Κίτρινος κύκλος

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Στα τοσα χρονια που εργαζομαι ως κυνηγος κλασσικων:grin:,εχω εντοπισει πραγματα και καταστασεις που μου εχουν κινησει το ενδιαφερον.
Ενα τετοιο μυστηριο που ξεκινησα να παρατηρω πριν μερικα χρονια,και δεν εχω καταφερει να λυσω ακομα,ειναι αυτο του κιτρινου κυκλου:Ορισμενα παλαια αυτοκινητα που εχω συναντησει ανα την Αθηνα,εχουν επικολλημενο ενα χαρτινο κιτρινο αυτοκολλητο,στρογγυλου σχηματος,το οποιο φαινεται πως επικολληθηκε κατα το διαστημα ακινησιας τους.
Και για να γινουμε συγκεκριμενοι

Στην αρχη δεν εδωσα σημασια,ομως σιγα σιγα αρχισα να το παρατηρω σε καμποσα αυτοκινητα...Οποιον και να ρωτησα ομως δεν ηξερε να μου απαντησει.Ετσι προσπαθησα να ταξινομησω τα οσα στοιχεια ειχα,μπας και βγαλω κανενα συμπερασμα.
Εχουμε και λεμε λοιπον
-Τα περισσοτερα απο αυτα τα αμαξια,χρησιμοποιουνταν ως αποθηκες των ιδιοκτητων τους(οχι ολα ομως,το παραπανω δεν ειναι)
-Τα περισσοτερα απο αυτα τα αμαξια ειναι εγγλεζικα(οχι ολα ομως,εχω πετυχει και σε..felicia)
-Τα περισσοτερα απο αυτα,αν και σε αχρηστια,ειχαν κανονικα πινακιδες(οχι ολα ομως,εχω πετυχει και range rover χωρις πινακιδες)
Ολα ομως εχουν καποια κοινα σημεια.Τουτεστιν
-Ολα ηταν καιρο σε αχρηστια(χρονια δηλαδη)
-Ολα τους,αν και σε αχρηστια,δεν ηταν εντελως παρατημενα.Υπηρχε δηλαδη καποιος που τα φροντιζε,τα αλλαζε θεσεις,φουσκωνε λαστιχα κλπ
-Ολα τους παρεμειναν εκει για αρκετο καιρο αργοτερα,(δεν ηταν δηλαδη προφανως αυτοκολλητο καποιας υπηρεσιας καθαριοτητας)
Επισης σιγουρα δεν ανηκαν στον ιδιο.Για καποια που ξερω δηλαδη,οι ιδιοκτητες ηταν διαφορετικα προσωπα και διαφορετικων ηλικιων μεταξυ τους(αν και δεν τους γνωριζα προσωπικα ωστε να τους ρωτησω,αλλα και να τους ρωταγα δεν ξερω αν θα επαιρνα απαντηση)

Οποτε τι εχουμε εδω αγαπητοι συμφορουμιτες;
-Μηπως εχουμε μια σεχτα κλασσικοφιλων,η οποια μαρκαρει τα πιο αγαπημενα της αυτοκινητα-κατα τον ιδιο τροπο που πχ οι γκραφιταδες μαρκαρουν την περιοχη τους;
-Μηπως οι ιδιοκτητες παρατημενων εχουν σχηματισει μια ιδιοτυπη μασωνεια μεταξυ τους,και σημαδευουν κατα αυτον τον τροπο τα αμαξια τους,ωστε να γνωριζει ο υπαλληλος του δημου τι τον περιμενει αν τα ακουμπησει;:yikes.gif:
-Η μηπως εχουμε ενα οργανωμενο κυκλωμα παλιατζηδων,που εχει απλωσει τα πλοκαμια του στις κατα τοπους υπηρεσιες καθαριοτητας,και σημαδευει τα αυτοκινητα που τους ενδιαφερουν,ωστε αυτα να μην δοθουν για καταστροφη μετα την απομακρυνση τους;

Και τελικα........μηπως υπαρχει καποιο μελος εδω περα που να γνωριζει τι τελικα συμβαινει πραγματικα...ωστε να παψει επιτελους ολη αυτη η παραφιλολογια που ανεφερα(και δημιουργησα)παραπανω;

:help::help::help::help:

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
upload a picture

Εδω επισης,το ιδιο αυτοκολλητο(ολιγον σκισμενο)στο παραθυρο συνοδηγου ενος ΒΧ,που ειχα φωτογραφισει παλαιοτερα...για να γινει κατανοητο,οτι το ζητημα δεν κανει διακρισεις σε μαρκες,αγγιζει και τα αγαπημενα μας αυτοκινητα....:ninja:

Taskos

Member
Reaction score
3.412
Πόντοι
777
Δεν είναι απλώς ειδοποιητήριο ή άλλο που ξεθώριασε ?
Δήμος Θεσσαλονίκης - Βελτιώνω την Πόλη μου
Αυτοκολλητάκι μου! • petrolheads.gr
All seeing eye pyramid symbol freemason Royalty Free Vector

Last edited:

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Επαναφερω το θεμα,καθως ο μυστηριωδης κιτρινος κυκλος εμφανιστηκε ξανα μπροστα μου..:ninja:

Οπως βλεπετε,εκτος απο τον εν λογω κυκλο,υπαρχουν επικολλημενα και καποια αλλα αυτοκολλητα εξισου μυστηριωδη.Θα τα θεωρουσα ασχετα,εαν δεν ειχα ξαναδει και αλλο αυτοκινητο με κιτρινο κυκλο να τα εχει επικολλημενα(ατυχως,δεν το εχω φωτογραφια)
Αραγε τα νεα στοιχεια μπορουν να διαφωτισουν καποιον,ωστε να δωσει μια απαντηση;

Υγ.Εννοειται οτι το εν λογω αμαξι ειναι citroen....:yikes.gif:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.546
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Το παρακολουθώ το θέμα εναγωνίως
Έχει εξάψει την περιέργεια μου αλλά και την φαντασία μου.
Γκούγκλαρα φυσικά το τερατώδες "αυτοκόλλητο κίτρινος κύκλος παρπρίζ αυτοκινήτου" και μου έβγαλε αρλουμπες :grin:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
5 νούμερα μαζί μου θυμίζει κρυπτογράφηση με one time pad :X

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Δεν το εχω αναφερει μεχρι στιγμης,αλλα ο λογος που με εκανε να ανοιξω το θεμα και να ασχοληθω σοβαρα με το ζητημα,ηταν η αγαπη που εχω για το αμαξι της πρωτης φωτο,καθως το γνωριζω απο τοτε που ημουν 5 ετων.Τουτεστιν,ασχολουμαι συχνα με το εν λογω.
Ετσι,ψαχνοντας το ιντερνετ,σημερα βρηκα αυτη τη φωτο απο το 2018.Ειναι τραβηγμενη απο αλλη οπτικη γωνια,ωστοσο διακρινεται ο κιτρινος κυκλος στο παραθυρο συνοδηγου.

(Ισως δεν το εχω αναφερει ρητα,αλλα σε ΟΛΑ,μα ΟΛΑ τα αμαξια,ο κιτρινος κυκλος ειναι επικολλημενος στο παραθυρο συνοδηγου:X)
Παροτι λοιπον παρακολουθω χρονια το αμαξακι,δεν ειχα αντιληφθει οτι το αυτοκολλητο ηταν επανω τοσο καιρο(φυσικα,το αυτοκινητο ειχε κανονικα τελη πινακιδες κλπ,αλλο αν δεν κυκλοφορουσε)
Φυσικα,λιγο καιρο αφοτου τραβηξα την πρωτη φωτο,δεν κρατηθηκα και θελησα να παω την ερευνα λιγο παραπερα,συν τοις αλλοις και απο αγωνια για την τυχη του αυτοκινητου.Και ιδου:

Το αυτοκολλητο ειναι απο καποιου ειδους πλαστικο,και προφανως γι αυτο αντεξε τοσα χρονια.Ωστοσο δεν φαινονται καποια ιχνη εστω απο παλαιοτερη σημανση που ξεθωριασε η κατι αλλο,ουτε απο τη μεσα ουτε απο την εξω μερια..Ειναι απλα ενα στρογγυλο κομματι κιτρινο αυτοκολλητο.hmmm

Οσο για το αμαξι;
Περιπου ενα μηνα αφοτου εβγαλα το αυτοκολλητο,του κολλησε χαρτι ο δημος...παροτι ειχε πινακιδες και τελη,και παροτι επι τοσα χρονια δεν το ειχε ακουμπησει κανεις...
:dash::dash::dash:

Το σημερινο μου ευρημα με εκανε να μοιραστω μαζι σας τα στοιχεια που ειχα βρει εδω και καιρο...ελπιζω αυτη μου η δημοσιευση να μην ειναι η τελευταια...
priest:die:

Για την ιστορια,το αμαξακι δεν βρισκεται πια εκει,και απο οτι εμαθα μετακινηθηκε με σκοπο τη διασωση του.Το μυστηριο ομως παραμενει.

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Παλι μπροστα μου ο κιτρινος κυκλος.Οπως παντα στο τζαμι συνοδηγου.Φαινεται πως εν προκειμενω εχει επικολληθει αρκετο καιρο,καθως εχει ξεβαψει και λιωσει πια..

Να πω οτι σχεδον ολες τις περιπτωσεις τις εχω πετυχει στα νοτια προαστεια των Αθηνων.Φυσικα αυτο μπορει να ειναι και τυχαιο,δεδομενου οτι τυχαινει να κινουμαι περισσοτερο σε αυτες τις περιοχες.

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Μασονικό σύμβολο θα είναι κάτσε να δεις.. Δεν έχουμε και κανένο κονέ στην ΕΥΠ :grin:
Δεν χρειάζεται να έχεις , μίλησε και θα σε ακούσουν :ninja:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.589
Πόντοι
827
Μασονικό σύμβολο θα είναι κάτσε να δεις.. Δεν έχουμε και κανένο κονέ στην ΕΥΠ :grin:
Πολύ Έκο έχεις διαβάσει. Έβαλες σε μια φράση μασονία και ΕΥΠ. Ούτε στο "Εκκρεμές του Φουκώ" δεν γίνονται τέτοιοι συνδυασμοί :lol:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Πολύ Έκο έχεις διαβάσει. Έβαλες σε μια φράση μασονία και ΕΥΠ. Ούτε στο "Εκκρεμές του Φουκώ" δεν γίνονται τέτοιοι συνδυασμοί :lol:
Εγώ μερικές φορές όταν μιλάω στο τηλέφωνο ακούω Echo:rocket:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.546
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εγώ μερικές φορές όταν μιλάω στο τηλέφωνο ακούω Echo:rocket:
Ε, κίτρινο κύκλο θα έχεις :lol:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Ψαχνοντας κατι ασχετο σημερα...να σου παλι μπροστα μου ο κιτρινος κυκλος..παντα στο παραθυρο του συνοδηγου...:ninja:
https://flic.kr/p/2iuPvPa
Το εν λογω αμαξι το ειχα πετυχει εκ του συνεγγυς,αλλα δεν ειχα ασχοληθει να το φωτογραφισω.Ευτυχως το εκανε αλλος για μενα.:thumbs:

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Ψαχνοντας σε αγγελιες ανακυκλωτηριου,επεσα παλι επανω στον κιτρινο κυκλο.Συνοδευοταν και απο αλλα συμβολα,οπως και σε προηγουμενες φωτογραφιες που εχω ανεβασει:
33544

Το ενδιαφερον ομως,ειναι οτι αυτα τα ΄΄αλλα συμβολα'',εμφανιζονται και σε παμπολλα αλλα αμαξια του ανακυκλωτηριου...ανευ του κιτρινου κυκλου ομως.. hmmm

33545

33546

Σαν καποιος να ''καταχωρει'',η εστω με καποιο τροπο να ''χαρακτηριζει'' αυτα τα αμαξια τοποθετωντας αυτους τους κωδικους.Και προφανως κατι τετοιο ειναι και ο κιτρινος κυκλος.Και παντα,αυτα τα συμβολα ειναι στο τζαμι συνοδηγου.

Αραγε τι να ξερουν για ολα αυτα οι υπαλληλοι του εν λογω ανακυκλωτηριου;Μηπως πρεπει να οργανωσω μια διακριτικη ερευνα,με προσχημα την αναζητηση ανταλλακτικων;:ninja:Ισως δεν ειναι τυχαιο οτι στην εν λογω επιχειρηση εχουν καταληξει πολλα ενδιαφεροντα αμαξια..:ninja:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Σημάδι για ιστορικά μάλλον σε συννενόηση με κρατικούς υπαλλήλους

Taskos

Member
Reaction score