Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

Reaction score
443
Πόντοι
417
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καλησπέρα Κώστα. Εγώ στο δικό μου 2cv έβαλα στις μπουκάλες γρασοβαλβολίνη. Είναι γράσο με τη ρευστότητα του μελιού. Έχουν περάσει 6 χρόνια και δεν ακούγεται τίποτα. Είναι λίγο δύσκολο αλλά έλυσε το πρόβλημα.
Παίρνεις μια σύριγγα Levin 60ml από το φαρμακείο (αυτή που κάνουμε πλύσεις στομάχου!) ΜΕ ΤΟ ΦΑΡΔΥ ΣΤΟΜΙΟ!!
Ενώνεις ένα λαστιχένιο σωληνάκι που να σφηνώνει στο στόμιο και βάζεις μέχρι να ξεχειλίσει.
Όσο βάζεις γυρίζεις που και που τη μπουκάλα με έναν κάβουρα για να πάει παντού.
Είναι λίγο δύσκολη η αναρρόφηση. Κάθε φορά που θα γεμίζεις τη σύριγγα θα βγάζεις το σωληνάκι.
Θα πονέσουν λίγο τα χέρια αλλά αξίζει το κόπο.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπέρα Κώστα. Εγώ στο δικό μου 2cv έβαλα στις μπουκάλες γρασοβαλβολίνη. Είναι γράσο με τη ρευστότητα του μελιού. Έχουν περάσει 6 χρόνια και δεν ακούγεται τίποτα. Είναι λίγο δύσκολο αλλά έλυσε το πρόβλημα.
Παίρνεις μια σύριγγα Levin 60ml από το φαρμακείο (αυτή που κάνουμε πλύσεις στομάχου!) ΜΕ ΤΟ ΦΑΡΔΥ ΣΤΟΜΙΟ!!
Ενώνεις ένα λαστιχένιο σωληνάκι που να σφηνώνει στο στόμιο και βάζεις μέχρι να ξεχειλίσει.
Όσο βάζεις γυρίζεις που και που τη μπουκάλα με έναν κάβουρα για να πάει παντού.
Είναι λίγο δύσκολη η αναρρόφηση. Κάθε φορά που θα γεμίζεις τη σύριγγα θα βγάζεις το σωληνάκι.
Θα πονέσουν λίγο τα χέρια αλλά αξίζει το κόπο.
Καλησπερα!!
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια σχετικα με τη γρασοβαλβολινη θα το εχω υπ'οψην μου.Θα επιμεινω και αυριο με το καστορελαιο και θα πραξω αναλογως!
Παντως δεν γνωριζα οτι με εναν καβουρα μπορω να γυρισω τη μπουκαλα θα το δοκιμασω,εαν γυρισει τοτε πιστευω θα λυθει το προβλημα.μου μιας και το καστορελαιο θα παω σε ολο τη περιμετρο του εμβολου!!

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Φιλε Visa Chrono εβαλα απο 100ml σε καθε πλευρα αλλα ακομα μουρμουριζει :whistle:....
Επισης παρατηρησα οτι τωρα δουλευει καλυτερα :)ολο το συστημα της αναρτησης.
Μηπως θελει περισσοτερα ml ;
Εσυ ποσο ριχνεις;
Βαλε ακομα 100 ml ανα πλευρα ladaki einai :food:.... και κανε λίγο τραμπάλα το αμάξι ....

Αυτη την φορα ολα εγιναν στο Garage citroen... και εβαλα μονο εναν γρασσο οχι ομως εμποριου..
Ευγενικη χορηγια απο ενα Liar jet.. :lol:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Βαλε ακομα 100 ml ανα πλευρα ladaki einai :food:.... και κανε λίγο τραμπάλα το αμάξι ....

Αυτη την φορα ολα εγιναν στο Garage citroen... και εβαλα μονο εναν γρασσο οχι ομως εμποριου..
Ευγενικη χορηγια απο ενα Liar jet.. :lol:
Ευγενεστατη χορηγια!!!! :lol:
Θα αρχισω να.αναζητω χορηγο...:D...Liar jet...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Αποστολη σημερα το ζεστανα αρκετα καλα μεσα στο χωρο και εβγαλε ζεστο αερα..το θεμα ειναι οτι οταν το γυρισα στο κρυο (δλδ ο αερας να παει στο εσωτερικο των φτερων)παλι καποια λιγη ποσοτητα αερα ερχοτανε στην καμπινα...Διπλοτεεκαρα τις ντιζες κτλπ αλλα μαλλον καποιο κλαπετο την κανει τη βρωμοδουλεια...Θα βαλω ενα σφουγγαρακι οπως ανεφερε και ο Visa chrono!
...I mbalakia tou tennis...gandi mbeni...

Last edited:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας!!
Σημερα παρελαβα τα καλυμματα των καθισματων.Η ποιοτητα τους μου αρεσε πολυ αλλα δε μου αρεσε ο τροπος που ητανε πακεταρισμενα ,δεν ητανε καν σε μια σακουλα πακετατισμενα...Τελοσπαντων ολα καλα!
Ομολογω οτι διαβαζοντας τις ανακατασκευες καθισματων του Αποστολη και του Battista μου φανηκε ευκολο αλλα προσωπικα με δυσκολεψε το φορεμα και τεντωμα των καθισματων.
Επιτα το καθισμα του οδηγου λογω ανακλινομενης πλατης ειναι πιο φαρδυ στο πλαι στο κατω μερος και το καλυμμα δεν πιανει μεχρι κατω,αυριο μαλλον θα το κοψω λιγακι στο πλαι θα δουμε...
Το εσωτερικο του επιτελους εδειξε ομορφο και χρωματιστο...Καθομουνα μονος μου μεσα και φανταζομουνα βολτες και θαλασσες....μετα προσγειωθηκα διοτι εξω εχει 20Cm χιονι!!
:citroen::citrolove:snow
Δευ11113.jpg_1519647297363.jpeg
Δευ2.jpg
Δευ5.JPG
Δευ6.JPG
Δευ6.JPG

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Καλησπερα σας!!
Σημερα παρελαβα τα καλυμματα των καθισματων.Η ποιοτητα τους μου αρεσε πολυ αλλα δε μου αρεσε ο τροπος που ητανε πακεταρισμενα ,δεν ητανε καν σε μια σακουλα πακετατισμενα...Τελοσπαντων ολα καλα!
Ομολογω οτι διαβαζοντας τις ανακατασκευες καθισματων του Αποστολη και του Battista μου φανηκε ευκολο αλλα προσωπικα με δυσκολεψε το φορεμα και τεντωμα των καθισματων.
Επιτα το καθισμα του οδηγου λογω ανακλινομενης πλατης ειναι πιο φαρδυ στο πλαι στο κατω μερος και το καλυμμα δεν πιανει μεχρι κατω,αυριο μαλλον θα το κοψω λιγακι στο πλαι θα δουμε...
Το εσωτερικο του επιτελους εδειξε ομορφο και χρωματιστο...Καθομουνα μονος μου μεσα και φανταζομουνα βολτες και θαλασσες....μετα προσγειωθηκα διοτι εξω εχει 20Cm χιονι!!
:citroen::citrolove:snow
View attachment 11041 View attachment 11042 View attachment 11043 View attachment 11044 View attachment 11045
Μπράβο ρε Κώστα!!! Γενικά πως σου φαίνονται, σου ταιριάζουν με το χρώμα του αυτοκινήτου;;;

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Μπράβο ρε κωστα πολυ ωραιο έγινε !! Ανυπόμονω να το δω και απο κοντά :) respect :) Αα αυτο με τις βολτες και τις θαλασσες φυσιολογικό ειναι αν εχεις 2cv !! Και εγω το παθενω και μετα βλεπω τον βροχερο καιρο τον Ιωαννίνων και προσγειώνομαι !! Χαχαχα!!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Μπράβο ρε κωστα πολυ ωραιο έγινε !! Ανυπόμονω να το δω και απο κοντά :) respect :) Αα αυτο με τις βολτες και τις θαλασσες φυσιολογικό ειναι αν εχεις 2cv !! Και εγω το παθενω και μετα βλεπω τον βροχερο καιρο τον Ιωαννίνων και προσγειώνομαι !! Χαχαχα!!
Ουτε να σκέφτομαι πισωκίνητο Datsun με σουστοανάρτηση στη βροχή με λάστιχα 15ετίας... Δε το έχω δοκιμάσει όμως... Δε μπορεί να είναι τόσο χάλια...

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Ουτε να σκέφτομαι πισωκίνητο Datsun με σουστοανάρτηση στη βροχή με λάστιχα 15ετίας... Δε το έχω δοκιμάσει όμως... Δε μπορεί να είναι τόσο χάλια...
Μην το δοκιμάσεις :)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας!!
Σημερα λογω παγετου ασχοληθηκα με το ηχοσυστημα:up: του 2CV.Αφου ειχα ξηλωσει το παλιο Radio CD Mp3 USB θαυμα της ψηφιακης τεχνολογιας αποφασισα να εγκαταστησω ενα αναλογικο ραδιοκασετοφωνο που ειχα αγορασει πριν καιρο.Πηρα ρευμα πριν απο τον διακοπτη και οχι στη θεση Ignition διοτι ακουγωντας μουσικη στη θεση Ignition οι πλατινες αυτοκτονουνε :die: εαν ομως το ξεχασω ανοικτο θα μας αφησει χρονους priest η μπαταρια ...Βεβαιως σε τετοιες περιπτωσεις παντοτε τοποθετουμε μια ασφαλεια.στη γραμμη εαν δεν υπαρχει.
Tu1.JPG
Tu2.JPG
Tu3.JPG

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Καλησπερα σας!!
Σημερα λογω παγετου ασχοληθηκα με το ηχοσυστημα:up: του 2CV.Αφου ειχα ξηλωσει το παλιο Radio CD Mp3 USB θαυμα της ψηφιακης τεχνολογιας αποφασισα να εγκαταστησω ενα αναλογικο ραδιοκασετοφωνο που ειχα αγορασει πριν καιρο.Πηρα ρευμα πριν απο τον διακοπτη και οχι στη θεση Ignition διοτι ακουγωντας μουσικη στη θεση Ignition οι πλατινες αυτοκτονουνε :die: εαν ομως το ξεχασω ανοικτο θα μας αφησει χρονους priest η μπαταρια ...Βεβαιως σε τετοιες περιπτωσεις παντοτε τοποθετουμε μια ασφαλεια.στη γραμμη εαν δεν υπαρχει.
View attachment 11048 View attachment 11049 View attachment 11050
Η κασσέτα παίζει;;; Εμείς στο δικό μας μέσα, είχαμε βρει ένα τσιγάρο! Πάντως δε θυμάμαι τον παππού να ακούει ραδιόφωνο ποτέ... Δε ξέρω καν αν λειτουργεί...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καλησπερα σας!!
View attachment 11048 View attachment 11049 View attachment 11050
Πολυ ωραιο ψαχνω κ εγω ενα...

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Τα ηχεια κατω απο τα μπροστινα καθισματα εεε...σε κουβουκλιο
Οχι στα πανελ please
Εννοειτε οχι στα πανελ χαχαχαχαχα!!!
Θα Φτιαξω απο κοντραπλακε δυο κουτακια για τα μεγαφωνα ωστε να τα βαλω κατω απο τα καθισματα!
Θα ετοιμασω φωτορεπορταζ!!
Θα ρωτησω την Παρασκευη για ραδιοκασετοφωνο και θα σου πω...ισως να υπαρχει ενα ακομα Battista!!
:citroen::citrolove::kind:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Εννοειτε οχι στα πανελ χαχαχαχαχα!!!
Θα Φτιαξω απο κοντραπλακε δυο κουτακια για τα μεγαφωνα ωστε να τα βαλω κατω απο τα καθισματα!
Θα ετοιμασω φωτορεπορταζ!!
Θα ρωτησω την Παρασκευη για ραδιοκασετοφωνο και θα σου πω...ισως να υπαρχει ενα ακομα Battista!!
:citroen::citrolove::kind:
Σε ευχαριστώ πολυ @KostasX

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Η κασσέτα παίζει;;; Εμείς στο δικό μας μέσα, είχαμε βρει ένα τσιγάρο! Πάντως δε θυμάμαι τον παππού να ακούει ραδιόφωνο ποτέ... Δε ξέρω καν αν λειτουργεί...
Η κασσετα παιζει :Dαλλα πρεπει να αρχισω να ψαχνω να βρω κασσετες 8Track...για τα μουσικα μου γουστα διοτι καποιες που υπαρχουνε ειναι μονο Λαικα...:dizzy:
Δεν παιζουνε δυστηχως οι AM συχνοτητες ...Κατι μου ξεφευγει με τα ΑΜ στη συνδεσμολογια μαλλον....Θα το ψαξω πιο μετα...

Top Bottom