Last edited by a moderator:
Μπορείς να μου βρεις το αυτοκόλλητο που έχει η κόκκινη CX 25 GTI που λέει 100 ans ή κάτι τέτοιο?
Φοβερό υλικό Νίκο
Σε αυτή η γωνιά του χώρου φαίνεται ότι λειτουργούσε μηχανουργείο με την τυπική διάταξη της εποχής. Ένας κεντρικός ηλεκτροκινητήρας σε μια γωνιά, που με ιμάντες σε συνδυασμό με διάφορες τροχαλίες και άξονες στην οροφή, έδινε κίνηση σε διάφορες εργαλειομηχανές. Τη διάταξη αυτή την έβρισκες σε λειτουργία στην Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον και τη δεκαετία του 1950.
Το κακό με αυτά είναι ότι μετά θα μου αρέσει πιο πολύ η ΧΜΝομίζω και εγώ ότι έχουμε την περιγραφή μιας C6 2.2 hdi!

....και παλαιότερα, προ ηλεκτροκινητηρων, η διάταξη έπαιρνε κίνηση από ατμομηχανή, ή νερομυλο, ή.......ανάλογα με την περιοχή και το είδος της εργασίας, από νηματουργιες, μέχρι εργοστάσια αυτοκινήτων.Σε αυτή η γωνιά του χώρου φαίνεται ότι λειτουργούσε μηχανουργείο με την τυπική διάταξη της εποχής. Ένας κεντρικός ηλεκτροκινητήρας σε μια γωνιά, που με ιμάντες σε συνδυασμό με διάφορες τροχαλίες και άξονες στην οροφή, έδινε κίνηση σε διάφορες εργαλειομηχανές. Τη διάταξη αυτή την έβρισκες σε λειτουργία στην Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον και τη δεκαετία του 1950.
Ποια έκδοση είναι? Υπέροχο χρώμα. Πόσο άχσημο φαίνεται το πίσω μέρος σε σύγκριση με τις CX και την SM δίπλα της. Μήπως τελικά η SW της Χ7 είναι σχεδιαστικά πιο ολοκληρωμένη στο πίσω μέρος?
Φαντάσου ότι είχα στείλει και mail στα κεντρικά της Citroen, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχαν βάλει από την αρχή τον τούρμπο 1.6 THP. Στην αρχή πρέπει να υπήρχε ο 1.8 με τα 127 άλογα και ο 2.0 με τα 143. Από ότι φάνηκε αργότερα όσο υστερούσαν σε άλογα οι δύο ατμοσφαιρικοί, τόσο υπερτερούσαν σε αξιοπιστία. Ειδικά αυτός ο δίλιτρος πρέπει να ήταν σκυλί.
Χρηστο κι εμένα ακριβώς αυτή ήταν η σκέψη μου όταν είδα το νούμερο!! Βέβαια σκέψου ότι στην Ευρωπη, πει τούρμπο εποχήςτα ντιζελοκινητα ητάν απόλυτοι κυρίαρχοι.Αν μόνο 1585 2λιτρες υδροπνευματικα βενζίνης c5 x7 κατασκευάστηκαν τότε είναι τεράστιο το ποσοστό αυτών που κατέληξαν Ελλάδα αφού μέχρι το '10 περίπου και την εμφάνιση του thp οι περισσότερες που πωλήθηκαν εδώ τέτοιες ήταν!
Χρηστο κι εμένα ακριβώς αυτή ήταν η σκέψη μου όταν είδα το νούμερο!! Βέβαια σκέψου ότι στην Ευρωπη, πει τούρμπο εποχήςτα ντιζελοκινητα ητάν απόλυτοι κυρίαρχοι.
Επίσης η Ελλάδα ήταν μια από τις καλύτερες αγορές για την C5. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρή αγορά η ελληνική.
Η συγκεκριμένη C5 μου προκαλεί θλιψη .δεν μπορώ να χωνέψω τα τελευταία δέκα χρόνια την οπισθοδρόμηση της Σιτροέν. Η σύγκριση τότε και τώρα σε όλους τους τομείς
Και τώρα η ώρα της εξομολόγησης: Ακριβώς όταν πριν από 6 χρόνια έψαχνα αντικαταστάτη για το ανεκδιήγητο Skoda Octavia που είχα, είχα στο μυαλό μου και C5 X7 2λιτρες μεταχειρισμένες, ακριβώς λόγω της αξιοπιστίας τους (σας είχα ρωτήσει και στο φόρουμ τότε). Έλεγα εάν C5, μόνο υδροπνευματική. Και σίγουρα μία Turbo υδροπνευματική, με το γνωστό κινητήρα δεν πλησιάζει καν την αξιοπιστία του 2λιτρου. Έκανα πίσω λόγω των τελών κυκλοφορίας και της κατανάλωσης, μια που κάνω πολλά χιλιόμετρα.... Υπάρχουν κάτι λίγες σε εξαιρετική κατάσταση στο car.gr ακόμα και τώρα (και βέβαια φαντάζομαι θα το γνωρίζετε ήδη!)Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο Νίκο, πίστεψέ με.