Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Και το σημερινο αποτελεσμα της ρεζερβας!!!Αυριο θα βγαλω ενα πισινο λαστιχο για να δω σε τι κατασταση θα ειναι η ζαντα του.
Καλο Σαββατοκυριακο σε ολους σας!!
View attachment 10747
Πολύ ωραίο χρώμα!!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Πολύ ωραίο χρώμα!!
Σ ευχαριστω πολυ!!!Το χρωμα ειναι οντως υπεροχο αλλα δε μπορω να πω οτι το εβαψα καλα...Εχει πολλες ατελειες που ο φωτογραφικος φακος τις κρυβει!!
:citroen::citrolove::kind:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Σ ευχαριστω πολυ!!!Το χρωμα ειναι οντως υπεροχο αλλα δε μπορω να πω οτι το εβαψα καλα...Εχει πολλες ατελειες που ο φωτογραφικος φακος τις κρυβει!!
:citroen::citrolove::kind:
Έχεις ρίξει αρκετό χρώμα?
Είναι μονής χωρίς λούστρο?

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Έχεις ρίξει αρκετό χρώμα?
Είναι μονής χωρίς λούστρο?
Το χρωμα ειναι μονης!Εριξα δυο χερια, το πρωτο αχνιστο και το δευτερο γεματο!(Σαν προεργασια εριξα και ενα χερι εποξικο ασταρι)

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Το χρωμα ειναι μονης!Εριξα δυο χερια, το πρωτο αχνιστο και το δευτερο γεματο!(Σαν προεργασια εριξα και ενα χερι εποξικο ασταρι)
Με γυάλισμα θα έρθει!!!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Με γυάλισμα θα έρθει!!!
Μου το εχουνε πει και αλλοι οτι θα ερθει....εχω στο πλανο να αγορασω το σετ των τριων αλοιφων της Body και να κανω μια δοκιμη με το παλμικο τριβειο!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.211
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Καλησπερα σας!!!
Σημερα τοποθετησα τις σωληνες του καλοριφερ και ρυθμισα τις σχετικες ντιζες του (Ευτυχως βρηκα στα αδυτα του φορουμ ενα Tutorial :D).Επισης εκανα και μια δοκιμη ωστε να δω εαν δουλευουνε και απομονωνουνε σωστα.Το αποτελεσμα δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιησε και ιδιαιτερα καθως λιγος ζεστος αερας ερχεται παλι στην καμπινα.
Συμβαινει και σε εσας αυτο;
Επισης σκεφτομαι hmmm να.ασφαλισω τις σωληνες στις θεσεις τους με κολαρα...αξιζει σαν ιδεα η υπερβαλω ;
Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

View attachment 10932
To 2cv δεν φημίζεται για τη ζέστη που βγάζει το καλοριφέρ του. Επίσης θα χρειαστεί να ζεσταθεί αρκετά για να βγάλει. Σιγουρέψου όταν γυρνάς το μοχλό προς το θερμό ότι ανοίγουν τα σχετικά καλύμματα και επιτρέπουν στο ζεστό αέρα να μπαίνει μέσω των αεραγωγών στη καμπίνα.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
To 2cv δεν φημίζεται για τη ζέστη που βγάζει το καλοριφέρ του. Επίσης θα χρειαστεί να ζεσταθεί αρκετά για να βγάλει. Σιγουρέψου όταν γυρνάς το μοχλό προς το θερμό ότι ανοίγουν τα σχετικά καλύμματα και επιτρέπουν στο ζεστό αέρα να μπαίνει μέσω των αεραγωγών στη καμπίνα.
Αποστολη σημερα το ζεστανα αρκετα καλα μεσα στο χωρο και εβγαλε ζεστο αερα..το θεμα ειναι οτι οταν το γυρισα στο κρυο (δλδ ο αερας να παει στο εσωτερικο των φτερων)παλι καποια λιγη ποσοτητα αερα ερχοτανε στην καμπινα...Διπλοτεεκαρα τις ντιζες κτλπ αλλα μαλλον καποιο κλαπετο την κανει τη βρωμοδουλεια...Θα βαλω ενα σφουγγαρακι οπως ανεφερε και ο Visa chrono!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.211
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αποστολη σημερα το ζεστανα αρκετα καλα μεσα στο χωρο και εβγαλε ζεστο αερα..το θεμα ειναι οτι οταν το γυρισα στο κρυο (δλδ ο αερας να παει στο εσωτερικο των φτερων)παλι καποια λιγη ποσοτητα αερα ερχοτανε στην καμπινα...Διπλοτεεκαρα τις ντιζες κτλπ αλλα μαλλον καποιο κλαπετο την κανει τη βρωμοδουλεια...Θα βαλω ενα σφουγγαρακι οπως ανεφερε και ο Visa chrono!
Αααααα καλά... Εννοείται πως ποτέ δε θα απομονώνει τελείως.. Κλασικό 2cv :)
Σκέψου ότι εγώ το καλοκαίρι βγάζω τελείως τους αεραγωγούς γιατί γίνεται η κόλαση του Δάντη :lol:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Σκέψου ότι εγώ το καλοκαίρι βγάζω τελείως τους αεραγωγούς γιατί γίνεται η κόλαση του Δάντη :lol:
Χαχαχαχα ...αααα τοσο καλα :lol:!!!
Μου ελεισες την απορια 100% :up:!!
:thanks::citroen:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Μου το εχουνε πει και αλλοι οτι θα ερθει....εχω στο πλανο να αγορασω το σετ των τριων αλοιφων της Body και να κανω μια δοκιμη με το παλμικο τριβειο!!
Όχι παλμικό , οι αλοιφές λειτουργούν μόνο με έκκεντρο αλοιφαδόρο!!!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Επίσης βοηθάει πολύ ανεμιστηράκι από πύργο υπολογιστή που μπορείς να το βάλεις στη εξαγωγή αέρα των ποδιών!!!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Επιβεβαιωνω κ εγω κ στα δυο που εχω...δεν απομονωνεται τελειως η ζεστη...το καλοκαιρη...απο την μανα του ειχε στα κλαπετα κατι σφουγγαρακια αλλα κ παλι η ζεστη ερχεται...το καλυτερο για μενα σφυνα μπαλες του τεννις ή κομμενο κουτακι αναψυκτηκου σαν καπακι για το καλοκαιρη

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Για το χειμωνα δυστηχως αυτό ειναι το 2cv...ισα ισα να σπαει η ψυχρα...
Για αυτό κ το αγαπαμε...εξαλλου

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Καλησπερα σας!!!
Σημερα τοποθετησα τις σωληνες του καλοριφερ και ρυθμισα τις σχετικες ντιζες του (Ευτυχως βρηκα στα αδυτα του φορουμ ενα Tutorial :D).Επισης εκανα και μια δοκιμη ωστε να δω εαν δουλευουνε και απομονωνουνε σωστα.Το αποτελεσμα δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιησε και ιδιαιτερα καθως λιγος ζεστος αερας ερχεται παλι στην καμπινα.
Συμβαινει και σε εσας αυτο;
Επισης σκεφτομαι hmmm να.ασφαλισω τις σωληνες στις θεσεις τους με κολαρα...αξιζει σαν ιδεα η υπερβαλω ;
Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

View attachment 10932
Κωστή βάφεις που βάφεις τις ζάντες ... κανε και την βάση μαζί με το στήριγμα της μπαταρίας.. ένα ψιτ....:citrolove::citroen::citroen:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Για το χειμωνα δυστηχως αυτό ειναι το 2cv...ισα ισα να σπαει η ψυχρα...
Για αυτό κ το αγαπαμε...εξαλλου
Η CX πάντως θυμάμαι πως είχε πολύ ωραίο καλοριφέρ! Οταν ήμουν μικρός και πηγαίναμε στο Μέτσοβο το χειμώνα, με ψωφόκρυο πάντα, γινόταν φούρνος! Μου αρέσει και η θέση που έχει τα χειριστήρια. Δίπλα στο χειρόφρενο.

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Η CX πάντως θυμάμαι πως είχε πολύ ωραίο καλοριφέρ! Οταν ήμουν μικρός και πηγαίναμε στο Μέτσοβο το χειμώνα, με ψωφόκρυο πάντα, γινόταν φούρνος! Μου αρέσει και η θέση που έχει τα χειριστήρια. Δίπλα στο χειρόφρενο.

το προβλημα στην CX είναι ότι και το καλοκαίρι γίνεται φούρνος!
Είναι καθαρά 'χειμωνιάτικο' αυτοκίνητο. ο εξαερισμός είναι πολύ κακός, και η ροή αέρα από έξω ελάχιστη.
Πρόβλημα που είχαν όλα τα πρώτα αεροδυναμικά αυτοκίνητα. 4 φορές στην ζωή της επανασχεδιάστηκαν οι αεραγωγοί για να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά μικρή η διαφορά...

Κι εγώ χρειάζομαι r12 για τον κλιματισμό...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.621
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Κι εγώ χρειάζομαι r12 για τον κλιματισμό...
Και εγώ r12 και μου έχει τελειώσει... Και βρίσκομαι στο δίλημμα: Ψάχνω να βρω, ή κάνω μετατροπή? Υπάρχει και μια εταιρεία που λέει με χαμηλό κόστος "σφραγίζει" κατάλληλα τις σωληνώσεις για να μην υπάρχει διαρροή με το r134... Δε θέλω, όμως, να πειράξω στο ελάχιστο την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου...

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Και εγώ r12 και μου έχει τελειώσει... Και βρίσκομαι στο δίλημμα: Ψάχνω να βρω, ή κάνω μετατροπή? Υπάρχει και μια εταιρεία που λέει με χαμηλό κόστος "σφραγίζει" κατάλληλα τις σωληνώσεις για να μην υπάρχει διαρροή με το r134... Δε θέλω, όμως, να πειράξω στο ελάχιστο την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου...
όπου και να εψαξα, δεν βρήκα πάντως...

Top Bottom