Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827
Εγώ βλέπω ότι στα site ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια
Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε πριν από την δημοσίευση αυτή, γιατί αυτή έχει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, σε πια σειρά στην γκάμα θα είναι, ποιο είναι λίγο πολύ το target group κλπ.
Επειδή αναφέρει το άρθρο το 5, η αλήθεια είναι ότι την Κυριακή το πρωί που βγήκα για ποδήλατο, έτυχε και ήμουν δίπλα σε ένα 5 σε φανάρι... Απλά έμεινα μλκς... Ποιες BMW, Toyota ... Αυτά είναι οδοντόπαστες... Το Renault είναι πραγματικά όμορφο

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817
Μόνον το κόκκινο -μπορντώ μου αρέσει εμένα. Και με πλαστικά φτερά, σαν την Ρενώ, να μην στραβώνουν, θα ήταν τέλειο.

Και με λογική τιμη, μέχρι που θα το έπαιρνα παρά την ηλικια μου. :lol:

Stargazer

Member
Reaction score
2.323
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Γνώμη μου ελπίζω να έχω άδικο , θα είναι ένα πανάκριβο σκουπίδι που δεν θα επισκευάζεται εύκολα όπως όλα τα αυτοκίνητα αυτή την στιγμή.
Το να φτιάξει ένα νέο 2cv βασισμένο στην φιλοσοφία του παλιού είναι αδύνατο για μένα.
Ελαφρύ σχετικά αυτοκίνητο με μπαταρίες και το μίνιμουμ ασφαλείας που επιτρέπει η ΕΕ σημαίνει χρήση ακριβών υλικών που σημαίνει υψηλή τιμή πώλησης.
Μετά είναι η ανάρτηση, το 2cv είναι ψηλό για εκτός δρόμου αλλά η ανάρτηση ανοίγει ώστε να έχει κράτημα εντός δρόμου επίσης προσφέρει και υψηλά επίπεδα άνεσης και ρύθμιση ύψους. Αυτά για να τα πετύχουν με τα McPherson σημαίνει επίσης μεγάλα έξοδα.
Με την ευκολία επισκευής;
Ναι ένα ηλεκτρικό αν υπάρχει η βούληση από τον κατασκευαστή λόγο χαμηλής πολυπλοκότητας μπορεί να γίνει απλή η επισκευή του αλλά το πιστεύετε σε μια Ευρώπη που το κίνημα right to repair είναι όχι μόνο ανύπαρκτο αλλά έχουμε περάσει και στο άλλο άκρο οι ανώτατες σχολές μηχανικών να διδάσκουν πως να κάνεις ένα προϊόν να έχει ημερομηνία λήξης.
Όπως δυστυχώς μας δίδαξαν οι Γερμανοί αυτού του τύπου τα προϊόντα έχουν στόχο το φαίνεσθαι και τίποτα άλλο δυστυχώς και φοβάμαι επίσης ότι η προσοχή που θα προσελκύσει το όνομα "2cv" θα δώσει πάτημα στον κάθε μπιπ να φουσκώσει κ'άλλο τις τιμές στα αληθινά 2cv επομένως και στα ανταλλακτικά κάτι που θα κάνει την ζωή μας σαν ιδιοκτήτες δύσκολη.
Μακάρι να βγω λάθος.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το προβλημα το γενικοτερο ειναι η παντελης ελλειψη σχεδιαστικης ''φρεσκαδας'' και καλαισθησιας απο ολους... Σε συνδυασμο με το να καπηλευονται ολοι το παρελθον τους. Προφανως και ολα αυτα τα νεα μοντελα με το ιδιο ονομα με τους προκατοχους τους, ουδεμια σχεση εχουν με το παρελθον και τη φιλοσοφια κατασκευης τους τοτε.

Γενικοτερα τα αυτοκινητα φτιαχνονται και σχεδιαζονται με τη λογικη της εταιρικης κατοχης και της αδιαφοριας επισκευης. Το εχω ξαναγραψει, το αυτοκινητο θα παψει σε μεγαλο βαθμο να ειναι ιδιωτικο περιουσιακο στοιχειο. Αυτο συμπαρασει και τους κλαδους βιοπορισμου και υποστηριξης του αυτοκινητου ως ιδιωτικο περιουσιακο στοιχειο. Ειναι η γενικοτερη ταση σε συνδυασμο με την παρακμη της Ευρωπης σε οικονομικο και πολιτισμικο επιπεδο. Και μιλαω για ταση γιατι ολοενα και πιο δυσκολο ειναι και η κατοχη σπιτιου ευρωπαϊκα. Γενικοτερα παμε σε μια τελειως διαφορετικη ζωη, αγοραστικη δυναμη, κοινωνικη διαστρωματωση... Δυστυχως πολυ χειροτερη και ανελευθερη. Και δεν ειμαι ουτε καταστροφολογος, ουτε συνωμοσιολογος.
Στο Καφενειο ειμαστε και το πηγα ενα βημα παραπερα με αφορμη το αυτοκινητο.

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
με την παρακμη της Ευρωπης σε οικονομικο και πολιτισμικο επιπεδο.
Ta sinopsizei ola

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Δεν ειναι η πρωτη φορα που υπαρχουν φημες για νεο 2cv. Αυτη τη φορα απο το autoexpress.co.uk

:lol:
Αυτό τίποτα άλλο

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
38651
38652
38653
38654
38655
38658

38656

Μόλις 4 μοντέλα για αντίστοιχες, σαφώς προσδιορισμένες κατηγορίες. Άλλες εποχές, άλλα ήθη, περισσότερη απλότητα, περισσότερη ουσία, περισσότερη ομορφιά...

Dragon

Member
Reaction score
349
Πόντοι
297
View attachment 38651View attachment 38652View attachment 38653View attachment 38654View attachment 38655View attachment 38658
View attachment 38656

Μόλις 4 μοντέλα για αντίστοιχες, σαφώς προσδιορισμένες κατηγορίες. Άλλες εποχές, άλλα ήθη, περισσότερη απλότητα, περισσότερη ουσία, περισσότερη ομορφιά...
Το κάτω κάτω μου λείπει και είναι έρωτας και απωθημένο..

dap

Member
Reaction score
1.564
Πόντοι
407
Καλά κάνεις και το απωθείς...(1993 δη)
Αν κατάλαβα καλά. λόγω της χρονολογίας και του ότι είναι πρώτη σειρά... ωστόσο ο CX_Prestige λέει ότι μετά τα μέσα του 92 είχαν ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες..

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
1992->1994 είναι σειρά 1.5, ενώ 1994-> είναι σειρά 2.0.
Οι τελευταίες στα 1999-2000 σίγουρα θα είναι οι πιο αξιόπιστες-στη λίστα των αναξιόπιστων- αλλά μετά από 25+ χρόνια άντε βρες εκείνο το όρινγκ της βαλβίδας και τον μάστορα που ξέρει να το περάσει-εφόσον κάποιος αντιληφθεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται εκεί.
Όταν με τα χρόνια ξεπεραστούν οι παιδικές ασθένειες, εμφανίζονται οι έμφυτες και οι επίκτητες.

Επειδή σε νιώθω, εναλλακτική πρόταση απόκτησης:
Modellino auto scala 1:24 CITROEN XM 1989 SILVER diecast modellismo statico | eBay
38661

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
αλλά μετά από 25+ χρόνια άντε βρες εκείνο το όρινγκ της βαλβίδας και τον μάστορα που ξέρει να το περάσει-εφόσον κάποιος αντιληφθεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται εκεί.

1)An vro kanena kalo mastora , tha ton proteino ston Dragon.
Vasika kati mou leei oti den tha diskoleftei poli stp psaksimo... exei enan stin geitonia tou. :lol:

Oi XM meta to 1992 itan kata geniki omologia, toulaxiston oso aksiopistes ki ou Xantia .
Ta mona ipopta simia to poli capricieux moteur prv V6, pou den sou dinei katholou xeri na doulepseis, oi V6 me diravi mexri to 1997 pou eixe kapieis diarroes, kai to teleftauas gebizs aftomato 1998-2000 stis v6.

Tha simfoniso omos, oti sta aftokinita pou einai 30+ xronon , den paizei rolo toso i aksiopistia pou eixan San kainourgia, alla kirios To poso kai pos exoun sintirithei...

An sou spasi Ena solinaki venzinis se Ena aftokinito 40 eton, est très pou den to allakses proliptika.

As poume ki ou protes XM 1989-90, simera oses kikloforoun akoma, mia xara exoun lisei ta themata tous. Afou ou ipoptes kalodioseis exoun antikatastathei .

Tora se aftokinita 30-40 xronon, den boreis na perimeneis na ta tsoulas mono me episkepsi ston venzinadiko. Simfono.

maxtsif

Member
Reaction score
4.718
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Κάθε χρόνο ΚΤΕΟ σε όλα τα οχήματα, 'όπως τα ιστορικά.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827
Κάθε χρόνο ΚΤΕΟ σε όλα τα οχήματα, 'όπως τα ιστορικά.

Συγνώμη, αλλά ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Το θέμα συζήτησης είναι η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων που τη βγάζουμε κάθε χρόνο, που βάσει νομοσχεδίου δεν θα εκδίδεται από συνεργεία, αλλά αποκλειστικά από τα ΚΤΕΟ. Εγώ προσωπικά σε ΚΤΕΟ πάω και για την έκδοση της ΚΕΚ, που με χρέωνε όσο θα με χρέωνε και το συνεργείο!!

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817

Όχι πάλι...
Και όμως, πήρανε 3 γνωστοί, τα απαίσια ηλεκτρικά του Αμερικάνου με την επιδότηση. Δηλαδή, πληρωσαμε όλοι εμείς, για να πάρουν αυτοί καινουργιο αυτοκίνητο.

Σημ. Ο ένας, πιο κοντινός, το ερωτεύτηκε. :love: Πάει Καλαμάτα κάθε ΣΚ, είχε ένα AUDI 2.0 και λέει ότι ΣΩΘΗΚΕ, γιατί αν πιστέψουμε αυτά που λέει, πάει, γεμίζει και εκεί λιγο και γυρίζει, με κόστος ( λέει ) δύο καφέδες. :blink:

Εκανα την Φυσικη ( Εργο = Μάζα Χ μετατόπιση μετατροπή σε kWh -----> κόστος ) , αλλά δεν το επιβεβαίωσα. Γιατί, πρέπει να μπεί και ποσοστιαία αναλογία για επαναφόρτιση λόγω ανάκτησης από φρενάρισμα / κατηφόρα, οπότε πρέπει να υπολογίσω έστω και το 50 % σαν αρχικη βασική απαίτηση. Αλλά και πάλι δεν βγαίνει. Υπερβάλλει ? Ισχύει ? Δεν έχω καταλήξει.:( Εχει κανείς εμπειρία ?

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827
Και όμως, πήρανε 3 γνωστοί, τα απαίσια ηλεκτρικά του Αμερικάνου με την επιδότηση. Δηλαδή, πληρωσαμε όλοι εμείς, για να πάρουν αυτοί καινουργιο αυτοκίνητο.

Σημ. Ο ένας, πιο κοντινός, το ερωτεύτηκε. :love: Πάει Καλαμάτα κάθε ΣΚ, είχε ένα AUDI 2.0 και λέει ότι ΣΩΘΗΚΕ, γιατί αν πιστέψουμε αυτά που λέει, πάει, γεμίζει και εκεί λιγο και γυρίζει, με κόστος ( λέει ) δύο καφέδες. :blink:

Εκανα την Φυσικη ( Εργο = Μάζα Χ μετατόπιση μετατροπή σε kWh -----> κόστος ) , αλλά δεν το επιβεβαίωσα. Γιατί, πρέπει να μπεί και ποσοστιαία αναλογία για επαναφόρτιση λόγω ανάκτησης από φρενάρισμα / κατηφόρα, οπότε πρέπει να υπολογίσω έστω και το 50 % σαν αρχικη βασική απαίτηση. Αλλά και πάλι δεν βγαίνει. Υπερβάλλει ? Ισχύει ? Δεν έχω καταλήξει.:( Εχει κανείς εμπειρία ?
Αυτό μου το έχουν επιβεβαιώσει ένας γνωστός και ένας φίλος που έχουν πάρει τα "απαίσια" ηλεκτρικά του Αμερικάνου που λες... Και οι δύο όχι απλά τα έχουν ερωτευτεί ... μόνο που δεν κοιμούνται μέσα. Ο ένας φυσικός, ο άλλος αρχιτέκτονας και με ένα 208e

Stargazer

Member
Reaction score
2.323
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Θα δίνουν λεφτά για απόσυρση πάλι όπως έκανε ο συντοπίτης οπαδός του playstation και κατέστρεψε τόσα ιστορικά. Βέβαια τότε τα καινούργια αυτοκίνητα άξιζαν όπως αποδείχθηκε τώρα τα καινούργια δεν αξίζουν. Ένα καινούργιο τώρα σε 10 χρόνια θα έχει πάει για scrap ειδικά τα ηλεκτρικά.
Το να αναλύσουμε για πολλοστή φορά τις γνώσεις περί οχημάτων που έχουν στο υπουργείο μεταφορών έχει κουράσει απλά είμαι σίγουρος ότι οι υψηλά ιστάμενοι δεν έχουν ούτε άδεια οδήγησης ούτε μπορούν να αλλάξουν λάστιχο και απλά ακολουθούν τυφλά οδηγίες των ευεργετών.

Top Bottom