Να ευχαριστήσω και δημόσιως τον KostasX για το δωράκι. 'Έτοιμη η κλειδαριά!

Ηταν κλασική εκκίνηση οταν το δούλευα και εγώ. Και ισχύει και για άλλα μηχανήματα, αυτοκίνητα - μοτοσυκλέτες.Είναι πολύ ενοχλητικό, παρόλο που δεν γίνεται συνέχεια (το κάνει όταν είναι πολύ ζεστό και πάλι οχι πάντα) είπα να το ψάξω, Σε ένα φόρουμ 2CV έπεσα σε αυτό το σχόλιο:
Hot starting technique, as set out in the original Owners' Manual?![]()
"Fully depress the accelerator pedal and keep it there as long as the engine does not start.
Operate the starter until the engine runs.
If the engine does not start at the first attempt, under no circumstances release the accelerator pedal. Wait a few seconds and operate the starter again."
Το λέει αυτό στο manual? Δηλαδή, για να πάρει όταν είναι ζεστό, σανιδώνεις το γκάζι και δίνεις μίζα. Αν δε πάρει, αφήνεις τη μίζα, αλλά ΟΧΙ το γκάζι, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξαναδίνεις μίζα μέχρι να πάρει!
Από τότε που το διάβασα, το είχα στο μυαλό μου, Μια φορά μου ξαναέτυχε το πρόβλημα το δοκίμασα και ... όντως δούλεψε! Τι έκανα δηλαδή? Αφού με μια παρατεταμένη μιζιά δεν πήρε, το σανίδωσα και ξαναέδωσα, δε πήρε αλλά δεν άφησα γκάζι, και στη τρίτη μιζιά όλα ΟΚ!

Τερμα γκαζι όταν είναι ζεστό .Είναι πολύ ενοχλητικό, παρόλο που δεν γίνεται συνέχεια (το κάνει όταν είναι πολύ ζεστό και πάλι οχι πάντα) είπα να το ψάξω, Σε ένα φόρουμ 2CV έπεσα σε αυτό το σχόλιο:
Hot starting technique, as set out in the original Owners' Manual?![]()
"Fully depress the accelerator pedal and keep it there as long as the engine does not start.
Operate the starter until the engine runs.
If the engine does not start at the first attempt, under no circumstances release the accelerator pedal. Wait a few seconds and operate the starter again."
Το λέει αυτό στο manual? Δηλαδή, για να πάρει όταν είναι ζεστό, σανιδώνεις το γκάζι και δίνεις μίζα. Αν δε πάρει, αφήνεις τη μίζα, αλλά ΟΧΙ το γκάζι, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξαναδίνεις μίζα μέχρι να πάρει!
Από τότε που το διάβασα, το είχα στο μυαλό μου, Μια φορά μου ξαναέτυχε το πρόβλημα το δοκίμασα και ... όντως δούλεψε! Τι έκανα δηλαδή? Αφού με μια παρατεταμένη μιζιά δεν πήρε, το σανίδωσα και ξαναέδωσα, δε πήρε αλλά δεν άφησα γκάζι, και στη τρίτη μιζιά όλα ΟΚ!
Δεν ξέρω τι λέει ο Μπαμπινιώτης, στην ετυμολογία των λέξεων, αλλά στην μηχανική - υδραυλική, το lock σημαίνει άλλα πράγματα.Είναι αυτό που λέει ο καθηγητής Μπαμπινιώτης Vapor Lock;

Σωστός.Vapor lock συμβαίνει όταν η βενζίνη εξαερώνεται λόγω υψηλής θερμοκρασίας στην περιοχή της αντλίας βενζίνης, με αποτέλεσμα η αντλία να μην μπορεί να αντλήσει μέχρι η βενζίνη να επανέρθει σε υγρή μορφή. Πάντως δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται με εκκίνηση με το γκάζι τέρμα ανοιχτό, επομένως δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση σε 2CV.

MorretesΑυτό το CX έχει αμερικανικά φανάρια;