Αν μου λέγατε ότι το αυτοκίνητο το παρήγγειλε το Κομμουνιστικό κόμμα Πολωνίας, θα το πίστευα
Η Πολωνέζα φιλενάδα μου, μου το μετάφρασε
""
Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο από το πρώτο μοντέλο έτους 1975, δηλαδή μια πολύ μικρή σειρά "μηδέν" αυτού του αυτοκινήτου. Έχει έναν πολύ ενδιαφέροντα χρωματικό συνδυασμό: κοραλλί χρώμα και κόκκινο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ανανέωσε τη βαφή (έχω φωτογραφίες που τεκμηριώνουν την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου πριν από αυτήν την επεξεργασία) και ταπετσαρία τα καθίσματα σύμφωνα με το αρχικό υλικό, τις ραφές και τα χρώματα.
....................................
Το αυτοκίνητο προέρχεται αρχικά από την Αυστρία, όπου πουλήθηκε καινούργιο στον εκθεσιακό χώρο Helmut Kuss KG στο Γκρατς. Έχω το πρωτότυπο βιβλίο έγκρισης για το αυτοκίνητο, που επιτρέπει στο όχημα να διατεθεί στην αυστριακή αγορά, μαζί με τις πλήρεις προδιαγραφές του αυτοκινήτου και την ιστορία του μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το 2016, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και εισήχθη στην Πολωνία. Αγόρασα το αυτοκίνητο πριν μερικά χρόνια και από τότε το διατηρώ σε άριστη κατάσταση.
""""
Αρα, μάλλον από το ΚΚ της Αυστρίας
Σημ 1. Η πινακίδα με την αντίκα, και το μικρό νουμερο, μάλλον παραπέμπει σε πινακίδες ιστορικού οχήματος. Οι ανθρώποι, κάνανε και καλλιγραφική απεικόνιση. Απλό, όμορφο, κατανοητό.
Σημ 2. Τιμή 14.300 Ε
Σημ 3. Ο Χρήστος (
@nonos ) ξέρει, υπήρχε ένα ίδιο, αλλά σε πιο βαθυ κόκκινο στην γειτονιά μου-3 σπίτια πιο κάτω Και με το ίδιο κόκκινο, αλλά σε βελούδο, εσωτερικό.