Άλλα κλασσικά!

Marios

Moderator
Reaction score
1.347
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
Αν μπορείς ή αν σου επιτρέπεται να τα ταιριάξεις στην καθημερινότητά σου, τότε ναι, είναι χαρά και ευχαρίστηση. Πριν πάρω τη C5 επέμενα να χρησιμοποιώ στη δουλειά και στα ταξίδια αυτό:

View attachment 23356

Ενώ πριν από την απόκτηση του Rover είχα κάτι πιο συμμαζεμένο:

View attachment 23357

Τα έχω ακόμα, το Austin είναι σχεδόν σε καθημερινή αλλά ελαφριά πια χρήση, ενώ το Rover είναι πια αυτό που λένε garage queen. Από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να τα αποχωριστώ, έπρεπε να σταματήσω τα χιλιόμετρα για να μπορέσουν να διατηρηθούν στην κατάσταση που ήθελα.
Συμμετείχατε μέχρι πριν κάποια χρόνια στο φορουμ των 4 τροχών; Θυμάμαι τα δύο αυτοκίνητα (αν ειναι αυτά), σε συζητήσεις στην ενότητα των κλασσικών, και αν θυμάμαι καλά ήταν βόρεια Ελλάδα.

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
@ Nonos: Τώρα πια είναι κατά κάποιο τρόπο μέλη της οικογένειας. Austin 1100 είχαμε για 20 χρόνια, επομένως μεγάλωσα, έμαθα να οδηγώ κλπ, κλπ. Το δικό μου το πήρα στα 22, όταν ήμουν φοιτητής. Για κάποιο παράλογο λόγο μου φάνηκε λογική αγορά, τα ήξερα μέσα έξω, ήξερα να τα συντηρώ, είχα και κλειδιά σε ίντσες (τρελό επιχείρημα...). Όταν το πήρα ήταν άθικτο με 78.000 Km, τώρα έχει κάπου 420.000 Km, αρκετές ρυτίδες και προσωπικές πινελιές, παιδικό καθισματάκι πίσω. :)
Rover δεν είχαμε ποτέ, ούτε και κάποιος κοντινός μας, μου άρεσαν όμως από πολύ μικρή ηλικία. Όταν το πήρα ήταν ουσιαστικά project, και παρόλο που υποτίθεται ότι γνώριζα πολύ καλά τους κανόνες που πρέπει να προσέχει κάποιος που μπλέκει με παλιατζούρες, δεν τήρησα κανέναν. Πήρα το πρώτο αυτοκίνητο που βρέθηκε μπροστά μου όταν ξαφνικά το αποφάσισα, ήταν 500 χιλιόμετρα μακριά, ακινητοποιημένο για κάποια χρόνια σε υπόγειο γκαράζ, δεν έπαιρνε μπροστά, τα φρένα ήταν κολλημένα, γενικά πολύ ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο και με ένα σωρό πατέντες. Αν δεν το έπαιρνα εγώ τότε να το αναστήσω, λογικά θα πήγαινε για πέταμα. Στα 8 χρόνια που το κυκλοφορούσα κανονικά έγραψε σχεδόν 190.000 χιλιόμετρα. Πιο πριν δεν ξέρω τι είχε. Πάντως τώρα ξεκουράζεται!

@Μηνάς: Μάλλον θα λες το άρθρο για την υδροελαστική που είχα γράψει και ανεβάσει σε ένα Μινοφόρουμ πολλά χρόνια πριν. Όντως ανέφερα κάποια πράγματα συγκριτικά με την υδροπνευματική αλλά και με τις αναρτήσεις του 2CV. Αν θυμάμαι καλά η Xantia ή η XM ήταν από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του δημιουργού της υδροελαστικής Alex Moulton (συγχωρέθηκε εδώ και μερικά χρόνια).

@Μάριος: Ναι, το παρακολουθούσα πριν από αρκετά χρόνια, αν και δεν θυμάμαι τώρα πια αν και τι είχα ανεβάσει. Όντως τότε ήμουν Θεσσαλονίκη.

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Συμμετείχατε μέχρι πριν κάποια χρόνια στο φορουμ των 4 τροχών; Θυμάμαι τα δύο αυτοκίνητα (αν ειναι αυτά), σε συζητήσεις στην ενότητα των κλασσικών, και αν θυμάμαι καλά ήταν βόρεια Ελλάδα.
Τι είπες τώρα! Κι έσπαγα το κεφαλι μου τι μου θυμίζουν όλα αυτά! Ο P6B.. :O;)

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Γ
@ Nonos: Οταν το πήρα ήταν ουσιαστικά project, και παρόλο που υποτίθεται ότι γνώριζα πολύ καλά τους κανόνες που πρέπει να προσέχει κάποιος που μπλέκει με παλιατζούρες, δεν τήρησα κανέναν. Πήρα το πρώτο αυτοκίνητο που βρέθηκε μπροστά μου όταν ξαφνικά το αποφάσισα, ήταν 500 χιλιόμετρα μακριά, ακινητοποιημένο για κάποια χρόνια σε υπόγειο γκαράζ, δεν έπαιρνε μπροστά, τα φρένα ήταν κολλημένα, γενικά πολύ ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο και με ένα σωρό πατέντες. Αν δεν το έπαιρνα εγώ τότε να το αναστήσω, λογικά θα πήγαινε για πέταμα.
Σε καταλαβαινω.. το έζησα κι εγώ το σκηνικό με μια από τις αγαπημένες σου και υπεραγαπημενη μου cx..ευτυχώς φαίνεται να πήγε σε καλά χέρια που την προχωράνε γιατί αυτό το αυτοκίνητο δεν έκανε τελικά για εμένα.

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Εν κινήσει μάλλον η πρώτη μου φορα.. Κόσμημα..:love:
23454

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Εν κινήσει μάλλον η πρώτη μου φορα.. Κόσμημα..:love:
View attachment 23454
H μοναδική φορά που έχω δει μια "Παγόδα" εν κινήσει ήταν και η 1η φορά που είδα ένα κλασσικό αυτοκίνητο και πραγματικά αγάπησα την αύρα και την αισθητική ενός κλασσικού αυτοκινήτου. Ιούνιος 1983, 10 χρονών τότε, στη Συγγρού με κατεύθυνση προς την παραλιακή. Με τη μαλακή οροφή, όπως αυτή. 38 χρόνια μετά και η ανάμνηση είναι ακόμα απίστευτα ζωντανή!

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μου θυμισες τη πρώτη φορά που είδα SM εν κινησει... Καθως για καιρό παρατηρούσα στα ταξίδια προς βόρεια τη χρυσάφι αραγμενη στα κοντέινερ μέσα στη μάντρα πριν τα διόδια των Αφιδνων. Τρομερή ιστορία και αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που 10 χρόνια μετά βρέθηκα να βοηθαω για να πάρει εμπρός!

Στο πίσω κάθισμα της cx λοιπον ,γυρνώντας από διακοπες, ο πατέρας μου μόλις είχε τελειώσει να μου διηγείται την ιστορία όπου γυρνούσε από Ιταλία με το 2cv μεταξύ '82-'84 και στο καράβι της επιστροφή ήταν ο Καρυαδης με μια SM! Και έγινε το απίθανο... Δε πέρασαν 3 λεπτά και θυμάμαι να περνάει για λίγα δευτερόλεπτα ξαφνικά από μπροστά από έναν κάθετο κεντρικότερο δρόμο και να χανεται μια μπλε sm. Ανατριχιασα... και δεν ήταν ιδέα μου γιατί θυμάμαι ότι την πρόσεξε και ο πατερας μου και έγινε χαμός από την έκπληξη μας μέσα στο αυτοκίνητο!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Μου θυμισες τη πρώτη φορά που είδα SM εν κινησει... Καθως για καιρό παρατηρούσα στα ταξίδια προς βόρεια τη χρυσάφι αραγμενη στα κοντέινερ μέσα στη μάντρα πριν τα διόδια των Αφιδνων. Τρομερή ιστορία και αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που 10 χρόνια μετά βρέθηκα να βοηθαω για να πάρει εμπρός!

Στο πίσω κάθισμα της cx λοιπον ,γυρνώντας από διακοπες, ο πατέρας μου μόλις είχε τελειώσει να μου διηγείται την ιστορία όπου γυρνούσε από Ιταλία με το 2cv μεταξύ '82-'84 και στο καράβι της επιστροφή ήταν ο Καρυαδης με μια SM! Και έγινε το απίθανο... Δε πέρασαν 3 λεπτά και θυμάμαι να περνάει για λίγα δευτερόλεπτα ξαφνικά από μπροστά από έναν κάθετο κεντρικότερο δρόμο και να χανεται μια μπλε sm. Ανατριχιασα... και δεν ήταν ιδέα μου γιατί θυμάμαι ότι την πρόσεξε και ο πατερας μου και έγινε χαμός από την έκπληξη μας μέσα στο αυτοκίνητο!
Με όποιον και εάν έχω μιλήσει που να έχει δει μία SM στο δρόμο, λάτρη ή όχι των Σιτροέν, όλοι ανεξαιρέτως μου έχουν περιγράψει την ίδια αντίδραση: ανοιγόκλειναν τα μάτια διότι δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν! Πρόσφατα ξεφύλλιζα ένα επετειακό τεύχος του CAR, όπου όλοι οι συντάκτες κατέθεταν την υποκειμενική τους γνώμη για το ποιο τελικά είναι για εκείνους το σημαντικότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Και ο πασίγνωστος, θρυλικός και θηριώδης στο μέγεθος Αυστριακός Georg Karcher είπε: η SM. Η άποψη ενός ανθρώπου που επί 5 δεκαετίες οδηγεί και παρουσιάζει τα σπουδαιότερα αυτοκίνητα του πλανήτη σίγουρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα!

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μαχιμος φωτογραφος, σε παραδεχομαι!

Alex Kon

Member
Reaction score
1.329
Πόντοι
577
Μαχιμος φωτογραφος, σε παραδεχομαι!
Πιο πολύ είναι Χαζομάρα και μπλέξιμο.
Γτ ο καθένας έχει και το κόλλημα του! Γιατί φωτογράφησες κλπ κλπ.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Αυτο κυκλοφορει κανονικα;
Μου θυμιζει ενα που ειχα δει προσφατα σε αγγελια ανακυκλωτηριου(και το οποιο το εχω δει και σε φωτογραφιες πριν πεταχτει).Ισως καποιος το πηρε για δοτη.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Ειναι σιγουρα αυτο.Το τσεκαρισα.
Μπραβο που τα ανακυκλωτηρια αποφασιζουν να πουλανε αμαξια κανονικα με χαρτια.Αντε να σωζεται και κανενα..:yahoo:

Top Bottom