Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Η κασσετα παιζει :Dαλλα πρεπει να αρχισω να ψαχνω να βρω κασσετες 8Track...για τα μουσικα μου γουστα διοτι καποιες που υπαρχουνε ειναι μονο Λαικα...:dizzy:
Δεν παιζουνε δυστηχως οι AM συχνοτητες ...Κατι μου ξεφευγει με τα ΑΜ στη συνδεσμολογια μαλλον....Θα το ψαξω πιο μετα...
Τα ΑΜ πλέον είναι παντελώς άχρηστα πλέον, εκτός αν είσαι ο Μαγκάιβερ... Εδώ πιάνω μονο ενα σταθμό που παιζει μονο πανηγυριτζιδικα λαϊκά.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Νομιζω πως κ τα πανελ στις πορτες ηταν μπεζ...πολυ ωραια παντως
Μάλλον μαύρα ήταν ξάδελφε..
Έψαξα 2cv Blue de tropiquea AC 659. Αν και δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρο εκτιμώ πως μάλλον ήταν μαύρα

minas

Member
Reaction score
3.102
Πόντοι
747
Eνας φιλος μου εχει χαρισει μια ''κασετα'',απο την οποια βγαινει ενα βυσμα..αυτο το βυσμα μπορει να συνδεθει σε discman,mp3 και σε αλλα.Φανταζομαι θα υπαρχει κατι αντιστοιχο και για τις κασετες 8track.Απλα εχε υποψιν οτι απο την αχρηστια μπορει να χαλαρωνουν οι ιμαντες του κασετοφωνου,και να θελουν αντικατασταση.
Οσο για τα ΑΜ,ειναι πιθανο απλα να εχει πιασει σκονη ο διακοπτης -μεταλλακτης απο fm σε ΑΜ.Δεν ειναι ασυνηθιστο,αν σκεφτεις οτι κανεις δεν ακουει ΑΜ,και ο διακοπτης ειναι ουσιαστικα σε αχρηστια καθ ολη τη ζωη του ραδιοφωνου.Επειδη ακουω σχεδον αποκλειστικα ΑΜ(εχω περιεργες μουσικες προτιμησεις),εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα,και η αιτια ειχε να κανει με αυτο.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Έψαξα 2cv Blue de tropiquea AC 659. Αν και δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρο εκτιμώ πως μάλλον ήταν μαύρα
Σας ευχαριστω πολυ @Flaminio Bertoni @Pierre Boulanger @visa chrono !
Οποτε θα τα αφησω οπως ειναι...Αν και στο μελλον τα δυο μπροστινα πανελ θα χρειαστουνε αλλαγη διοτι οι προηγουμενοι ιδιοκτητες τα ειχανε τρυπησει με κατι λαμαρινοβιδες και περασανε ηχεια....μπλιαχ....
:bow::thanks::citroen::citrolove:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Eνας φιλος μου εχει χαρισει μια ''κασετα'',απο την οποια βγαινει ενα βυσμα..αυτο το βυσμα μπορει να συνδεθει σε discman,mp3 και σε αλλα.Φανταζομαι θα υπαρχει κατι αντιστοιχο και για τις κασετες 8track.Απλα εχε υποψιν οτι απο την αχρηστια μπορει να χαλαρωνουν οι ιμαντες του κασετοφωνου,και να θελουν αντικατασταση.
Οσο για τα ΑΜ,ειναι πιθανο απλα να εχει πιασει σκονη ο διακοπτης -μεταλλακτης απο fm σε ΑΜ.Δεν ειναι ασυνηθιστο,αν σκεφτεις οτι κανεις δεν ακουει ΑΜ,και ο διακοπτης ειναι ουσιαστικα σε αχρηστια καθ ολη τη ζωη του ραδιοφωνου.Επειδη ακουω σχεδον αποκλειστικα ΑΜ(εχω περιεργες μουσικες προτιμησεις),εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα,και η αιτια ειχε να κανει με αυτο.
Mina Καλησπερα!!!
Οι διακοπτες εχουνε καθαριστει με Electroclean και δουλευουνε κανονικα διοτι οταν τον παταω τα απομονωνει τα FM.Υπαρχει ενα εξτρα πρασινο καλωδιο το οποιο δεν βρηκα που πηγαινει..(μηπως ειναι εξτρα γειωση για τα AM;;)
Αυτο που λες για την κασσετα που το μετατρεπει σε Aux In δεν το εχω ψαξει καθολου διοτι το εγκατεστησα για αυτον τον σκοπο δλδ να υπαρχει περιορισμενη επιλογη μουσικης οπως ητανε και τοτε(αλλιως θα εβαζα ενα συγχρονο Mp3 με Vintage Look υπαρχουνε πολλα)..Ισως να το.μετανιωσω στο μελλον και να ψαχτω αναλογως!!
... .Σχετικα με τους ιμαντες ειναι πολυ πιθανο να χρειαστουνε αλλαγη στο μελλον αν παιξει το κασετοφωνο αρκετα λεπτα η ωρες...θα δειξει!!!
Σ'ευχαριστω πολυ!!
:citroen::ballons::kind:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Τα ΑΜ πλέον είναι παντελώς άχρηστα πλέον, εκτός αν είσαι ο Μαγκάιβερ... Εδώ πιάνω μονο ενα σταθμό που παιζει μονο πανηγυριτζιδικα λαϊκά.
Τασο δεν ειναι το θεμα να τα χρησιμοποιησω τα ΑΜ απλα θα αισθανομουνα πολυ καλυτερα:) αν ηξερα οτι ειναι πληρως λειτουργικο και οχι μερικως!!!
:citroen:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Τασο δεν ειναι το θεμα να τα χρησιμοποιησω τα ΑΜ απλα θα αισθανομουνα πολυ καλυτερα:) αν ηξερα οτι ειναι πληρως λειτουργικο και οχι μερικως!!!
:citroen:
Πολύ σωστή η λογική σου! Εμένα στο Subaru είναι υπερπεριορισμένες οι μουσικές επιλογές μου καθώς ούτε κασσέτα έχει αλλά ούτε και FM. Μόνο ΑΜ και συγκεκριμένα βραχαία και μεσαία!

minas

Member
Reaction score
3.102
Πόντοι
747
To οτι ψεκαστηκαν οι διακοπτες με σπρευ δεν λεει κατι,στη δικη μου περιπτωση,παροτι τους ειχα ψεκασει,χρειαστηκε να τους δουλεψω αρκετες φορες μεχρι να λειτουργησουν.Επισης ειχα βιδωσει-ξεβιδωσει και ολους τους ρυθμιζομενους πυκνωτες(εννοειται χωρις να χαλασω τη ρυθμιση),για να εξασφαλισω οτι δεν υπαρχουν σκονες κλπ εκει.Δεν ξερω τι απο ολα επαιξε ρολο τελικα,μπορει και ολα.
Επισης,πολλα ραδιωφωνα ειχαν και εναν εξτρα ρυθμιστικο πυκνωτη για καλυτερο συντονισμο στα μεσαια,καποιες φορες μαλιστα ηταν βιδωμενος στο σασι του ραδιοφωνου.Μπορει το πρασινο καλωδιο που δεν ξερεις τι κανει,να κατεληγε εκει και να εχει κοπει.(Σε μια δικη μου περιπτωση,αυτος ο πυκνωτης ειχε καταστραφει τελειως,και δεν επιανε μεσαια..πηρα εναν απο αλλο ραδιοφωνο,τον βιδωσα στο σασι του ραδιοφωνου ωστε να παιρνει -,τον συνδεσα και με το καλωδιο +που ειχε,και το προβλημα λυθηκε)

Και για τα τυπικα...ΑΜ(amplitude modulation) σημαινει διαμορφωση με βαση τo μηκος κυματος,συνεπως στα ΑΜ συμπεριλαμβανονται τα μεσαια(MW),τα βραχεα(SW η KW),και τα μακρα(LW).Αλλο αν εχει επικρατησει με τον ορο ΑΜ να εννοουμε τα μεσαια.
FM(frequency modulation),σημαινει διαμορφωση με βαση τη συχνοτητα.Τα FM συμβολιζονται και ως UKW.

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
To οτι ψεκαστηκαν οι διακοπτες με σπρευ δεν λεει κατι,στη δικη μου περιπτωση,παροτι τους ειχα ψεκασει,χρειαστηκε να τους δουλεψω αρκετες φορες μεχρι να λειτουργησουν.Επισης ειχα βιδωσει-ξεβιδωσει και ολους τους ρυθμιζομενους πυκνωτες(εννοειται χωρις να χαλασω τη ρυθμιση),για να εξασφαλισω οτι δεν υπαρχουν σκονες κλπ εκει.Δεν ξερω τι απο ολα επαιξε ρολο τελικα,μπορει και ολα.
Επισης,πολλα ραδιωφωνα ειχαν και εναν εξτρα ρυθμιστικο πυκνωτη για καλυτερο συντονισμο στα μεσαια,καποιες φορες μαλιστα ηταν βιδωμενος στο σασι του ραδιοφωνου.Μπορει το πρασινο καλωδιο που δεν ξερεις τι κανει,να κατεληγε εκει και να εχει κοπει.(Σε μια δικη μου περιπτωση,αυτος ο πυκνωτης ειχε καταστραφει τελειως,και δεν επιανε μεσαια..πηρα εναν απο αλλο ραδιοφωνο,τον βιδωσα στο σασι του ραδιοφωνου ωστε να παιρνει -,τον συνδεσα και με το καλωδιο +που ειχε,και το προβλημα λυθηκε)

Και για τα τυπικα...ΑΜ(amplitude modulation) σημαινει διαμορφωση με βαση τo μηκος κυματος,συνεπως στα ΑΜ συμπεριλαμβανονται τα μεσαια(MW),τα βραχεα(SW η KW),και τα μακρα(LW).Αλλο αν εχει επικρατησει με τον ορο ΑΜ να εννοουμε τα μεσαια.
FM(frequency modulation),σημαινει διαμορφωση με βαση τη συχνοτητα.Τα FM συμβολιζονται και ως UKW.
Επίσης τα SW διαχωρίζονται σε SW-1 και SW-2

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Echo anakenisi dio...ena club ke ena Special...panta mavra itane!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας!!!!
Αλλα ξεκινησα να φτιαξω σημερα και αλλα μου βγηκανε....Αφου εβαλα μπρος το 2CV οπως κανω σχεδον μερα παρα μερα ...παρατηρησα διαρροη βενζινης στην πολλαπλη...Παραξενευτηκα αρκετα διοτι ειχα αλλαξει ολα τα παρεμβυσματα στην ανακατασκευη...αφου τσεκαρα βιδες κτλπ μην λασκαρανε...ξαναδοκιμαζω και....ξανα τα ιδια....παρατηρωντας προσεκτικα με ενα μικρο καθρεφτακι στη βαση του καρμπυρατερ και με ενα φακο, βρηκα οτι η διαρροη οφειλεται στα αξονακια της πεταλουδας του Main Jet...οποτε λυσιμο καρμπυρατερ. . Στις.ακρες απο τα αξονακια υπαρχουνε κατι μικρα τσιμουχακια...με τα χιλλια δυο ζορια καταφερα να βρω 3 και τα αλλαξα...Αυριο θα κανω δοκιμη και ελπιζω να πανε ολα καλα!(Επι ευκαιριας εκανα και ενα καθαρισμο τα ζιγκλερακια)!!
S1_20180303_183054.JPG
S2.JPG
S3.JPG
S5.JPG

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
Πίσω από τις τσιμούχες δεν υπάρχει βενζίνη αλλά μίγμα αέρα-βενζίνης, άρα δεν δικαιολογήται η ποσότητα.
Η διαρροή εμφανίζεται μόνο με την μηχανή να δουλεύει?

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Πίσω από τις τσιμούχες δεν υπάρχει βενζίνη αλλά μίγμα αέρα-βενζίνης, άρα δεν δικαιολογήται η ποσότητα.
Η διαρροή εμφανίζεται μόνο με την μηχανή να δουλεύει?
Η διαρροη εμφανιζεται οταν παταω το γκαζι και ανοιγει η Δευτερη πεταλουδα ανεξαρτητως αν δουλευει η οχι!!
Δηλαδη οταν κινειτε το αξονακι!!

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
Η διαρροη εμφανιζεται οταν παταω το γκαζι και ανοιγει η Δευτερη πεταλουδα ανεξαρτητως αν δουλευει η οχι!!
Δηλαδη οταν κινειτε το αξονακι!!
Υπάρχει ένα ζιγκλέρ-μπεκ που ψεκάζει βενζίνη στα απότομα ανοίγματα της πεταλούδας.
Αφαίρεσε την λαστιχένια γωνία και κοίτα από επάνω τι ακριβώς γίνεται- χωρίς να δουλεύει για τον κίνδυνο έκρηξης.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Υπάρχει ένα ζιγκλέρ-μπεκ που ψεκάζει βενζίνη στα απότομα ανοίγματα της πεταλούδας.
Αφαίρεσε την λαστιχένια γωνία και κοίτα από επάνω τι ακριβώς γίνεται- χωρίς να δουλεύει για τον κίνδυνο έκρηξης.
Εννοεις την αντλια επιταχυνσης;
Εαν ναι, δουλευει κανονικα δλδ ψεκαζει βενζινη και δεν εχει εξωτερικα διαρροη!!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
To fenomeno ine gnosto...idika an misaris poli ke patisis to petal poles fores gemisi o polaplasiastis kavsimo..proti fora pou to ida tromaksa poli...
Apo pira omos ksero pos se olla ta 2cv to idio ginete...ke molis omos pari mros to moteur i diaroi stamata amesa!
Eksigite mono me to otan doulevi i michani kani arketi ipopiesi oste na trabai to kavsimo pros ta mesa!
Kali sinechia ke min trellenese ma kati tetia...

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
To fenomeno ine gnosto...idika an misaris poli ke patisis to petal poles fores gemisi o polaplasiastis kavsimo..proti fora pou to ida tromaksa poli...
Apo pira omos ksero pos se olla ta 2cv to idio ginete...ke molis omos pari mros to moteur i diaroi stamata amesa!
Eksigite mono me to otan doulevi i michani kani arketi ipopiesi oste na trabai to kavsimo pros ta mesa!
Kali sinechia ke min trellenese ma kati tetia...
Φιλε @citrobella οντως!!!!!Σημερα το μιζαρισα αρκετη ωρα γιατι αλλαξα φιλτρο βενζινης και ειχε αδειασει απο καυσιμο!!!!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
...ke ekriksi den ginete...to mono epikindino ine an o solinas apo antlia kavsimon sto carburateur ine palios ke echi diarroi...tote perni fotia...
Μέγας μάστορας..

Top Bottom