- Reaction score
- 24.521
- Πόντοι
- 1.387
- Περιοχή
- Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Κυκλοφορουσε διαδικτυακα η φημη πριν αρκετα χρονια οτι υπηρχε μια και στην Ελλαδα.

...ke omos pali omorfes...
Αμ για κλειστο κοντεινερ εξ Ιταλιας ελεγε το urban legend......Όταν περπάτησα εκείνες τις αλλανες ,,και τα υπόστεγα ..
αγαπητέ μου Χρήστο δεν είδα τίποτα..και μάλλον θα το διέκρινα..από μακρια...
Ποιος ξέρει...
Άβυσσος .οι σκονισμένες ... αποθήκες...κάτι σαν την πόρτο γαλλια...κάτι...![]()
κι εμένα μ αρέσουν!!...ke omos pali omorfes...
Απλά μοιάζουν σα να τους έχουν ξεκολλήσει τα πλαινά προστατευτικά!

Λέω να βάλω , τα σπάει ε?@GiAnniS έχεις βάλει κίτρινες λάμπες????
Πλάκα κάνεις... Και τα σπάει και προβλέπονταιΛέω να βάλω , τα σπάει ε?

Λέω να βάλω , τα σπάει ε?
Πλάκα κάνεις... Και τα σπάει και προβλέπονται![]()
Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει ο Ιωάννης (@JoGly) γι αυτό που θα πω... Έχω κάνει βόλτα και με το ΒΧ του και με το Super 5 που έχουν κίτρινες λάμπες το βράδυ. Πραγματικά, για εμένα δεν βλέπεις τίποτα το βράδυ, ούτε και που σε βλέπουν, αν ο δρόμος έχει έστω και λίγο φωτισμό. Ουσιαστικά φωτίζουν τα φώτα του δρόμου και βλέπεις... Όταν μπήκα την μια φορά στο Xantia (που έχει απλές Η1) και την άλλη στο Megane που έχει και αυτό Η4 (Osram NightBreaker) όπως το ΒΧ και S5, νόμιζα ότι τύλωνα όλους του άλλους... Ούτε με την μακριά σκάλα σε φωτιζόμενο δρόμο βλέπεις, παρα μόνο τυφλώνεις τους άλλου οδηγούς. Ίσως η άποψή μου φανεί λίγο υπερβολική, αλλά εγώ ακριβώς αυτή την αίσθηση αποκόμισα χωρίς υπερβολή.από ότι εχω ακουσει δεν εχεις καλο φωτισμο με κιτρινες λαμπες την νυχτα σε αντιθεση με τις λευκες..και δεν μιλαω για εξεσυζητημενες λαμπες....για απλα λαμπες αναφερωμαι...ενώ το αναποδο ισχυει για ομιχλωδη τοπια....

Καλές άσπρες λάμπες σε φανάρι είναι Must όχι για το image αλλά γιατί έτσι πρέπει. Φώτα ομίχλης λέγονται έτσι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους + είναι Must για στροφιλίκια σε βουνό. Διευρύνουν πολύ την ορατότητα στα πλαϊνά και βλέπεις τα πάντα. (Το λέει και ο ΚΟΚ...)Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει ο Ιωάννης (@JoGly) γι αυτό που θα πω... Έχω κάνει βόλτα και με το ΒΧ του και με το Super 5 που έχουν κίτρινες λάμπες το βράδυ. Πραγματικά, για εμένα δεν βλέπεις τίποτα το βράδυ, ούτε και που σε βλέπουν, αν ο δρόμος έχει έστω και λίγο φωτισμό. Ουσιαστικά φωτίζουν τα φώτα του δρόμου και βλέπεις... Όταν μπήκα την μια φορά στο Xantia (που έχει απλές Η1) και την άλλη στο Megane που έχει και αυτό Η4 (Osram NightBreaker) όπως το ΒΧ και S5, νόμιζα ότι τύλωνα όλους του άλλους... Ούτε με την μακριά σκάλα σε φωτιζόμενο δρόμο βλέπεις, παρα μόνο τυφλώνεις τους άλλου οδηγούς. Ίσως η άποψή μου φανεί λίγο υπερβολική, αλλά εγώ ακριβώς αυτή την αίσθηση αποκόμισα χωρίς υπερβολή.
Έχω τύχει πέρσι σε απίστευτη ομίχλη και βροχο-χιονοθύελλα βράδυ στον παλιό δρόμο του Διονύσου από Παλιά Πεντέλη, και πραγματικά δεν έβλεπα τίποτα με τα κανονικά άσπρα φώτα, τα μακριά απλά εμφάνιζαν έναν άσπρο τοίχο που θα έπεφτα πάνω του. Μόνο με άσπρα φώτα ομίχλης και το πολύ πολύ την κανονική σκάλα, έβλεπα με το ζόρι τις γραμμές του δρόμου ή και λίγο τα ανακλαστικά στα κάγκελα του δρόμου....
Σημασία δεν έχει μόνο το χρώμα. Σημασία έχει η κατεύθυνση της φωτεινής δέσμης. Και η ένταση. Γι αυτό χαμηλής ποιότητας Η4 λάμπες με κίτρινο φουρό, είναι χειρότερες από το να πηγαίνεις σαν κάγκουρας @nonos με ψείρες και φώτα ομίχλης που φωτίζουν στο μισό μέτρο....Καλές άσπρες λάμπες σε φανάρι είναι Must όχι για το image αλλά γιατί έτσι πρέπει. Φώτα ομίχλης λέγονται έτσι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους + είναι Must για στροφιλίκια σε βουνό. Διευρύνουν πολύ την ορατότητα στα πλαϊνά και βλέπεις τα πάντα. (Το λέει και ο ΚΟΚ...)
Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει ο Ιωάννης (@JoGly) γι αυτό που θα πω... Έχω κάνει βόλτα και με το ΒΧ του και με το Super 5 που έχουν κίτρινες λάμπες το βράδυ. Πραγματικά, για εμένα δεν βλέπεις τίποτα το βράδυ, ούτε και που σε βλέπουν, αν ο δρόμος έχει έστω και λίγο φωτισμό. Ουσιαστικά φωτίζουν τα φώτα του δρόμου και βλέπεις... Όταν μπήκα την μια φορά στο Xantia (που έχει απλές Η1) και την άλλη στο Megane που έχει και αυτό Η4 (Osram NightBreaker) όπως το ΒΧ και S5, νόμιζα ότι τύλωνα όλους του άλλους... Ούτε με την μακριά σκάλα σε φωτιζόμενο δρόμο βλέπεις, παρα μόνο τυφλώνεις τους άλλου οδηγούς. Ίσως η άποψή μου φανεί λίγο υπερβολική, αλλά εγώ ακριβώς αυτή την αίσθηση αποκόμισα χωρίς υπερβολή.
Έχω τύχει πέρσι σε απίστευτη ομίχλη και βροχο-χιονοθύελλα βράδυ στον παλιό δρόμο του Διονύσου από Παλιά Πεντέλη, και πραγματικά δεν έβλεπα τίποτα με τα κανονικά άσπρα φώτα, τα μακριά απλά εμφάνιζαν έναν άσπρο τοίχο που θα έπεφτα πάνω του. Μόνο με άσπρα φώτα ομίχλης και το πολύ πολύ την κανονική σκάλα, έβλεπα με το ζόρι τις γραμμές του δρόμου ή και λίγο τα ανακλαστικά στα κάγκελα του δρόμου....
Σημασία δεν έχει μόνο το χρώμα. Σημασία έχει η κατεύθυνση της φωτεινής δέσμης. Και η ένταση. Γι αυτό χαμηλής ποιότητας Η4 λάμπες με κίτρινο φουρό, είναι χειρότερες από το να πηγαίνεις σαν κάγκουρας @nonos με ψείρες και φώτα ομίχλης που φωτίζουν στο μισό μέτρο....Καλές άσπρες λάμπες σε φανάρι είναι Must όχι για το image αλλά γιατί έτσι πρέπει. Φώτα ομίχλης λέγονται έτσι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους + είναι Must για στροφιλίκια σε βουνό. Διευρύνουν πολύ την ορατότητα στα πλαϊνά και βλέπεις τα πάντα. (Το λέει και ο ΚΟΚ...)

Ne men sinfono, ala...ta DS (ektos ta monofanara) opos ke ta XM y3 oti lamba ke na balis...den blepis mia...
Me ta Deux mas ke me to ID (monofanaro) ke tin CX, pou echoune olles kitrines lambes, apo Bilux eos H4, blepo mia chara, omos prepi i rithmisi ton fanarion na ine epakribestati.
Apo embiria, oso nane echo kani chrooooonia stin ellada, ksero pos ta ellinika avtokinita kata 50% echoune endelos kserithmista fanaria...
Kati gia ta fota omichlis akoma, opos ipe poli sosta o agapitos billaras, gia omichli ke strofilikia ine poli chrisima. Emis edo epi pleon ta basume ke se eparchiakous dromous logo ton kounelion, fasianon, agriogourounon ke elafion pou echoune tasi na kikloforoune nichta...
Ke epidi ta omichlis aplonoune poli fardia tin desmi fotos...blepis ta soifia mesa sto chorafi pio kala.