Αυτοκινητιστικές φωτογραφίες εποχής από την Ελλάδα

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το αριστερό γιαπι, το ξενοδοχείο ΑΚΤΉ.
Η μπλε τέντα, ο παπασπυρου, φημισμένο ζαχαροπλαστειο της εποχής, και στην Αθήνα.
Οι κίτρινες αντλίες, ήταν πράσινες, ήταν ΒΡ. Μπροστά τους τερματιζε και το ΚΤΕΛ.

Είμαστε εκεί από το 1960. Ψαροχώρι, από μικρασιατες πρόσφυγες, με τον επιφανή εφοπλιστή καβουνιδη. Οι μισοί, μίλαγαν τουρκικά, και η ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕΤριγλιας Ραφήνας με κιτρινόμαυρα χρώματα και δικέφαλο αετό.

Δρομολόγια τότε προς Εύβοια, στυρα/ μαρμαρι με καικια, και Κάρυστο άνδρο Τήνο με το Ρένα και το μοσχανθη.
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Να βάλω ακόμα μια λοιπον:
31834

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Να βάλω ακόμα μια λοιπον:
View attachment 31834
Πολλά στοιχεία μπορώ να δώσω, αλλά θα ήταν καλύτερα να έχω το λαπιτοπι, να βάζω τα σημεία με αριθμούς.

Θα το κάνουμε στο μέλλον.
Προς το παρόν, αριστερά αχνοφαίνεται η κορυφή της Πεντέλης και το δάσος που έχει καεί, και στην μεγάλη φωτιά της Πεντέλης, καλιτεχνουπολη, αλλά και με την τελευταία, προς βουτζα - μάτι.

Δεξιά, στην άκρη, το εκκλησάκι του αγ. Νικολάου, το τάμα των διασωθεντων μικρασιατων, και ακριβώς από αριστερά του (δεν φαινεται), το σπίτι του κ. Καραμανλή.

Ίσως βρεις και κάποια που να φαίνεται ο φάρος εισόδου, πράσινο, που ήταν πλώρη πλοίου.

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αν βρω κάποια ακόμα από Ραφήνα θα την δημοσιεύσω.

Στο μεταξύ, ΔΕΘ '67.
Triumph Herald και Triumph Spitfire mk1
31848

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...ο ΗΝΙΟΧΟΣ ειχε και τα τζαγκουαρ .

Τα καπω αυτών των τραιομφ, ανακλινονταν μπροστά, ολόκληρα, και άφηναν μηχανή-αναρτήσεις ελεύθερα, σαν 2cv χωρίς καπω- φτερά.

Οι πίσω αναρτήσεις, άκρως επικίνδυνες, αλλά στα ταμπλό, καρυδια και όργανα της Smith.

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Γράφτηκε σε ιταλική πηγή ότι είναι τα κεντρικά της Fiat στην Αθήνα το 1926!
31993

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Γράφτηκε σε ιταλική πηγή ότι είναι τα κεντρικά της Fiat στην Αθήνα το 1926!
View attachment 31993
Έχουμε πληροφορίες που βρισκόταν, γιατί υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει πλέον

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Γιωργο δυστυχως δεν εχω αυτη τη πληροφορια.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Εκεί, μπορεί να ήταν τα γραφεία, όχι αυτό το κτίριο.

Βασικά, ο αριθμός δεξιά είναι τριψηφιος, και τέτοια κτίρια, με χώρο γραφείων και εισόδους για πρόσβαση σε χώρους αποθήκης πίσω, αρχιτεκτονικα παρατηρούνται από πλατεία κουμουνδουρου προς σταθμό Λαρίσης, και αργότερα και στην ιερά οδό.

Συνεπώς, η πανεπιστημίου ,μαλλον δεν στέκει.

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πάρκαρε ένα μπεζ στη γειτονιά που μεγάλωσα όταν ήμουν πιτσιρικάς και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Μάλιστα ήταν ημιπαρατημενο το μικρό διάστημα που εμφανίστηκε και το άφηνε ξεκλειδωτο..:whistle:

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
504, GS, Mini, 131, πρώιμη Corolla, 124. 2CV. Μπήκα να δω σινεμά, αλλά βρέθηκα μπροστά σε σαλάμια και κασέρια.....

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....τίποτα Δημήτρη, τον Σεπτέμβριο μεταξεταστεος.

1η φωτο
Από αριστερά, το μισό κόκκινο πολύ ψηλό πίσω, άρα γαλλικό ρενω μάλλον,, gs, 504,..........Daihatsu cuore.........,Toyota, το πίσω το μικρό, σίγουρα autobianci.

2φωτο
Fiar ritmo, fiat 131, kadett, mini, Toyota, από πίσω ένα Mercedes 123, 2cv, 2 fiat 128 μπλε με σχάρα, ένα Renault.

Το κτίριο προφανώς στη Θεσσαλονίκη, με ερκερ, κτίριο μάλλον μεσοπολέμου.

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
η αλήθεια είναι ότι στο Cuore ήμουν αναποφάσιστος, μου φαίνονταν για Justy. Το κόκκινο ρενώ στην δεύτερη φωτο (9άρι;) το σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν βλέπω καθόλου το πίσω μέρος, ωστόσο και μόνο από τα φώτα μπροστά δείχνει για ρενώ. To kadett πάλι το έχω στην μνήμη μου τετράπορτο, αλλά έβγαινε και πεντάπορτο. Εκεί όμως που σου βγάζω το καπέλο είναι στην 123. Το πρόσεξα πολύ και δεν έβγαζα άκρη, τώρα που το έγραψες, βλέπω τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα που αχνοφαίνονται:thumbs:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
η αλήθεια είναι ότι στο Cuore ήμουν αναποφάσιστος, μου φαίνονταν για Justy. Το κόκκινο ρενώ στην δεύτερη φωτο (9άρι;) το σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν βλέπω καθόλου το πίσω μέρος, ωστόσο και μόνο από τα φώτα μπροστά δείχνει για ρενώ. To kadett πάλι το έχω στην μνήμη μου τετράπορτο, αλλά έβγαινε και πεντάπορτο. Εκεί όμως που σου βγάζω το καπέλο είναι στην 123. Το πρόσεξα πολύ και δεν έβγαζα άκρη, τώρα που το έγραψες, βλέπω τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα που αχνοφαίνονται:thumbs:
Αδικαολογητος ! Να μην αναγνωρίσεις τον νεροχύτη πίσω, το σειρητι στα πλευρά, το κεραμιδι χρώμα? Είσαι και φαν της μάρκας.

Τι να κάνουμε, πρεπει να μας βάζουν περισσότερα τέτοια, να ξυπνάνε τις μνήμες.

Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
@dap

Top Bottom