Το δικο μας οδοιπορικο στις 3 ημερες του αγωνα...
Θα προσπαθησω να γραψω...εδω..
Μαλλων dεν θα εγραφα κατι.. αλλα το φετινο ηταν λιγο περιεργο...λιγο στεναχωρο στο τελος..εξαιρετικο τωρα που ειμαι σπιτι..και φοβερο..εαν σκεφτω..τις αναμνησεις που εχω..στο τοσο λιγο που εχω ερθει σπιτι...
Ολα αυτα.. ξεκινανε πισω στο 2003 περιπου..που αρχιζουμε να εχουμε συμμετοχη με οποιον τροπο σε αυτη την γιορτη του ιστορικου αυτοκινητου...και μην ξεχναμε με βαση οτι οι γονεις μας μας εχουν μεταδωσει..για το ιστορικο αυτοκινητο και γενικα αυτο το sport ..αυτος ο αγωνας ειναι και η αφορμη.. να αποκτησουμε και οτι εχουμε για να κανουμε το χομπυ μας..
Παιρνοντας μερος σε ολα αυτα τα χρονια και απο διαφορετικες οπτικες γωνιες..σε ολες τις κατηγοριες του αγωνα..και εχοντας πολυ πολυ ωραιες αναμνησεις ..οχι μονο απο τις ημερες του αγωνα αλλα και απο τα βραδια..σε διαφορα ταβερνακια ..ανα την στερεα ελλαδα.. με ΦΙΛΟΥΣ.. και γραφω κεφαλαια γιατι μονο με παρεα καλη μπορεις να ευχαριστηθεις ολη αυτη την γιορτη..ειχαμε μαζεψει στο μυαλο μας το τι θα θελαμε να κανουμε εαν ενας απο τους δυο ..ανεβαινε στην ραμπα..για τις τρεις ημερες του αγωνα....(ετσι οπως θελαμε..)
Και ερχομαστε στο σημερα ..μηνες πισω..και οι πρωτες κουβεντες εχουν αρχισει να περνανε..απο το μυαλο..( συνηθως τελειωνοντας το ενα..εχεις μπει στην μπριζα για το επομενο...)..κουβεντες του αερα... αλλα ..και προσπαθεια... μηπως και..0 πορτοκαλοπαπαγαλος μας...παει..(Και αυτο το αμαξακι ..μπορει να μην ειναι γαλλικο..αλλα αποκτηθηκε ενα βραδυ.. και..εχει..επανω του ολη την αγαπη και τρελλα του νουνο...για το κλασσικο..αυτοκινητο..ε..και ναι..ειναι και ολη αυτη η προσπαθεια και λαχταρα να ερθει στο επιπεδο που εχει ερθει...)
Η αποφαση..ειναι δικια του..και ενα βραδυ..απο τα τοσα που μιλαμε...μου λεει...¨φιλε...θα παμε..εχω δηλωσει..."Δεν μιλαω...απλως γουσταρω πολυ...γατι ξερω πως ειναι κατι.. που..εαν δεν το κανεις δεν μπορεις να καταλαβεις ισως και την λαχταρα..και την προσμονη για αυτο...
Το αμαξι...μπαινει για να γινει το μοτερ καινουργιο...πραγματα..απο εκει στα εξω ...τα περιμενουμε...να ερθουν..και γενικως...προσπαθει..να εχει..οτι ποιο καλο μπορει...για να ευχαριστηθει...αυτος και ολοι μας....
Μαζευουμε οτι χρειαζετε...μεχρι και η μπακατελιτσα δινει τις ζωνες της.. το πληρωμα εχει μεχρι και ενδωσυνενοησει στα κρανη..οεο..και ολα αυτα σε εκεινο το στενο ,στο Νεο κοσμο...στο μαγαζι του κυριου Αγγελου..(¨ κερια και λιβανια..μου ειπε καποια στιγμη...και εννο χαζευαμε την φυση καπου στα πισσια") που το ζει σαν μικρο παιδι...σαν να μην τα ματια του να εχουν δει τα τοσα....
Λαστιχα..ειναι η πρωτη φορα..που εχουμε..ολων των τυπων καινουργια μαζι μας..semi...μεσαια...βροχινα..και νοιωθουμε... θεοι...
Τα παιδια κανουν αναγνωρισεις και γραφουν...φυσικα και εγω περναω απο τα μερη που ξερω...και το βραδυ αλλαζουμε αποψεις......¨εκει ειναι ετσι...προσοχη πολυ τα ποδηλατα εκει...εκει ειναι στενα......και αλλα διαφορα...)
Τις τελευταιες μερες πριν απο τον αγωνα το τρεξιμο του νουνου...εχει αρχισει να του βγαινει και το καταλαβαινω...μεσα..στην καθημερινοτητα... βρισκω τον χρονο..να κανω..ενα τηλεφωνο..ετσι..να πουμε..κατι να χαλαρωσει...και να δω..εαν κατι...μπορω να κανω...
Οι μερες περνουν...το αμαξι...νομιζω ειναι στα καλυτερα του...Ο Νικος που θα κατσει,,διπλα...πρωτη φορα στα δεξια.. και πρωτη του σε ολη την διαδικασια με τα ιστορικα...γιατι στο σημερα ..εχει να πει πολλα πραγματα....μας χαζευει...και υπαρχουν στιγμες που μαλλων αναρωτιεται...και γουσταρει...με οτι βλεπει...
Και φτανουμε στην μερα του τεχνικου ελενχου που εκει αρχιζουν ολα... παραδοσιακα...δουλεια για εμας..ειναι αργια.... και το τηλ χτυπαει...¨Θα ερθεις στο γκαραζ να παμε μαζι?..."
Ειναι η ερωτηση ..που δεν περιμενει..αλλη απαντηση..απλως ειναι και το τελικο οκ.. η συμφωνει γνωμη και των δυο οτι ολα ειναι ενταξει...ετσι και αλλιως αυτη την διαδικασια..την γουσταρουμε πολυ και οι δυο... και ειναι μια μικρη ιεροτελεστια...απο τα νουμερα το πως θα μπουν μεχρι,..και το τελευταιο χαρτι..που πρεπει να συμπληρωθει...και γενικως δεν εχουμε και τρελλες απαιτησεις να μας καταλαβει καποιος...
Το αμαξι ειναι φορτωμενο στο τρειλερ..και οι δυο μας..κατεβαινουμε την Κηφισια..με το μυαλο μας φανταζομαι..να τρεχει μπρος .........σκεφτομουνα εγω...!! για τι δεν τον ρωτησα...και δεν εχω απαντησει....
Χαζευοντας και τα αλλα αμαξια και βλεποντας..γνωστους και φιλους....ο τεχνικος τελειωνει... καιι ειμαστε...οκ για την επομενη ημερα...τα παιδια πανε για την Κορινθο και το γραψιμο... και εγω στο σπιτι.ψαχνω τον καιρο..και ασχολουμαι με καποιες μικρες λεπτομερειες...
Η ωρα εχει φτασει.. και η παρεα αρχιζει να μαζευεται.. φετος εχουμε δυο αυτοκινητα το ενα με λαστιχα..εκεινος ο καημος που λεγαμε και το αλλο με πραγματα....
Φτιαχνουμε προγραμμα που θα παει ο καθενας..και τι... και πως... Εγω... πρωτη μερα θα παρω το school Bus για ξεναγηση στον Μερκουρη τα γυναικοπαιδα..και εκεινη την μανουλα..που ζει..να βλεπει..τον νονο..να μεγαλωνει...και ναι εχει βαλει και αυτη το χερακι της στο να γουσταρει τα ραλλια ο μικρος..
Φυσικα σττον δρομο θα παμε μαζι φιλε... και το τηλ..ανοιχτο...για τι ο καιρος δεν θελει.. και αλλαζουμε αποψεις...
Ριτσωνα και ο καιρος ειναι με συννεφα και λιγο βρεγμενος ψηλα..... πρωτη φορα απο τα αριστερα..και πρωτη των δυο... μαζι.. απο αντιστροφη μερια..και ολλα
Καλα..
Στον Μερκουρη ειναι βρεγμενα ..και μιλαμε....Βαζουν βροχινα....( ο Κωστης τα εχει και του ςπεριμενει......ενας απο την παρεα στο αυτοκινητο με τα λαστιχα....
Ησυχη....μεγαλη..δυναμη.....και αγαπη για τους αγωνες.....αυτο καταλαβα εγω....
Εγω μετα το γεφυρακι...με την σχολικη εκδρομη ειπαμε..... περιμενω... και ακουω απο μακρια ..και μαζι με εναν απο τους φιλους που μας ειχαν δωσει τα προηγουμενα χρονια τη ευκαιρια να μαζεψουμε εμπειριες....του λεω "ερχετε!!.....ο θορυβος χαρακτηριστικος καθαρος... να αντιλαλει στην ευθεια.....
Μετα το γεφυρακι τα παιδια περνανε...εντυπωσιακα και καθαρα εχοντας πιασει το μπροστα αυτοκινητο μεσα στην ειδικη.........
Ο χρονος ειναι παρα πολυ καλος και πολυ πανω απο αυτο αυτο που ειχαμε στο μυαλο μας.......
Και παμε για τηνΠεντελη.... η ωρα εχει περασει και η Αθηνα εχει στεγνωσει....
continue...........