Citroen BX 14E 1985

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ειναι σε απιστευτη κατασταση πλεον η Bx.. Στολιδι. Τολμω να πω οτι πιο περιποιημενο στην Ελλαδα! Θα πηγαινα και απο τον παππου που την ειχε να τη δει να χαρει!
Μην πάθει τίποτα φοβάμαι... priest

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Tο Σάββατο αλλάξαμε δίσκο πλατό, θερμοστάτη ,βαλβίδα ψυγείου βεντιλατέρ και πλύσιμο μηχανής!!
Εκδρομή στο Ναύπλιο με τα παιδιά!!!!View attachment 5022 View attachment 5023 View attachment 5024 View attachment 5025[/

παιδια πολύ καλό μπράβο σας. το μοτέρ που το πλύνατε, θέλω να πλύνω και εγώ τα δικά μου..

αλλά θέλει προσοχή στο πως θα πλυθεί, μπορεί να γίνει τεράστια ζημιά

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Timing belt, antlia nerou ke rollakia me tentotira!!!
Alaksate?
...gia katze...i proti sira BX sto 14ri iche kadena an thimame kala...
Please check!
Oreo BX! Skisi!
H αντλία νερού είναι καινούργια και ο τεντωτήρας , η καδένα κάθε πόσα χιλ. θέλει αλλαγή?

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
H αντλία νερού είναι καινούργια και ο τεντωτήρας , η καδένα κάθε πόσα χιλ. θέλει αλλαγή?
όταν λάσκαρει και κάνει θόρυβο θέλει σφύξιμο

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
και swaz??

κάλυψες τα ηλεκτρικά?
Το swaz είναι πολύ δυνατό και χαλάει τα τα λάστιχα !!!! Υπάρχει ιδικός αφρός σπαστικό λαδιών που το περνάς ,το αφήνεις περί τα 20 λεπτά
και μετά με το Κarcher!

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Το swaz είναι πολύ δυνατό και χαλάει τα τα λάστιχα !!!! Υπάρχει ιδικός αφρός σπαστικό λαδιών που το περνάς ,το αφήνεις περί τα 20 λεπτά
και μετά με το Κarcher!
ευχαριστώ Γιάννη

1000Pistes

Member
Reaction score
2.106
Πόντοι
697
Alaksate?
Please check!
Oreo BX! Skisi!
ειναι με εσωτερικη καδενα που για να αλλαχτει πρεπει να βγει η μηχανη....
ευτυχως δεν δημιουργει προβληματα υπο Κ.Σ....
η αντλια νερου ειναι εξωτερικη και αλλαζει σχετικα ευκολα....

1000Pistes

Member
Reaction score
2.106
Πόντοι
697
και μετά με το Κarcher!
εχουμε στοιχεια απ τον ειδικο αφρο;;;

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
εχουμε στοιχεια απ τον ειδικο αφρο;;;
Στον Λαμπριανίδη στη Φραντζή έχει πολλές μάρκες και ξεκινάνε από 4 ευρώ. Δεν θυμάμαι τη μάρκα του δικού μου!

1000Pistes

Member
Reaction score
2.106
Πόντοι
697
Στον Λαμπριανίδη στη Φραντζή έχει πολλές μάρκες και ξεκινάνε από 4 ευρώ. Δεν θυμάμαι τη μάρκα του δικού μου!
σε ρωταω γιατι ειμαι στα Γιαννενα....

1000Pistes

Member
Reaction score
2.106
Πόντοι
697
πολυ μου αρεσει η κουκλιτσα σου.....
ειναι και το χρωμα που της δινει πολυ μεγαλη γλύκα.....

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Alaksate?
Please check!
Oreo BX! Skisi!
Επ!!! Φυσικά και καδένα, όπως πολλά παλιά μοτέρ πολλών κατασκευαστών! Γι αυτό και αρκετά πιο "θορυβώδες" στο δούλεμά του.

ειναι με εσωτερικη καδενα που για να αλλαχτει πρεπει να βγει η μηχανη....
ευτυχως δεν δημιουργει προβληματα υπο Κ.Σ....
η αντλια νερου ειναι εξωτερικη και αλλαζει σχετικα ευκολα....
Έτσι ακριβώς!

Η καδένα πρακτικά, όποτε αρχίσει να κάνει περίεργο θόρυβο ειδικά όταν είναι κρύο το μοτέρ. Ή αν π.χ. για κάποιο λόγο κατεβάσεις τον κινητήρα, και αφαιρόντας το κάλυμμα των βαλβίδων δεις ότι είναι κάπως χαλαρή ή δεις τα δόντια του γραναζιού του εκκεντροφόρου αρκετά πιο "καμπύλα". Αλλιώς ίσως φτάσει ή ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο..... Θεωρητικά ίσως δεν αλλάξει και ποτέ.
Το κόστος της μαζί με το ζευγάρι των γραναζιών και τον τεντωτήρα της (γιατί έτσι αλλάζεται πάντα!), δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, σε σύγκριση με λουριά χρονισμού νέων πιο σύγχρονων αυτοκινήτων που αλλάζονται συχνά.

Θέλω εντυπώσεις από την λειτουργία του μοτέρ με λάδια και θερμοστάτη! Και σε σχέση με την κατανάλωση!

Τελικά έχανε η τσιμούχα του άξονα στον συμπλέκτη; Με την τσιμούχα στροφάλου στους εξωτερικούς ιμάντες τι κάνατε;

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Επ!!! Φυσικά και καδένα, όπως πολλά παλιά μοτέρ πολλών κατασκευαστών! Γι αυτό και αρκετά πιο "θορυβώδες" στο δούλεμά του.

Έτσι ακριβώς!

Η καδένα πρακτικά, όποτε αρχίσει να κάνει περίεργο θόρυβο ειδικά όταν είναι κρύο το μοτέρ. Ή αν π.χ. για κάποιο λόγο κατεβάσεις τον κινητήρα, και αφαιρόντας το κάλυμμα των βαλβίδων δεις ότι είναι κάπως χαλαρή ή δεις τα δόντια του γραναζιού του εκκεντροφόρου αρκετά πιο "καμπύλα". Αλλιώς ίσως φτάσει ή ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο..... Θεωρητικά ίσως δεν αλλάξει και ποτέ.
Το κόστος της μαζί με το ζευγάρι των γραναζιών και τον τεντωτήρα της (γιατί έτσι αλλάζεται πάντα!), δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, σε σύγκριση με λουριά χρονισμού νέων πιο σύγχρονων αυτοκινήτων που αλλάζονται συχνά.

Θέλω εντυπώσεις από την λειτουργία του μοτέρ με λάδια και θερμοστάτη! Και σε σχέση με την κατανάλωση!

Τελικά έχανε η τσιμούχα του άξονα στον συμπλέκτη; Με την τσιμούχα στροφάλου στους εξωτερικούς ιμάντες τι κάνατε;
Nαί έχανε και αλλάχτηκε! Ναι αλλάχτηκε και αυτή ;)

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France

Έτσι ακριβώς!

Πήγαμε Ναύπλιο για δοκιμή , απο κατανάλωση 8.36 λίτρα στα 100.

Top Bottom