2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

z4x5rover

Member
Reaction score
190
Πόντοι
397
.....τείνω προς αυτήν την άποψη, αλλά, αν σηκώσω καμπίνα, πρέπει

να πάω να πάρω παλαγκάκι
να στήσω ικρίωμα
να κατεβάσω και μηχανή-σασμάν

Μετά

θα ψειριάσω κάθε σκουρίτσα, που θα μπορούσε να περιμένει 3 μήνες, που θα έχω "αποδείξεις" ότι αξίζει τον κόπο και το χρήμα.

Από την στγμή που αγοράζω λάστιχα και πληρώνω τέλη κυκλοφορίας, μέχρι να λειώσουν ή να τελειώσει ο χρόνος ( έτος ), θα κυκλοφορώ. Δεν έχει πίσω.

Και αυτός είναι και καθοριστικός παράγοντας, μια και πλέον, θα μπορώ να μετακινώ ( σπρώχνοντας ) μεσα στον χώρο μου, να σουστάρω, να κανω 1-2-5 -10 μέτρα με μηχανή, να τσεκάρω το αμπραγιάζ, κλπ.

Για εμένα, τα λάστιχα, η αγορά τους, θα είναι το D-day, η έναρξη της προσπάθειας, η σηματοποίηση του δεν υπάρχει επιστροφή, και το στοίχημα, των 220 Ε, που ή θα χάσω, ή θα κερδίσω. Εκτός από την προσωπική εργασία / ευχαρίστηση.

Και τα λάστιχα θα παρθούν μόλις εκκινησει η μηχανή, που θα εκκινήσει μόλις επιτρέψει το καρμπυρατέρ, μόλις βρεθούν οι ψήκτρες, μόλις καθαριστεί το ρεζερβουάρ, μόλις μπουν σωληνάκια βενζίνης, μόλις αντικατασταθεί η βάση στο σασμάν ( έχει κατσει στο σασσί ), μόλις - μόλις.

Ενα project management, με κρίσιμους δρόμους, ( critical paths ), που συνεχώς αλλάζουν σε κάθε νέα αποσυναρμολόγηση. :whistle:

Ναι, το βάρυνα, :dash: απολογούμαι, αλλά, ποιός θα με καταλάβει ? Η κυρία μου ? Ας γελάσω. :lol:

Μόνον οι εδώ, οι έχοντες την αγάπη και την εμπειρία, αλλά ΤΩΡΑ, δεν έχω την ευχέρεια να κάνω την ολική ανακατασκευή, όπως άλλα που βλέπω εδώ και ζηλεύω. Αρα, .................σκάσε και κολύμπα.

Σας ευχαριστώ.
200 euro σου τα βρηκα τα λαστιχα.. ..μη το ξεχνας.....χαχα

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
200 euro σου τα βρηκα τα λαστιχα.. ..μη το ξεχνας.....χαχα
Ναι, αλλά, πως πάνε εκεί ?

Και μετά, μετά τα πρώτα πατήματα, ξανα-ζυγοστάθμιση, πες ένας έλεγχος ( εγγύηση ), κλπ. καλύτερα ο στο 1 χιλ, και όχι τόσο μακρυά. Οχι τόσο σε απόσταση, 7-9-11 χιλιόμετρα μεν, αλλά, δύσκολη διαδρομή από εδώ. Που θα πρέπει να παένω με το 2CV. Που θέλει ............ανοικτούς δρόμους :lol:

Και, πρέπει να πάω εκεί 4 ζάντες με τα παληά, να τα βγάλει, να βάλει τα καινούργια, και να τα ξαναφέρω, κλπ,, κλπ.

Οπότε ?

Εννοείται υπόχρεος για την όλη βοήθεια και υποστήριξη / συμπαράσταση, πολύτιμα όλα. Μου δίνεις δύναμη.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια, όπως και όλους που με παρακολουθούν ( ....κατάσκοποι είναι ? ) και με ενθαρρύνουν. :D

Ενας "ετοιμοθάνατος" ζωντάνεψε / "ανέστησε" το φόρουμ ! Παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτήν την ζωή ! hmmm

Προχωρώντας, βλέπω πράματα και θάματα, και το θέμα είναι

"Μένω στον αρχικό στόχο της απλής εκκινησης - κυκλοφορίας, με την συντομότερη έναρξη ? ή καθυστερώ χρονικά προκειμενου να κανω εξ αρχής όλα τα απαραίτητα και των β' + γ' επιπέδου ?"

Το ψάχνω ακόμα.

πχ ξανασυναρμολογώ το ταμπλώ ΧΩΡΙΣ να βάψω τα εξαρτήματα ? Ετσι, θα τελεώσω νωρίτερα μεν, αλλά, θα πρέπει μετά ή να
α ) ξαναλύσω, με όλες τις επιπτώσεις του ξανα-λυσίματος / ξανα-δεσίματος ( ρίσκο ζημιάς - απώλειας )
β ) παραμείνουν ως έχουν, που προφανώς θα "επιζήσουν" περισσότερο από ...........εμένα. :lost:

πχ κατεβάζω τωρα καρότσα και ελέγχω / ενισχύω το σασσί και το βάφω ή το αφήνω έτσι ( αντέχει ) και μετά από την χρηση και την αναπτέρωση της αγάπης μας με το όχημα :love: και μετά την σεζόν Σεπτ-Οκτ, τα κάνω ?

Προσπαθώ να σταθμίσω σωστά την λύση, που προφανώς είναι η ορθή και ασφαλής "επαναφορά" ΤΩΡΑ, και οικονομοτεχνικά, μια και τα τέλη κυκλοφορίας / ασφάλειες, θα ισχύσουν για λιγότερο διάστημα, αλλά, πρέπει να έχω και ένα χρονικό όριο, για να χαρώ το αυτοκίνητο και λιιιιιιιιγο το καλοκαίρι.

Η απάντηση ενός ψύχραιμου τρίτου, θα ήταν "προχώρα με τον ρυθμό που μπορείς για ασφαλή επανεκκίνηση, και η πορεία των εργασιών θα οδηγήσει", και μάλλον αυτό θα ισχύσει.

Μια και κάποια πχ απρόβλεπτα, μπορεί να με καθυστερήσουν ή να αποκλεισουν κάποιες λύσεις.

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
Καλησπέρα φίλε Γιώργο!
Χαίρομαι που βλέπω την πρόοδο σού!!!
Η φτωχή μου άποψη είναι να ξεμπερδεψεις με τα μηχανικά, να το βάλεις μπρος και μετά να ασχοληθείς με το σασί χωρίς να βγάλεις το κουβούκλιο.
Εφόσον επισκευαστεί το σασί βρίσκεις μια κουκούλα και καλές βόλτες!!!
Εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει θέμα με το σασί τού όλα τα υπόλοιπα γίνονται και μετά την σεζόν και με το πάσο σού!!!
Δυστηχως έφυγα και δεν ήξερα ότι θα χρειαστείς αυτά τα ανταλλακτικά πού ψάχνεις, έχω αρκετά καβαντζα.
Τέλος πάντων.

Απο Ελληνικά μαγαζιά που ψάχνεις δυστηχως αυτές είναι οι τιμές, όταν ξεκίνησα και εγώ τη δικιά μου ανακατασκευή έπαθα σοκ και κατάλαβα ότι πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθώ στα καταστήματα του εξωτερικού.
Κάνε μία λίστα με ότι θα χρειαστείς για αρχή και παρήγγειλε τα εξ αρχής απο εκεί.Πιο φθηνά θα σού βγεί στο τέλος.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Σήμερα, έπεσε αρκετή δουλίτσα.

Με άλλα ξεκίνησα, άλλα έκανα, αλλά όλα σημαντικά και απαραίτητα.

Κατ' αρχήν, βγήκε η τρόμπα φρένων, μια και πλέον υποχωρούσε ανευ αντίστασης. Αρα πάμε για νέα τρόμπα. ( ΑΣΦΑΛΕΙΑ ) Υπάρχουν σετ επισκευής, αλλά, σε μια τρόμπα που είναι πάνω από 20 χρονών, καλύτερα καινούργια. Τρόμπα φρένων είναι. Δεν είναι διακοσμητικό αυτοκόλλητο.

Οξω η τρόμπα, όξω η πεταλιέρα, καθάρισμα, λάδωμα, αύριο-μεθαύριο θα ξυστεί και θα βαφτεί και δαύτη.

Τώρα, πρέπει να βρώ τρόμπα, αλλά για ΤΑΜΠΟΥΡΑ, ( Διαφοροποιούνται τα υγρά και τα εβολάκια. )

Τώρα είναι φοβερή ευκαιρία να ψεκάσεις και μπόλικο αντισκουριακο στο εσωτερικό απο τις ντιζες συμπλέκτη- γκαζιού για να μαλακώσουν και να μήν κολλάνε!!
Εαν η αντλία δεν έχει φάει νερά ώστε να έχει σκουριές μέσα αξίζει περισσότερο να την επισκευάσεις παρά να την αντικαταστήσεις.
Η ποιότητα τών νέων εξαρτημάτων είναι σαφώς υποδιεστερη.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.....................
Η φτωχή μου άποψη είναι να ξεμπερδεψεις με τα μηχανικά, να το βάλεις μπρος και μετά να ασχοληθείς με το σασί χωρίς να βγάλεις το κουβούκλιο.
Εφόσον επισκευαστεί το σασί βρίσκεις μια κουκούλα και καλές βόλτες!!!
Εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει θέμα με το σασί τού όλα τα υπόλοιπα γίνονται και μετά την σεζόν και με το πάσο σού!!!
Δυστηχως έφυγα και δεν ήξερα ότι θα χρειαστείς αυτά τα ανταλλακτικά πού ψάχνεις, έχω αρκετά καβαντζα.
Τέλος πάντων.

Απο Ελληνικά μαγαζιά που ψάχνεις δυστηχως αυτές είναι οι τιμές, όταν ξεκίνησα και εγώ τη δικιά μου ανακατασκευή έπαθα σοκ και κατάλαβα ότι πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθώ στα καταστήματα του εξωτερικού.
Κάνε μία λίστα με ότι θα χρειαστείς για αρχή και παρήγγειλε τα εξ αρχής απο εκεί.Πιο φθηνά θα σού βγεί στο τέλος.

Σωστός ! Κάπως έτσι το πάω. Να περπατήσει, για να ξέρω ότι αξίζει να κάνω μια γενικότερη ανακατασκευή.

Τι ανταλλακτικά έχεις ? Δώσε με πμ, να δώ αν αντέχω να .........περιμένω.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Τώρα είναι φοβερή ευκαιρία να ψεκάσεις και μπόλικο αντισκουριακο στο εσωτερικό απο τις ντιζες συμπλέκτη- γκαζιού για να μαλακώσουν και να μήν κολλάνε!!
Εαν η αντλία δεν έχει φάει νερά ώστε να έχει σκουριές μέσα αξίζει περισσότερο να την επισκευάσεις παρά να την αντικαταστήσεις.
Η αντλία είναι 42 χρονώνανε, υπάρχει σετ επισκευής, αλλά ο έτσι μου είπε να πάω να μου την φτιάξει φρενάς. Αν την έσαχνε αυτός, το συζήταγα.

Σωστόν μεν, αλλά, θα πάρω το σετ, θα πρέπει να πάω στον φρενά να την σάξει, να την βάλω εγώ στο συτοκίνητο, και μετά ίσως να πάω για τέστ / επιβεβαίωση.

ή, να πάω την αντλία στον φρενά απ' ευθείας, και να μου λέει ΔΕΝ έχω, ΔΕΝ βρίσκω, κλπ. Δεν είμαι ΤΑΧΙ. Σαράβαλο είμαι και έχω ( θα έχω ) να αντιμετωπίσω θεωρώ μια κάποια ..........δυσαρέσκεια. Βάλε και τις διαδρομές, πάνω - κάτω, χαμένος χρόνος από την επισκευή.

Η νέα, για ταμπόυρα, κάνει 70 Ε, και έχεις ΝΕΟ πράμα για άλλα 10 χρόνια,

Και σετ + εργατικά, κοντά θα είναι στο κόστος. Ετσι λέω.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Η αντλία είναι 42 χρονώνανε, υπάρχει σετ επισκευής, αλλά ο έτσι μου είπε να πάω να μου την φτιάξει φρενάς. Αν την έσαχνε αυτός, το συζήταγα.

Σωστόν μεν, αλλά, θα πάρω το σετ, θα πρέπει να πάω στον φρενά να την σάξει, να την βάλω εγώ στο συτοκίνητο, και μετά ίσως να πάω για τέστ / επιβεβαίωση.

ή, να πάω την αντλία στον φρενά απ' ευθείας, και να μου λέει ΔΕΝ έχω, ΔΕΝ βρίσκω, κλπ. Δεν είμαι ΤΑΧΙ. Σαράβαλο είμαι και έχω ( θα έχω ) να αντιμετωπίσω θεωρώ μια κάποια ..........δυσαρέσκεια. Βάλε και τις διαδρομές, πάνω - κάτω, χαμένος χρόνος από την επισκευή.

Η νέα, για ταμπόυρα, κάνει 70 Ε, και έχεις ΝΕΟ πράμα για άλλα 10 χρόνια,

Και σετ + εργατικά, κοντά θα είναι στο κόστος. Ετσι λέω.
Δεν χρειάζεται μάστορα η αντλία..Πρέπει να πάς μόνο σε κάποιον που νά έχει MIG ώστε να κάνει δύο πονταρισιες στα κεφάλια τών πείρων ώστε μετά με ένα μυτοτσιμπιδο να μπορέσεις να τούς βγάλεις για να ελευθερώσουν τα εμβολακια.... αλλάζεις τα O-ring και νεταρεις.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747

....άσε ρε φίλε ! Αυτά, ήταν τα πρώτα που έκανα, ...........αφού δεν ήξερα τι άλλο να κάνω :lol: :lol: :lol:

Εχει ο φίλος δίπλα, ( ο μικρός μου αδελφός ), ειδική "πένσα", που πιάνει στην ντίζα και ψεκάζει μέσα λιπαντικό. Αν είσαι μηχανόβιος, και κάνεις κρός, είναι το πρώτο που μαθαίνεις, + ότι έχεις δυο-τρείς ντίζες περασμένες κενές, και αν σπάσει μία στα βουνά, συνδέεις για να γυρίσεις.

Οπότε, μάλλον το μόνο που θα δουλεύει όταν τελειώσω, θα είναι ......οι ντίζες. :lost:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Δεν χρειάζεται μάστορα η αντλία..Πρέπει να πάς μόνο σε κάποιον που νά έχει MIG ώστε να κάνει δύο πονταρισιες στα κεφάλια τών πείρων ώστε μετά με ένα μυτοτσιμπιδο να μπορέσεις να τούς βγάλεις για να ελευθερώσουν τα εμβολακια.... αλλάζεις τα O-ring και νεταρεις.
:dizzy:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Αυριο, θα αλλάξω το φίλτρο του λαδιού, αφού πρώτα μετά την αφαίρεση, γυρίσω τις 100 τόσες μανιβελιές, να βγάλει το .......σωθικά του, Ι έχω ανοικτά τα καπάκια ), μετά φίλτρο + λάδια και καπάκια, αλλά με τις παληές φλάτζες, ( πήρα σήμερα 2 καινούργιες αλλά θα μπούνε στην τελική αλλαγή μετά τις πρώτες εκκινήσεις - ρυθμίσεις βαλβίδων - ξανά αλλαγή λαδιών ) , ώστε να μην "πατήσουν" οι καινούργιες πριν το τελικό στην λειτουργία κλείσιμο.

Εχω να γρασσάρω εσωτερικά την κρεμαγιέρα, να τρίψω τα προς βαφή μαύρα, τα κρυφά θα φάνε και ένα primer, και να ετοιμάσω και λίγο τα του ταμπλώ.

Ξερει κανείς τι να βάλω για λιπαντικό στο εσωτερικό του κοντέρ ?

Θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό. :D

Reaction score
16
Πόντοι
272
Περιοχή
Kastoria
Ίδια ΕΣΣΟ (1981) και το δικό μου 2cv, μπήκε στο συνεργείο αυτές τις μέρες (καθότι εγώ είμαι εντελώς άσχετος και με έλλειψη χρόνου και χώρου). Μετά από 17 χρόνια ακινησίας σε αποθήκη, η μηχανή πήρε μπροστά με ευκολία! Το μεγάλο στοίχημα είναι τα φρένα (ο λόγος που το είχα παρατήσει). Και βέβαια αμέσως μετά οι λαμαρινοδουλειές και το βάψιμο. Δύσκολη εποχή διάλεξα κι εγώ, αλλά δεν άντεχα άλλο, μου έλλειπε το άτιμο!

26743

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Ίδια ΕΣΣΟ (1981) και το δικό μου 2cv, μπήκε στο συνεργείο αυτές τις μέρες (καθότι εγώ είμαι εντελώς άσχετος και με έλλειψη χρόνου και χώρου). Μετά από 17 χρόνια ακινησίας σε αποθήκη, η μηχανή πήρε μπροστά με ευκολία! Το μεγάλο στοίχημα είναι τα φρένα (ο λόγος που το είχα παρατήσει). Και βέβαια αμέσως μετά οι λαμαρινοδουλειές και το βάψιμο. Δύσκολη εποχή διάλεξα κι εγώ, αλλά δεν άντεχα άλλο, μου έλλειπε το άτιμο!

View attachment 26743
Ε, παληοσειρά ! Καλώς ήρθες.

Τι φρένα έχεις ? Από τον Οκτ του 81, βάζανε πλέον δισκόφρενα.

Βλέπω, πολλή λαμαρινοδουλεια, τουλάχιστον από αυτά που δείχνει η φωτό. Θέλει κουράγιο και στην δική σου περίπτωση και ...........λεφτά, μια και δεν το φτιάχνεις εσύ.

Σου εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία. Τι χρονοδιάγραμμα σου δίνουν ? Θα ασχοληθούν αποκλειστικά, ή όποτε τυχαίνει ?

Εγώ, ασχολούμαι αποκλειστικά μόνος, και ..........ότι βγεί. :D

Αλλά, δεν θα του επιτρέψω να ΜΗΝ βγεί. :whistle:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Εδώ, ζητείται βοήθεια.

Εχω την ψηκτροθήκη, και παρά τις βόλτες σε μαγαζιά , δεν κατάφερα κάτι. Εχει κανείς κάποιον / κάπου που εμπορεύεται ηλεκτρολογικά και μπορεί να έχει ? Ειναι Ducellier .

Θα βάλω φωτό της ψηκτροθήκης. Βρήκα σε μαγαζί του εξωτερικού, αλλά, ας δούμε πρώτα και εδώ.

Αν κάποιος ξέρει, θα είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ.

Μετά από πολύυυυυυυ ψάξιμο και ερωτήσεις, απογοητεύσεις :dash: και οριακά να αποφασίσω να παραγγείλω από τα ξένα, σήμερα, περνώντας από μαγαζί που μου είχαν συστήσει ( .....με τυχαία θέση πάρκινγκ ακριβώς μπροστά - Θα πρέπει να παίξω Λοτο, εκεί δεν σταματα ούτε παπί ), βάζω μάσκα και ρωτάω.
-Εφτούνο ξέρετ' τι είν" ?
Και μΕ απαντά.
-Φερνω το αδέλφι του.
Και εμφανίζεται με την ...........ψηκτροθήκη :up:

Του λέω
-Πως σε λένε ?
-Σπύρο μου απαντά. Γιατί ?
-Για να ανάψω λαμπάδα στον Αγιο Σπυρίδωνα.:wise:
Με χρέωσε φυσικά, ένα υπερβολικό ποσό, και μου κόπηκαν τα πόδια. :dizzy:

........κόστος 6 Ε. Αλλο ένα πρόβλημα, λύθηκε. :dance:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...σήμερα, Τετάρτη, θα έκανα πολλή δουλειά, αλλά, ..............έχει απεργία η ΓΣΕΕ . :dash:

Λες να με κατηγορήσουν για απεργοσπάστη ? :heat:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

View attachment 26743
Καλώς ήρθες. Charleston??
Αξίζει με τα 1000.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...σήμερα, Τετάρτη, θα έκανα πολλή δουλειά, αλλά, ..............έχει απεργία η ΓΣΕΕ . :dash:

Λες να με κατηγορήσουν για απεργοσπάστη ? :heat:
Πολύ πράμα σήμερα, παρά το κάλεσμα για πάλη και λαϊκούς αγώνες που σάλπιζαν κάποιοι.

Ας ξεκινήσουμε.

Γρασσάρισμα κρεμαγιέρας από τα καλύματα / βάσεις των εμπρόσθίων αμορτισερ.

Μακρύ στραβοπίνελο, και .........το έπνιξα :lol: :lol: :lol:

Μόνο τρύπα δεν άνοιξα από πάνω, για να γεμίζει :whistle:

και στο καπάκι, και........κλείσιμο. Αντε, καλές διαδρομές.

Reaction score
16
Πόντοι
272
Περιοχή
Kastoria
Ε, παληοσειρά ! Καλώς ήρθες.

Τι φρένα έχεις ? Από τον Οκτ του 81, βάζανε πλέον δισκόφρενα.

Βλέπω, πολλή λαμαρινοδουλεια, τουλάχιστον από αυτά που δείχνει η φωτό. Θέλει κουράγιο και στην δική σου περίπτωση και ...........λεφτά, μια και δεν το φτιάχνεις εσύ.

Σου εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία. Τι χρονοδιάγραμμα σου δίνουν ? Θα ασχοληθούν αποκλειστικά, ή όποτε τυχαίνει ?

Εγώ, ασχολούμαι αποκλειστικά μόνος, και ..........ότι βγεί. :D

Αλλά, δεν θα του επιτρέψω να ΜΗΝ βγεί. :whistle:
Καλώς σας βρήκα! :) Αρχικά είχε ταμπούρα μπρος-πίσω. 'Αλλαξα όμως το 1999 το σασμάν λόγω βλάβης, κι έβαλα άλλο που είχε επάνω δισκόφρενα για μπροστά. Επίσης είχα αλλάξει και κινητήρα, βάζοντας τον νεότερο 652cc με ηλεκτρονική ανάφλεξη, από το citroen visa.

Top Bottom