TGV (Espace 1)

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
http://www.carandclassic.co.uk/car/C656333

πόσο έχει αρχίσει να μ' αρέσει!! σε λίγο εξωτερικά θα είναι μικρότερο κι από ένα μοντέρνο clio...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.848
Πόντοι
827
Να πω την αμαρτία μου...Από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα. Τα χαζεύαμε στα '90s στα κάμπινγκ και νομίζαμε ότι στην Ευρώπη κυκλοφορούσαν με αεροναυτικές στολές... Τόσο μπροστά ήταν το αυτοκίνητο αυτό!!! Ο μύθος λέει ότι το συγκεκριμένο είναι project της Matra και προτάθηκε στην PSA (στις γατουλες της Peugeot) και δεν το βρήκαν ενδιαφέρον... Βλέπανε μπροστά τρομάρα τους.

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Να πω την αμαρτία μου...Από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα. Τα χαζεύαμε στα '90s στα κάμπινγκ και νομίζαμε ότι στην Ευρώπη κυκλοφορούσαν με αεροναυτικές στολές... Τόσο μπροστά ήταν το αυτοκίνητο αυτό!!! Ο μύθος λέει ότι το συγκεκριμένο είναι project της Matra και προτάθηκε στην PSA (στις γατουλες της Peugeot) και δεν το βρήκαν ενδιαφέρον... Βλέπανε μπροστά τρομάρα τους.
τα επόμενα πάντως έχασν την γοητεία του αρχικύ. έγιναν πολύ αμερικανίζοντα...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Το θυμαμαι... το εβλεπα συχνα στην πατρα οταν περιμεναμε το πλοιο για Ιταλια το χάζευα...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
η καλη εποχη της ρενω.....

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Poli sosta ta les agapite...i Matra to iche skefti...ke to ichane protini stin PSA...
Pera brechi omos...pali kala pou iparchi i Citroën mas aftes tis imeres, ke den tin sbisane stin Peugeot...

nonos

Member
Reaction score
23.809
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ηταν καποιος ελληνας στο σχεδιαστικο team του πρωτου ή και ο ιδιος ο σχεδιαστης ή εχω λαθος εντυπωση?
Μονο το δευτερο espace δε πολυ μ αρεσε. Ενα τετοιο,το καλο το εξακυλινδρο !, εχει στο μαγαζι του απινακιδωτο ενας μαστορας μου! Χθες πετυχα και ενα τριτης γενιας στο δρομο! Μονο το Previa καπως με συγκινησε επισης σα πολυμορφικο ,και το multipla! Στο αεροδρομιο του Bergamo πετυχα και ενα τελευταιας γενιας που δεν εχει εμφανιστει στην Ελλαδα. Απιθανο!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.848
Πόντοι
827
Ηταν καποιος ελληνας στο σχεδιαστικο team του πρωτου ή και ο ιδιος ο σχεδιαστης ή εχω λαθος εντυπωση?
Μονο το δευτερο espace δε πολυ μ αρεσε. Ενα τετοιο,το καλο το εξακυλινδρο !, εχει στο μαγαζι του απινακιδωτο ενας μαστορας μου! Χθες πετυχα και ενα τριτης γενιας στο δρομο! Μονο το Previa καπως με συγκινησε επισης σα πολυμορφικο ,και το multipla! Στο αεροδρομιο του Bergamo πετυχα και ενα τελευταιας γενιας που δεν εχει εμφανιστει στην Ελλαδα. Απιθανο!
Ο Αντώνης Βολάνης ήταν... Σχεδίασε και το Xanae το πρότυπο από το οποίο προέκυψε το Xsara Picasso. Βολάνης μάλιστα θεωρείται ο κύριος εμπνευστής και εκτελεστής του project της Matra

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.848
Πόντοι
827

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
http://www.yachttime.gr/content/102/492#http://www.yachttime.gr/sites/yachttime/files/imagecache/group1_400x280//sites/yachttime/files/Uploaded/Interviews/volanis.jpgjpg

Μια συνέντευξη του Βολάνη (Όχι του Σώτη) Αντώνη. Αναφέρει μάλιστα ότι υπήρξε και δικαστική διαμάχη μεταξύ αυτού και της Citroën για τα πνευματικά δικαιώματα του Picasso
Αντώνης Βολάνης, Ανδρέας Ζαπατίνας, Σωτήρης Κοβός, Γιώργος Μιχαήλ, Gary Telaak (Ναι, ο σύγχρονος σχεδιαστής της Αudi με μητέρα Ελληνίδα από τη Σπάρτη και μεγαλωμένος στα εφηβικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με Ελληνική παιδεία!)... Τέτοιος θησαυρός σχεδιαστών και πολλοί άλλοι πανάξιοι σχεδιαστές/μηχανικοί, τους οποίους η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ για να στήσει τη δική της αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ελλάδα έπρεπε να δανείζεται για να καταναλώνει ξένα προϊόντα, για να είναι υποτελής και να διατηρούν οι πολιτικοί τις καρέκλες τους... Πολιτικοί που είναι ο καθρέφτης της δικής μας κοινωνίας, οι οποίοι φώναζαν από τα μπαλκόνια και εμείς χειροκροτούσαμε εκστασιασμένοι...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Min ksechname ke ton Sir Alec Issigonis...embnefstis tou Mini...ke apo ti imeres mas ton didimo aderfo tou Thodori pou ine schediastis stin Alfa Romeo...
Έμαθα πρόσφατα για έναν μεγάλο σεβασμό και αγάπη που είχε ο ίδιος ο Έντσο Φερράρι για τον Αλέκο Ισσιγόνη. Τόσο, που ο ίδιος ο Ισσιγόνης έφτιαξε ένα Μίνι, ειδική παραγγελία (με ένα πολύ όμορφο ταμπλό από ξύλο) και το παρέδωσε ο ίδιος στον "Il Commendatore"!

Top Bottom