε να παρακολουθεί τις αφίξεις, μήπως και σκάσει μύτη κάποιο ενδιαφέρον όχημα.

Αυτό το JIMNY, πχ που έψαχνα και εγώ, με τςράστια νούμερα χιλιομέτρων και υψηλές τιμές, αν είναι καθαρό, ίσως είναι περίπτωση.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.913
Πόντοι
827
Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την αποδοχή κληρονομιάς. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι τέτοιες. Ακόμα και χωρίς να υπάρχουν χρέη, η όλη διαδικασία μεταβίβασης από θανόντα, για μερικούς είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, που μπορεί και να κοστίσει κάποιο χρηματικό ποσό, που κάποτε μπορεί να μην υπολογίζαμε, τώρα όμως το σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές να δώσουμε. Οπότε η εύκολη λύση είναι να βγει από το γκαράζ και να μείνει στο δρόμο... Η συνέχεια γνωστή

minas

Member
Reaction score
3.085
Πόντοι
747
Γιατί απλώς δεν τους ρωτάς? :what:
Στο ανακυκλωτηριο δεν εχω παει..ακομα.Εαν παω και δοθει η αφορμη θα τους ρωτησω.
Στα υπολοιπα αμαξια ειτε δεν γνωριζω προσωπικα τους ιδιοκτητες,ειτε δεν ειναι εν ζωη,η και τα δυο.
Συν οτι γενικοτερα μου αρεσει να δημιουργω μυστηριο και παραφιλολογια.Αλλιως δεν θα ειχα ανοιξει αυτο το θεμα.:devil:

Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την αποδοχή κληρονομιάς. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι τέτοιες. Ακόμα και χωρίς να υπάρχουν χρέη, η όλη διαδικασία μεταβίβασης από θανόντα, για μερικούς είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, που μπορεί και να κοστίσει κάποιο χρηματικό ποσό, που κάποτε μπορεί να μην υπολογίζαμε, τώρα όμως το σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές να δώσουμε. Οπότε η εύκολη λύση είναι να βγει από το γκαράζ και να μείνει στο δρόμο... Η συνέχεια γνωστή
Να συμπληρωσω οτι αρκετα συχνα,η αποδοχη κληρονομιας ενος τετοιου αυτοκινητου,προυποθετει και την(αρκετες φορες ανεπιθυμητη) συναναστροφη με τους υπολοιπους συγγενεις/συνδικαιουχους.Αυτο νομιζω οτι ειναι στην πραξη ο συχνοτερος λογος,ασχετα αν πολλοι δεν το παραδεχονται.Αν και ειχα τυχει σε περιπτωση κληρονομου που μου το δηλωσε ευθαρσως.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.107
Πόντοι
817
Στο ανακυκλωτηριο δεν εχω παει..ακομα.Εαν παω και δοθει η αφορμη θα τους ρωτησω.
Στα υπολοιπα αμαξια ειτε δεν γνωριζω προσωπικα τους ιδιοκτητες,ειτε δεν ειναι εν ζωη,η και τα δυο.
Συν οτι γενικοτερα μου αρεσει να δημιουργω μυστηριο και παραφιλολογια.Αλλιως δεν θα ειχα ανοιξει αυτο το θεμα.:devil:

Να συμπληρωσω οτι αρκετα συχνα,η αποδοχη κληρονομιας ενος τετοιου αυτοκινητου,προυποθετει και την(αρκετες φορες ανεπιθυμητη) συναναστροφη με τους υπολοιπους συγγενεις/συνδικαιουχους.Αυτο νομιζω οτι ειναι στην πραξη ο συχνοτερος λογος,ασχετα αν πολλοι δεν το παραδεχονται.Αν και ειχα τυχει σε περιπτωση κληρονομου που μου το δηλωσε ευθαρσως.

Αν οι πληροφορίες μου είναι / ήταν σωστές, ( όταν ρώταγα ) το όχημα θανόντος μεταβιβάζεται στην σύζυγο. Κάποτε ρώταγα για να δω τι θα κανω με το 2CV.

Το θέμα είναι όταν η άδεια είναι ποσοστό σε πλέον του ενός άτομα.

Ειχα συναντήσει περίπτωση, που ήταν 3 ιδιοκτήτες, αλλά συμφωνούσαν, και το πήρε φίλος, αλλά, ένα ζευγάρι που χώρισε, με 50 % έκαστος - σκότωσαν καινούργιο αυτοκινητο για δεκάρες, εξευτελιστικά, σε μια ακόμα προσπάθεια να προσβάλλει ο ένας τον άλλον. ΜΑΘΗΜΑ. ΤΑ αγαπημένα μας, ΜΟΝΟΝ στο όνομά μας. :dance:

Last edited:

Taskos

Member
Reaction score
3.766
Πόντοι
777
Και σε ασυνήθιστο σημείο για διαφημιστικό.
33797

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
24.265
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Νομίζω είναι αλλού μεγέθους και κάτι γράφει περιμετρικά.

nonos

Member
Reaction score
24.265
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ναι... Γι αυτο εχουμε το Καφενειο, για να μη χαλαμε τα θεματα...

nonos

Member
Reaction score
24.265
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ενα κιτρινο "Κ" μεσα σε κυκλο βλεπω εγω σε καποια και δε ξερω τι ειναι.

Taskos

Member
Reaction score
3.766
Πόντοι
777
Το μυστήριο απλώνεται και πυκνώνει...
38878
38877

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.147
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Πέρα από την πλάκα copy- paste από Gemini

Αυτό το κίτρινο στρογγυλό αυτοκόλλητο (συχνά με διάμετρο γύρω στα 20 εκατοστά) που τοποθετείται στο πίσω τζάμι ή στο αμάξωμα, είναι η επίσημη σήμανση που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για οχήματα που οδηγούνται από κωφούς ή βαρήκοους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, το σήμα αυτό έχει ως στόχο να ενημερώσει τους υπόλοιπους οδηγούς που ακολουθούν ότι ο συγκεκριμένος οδηγός δεν μπορεί να ακούσει ηχητικές προειδοποιήσεις, όπως:

• Κορναρίσματα
  • Σειρήνες από οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστική)
  • Ήχους από προσπεράσματα
Τι πρέπει να κάνεις αν το δεις στο δρόμο;
Αν βρεθείς πίσω από ένα τέτοιο όχημα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι:

1. Η κόρνα είναι άσκοπη: Αν χρειαστεί να προειδοποιήσεις τον οδηγό, το κορνάρισμα δεν θα έχει αποτέλεσμα.
  2. Χρήση φωτών: Αν είναι απολύτως απαραίτητο να δηλώσεις την παρουσία σου (π.χ. σε μια προσπέραση), μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σύντομο σινιάλο με τα φώτα (αναβόσβησμα), το οποίο θα γίνει αντιληπτό από τους καθρέφτες του.
  3. Μεγαλύτερη προσοχή: Δείχνουμε την ανάλογη κατανόηση και κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις, όπως θα έπρεπε να κάνουμε με κάθε όχημα.
Είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά σήματα στο ευρύ κοινό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια και την ομαλή συνύπαρξη όλων μας στους δρόμους.

nonos

Member
Reaction score
24.265
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και καπως ετσι λυθηκε ο γριφος!
Σε αλλα νεα , κατι πονηρουλιδες θα το βαζουν για να συνεχιζουν να γραφουν τους παντες στα...φρυδια τους :chair::yahoo:

minas

Member
Reaction score
3.085
Πόντοι
747
Και καπως ετσι λυθηκε ο γριφος!
Kαθολου δεν λυθηκε αγαπητε,διοτι:
-Οι κυκλοι στις δικες σας φωτογραφιες εχουν εμφανως διαφορετικη μορφη και μεγεθος απο τους δικους μου.
-Οι δικοι μου κυκλοι βρισκονται σε αμαξια που πρακτικα δεν χρησιμοποιουνται,σε αντιθεση με τους δικους σας
-Οι δικοι σας κυκλοι βρισκονται στο πισω παρμπριζ,ενω οι δικοι μου στο τζαμι συνοδηγου.

Και για την ιστορια:
-Πηγα στο ανακυκλωτηριο,ρωτησα απεξω απεξω,αλλα καθε αλλο παρα συνεργασιμοι ηταν,συν οτι αμφιβαλλω αν γνωριζαν οντως κατι.
-Δεν το εχω αναφερει,αλλα οι περισσοτερες περιπτωσεις ηταν στα ορια του δημου Αθηναιων,η εστω σχετικα κοντα.
-Δεν εχω πετυχει καποιο πολυ προσφατο περιστατικο.Υπο την εννοια οτι ειτε πανε χρονια απο την τελευταια ανακαλυψη,ειτε το αυτοκολλητο ειναι επικολλημενο χρονια.

Ετσι λοιπον συνεχιζεται η αναζητηση...

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.107
Πόντοι
817
Θα συμφωνήσω με τον @minas .

Μετά την αναφορά του @Pierre Boulanger , έψαξα ΠΟΛΥ, πολλά σάιτ, και όπου αλλού θα μπορουσε να υπάρξει η πληροφορία για .......επιβεβαίωση.

Με απλή λογική σκέφτηκα ότι είναι απολύτως σημαντικό για την οδική ασφάλεια να ενημερώνονται οι υπόλοιποι οδηγοί ότι ο προηγούμενος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ηχητικά σήματα. Και όπως σωστά αναφέρθηκε " Είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά σήματα στο ευρύ κοινό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια και την ομαλή συνύπαρξη όλων μας στους δρόμους. "

Συνεπώς, αν το σήμα αυτό ίσχυε, θα έπρεπε η Τροχαία, ο υπουργός, ή δεν ξερω ποιός, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τους υπολοίπους χρήστες του δρόμου ΑΜΕΣΑ. Μπορεί το σήμα αυτό, να είναι ........πρόσφατο, και να μην το μαθαμε όσοι πήραμε αδεια οδήγησης, με πορεία - παρκάρισμα και .......σαλίγκαρο !!!!!

Ναι, κάποτε δίναμε ...σαλίγκαρο, πλέον αυτο έχει εξελιχθεί σε γωνία με όπισθεν !!

Και στο θέμα. Δεν βρήκα τίποτε σχετικό, παρά τις προσπαθειές μου. :cry: Ειδα εξ αρχής όλα τα σήματα του ΚΟΚ, κύρια και βοηθητικά, ενημέρωσης, απαγόρευσης, πουθενά δεν βρήκα κάτι που να δηλώνει την φυσική ανεπάρκεια του οδηγού. Μόνον το σήμα με το "Ν" προδιαγράφεται, ή το ειδικό σήμα ( σε μπλέ ) με το αμαξίδιο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Θυμάμαι και τα ειδικά σπότ στην Αγγλία, που υπενθύμιζαν στους οδηγούς να ελέγχουν διπλά για μοτο πριν καθε αλλαγή πορείας, και ότι η κόρνα ( ηχητικό σήμα ) δεν εξασφαλίζει μια και κάποια άτομα πιθανόν να μην έχουν σωστή ακοή. Αλλά, εκεί κάνανε καμπάνιες.

Οπότε, το μυστηριο...........παραμενει.

minas

Member
Reaction score
3.085
Πόντοι
747
Σχετικα με το θεμα...Η φωτογραφια του lada που εβαλα σε αλλο τοπικ δημοσιευτηκε κανονικα σε τοπικη εφημεριδα-ετσι την ανακαλυψα-και η λεζαντα που τη συνοδευε εγραφε επι λεξει:''Οι δημοτικες υπηρεσιες παρακολουθουν συστηματικα τις περιπτωσεις εγκατελειμμενων οχηματων και προχωρουν στις προβλεπομενες διαδικασιες απομακρυνσης τους.''
Δεν ειναι απιθανο λοιπον,καποιες δημοτικες αρχες-λχ ο δημος Αθηναιων-να επικολλουν το κιτρινο αυτοκολλητο σε οχηματα τα οποια ειναι μεν συννομα,αλλα ειναι πρακτικα ακινητα,με σκοπο την περεταιρω παρακολουθηση τους ωστε να χαρακτηριστουν ως εγκατελειμμενα η οχι.Καπου προς τα εκει κλινω,αλλα θα δειξει.

Γενικα,κατι τετοια μυστηρια σε κανουν να χασεις τον υπνο σου.

Top Bottom