Αυτοκινητιστικές φωτογραφίες εποχής από την Ελλάδα

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Κάποτε και η Θεσσαλονίκη ήταν ωραία , τώρα τα Ηλύσια, κατάντια

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Για Χριστούγεννα πάμε αλλά ας είναι...
32121

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...το φορτηγό VOLVO, ε, και το ΙΧ Opel, επαρχία λόγω κτιρίων και μετρητών ΔΕΗ, και θα έλεγα 1970 κάτι χρονικά από τα ντυσίματα.

Άξιο προσοχής το μπουρί της σομπας στραμμένο προς τα κατω για την βροχή.

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το Volvo είναι το Ν88 και βάσει πινακίδες το Opel Olympia Record caravan είναι ταξινομημένο '55-'56.. Η φωτόγραφια είναι στον Ορχομενό τέλος δεκαετίας '60.

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Έκανα λάθος παραπάνω '65-'66 είναι η ταξινόμιση

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Έκανα λάθος παραπάνω '65-'66 είναι η ταξινόμιση
Χρήστο, με 141.ΧΧΧ είχαμε το 1967 αυτοκίνητο. Καινούργιο. Χολαργό.

Οπότε, αυτο είναι από άλλη νομαρχία?

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Εμεις παντως,ειχαμε καινουριο αυτοκινητο το 1966,με αριθμο 200 959(Αθηνα).Οποτε μαλλον δεν πηγαινε απολυτα αριθμητικα.Ισως ειχε να κανει με τις κατα τοπους διευθυνσεις συγκοινωνιων.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Εμεις παντως,ειχαμε καινουριο αυτοκινητο το 1966,με αριθμο 200 959(Αθηνα).Οποτε μαλλον δεν πηγαινε απολυτα αριθμητικα.Ισως ειχε να κανει με τις κατα τοπους διευθυνσεις συγκοινωνιων.
Τελικά, μάλλον αυτό ίσχυε.

Όπως και τώρα, κατανέμονται ( κατενειμαν) ανά περιοχή συγκεκριμένα στοιχεία.

Εμάς ήταν Χολαργό, μετέπειτα σταυρό.

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κόρινθος ,το '81 μετά το σεισμό.
32218

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Κόρινθος ,το '81 μετά το σεισμό.
View attachment 32218
Θυμάμαι εκείνη την ημέρα του Φεβρουαρίου του 1981 σα να ήταν χθες, λίγους μήνες πριν γίνω 8 χρονών. Μου ξύπνησε μνήμες διότι όλοι κοιμηθήκαμε στα αυτοκίνητά μας εκείνη τη βραδιά. Πάλι καλά, άλλοι άνθρωποι χάθηκαν, ή έχασαν τα σπίτια τους και έμεναν σε αντίσκηνα, ή όπου αλλού εκτός σπιτιού τους, όπως δείχνει η φωτογραφία.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...μια. αξεχαστη νύκτα.

Στην Αθήνα είχε φοβερό κρύο με χιονόνερο.
Ακολούθησαν μετασεισμοι, και έτρεχα στην Συγγρού να δω μην είχε πέσει το κτίριο ή είχαν γίνει ζημιές, μια και το 2cv μου, εξωφλημενο, παρεμενε στην βιτρίνα της Citroen, απέναντι από τον Φιξ. Παρέλαβα 5 Μαρτίου.

Για 6 μήνες, με κάθε τρέμουλο πεταγομασταν και τρέχαμε. Σαν σχόλιο βγήκε τότε ότι ο Άγιος Σοβάς έσωσε την Αθήνα.

Μετά από τον σεισμό, αναθεωρηθηκε ο αντισεισμικός κανονισμός των κτιρίων.

Η alfa romeo Julia, με δισκόφρενα και 5 ταχύτητες, εκπληκτικό αυτοκίνητο εποχής, που μετά ακολούθησε και το Nuova.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ήταν 11 παρά δέκα το βράδυ και θυμάμαι η ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας έδειχνε ένα σήριαλ που λεγόταν "το φως του Αυγερινού". Έτυχε εκείνη την ώρα οι γονείς μου να βρίσκονται σε εκδήλωση της υπηρεσίας του πατέρα μου και είμασταν με τη γιαγιά μου. Κατεβήκαμε αμέσως στο δρόμο, εκεί στην Καλλιθέα, απέναντι από τη Νέα Σμύρνη που είναι το πατρικό μου και ξέρετε τι άλλο μου έχει μείνει από εκείνη τη βραδιά?΄Η ταχύτητα και ο τρόπος που έστριψε η GSΧ στο δρόμο μας και έφτασε στο σπίτι μας, γιατί οι γονείς μου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έτρεξαν αμέσως σε εμάς! Και έχω ακόμα την εικόνα στο μυαλό μου, όπως σταμάτησε μπροστά μας, τη μάσκα της με τα κίτρινα φώτα ομίχλης των μοντέλων "Χ"...

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Ήταν 11 παρά δέκα το βράδυ και θυμάμαι η ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας έδειχνε ένα σήριαλ που λεγόταν "το φως του Αυγερινού". Έτυχε εκείνη την ώρα οι γονείς μου να βρίσκονται σε εκδήλωση της υπηρεσίας του πατέρα μου και είμασταν με τη γιαγιά μου. Κατεβήκαμε αμέσως στο δρόμο, εκεί στην Καλλιθέα, απέναντι από τη Νέα Σμύρνη που είναι το πατρικό μου και ξέρετε τι άλλο μου έχει μείνει από εκείνη τη βραδιά?΄Η ταχύτητα και ο τρόπος που έστριψε η GSΧ στο δρόμο μας και έφτασε στο σπίτι μας, γιατί οι γονείς μου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έτρεξαν αμέσως σε εμάς! Και έχω ακόμα την εικόνα στο μυαλό μου, όπως σταμάτησε μπροστά μας, τη μάσκα της με τα κίτρινα φώτα ομίχλης των μοντέλων "Χ"...
εισαι και πολυ αρρωστος σιτροενακιας!!!
:D:D:D

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
εισαι και πολυ αρρωστος σιτροενακιας!!!
:D:D:D
Αγαπητέ μου Νίκο, γιατρέ μου, αρρώστια!!! Και δε θέλω να γίνω καλά με τίποτα!!

Υ.Γ. έτσι, για να υπογραμμίσω το μέγεθος της αρρώστιας, ξέρω ότι το τρέχον τεύχος του Auto Retro έχει αφιέρωμα στις ΧΜ V6 1ης γενιάς. Και εδώ και πολλές ημέρες μου έχει γίνει έμμονη ιδέα να βρω αφορμή για να πάω στο 24ωρο περίπτερο της πλατείας Μαβίλη που έχει ξένο τύπο για να πάρω το τεύχος!

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Μνημες απο το σεισμο δεν εχω,καθως δεν ειχα γεννηθει.Ωστοσο εχω ακουσει μια ωραια ιστορια σχετικη και με citroen.

Τη νυχτα του σεισμου,ο νονος μου βρισκοταν συνοδηγος σε μια καναρινι gs.:love:Kαθως λοιπον πηγαιναν στο δρομο,βλεπουν την ταμπελα ενος βενζιναδικου να κουνιεται σαν τρελλη.
-Κοιτα αερα που εβαλε,σχολιαζουν...
Σταματουν στο βενζιναδικο,οπου φυσικα ολοι ειχαν πεταχτει εξω αλλοφρονες,και χωρις να εχουν καταλαβει τι εγινε,ρωτουν:

-Καλα ρε παιδια,τι παθατε;Γιατι κανετε ετσι;Ουτε σεισμος να ειχε γινει...

Φαινεται πως τελικα η υδρο ειχε κανει καλη δουλεια...:citrolove:

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Εγώ θυμάμαι 90s είχε πολλούς σεισμούς και χάναμε σχολείο, ερχόταν τότε ο πατέρας μου με το κατακόκκινο GSA να με πάει στην δουλειά του για να παίξω παιχνίδια στο XT που είχε... ωραία χρόνια

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ναι είναι Moretti Fiat 128 coupe..:love:
32237

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Ειμαι σιγουρος οτι εχω πετυχει πολυ προσφατη φωτογραφια του συγκεκριμενου Moretti,και ηταν και ακριβως στην ιδια κατασταση(μην πω οτι ειχε ακομα και το ιατρικο σημα στο παρμπριζ,οπως εδω).Δεν μπορω ομως να θυμηθω αν ηταν στο car.gr,η σε καποιο λευκωμα στο flickr...hmmm

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Την έχω σώσει αρκετούς μήνες τη φωτογραφία αλλά κι εγώ δε θυμάμαι από πού.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Την έχω σώσει αρκετούς μήνες τη φωτογραφία αλλά κι εγώ δε θυμάμαι από πού.
Βασικα οσο παρατηρω τη φωτογραφια,τοσο περισσοτερο μου δημιουργειται η εντυπωση πως δεν ειναι εποχης,αλλα συγχρονη που την εχουν μετατρεψει σε ασπρομαυρη.(πχ εκεινο το αμαξι πισω απο την κυρια δε φαινεται και τοσο παλιο)hmmm
Τολμω να πω δηλαδη,οτι ισως να εχω δει ακριβως την ιδια φωτογραφια,αλλα εγχρωμη και σε καλυτερη αναλυση.
Πιθανον δε,να το εχω δει σε περισσοτερες απο μια φωτογραφιες(ισως πχ σε αγγελια).Απο το μητρωο φαινεται να εχει διαγραφει αρκετα προσφατα..που δεν θα ηταν παραξενο,αν πχ εχει φυγει εξω πλεον.

Top Bottom