Η βόλτα του Νίκου στο γκαράζ των CX

Comments

Μπορείς να μου βρεις το αυτοκόλλητο που έχει η κόκκινη CX 25 GTI που λέει 100 ans ή κάτι τέτοιο?
:grin:
Φοβερό υλικό Νίκο

Σε αυτή η γωνιά του χώρου φαίνεται ότι λειτουργούσε μηχανουργείο με την τυπική διάταξη της εποχής. Ένας κεντρικός ηλεκτροκινητήρας σε μια γωνιά, που με ιμάντες σε συνδυασμό με διάφορες τροχαλίες και άξονες στην οροφή, έδινε κίνηση σε διάφορες εργαλειομηχανές. Τη διάταξη αυτή την έβρισκες σε λειτουργία στην Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον και τη δεκαετία του 1950.

Σε αυτή η γωνιά του χώρου φαίνεται ότι λειτουργούσε μηχανουργείο με την τυπική διάταξη της εποχής. Ένας κεντρικός ηλεκτροκινητήρας σε μια γωνιά, που με ιμάντες σε συνδυασμό με διάφορες τροχαλίες και άξονες στην οροφή, έδινε κίνηση σε διάφορες εργαλειομηχανές. Τη διάταξη αυτή την έβρισκες σε λειτουργία στην Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον και τη δεκαετία του 1950.
....και παλαιότερα, προ ηλεκτροκινητηρων, η διάταξη έπαιρνε κίνηση από ατμομηχανή, ή νερομυλο, ή.......ανάλογα με την περιοχή και το είδος της εργασίας, από νηματουργιες, μέχρι εργοστάσια αυτοκινήτων.

View attachment 32084View attachment 32085

Η Χ7 η συγκεκριμένη είναι αρκετά ιδιαιτερη
Ποια έκδοση είναι? Υπέροχο χρώμα. Πόσο άχσημο φαίνεται το πίσω μέρος σε σύγκριση με τις CX και την SM δίπλα της. Μήπως τελικά η SW της Χ7 είναι σχεδιαστικά πιο ολοκληρωμένη στο πίσω μέρος?

Λοιπόν, το αυτοκίνητό είναι υδροπνευματικο, δίλιτρο, ατμοσφαιρικό.
Μόνο 1585 διλιτρες βενζίνη κατασκευάστηκαν. Επίσης το συγκεκριμένο κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 2007 ενώ οι πωλήσεις της Χ7 άρχισαν τον Μάρτη του 2008.
Είναι μοντέλο pré série, που ανήκει σε στέλεχος της PSA.
Tο χρώμα είναι κόκκινο που κυκλοφόρησε μόνο τους πρώτους 7 μήνες και μετά αντικαταστάθηκε από ένα κόκκινο πιο σκούρο. Δεν θυμάμαι τα ονόματά της PSA της εποχής στα χρώματα.

Όσον αφορά την σχεδίαση, η σύντροφός μου πάντα θεωρούσε την Χ7 ένα από τα όμορφο αυτοκίνητα (κατά την γνώμη της είναι ομορφότερη από την C6).
Στην εκδήλωση παρατήρησε κι η ίδια τόσο πόσο βαρύ είναι το σχέδιο της.
Βλέπεις η Χ7 φαντάζει πανέμορφη όταν γλιστρά ανάμεσα στα σύγχρονα suv. Δίπλα στα αληθινά κομψά μανεκεν όμως δείχνει τόσο κοινή!

Τι μου θύμισες τώρα...... Η C5 ήταν το όνειρό μου για πολλά χρόνια. Όταν είχε κυκλοφορήσει η σειρά 2, πρέπει να έβλεπα το βίντεο με την μουσική του Ρίχαρντ Βάγκνερ (το πέταγμα των Βαλκυριών) τουλάχιστον 3 φορές την μέρα. Η σερβιτόρα με το πλούσιο στήθος και τα τρία λουκάνικα που δεν συγκινούσαν τον πρωταγωνιστή, ο οποίος προτιμούσε να βλέπει την σιλουέτα της C5. Δυστυχώς η πολιτική της εταιρείας ήταν να προσπαθεί να κάνει τα αυτοκίνητά της unmistakeable german έστω κι αν ήταν made in france. Αυτό το μότο ήταν λίγο ντροπή για την ιστορία της Citroen.

Φαντάσου ότι είχα στείλει και mail στα κεντρικά της Citroen, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχαν βάλει από την αρχή τον τούρμπο 1.6 THP. Στην αρχή πρέπει να υπήρχε ο 1.8 με τα 127 άλογα και ο 2.0 με τα 143. Από ότι φάνηκε αργότερα όσο υστερούσαν σε άλογα οι δύο ατμοσφαιρικοί, τόσο υπερτερούσαν σε αξιοπιστία. Ειδικά αυτός ο δίλιτρος πρέπει να ήταν σκυλί.

Είχα όλους τους καταλόγους με χρώματα και εξοπλισμό. Αν θυμάμαι καλά αυτό το κόκκινο ήταν το lucifer ή το cherry. Στα γαλλικά βέβαια πρέπει να είχε άλλη ονομασία. H exclusive ήταν πραγματικά υπέροχη από πλευράς εξοπλισμού, ως και πλαϊνά κουρτινάκια πίσω είχε, αλλά την έβρισκες μόνο δίλιτρη. H dynamique μου φαινόταν χαζομάρα. Γιατί να πάρεις μια Citroen σε έκδοση που δεν έχει υδροπνευματική, όταν με λιγότερα χρήματα μπορούσες να πάρεις την Prestige που την είχε. Αυτή η Prestige πάλι ήταν έκδοση ειδικά για την Ελλάδα, ανώτερη από την γαλλική Confront και κατά την γνώμη μου καλύτερη από την dynamique (οι 17άρες ζάντες της δεν με συγκινούσαν).
Παραδοσιακά όμως υστερούσε στο αυτόματο. Αυτοκίνητο ναυαρχίδα σχεδόν στην γκάμα της εταιρείας το 2008 και φορούσε τετρατάχυτο αυτόματο AL4, όχι και το πιο αξιόπιστο.

Να και το βίντεο

Παρότι μετά έμπλεξα με τα αστέρια, αυτή η C5 δεύτερης σειράς, συνεχίζει να αποτελεί ένα αγαπημένο σχήμα. Τώρα πια δεν την σκέφτομαι για μεταχειρισμένο, θέλω κάτι πιο παλιό και πιο "υδροπνευματικό", αλλά όταν συναντιόμαστε στον δρόμο, πάντα της ρίχνω μια ματιά...

Last edited:
οταν το 2005 αγορασα την ξανθια 1600 ειχα στοχο να την κρατησω 7 -8 χρονια και να παρω προς το τελος το τελευταιο c5 υδροπνευματικο....δυστυχως μα προλαβε το λ7 υπαρχουν του αρχιμαλακα γιωργου μετα βοηθεια απο τους δολοφονους του ΔΝΤ και παει λεγοντας.......οποτε εμεινε ονειρο που σιγα σιγα εσβησε αδοξα...η αληθεια ειναι οτι με την ξανθια 1800 16ν με την απλοτητα που εχει και με την πολυ καλη αποσβεση ......ισως τελικα ηταν γραφτο να παραμεινω με ξανθια

Φαντάσου ότι είχα στείλει και mail στα κεντρικά της Citroen, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχαν βάλει από την αρχή τον τούρμπο 1.6 THP. Στην αρχή πρέπει να υπήρχε ο 1.8 με τα 127 άλογα και ο 2.0 με τα 143. Από ότι φάνηκε αργότερα όσο υστερούσαν σε άλογα οι δύο ατμοσφαιρικοί, τόσο υπερτερούσαν σε αξιοπιστία. Ειδικά αυτός ο δίλιτρος πρέπει να ήταν σκυλί.

o 1.6 Turbo ηταν καταστροφη απο αξιοπιστια.
Αντιθετα εξαιρετικος ο διλιτρος και ο τριλιτρος ES9 που δυστυχως επαιξε μονο Γερμανια σε πωλησεις

Αντικειμενικα Ξαντια, ΧM δευτερης γενιας και η C5 Χ7 ειναι τα πιο καλοφτιαγμενα σε συναρμογη Σιτροεν.
Η συγκεκριμενη C5 εχει ενα απιστευτο μπροστινο συστημα με διπλα ψαλιδια και μια πολλαπλων συνδεσμων πισω. H γεωμετρια ειναι κλασης ανωτερη απο ΧM και C5 πρωτης γενιας. Κριμα που τα φρενα ειναι συμβατικα.

Το πιο ωραιο στην Σιτροεν αυτη ειναι οτι απο το πως κινειται στον δρομο, απο τις κινησεις τουα αμαξωματος μπορεις να καταλαβεις αν προκειται για υδροπνθυεματικη ή οχι σαν εξωτερικος παρατηρητης

Αν μόνο 1585 2λιτρες υδροπνευματικα βενζίνης c5 x7 κατασκευάστηκαν τότε είναι τεράστιο το ποσοστό αυτών που κατέληξαν Ελλάδα αφού μέχρι το '10 περίπου και την εμφάνιση του thp οι περισσότερες που πωλήθηκαν εδώ τέτοιες ήταν!

Αν μόνο 1585 2λιτρες υδροπνευματικα βενζίνης c5 x7 κατασκευάστηκαν τότε είναι τεράστιο το ποσοστό αυτών που κατέληξαν Ελλάδα αφού μέχρι το '10 περίπου και την εμφάνιση του thp οι περισσότερες που πωλήθηκαν εδώ τέτοιες ήταν!
Χρηστο κι εμένα ακριβώς αυτή ήταν η σκέψη μου όταν είδα το νούμερο!! Βέβαια σκέψου ότι στην Ευρωπη, πει τούρμπο εποχήςτα ντιζελοκινητα ητάν απόλυτοι κυρίαρχοι.
Επίσης η Ελλάδα ήταν μια από τις καλύτερες αγορές για την C5. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρή αγορά η ελληνική.

Η συγκεκριμένη C5 μου προκαλεί θλιψη .δεν μπορώ να χωνέψω τα τελευταία δέκα χρόνια την οπισθοδρόμηση της Σιτροέν. Η σύγκριση τότε και τώρα σε όλους τους τομείς

Χρηστο κι εμένα ακριβώς αυτή ήταν η σκέψη μου όταν είδα το νούμερο!! Βέβαια σκέψου ότι στην Ευρωπη, πει τούρμπο εποχήςτα ντιζελοκινητα ητάν απόλυτοι κυρίαρχοι.
Επίσης η Ελλάδα ήταν μια από τις καλύτερες αγορές για την C5. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρή αγορά η ελληνική.

Η συγκεκριμένη C5 μου προκαλεί θλιψη .δεν μπορώ να χωνέψω τα τελευταία δέκα χρόνια την οπισθοδρόμηση της Σιτροέν. Η σύγκριση τότε και τώρα σε όλους τους τομείς
Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο Νίκο, πίστεψέ με.
Και τώρα η ώρα της εξομολόγησης: Ακριβώς όταν πριν από 6 χρόνια έψαχνα αντικαταστάτη για το ανεκδιήγητο Skoda Octavia που είχα, είχα στο μυαλό μου και C5 X7 2λιτρες μεταχειρισμένες, ακριβώς λόγω της αξιοπιστίας τους (σας είχα ρωτήσει και στο φόρουμ τότε). Έλεγα εάν C5, μόνο υδροπνευματική. Και σίγουρα μία Turbo υδροπνευματική, με το γνωστό κινητήρα δεν πλησιάζει καν την αξιοπιστία του 2λιτρου. Έκανα πίσω λόγω των τελών κυκλοφορίας και της κατανάλωσης, μια που κάνω πολλά χιλιόμετρα.... Υπάρχουν κάτι λίγες σε εξαιρετική κατάσταση στο car.gr ακόμα και τώρα (και βέβαια φαντάζομαι θα το γνωρίζετε ήδη!)

Top Bottom