Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

nonos

Member
Reaction score
23.814
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αυτά είναι και λογικό όμως, οπως και οποιοδήποτε "επαγγελματικό" όχημα.
Πάντως φίλος στη Θεσσαλονίκη απέσυρε μια zx coupe 1.6 με 872.000km. Είχε άλλαξε μοτέρ και σασμάν από μια φορά ωστόσο. Η c5 x7 2.0 που την αντικατέστησε φλερτάρει με τις 400.000km αυτή τη στιγμή.

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
Τα περιπολικά δεν είναι οποιοδήποτε επαγγελματικό όχημα. Άλλο πράγμα να είναι δικό σου, ακόμη και ταξί, και να το οδηγείς μόνο εσύ, και άλλο να έχουν περάσει 10-15 διαφορετικοί οδηγοί, που κατά κανόνα δεν το πονάνε, με εύρος συνθηκών χρήσης από αναμονή στο ρελαντί για ώρες μέχρι καταδίωξη, συντήρηση ότι πιο οικονομικό υπάρχει, και λαδόξιδα για καύσιμα.

nonos

Member
Reaction score
23.814
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ναι μεν και δε διαφωνω.. στο θέμα μοτέρ ομως, που κυρίως συζητάμε, αυτό που τα έσωζε ήταν το γεγονός ότι ήταν ζεστά όλη μέρα. Αυτό που προκαλεί τα πολλά προβλήματα σ ένα κινητήρα είναι οι κύκλοι μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία λειτουργίας. Και ναι σίγουρα μιλάμε για ένα τυπικό μοτέρ που χρησιμοποιείται λίγες δεκαετίες και δε "σκίζεται" στο όριο του συνεχώς.
Και φυσικά τα xantia (turbo ct, χωρίς Activa), primera GT, Astra Gsi που είχαν άλογα την εποχή τους και έκαναν συχνα καταδιώξεις εξαφανίστηκαν αρκετά πιο γρήγορα από τα τυπικά xsara-octavia... (Τα οποία xsara με τον φαρδύ φάρο, είναι 138 άλογα...). Επίσης εξ όσων γνωρίζω είναι έως και "χρεωμένα" κάτ αναλογία με το όπλο μας στο στρατό.. Και ο λόγος που ιδίως πολλά τουρμπατα Octavia 4 ή 5 ήταν "ρεφενε" πειραγμενα... Και δυστυχώς για τα περιπολικά είχαν πέσει και πολλα φέσια σε συνεργεία σε συνδυασμό με το.οτι δεν ενέκριναν απαραίτητες για την ασφάλεια των πληρωμάτων επισκευες... Ο κυριος λόγος που έκλεισε το συνοικιακο εξουσιοδοτημενο Citroen στους Αγίους Αναργυρους στο οποίο ξεκίνησε αρχές δεκαετίας '80 να πηγαίνει τη Gs ο πατερας μου... Ένα νούμερο κοντά στις 10.000...και να τους παρακαλάνε να αλλάξουν πράγματα για να είναι ασφαλείς..

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.388
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πριν από μερικές ημέρες είδα μία Lancia K coupe στο δρόμο, αλλά δεν πρόλαβα να τη φωτογραφίσω. Ένα από τα πιο κομψά αυτοκίνητα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου, πιστεύω άξιος συνεχιστής των Flaminia, Flavia, κ.λ.π. Είδα, όμως, πρόσφατα και ένα πρωτότυπο που είχε βγάλει η Lancia πριν από 30 σχεδόν χρόνια και βασιζόταν στην Κ coupe. Είναι πραγματικά υπέροχο. Έφτασε ένα βήμα πριν την παραγωγή, άρεσε πάρα πολύ στον Gianni Agnelli, αλλά για "άγνωστους" λόγους, δεν μπήκε τελικά στην παραγωγή. Όπως η Activa 2, όπως τόσα άλλα υπέροχα πρωτότυπα. Για να καταλήξουμε στα σημερινά χάλια!

Λεγόταν Lancia Kayak. Ακόμα και οι ζάντες του είναι πραγματικό έργο τέχνης. Από τον Pininfarina το σχέδιο.

36068

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Πολύ ωραίο το παραπάνω πρωτότυπο .

η Κ coupé δεν είναι πολύ του γούστου μου , την βλέπω λίγο μπαρόκ στα μάτια μου

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
36069

Αυτή μου αρέσει πατά πολύ . Θα το μαγαριστούν το όνομα όμως σύντομα

nonos

Member
Reaction score
23.814
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Εφόσον είδες lancia K coupe στο δρόμο Νίκο παίξε και ένα τζόκερ. Στη Λάρισα ξέρω δύο και άντε άλλες δύο να έχουν εμφανιστεί ανά τα χρόνια...

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.388
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Εφόσον είδες lancia K coupe στο δρόμο Νίκο παίξε και ένα τζόκερ. Στη Λάρισα ξέρω δύο και άντε άλλες δύο να έχουν εμφανιστεί ανά τα χρόνια...
Σίγουρα Χρήστο θα παίξω τζόκερ με αυτό που είδαμε μαζί με τον Δημήτρη - dap μετά τη συνάντηση στο Ζάππειο! Ραντεβού σε λίγο στα 'άλλα κλασσικά"!

nonos

Member
Reaction score
23.814
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Να πω επίσης ότι η Kayak μου έβγαζε κάτι σε "αμερικανιά" εμπρός και "γιαπωνεζιά" της εποχής πίσω...

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πόσο στον κόσμο τους είναι οι άνθρωποι της άρχουσας τάξης (όχι όλοι ευτυχώς), το ακούω και με τα ενοίκια του τύπου έχουν λεφτά αφού πληρώνουν.
Είμαστε κακοί οι Έλληνες γιατί δεν αγοράζουμε καινούργια αυτοκίνητα γιατί δεν συντηρούμε αυτά που έχουμε γιατί βγάζουμε τα DPF τα τις δεξαμενές adblue λες και είναι δωρεάν λες και θέλουμε να ρισκάρουμε τις ζωές μας.
Και το κερασάκι άλλη μια απόσυρση που θα εξαφανίσει και άλλα ιστορικά μην πιάσουμε τα χρέη που θα φορτωθούν αυτοί που θα πιάσουν το τυράκι.
Για τα χάλια της αυτοκινητοβιομηχανίας με τα πανάκριβα ψεύτικα αυτοκίνητα που το δικαίωμα στην επισκευή έχει πάει περίπατο δεν είπε κουβέντα ο εν λόγο κύριος.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πόσο στον κόσμο τους είναι οι άνθρωποι της άρχουσας τάξης (όχι όλοι ευτυχώς), το ακούω και με τα ενοίκια του τύπου έχουν λεφτά αφού πληρώνουν.
Είμαστε κακοί οι Έλληνες γιατί δεν αγοράζουμε καινούργια αυτοκίνητα γιατί δεν συντηρούμε αυτά που έχουμε γιατί βγάζουμε τα DPF τα τις δεξαμενές adblue λες και είναι δωρεάν λες και θέλουμε να ρισκάρουμε τις ζωές μας.
Και το κερασάκι άλλη μια απόσυρση που θα εξαφανίσει και άλλα ιστορικά μην πιάσουμε τα χρέη που θα φορτωθούν αυτοί που θα πιάσουν το τυράκι.
Για τα χάλια της αυτοκινητοβιομηχανίας με τα πανάκριβα ψεύτικα αυτοκίνητα που το δικαίωμα στην επισκευή έχει πάει περίπατο δεν είπε κουβέντα ο εν λόγο κύριος.
Αυτά που λέει ο Βασιλάκης δεν είναι τρελά... Μιλάει ως πρόεδρος του ΣΕΑΑ, ως επιχειρηματίας του συγκεκριμένου κλάδου, που προσδοκά να τονοθεί η αγορά αυτοκινήτου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά στην μέση οικογένεια για να μπει στη διαιδκασία να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο και σε όλα όσα λες συμφωνώ απόλυτα.
Απλά μη περιμένουμε από τον Βασιλάκη να πει κάτι άλλο πέρα από αυτό που επιβάλλει η θέση του. Και η θέση του δεν είναι ούτε του προέδρου του συλλόγου καταναλωτών, ούτε της αντιπολίτευσης, ούτε του υπουργού πρόνειας κλπ

GiwrgosTer

Member
Reaction score
578
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ο κος Βασιλάκης, δεν τα λέει καλά, και αναλογικά με τις Ελληνικές ανάγκες της μέσης οικογένειας.
Θεωρεί τα diesel λάθος . Στις πόλεις. Που έχουν τείχη ή επικάλυψη και οι ρύποι δεν έρχονται από την επαρχία ?
Αλλά στην επαρχία, δεν τον πειράζουν. Εκεί, δεν βγάζουν τα φίλτρα ? Την εξοικονόμηση Εθνικών πόρων από την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ( συνάλλαγμα ) την έλαβε υπ' όψιν ? ή μόνον ότι συμφέρει την φάμπρικά του ?

Ο κος αυτός, έχει κεντρικές αντιπροσωπείες. Πόσο χρεώνει τα σέρβις ? Επίσης, έχει ενοικιαζόμενα και leasing. Τα οποία, δεν τα κανουν σέρβις, και στην 3-τία τα πουλάνε, και φέρνουν καινούργια. Και στόχους πιάνει ( των πωλήσεων ) και έχει την αναλογούσα έκπτωση στόχων ( από τον κατασκευαστή ) , και στην πώληση, πάλι κέρδος έχει. Και στα πακέτα αεροπορικών εισητηρίων σε συνδυασμό με ενοικίαση από την εταιρία του ( και η αεροπορικη δικη του είναι ) έχει άλλα πλεονεκτήματα.

Εχω αντίθετες απόψεις από τις δικές του. Εκείνος μιλάει σαν επιχειρηματίας για μέγιστο κέρδος, εγώ ( εμείς ) μιλάμε σαν καταναλωτές.
Δεν θα δώσουμε πχ τα 2CV για να πάρουμε ηλεκτρικό, με τους όσους περιορισμούς μς επιβάλλουν !

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Καταλαβαίνω την θέση του αλλά λέει πράγματα που δεν ισχύουν, ο κλάδος έχει θέματα την άθλια οικονομική κατάσταση των καταναλωτών ,το άθλιο ποιοτικό επίπεδο των σύγχρονων αυτοκινήτων και τις τιμές αυτών μην πιάσουμε τα πράγματα που αγγλικά ονομάζουμε planned obsolescence και right to repair για τα οποία γίνονται πολλες συζητήσεις σε επίπεδο εξουσίας σε άλλες χωρες.
Αυτά που λέει δυστυχώς τα πιστεύει, το βλέπω στους πελάτες μου όταν συζητάμε για την εργασία.
Μου λένε δεν βρίσκω υπαλλήλους γιατί δίνουν επιδόματα. Μα λέω πρέπει να δουλέψουν για να πάρουν επίδομα, όχι τα παίρνουν έτσι.
Άγνοια και προκαταλήψεις

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Ποιοι είναι αυτοί οι νεαροί;
Είναι κανένας από εσάς;
Ειναι η νεολαια της λεσχης 2cv και η πρωτη εκδρομη που εκαναν στην Παρνηθα
Και δεν ειναι καποιος απο εδω μεσα .
Καλημερα και χρονια πολλα

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827
Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι συνεχίζουν, τιμούν και εκτιμούν την ιστορία ενός σπουδαίου δείγματος του σύγχρονου πανανθρώπινου πολιτισμού. Μπράβο τους!!!!:lovecitroen:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Καλημερα και χρονια πολλα
Χρόνια πολλά με υγεία !!!

Χάρηκα πάρα πολύ που υπάρχει τέτοια ομάδα , θα ήθελα να φτιάξουμε και μια ομάδα εδώ στα βόρεια , κάθε εβδομάδα βλέπω τουλάχιστον ένα 2cv και είναι κρίμα να ζούμε χωριστά :cry:

Top Bottom