Διάσημοι σε ιστορικά Citroen

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.949
Πόντοι
747
....ναι, προσπάθησαν να αναβαθμίσουν το 2cv, με πιο αρμονικές γραμμές, τετραγωνισμενο, πιο .....πολυτελές εσωτερικό, αλλά, ο λαός, παρέμεινε φανατικός του 2cv.

Είχα διαβάσει την προσπάθεια αναβάθμισης που τελικά δεν ήταν επιτυχής.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.430
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Αυτή η εικόνα κατά τη γνώμη μου δείχνει ακριβώς αυτό που ήταν η CX. Ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, για την οικογένεια, το οποίο ξεχείλιζε από στυλ, αρχοντιά και ανεπανάληπτη ποιότητα στην κίνησή του. Και για την οικογένεια, και για τον απλό εργαζόμενο, και για τον αριστοκράτη και για το "jet set". Αναρωτιέμαι εάν υπήρξε άλλο παρόμοιο αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

34334

Reaction score
18.231
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Αυτή η εικόνα κατά τη γνώμη μου δείχνει ακριβώς αυτό που ήταν η CX. Ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, για την οικογένεια, το οποίο ξεχείλιζε από στυλ, αρχοντιά και ανεπανάληπτη ποιότητα στην κίνησή του. Και για την οικογένεια, και για τον απλό εργαζόμενο, και για τον αριστοκράτη και για το "jet set". Αναρωτιέμαι εάν υπήρξε άλλο παρόμοιο αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

View attachment 34334
Η ds/is τα είχε σε υπερθετικό βαθμό αυτά τα χαρακτηριστικά

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.949
Πόντοι
747

View attachment 34334

Κατασκευές, που δεν έγιναν κατανοητές από τα τότε κοινά.

Βάλε και κάποια ποιοτικά προβλήματα, ειδικά στα υδραυλικά, και οι πλατιές λαϊκές μάζες τα απέφευγαν.

Αυτοκίνητα, πολλά χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Stargazer

Member
Reaction score
2.203
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έφυγε λοιπόν και ο δεύτερος ομορφότερος άντρας στον κόσμο μετά από μένα, όπως λέει η γυναίκα μου........ RIP
Να αυτά μ'αρεσουν

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Alain Delon και CX Prestige και Concorde..
34893

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός είναι. Μοιάζει με τον Μιτεράν αλλά εκείνος είχε φύγει με ΧΜ. Εδώ βλέπω SM και CX πρώτης γενιάς. Ίσως ο Πομπιντού, αλλά κοίταξα και είδα ότι έφυγε Απρίλη του 1974, η CX δεν είχε κυκλοφορήσει....Εκτός και αν δεν είναι τελετή αποχώρησης από το Προεδρικό...

nikos_xm

Member
Reaction score
710
Πόντοι
507
O Μitterrand είναι, φαντάζομαι μπορεί και το 1981 που είχε εκλεγεί ίσως είναι και από τη μέρα της ορκωμοσίας του γιατί βλέπω ότι μετά τη ορκωμοσία υπάρχει βιντεάκι με την sm να βολτάρει και να τον χειροκροτούν

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πάνω σε μια κουβέντα μου μεταφέρθηκε ότι η Ελένη Φιλίνη για κάποια χρόνια κυκλοφορούσε με κόκκινη GSA.

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Είναι γνωστό ότι η DS που οδηγούν οι Καλλιβωκας-Καλογηρου στο "Στακαμαν" 2001 ανήκε σε έναν άλλον πρωταγωνιστή της ταινίας τον Καφετζόπουλο ο οποίος μετά πέρασε ή είχε ταυτοχρονα και cx turbo II.
Παρακάτω σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας "Ο καλύτερος μου φίλος" 2001. Πρωταγωνιστές οι Λαζοπουλος-Καφετζοπουλος. Είναι αυτή η cx turbo II της οποίας το πίσω μέρος το έχω εντοπίσει να εμφανίζεται κλεφτα και σε μια σκηνή από τη σειρά "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή"
Γνωρίζω επίσης και την κατάληξη του αυτοκινήτου από έμπορο ανταλλακτικών Citroen.
View attachment 32308
Και ξανά στο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή"
36170

Εμφανίζεται σε δύο σκηνές τα πρώτα 4 λεπτά και εν κινήσει στην αρχή μάλιστα:

Και παρότι εδώ φοράει τις ζάντες της gti είναι η turbo όπως είχα πει. Έχει τα πλαϊνά διακριτικά και τη μεγάλη αεροτομή άλλωστε.

Top Bottom