Historic rally Acropolis 2015

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Το επισημο προγραμμα του αγωνα.
http://historic.acropolisrally.gr/userfiles/CMSFiles/2015/offprogaramma.pdf

Αυριο το απογευμα ουσιαστικα ξεκιναει ο αγωνας με τον τεχνικο ελενχο των αυτοκινητων απο τις 4.00 στο Ι κτεο Γρανικου 2 Μαρουσι ( στο δακτυλιδι)

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Και καποιες απο τις προσβασεις του αγωνα στο επισημο λινκ (κυριως θα βρειτε το Σαββατο -χωμα και της Παρασκευης -ασφαλτο τον ΑΓ Γιαννη)
Την Πεμπτη τα αυτοκινητα μετα την εκκινηση κατω απο την Ακροπολη θα αγωνιστουν σε Ριτσωνα( η γνωστη σε ολους.)- Αγ Μερκουρη(πανω απο Μαλακασα η αρχη ,και προσβαση στην μεση της διαδρομης απο Ιπποκρατειο πολιτεια)- Πεντελη( απο την Λεωφ διονυσου στον δρομο για Μακρη , η αρχη της ειδικης πανω απο το καφε Πανοραμα και στην διασταυρωση για Πεντελη, ποιο ευκολη προσβαση για καποιον που θελει να δει. - το τελος λιγο πριν την εισοδο για την πλατεια της παλιας Πεντελης. οχι πολλα σημεια εαν δεν εισαι σε φαση περπαταω και λιγο....)
Να πω πως την Πεμπτη μετα απο τα αυτοκινητα της ομαδας sporting απο τις ειδικες θα περασουν και τα αυτοκινητα της regularity,οπως και οποιος θελει θα εχει την ευκαιρια και στο Ζαπειο να δει απο της 10.00- 14.00 καποια απο τα αυτοκινητα.
Το Λινκ.. εδω
http://historic.acropolisrally.gr/GR/2015/spectatorss-2015/sporting_access/
Καλο αγωνα σε ολους θεατες και αγωνιζομενους.

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Ας βαλω εδω το πως βλεπει το Ακροπολις... απο μεσα .. ο κυριος Νικος Ζαλμας..
Ενα ωραιο αρθρο - οδοιπορικο... σε συνεχεια..ελπιζω μεχρι και την ραμπα τερματισμου..

http://tellingstories.gr/stories/index.php?option=com_content&view=article&id=924:14-25-2015&catid=1:2008-12-08-16-20-28&Itemid=5

http://tellingstories.gr/stories/index.php?option=com_content&view=article&id=925:14-27-2015-27-2015-&catid=1:2008-12-08-16-20-28&Itemid=5

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Βροχη...πολυ βροχη..στην ακροπολη...και στα γυρω..βουνα...

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Το δικο μας οδοιπορικο στις 3 ημερες του αγωνα...
Θα προσπαθησω να γραψω...εδω..
Μαλλων dεν θα εγραφα κατι.. αλλα το φετινο ηταν λιγο περιεργο...λιγο στεναχωρο στο τελος..εξαιρετικο τωρα που ειμαι σπιτι..και φοβερο..εαν σκεφτω..τις αναμνησεις που εχω..στο τοσο λιγο που εχω ερθει σπιτι...
Ολα αυτα.. ξεκινανε πισω στο 2003 περιπου..που αρχιζουμε να εχουμε συμμετοχη με οποιον τροπο σε αυτη την γιορτη του ιστορικου αυτοκινητου...και μην ξεχναμε με βαση οτι οι γονεις μας μας εχουν μεταδωσει..για το ιστορικο αυτοκινητο και γενικα αυτο το sport ..αυτος ο αγωνας ειναι και η αφορμη.. να αποκτησουμε και οτι εχουμε για να κανουμε το χομπυ μας..
Παιρνοντας μερος σε ολα αυτα τα χρονια και απο διαφορετικες οπτικες γωνιες..σε ολες τις κατηγοριες του αγωνα..και εχοντας πολυ πολυ ωραιες αναμνησεις ..οχι μονο απο τις ημερες του αγωνα αλλα και απο τα βραδια..σε διαφορα ταβερνακια ..ανα την στερεα ελλαδα.. με ΦΙΛΟΥΣ.. και γραφω κεφαλαια γιατι μονο με παρεα καλη μπορεις να ευχαριστηθεις ολη αυτη την γιορτη..ειχαμε μαζεψει στο μυαλο μας το τι θα θελαμε να κανουμε εαν ενας απο τους δυο ..ανεβαινε στην ραμπα..για τις τρεις ημερες του αγωνα....(ετσι οπως θελαμε..)
Και ερχομαστε στο σημερα ..μηνες πισω..και οι πρωτες κουβεντες εχουν αρχισει να περνανε..απο το μυαλο..( συνηθως τελειωνοντας το ενα..εχεις μπει στην μπριζα για το επομενο...)..κουβεντες του αερα... αλλα ..και προσπαθεια... μηπως και..0 πορτοκαλοπαπαγαλος μας...παει..(Και αυτο το αμαξακι ..μπορει να μην ειναι γαλλικο..αλλα αποκτηθηκε ενα βραδυ.. και..εχει..επανω του ολη την αγαπη και τρελλα του νουνο...για το κλασσικο..αυτοκινητο..ε..και ναι..ειναι και ολη αυτη η προσπαθεια και λαχταρα να ερθει στο επιπεδο που εχει ερθει...)
Η αποφαση..ειναι δικια του..και ενα βραδυ..απο τα τοσα που μιλαμε...μου λεει...¨φιλε...θα παμε..εχω δηλωσει..."Δεν μιλαω...απλως γουσταρω πολυ...γατι ξερω πως ειναι κατι.. που..εαν δεν το κανεις δεν μπορεις να καταλαβεις ισως και την λαχταρα..και την προσμονη για αυτο...
Το αμαξι...μπαινει για να γινει το μοτερ καινουργιο...πραγματα..απο εκει στα εξω ...τα περιμενουμε...να ερθουν..και γενικως...προσπαθει..να εχει..οτι ποιο καλο μπορει...για να ευχαριστηθει...αυτος και ολοι μας....
Μαζευουμε οτι χρειαζετε...μεχρι και η μπακατελιτσα δινει τις ζωνες της.. το πληρωμα εχει μεχρι και ενδωσυνενοησει στα κρανη..οεο..και ολα αυτα σε εκεινο το στενο ,στο Νεο κοσμο...στο μαγαζι του κυριου Αγγελου..(¨ κερια και λιβανια..μου ειπε καποια στιγμη...και εννο χαζευαμε την φυση καπου στα πισσια") που το ζει σαν μικρο παιδι...σαν να μην τα ματια του να εχουν δει τα τοσα....
Λαστιχα..ειναι η πρωτη φορα..που εχουμε..ολων των τυπων καινουργια μαζι μας..semi...μεσαια...βροχινα..και νοιωθουμε... θεοι...
Τα παιδια κανουν αναγνωρισεις και γραφουν...φυσικα και εγω περναω απο τα μερη που ξερω...και το βραδυ αλλαζουμε αποψεις......¨εκει ειναι ετσι...προσοχη πολυ τα ποδηλατα εκει...εκει ειναι στενα......και αλλα διαφορα...)
Τις τελευταιες μερες πριν απο τον αγωνα το τρεξιμο του νουνου...εχει αρχισει να του βγαινει και το καταλαβαινω...μεσα..στην καθημερινοτητα... βρισκω τον χρονο..να κανω..ενα τηλεφωνο..ετσι..να πουμε..κατι να χαλαρωσει...και να δω..εαν κατι...μπορω να κανω...
Οι μερες περνουν...το αμαξι...νομιζω ειναι στα καλυτερα του...Ο Νικος που θα κατσει,,διπλα...πρωτη φορα στα δεξια.. και πρωτη του σε ολη την διαδικασια με τα ιστορικα...γιατι στο σημερα ..εχει να πει πολλα πραγματα....μας χαζευει...και υπαρχουν στιγμες που μαλλων αναρωτιεται...και γουσταρει...με οτι βλεπει...
Και φτανουμε στην μερα του τεχνικου ελενχου που εκει αρχιζουν ολα... παραδοσιακα...δουλεια για εμας..ειναι αργια.... και το τηλ χτυπαει...¨Θα ερθεις στο γκαραζ να παμε μαζι?..."
Ειναι η ερωτηση ..που δεν περιμενει..αλλη απαντηση..απλως ειναι και το τελικο οκ.. η συμφωνει γνωμη και των δυο οτι ολα ειναι ενταξει...ετσι και αλλιως αυτη την διαδικασια..την γουσταρουμε πολυ και οι δυο... και ειναι μια μικρη ιεροτελεστια...απο τα νουμερα το πως θα μπουν μεχρι,..και το τελευταιο χαρτι..που πρεπει να συμπληρωθει...και γενικως δεν εχουμε και τρελλες απαιτησεις να μας καταλαβει καποιος...
Το αμαξι ειναι φορτωμενο στο τρειλερ..και οι δυο μας..κατεβαινουμε την Κηφισια..με το μυαλο μας φανταζομαι..να τρεχει μπρος .........σκεφτομουνα εγω...!! για τι δεν τον ρωτησα...και δεν εχω απαντησει....
Χαζευοντας και τα αλλα αμαξια και βλεποντας..γνωστους και φιλους....ο τεχνικος τελειωνει... καιι ειμαστε...οκ για την επομενη ημερα...τα παιδια πανε για την Κορινθο και το γραψιμο... και εγω στο σπιτι.ψαχνω τον καιρο..και ασχολουμαι με καποιες μικρες λεπτομερειες...
Η ωρα εχει φτασει.. και η παρεα αρχιζει να μαζευεται.. φετος εχουμε δυο αυτοκινητα το ενα με λαστιχα..εκεινος ο καημος που λεγαμε και το αλλο με πραγματα....
Φτιαχνουμε προγραμμα που θα παει ο καθενας..και τι... και πως... Εγω... πρωτη μερα θα παρω το school Bus για ξεναγηση στον Μερκουρη τα γυναικοπαιδα..και εκεινη την μανουλα..που ζει..να βλεπει..τον νονο..να μεγαλωνει...και ναι εχει βαλει και αυτη το χερακι της στο να γουσταρει τα ραλλια ο μικρος..
Φυσικα σττον δρομο θα παμε μαζι φιλε... και το τηλ..ανοιχτο...για τι ο καιρος δεν θελει.. και αλλαζουμε αποψεις...
Ριτσωνα και ο καιρος ειναι με συννεφα και λιγο βρεγμενος ψηλα..... πρωτη φορα απο τα αριστερα..και πρωτη των δυο... μαζι.. απο αντιστροφη μερια..και ολλα
Καλα..
Στον Μερκουρη ειναι βρεγμενα ..και μιλαμε....Βαζουν βροχινα....( ο Κωστης τα εχει και του ςπεριμενει......ενας απο την παρεα στο αυτοκινητο με τα λαστιχα....
Ησυχη....μεγαλη..δυναμη.....και αγαπη για τους αγωνες.....αυτο καταλαβα εγω....
Εγω μετα το γεφυρακι...με την σχολικη εκδρομη ειπαμε..... περιμενω... και ακουω απο μακρια ..και μαζι με εναν απο τους φιλους που μας ειχαν δωσει τα προηγουμενα χρονια τη ευκαιρια να μαζεψουμε εμπειριες....του λεω "ερχετε!!.....ο θορυβος χαρακτηριστικος καθαρος... να αντιλαλει στην ευθεια.....
Μετα το γεφυρακι τα παιδια περνανε...εντυπωσιακα και καθαρα εχοντας πιασει το μπροστα αυτοκινητο μεσα στην ειδικη.........
Ο χρονος ειναι παρα πολυ καλος και πολυ πανω απο αυτο αυτο που ειχαμε στο μυαλο μας.......
Και παμε για τηνΠεντελη.... η ωρα εχει περασει και η Αθηνα εχει στεγνωσει....
continue...........

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Continue ειπα...
...Και παμε γιατι οσο καθομαι..το μυαλο φερνει και αλλα ..και δεν θα τελειωσει..ποτε...
Πεντελη ειπαμε... και στην πλακα..του λεω...οταν φτασεις κοντα..κοιτα πανω το βουνο..και πραξε... το πρωι ειχε ριξει παπαδες...και τα νερα κανανε λιμνουλες....ιδιως στην κατηφορα και τις γρηγορε καμπες...πριν το τελος....
Εγω εχω χασει τα μισα γυναικοπαιδα..μπορει και να βαρεθηκαν...ουφ....και μαζι με την μανουλα... ανηφωριζω για την Πεντελη... χαρουμενη και οι δυο ... με την προσμονη..να παμε πισω στο Οακα... γιατι το εργο.. αυριο ουσιαστικα ξεκιναει...με γεματη...ημερα...
Τα παιδια βγαινουν...ευχαριστημενοι....και τραβαμε για οακα και service...(φυσικα η μαγεια και αυτο που εμενα με ενθουσιαζει ειναι οτι μπορεις να κανεις service στο δρομο οπου θελεις οπως τα παλια τα χρονια)
Μπαινουν...και απο πισω..ολοι η παρεα...εκει... με αρχηγο..τον Μαστορα..( Το αμαξι κιχ... τζαμια καθαριζουμε...και επειδη...ειμαστε.. και πολυ οργανωμενοι...ειπαμε... εεε... το καθαριζουμε ... να γυαλιζει... και το βαζουμε για υπνο... ετοιμο για την δευτερη ημερα...
Το αποτελεσμα...
Εξαιρετικο και αναπαντεχο...θα ελεγα εκεινη την στιγμη....τωρα...νομιζω πως εχει να κανει με ολον τον εξαιρετικο συνδιασμο αυτοκινητου,πληρωματος,βοηθειας..μιας καλης παρεας γενικως .... .... και βρεθηκαμε στην 5 θεση στο ελληνικο πρωταθλημα( ποιο πανω μπορει ποιο κατω ειμαι σιγουρος οχι..δεν θυμαμαι..) και οι χρονοι ειναι στην 10δα..της γενικης με ολους μεσα...
Σπιτι ολοι για ξεκουραση..γιατι ..φετος.. το κεντρο του αγωνα ..ηταν η Αθηνα.. καπως κανει αυτο...μου λειπει... η κουβεντα..μετα το βραδυ με φαγητο και κρασακι ,οπως περυσι στην Ιτεα...ας ειναι...
2η ημερα..μεγαλη και δυσκολη ουσιαστικα η μερα που θα κρινει το ασφαλτινο μερος..
Και οπως κανει.. μια παρεα..μαζευομαστε το πρωι.. με τον καθενα στο ποστο του...
Αναπαντεχα καλη... μα παρα πολυ καλη για ολους... ειδικη με την ειδικη...και το γραφω ετσι..γρηγορα... γιατι οι εικονες ειναι πολλες και δεν θα τελειωσει ποτε... τα παιδεια ανεβαινουν και φευγωντας για δυο ειδικες στην κορινθο και στον Αι Γιαννη...( εκει υπηρχε..αλλος φιλος που τους περιμενε..για οτι..) βρισκονται στην 3η θεση και με βαση τους χρονους στην 9η θεση γενικης με ολους μεσα..
Ο ενθουσιασμος δεν μπορει να κρυφτει...αν και λεμε πως ειμαστε μακρυα ακομα...και καθομαστε...να ξεκουραστουμε..διπλα στην θαλασσα.. με τις σκεψεις...εκει..στο πορτοκαλοπαπαγαλο μας...και στα παιδια..(που θα πρεπει να πω πως μεσα απο τις φατσες τους καταλαβαινεις πως το γουσταρουν και το ευχαριστιουνται..τρομερα πολυ..μαζι και εμεις..)...λεμε και αποφασιζουμε..πως οτι ειναι να πουμε να σχολιασουμε θα το κανουμε αφου εχουμε φτασει..στο ΟΑΚΑ...ετσι για το ματι...( μην πω τι θα εγραφα..εαν δεν ειμαστε σε μεσο κοιν...δικτιωσης.....)
Παμε για το τελος ..και ναι ρε φιλε....2η Θεση...στο ελληνικο πρωταθλημα..και καπου στην 7η με ολους ..και ειναι πολυ ωραιο πραγμα ..να παιζεις στα ισια..με πολυ ικανους και εμπειρους ανθρωπους και αυτοκινητα κοσμηματα...
Αλλα οι αγωνες ειναι αγωνες και παντα τελειωνουν οταν ανεβεις την ραμπα... και πολλες φορες..ο θεουλης σε βλεπει απο κει πανω...και σε αφηνει να κανεις ονειρα....
Και ειμαστε καπου στα Πισσια.. και τους περιμενουμε ..ανεμελοι..και ωραιοι..ερχονται...το αμαξι...κιχ... εκτος απο λιγο βαλβολινες...τιποτα..( ο Αγγελος καποια στιγμη το πρωι εαν εβρισκε διαφορικο... θα το αλλαζε μονο και μονο για να δει εαν το εχει ακομα...με προφαση κατι που ο νουνο ειπε για ενα θορυβο....)
Τελευταια ειδικη....
Τα παιδια ξεκινουν να μπουν και εμεις χαλαροι παμε για τα Μεγαρα..να τους συναντησουμε και ολοι μαζι να παμε για τερματισμο..... Ναι ρε γαμωτο... ειναι αυτο που ολοι ειχαμε στο μυαλο μας το γουσταραμε... και σε μια τελικη ηταν και η επιβραβευση...ολων για ενα φοβερο αποτελεσμα......
Αμ δεν....
Το αμαξι...5 χλμ πριν το τελος της ειδικης Εσβησε και δεν ξαναπηρε..μπροστα... ειχε μια αρνηση.. να φτασει στο τελος....Μα τοσο κοντα..και συναμα τοσο μακρια.....
Χτυπωντας το τηλ του Κυρ Αγγελου να μας πουν τα νεα.... κανενας μας δεν ηθελε. και δεν μπορουσε... να πιστεψει... οτι ολα ειχαν τελειωσει ..
Βαλαμε το κεφαλι στην πηγη...αλλλα νερο δεν ηπιαμε....
Και οπως ειπε..και ο φιλος μου...
Αφου εκκινηση δεν πηραμε....( λογω εντονης βροχοπτοσης ) ε..δεν θελει να παει και στον τερματισμο.........
Ειναι η μονη φορα στα τοσα χρονια.. που ..δεν μπορουσα... να βγαλω λεξη....( ισως και αυτες οι αραδες μου κανουν καλο...γι αυτο και γραφω...) και πρωτη φορα ...που ενω βρηκα..και ειχα φανταστει... στο που θα εβρισκα τον φιλο μου... κατω απο ενα δεντρο...δεν περιμενα ποτε...να ειναι αυτος που ειπε
¨Οκ ...εγινε... δεν πειραζει.... εγω το ευχαριστηθηκα..... παρα πολυ....και παμε παρακατω........."
Το αμαξι σημερα που μιλαμε δεν ξερουμε τι εχει.... υποψιαζομαστε καποιο ηλεκρολογικο... προβλημα και απο αυτα μαλλων που οταν το βρεις....
αυθορμητα λες....¨οχι ρε π....η μου..ειναι δυνατων....
Για φαγητο τελικως πηγαμε...... αφηνωντας το αυτοκινητο να γυρισει πισω..μ ετον πνευματικο του πατερα... τον Μαστορα......που δεν ειχε ορεξη... για τιποτα εκεινη την στιγμη...
Και ετσι.. κανοντας..πλακα... προσπαθωντας να ξεχασουμε τα τελευταια 5 χλμ και χαζευοντας ενα φοβερο ηλιοβασιλεμα...... αφησαμε την μερα να περασει και την στεναχωρια μας.........να ξεχαστει..... εχοντας σαν αναμνησεις αυτες τις τρομερες συγκινησης που μας χαρισε αυτο το 3 ημερο.
Στο χωμα ετσι και αλλιως για βολτα θα πηγαιναμε σαν θεατες... ετσι και αλλιως ..και σημερα ηταν μια ευκαιρεια..να παμε ολοι μαζι..να δουμε...κατι..να ξεχαστουμε να κανουμε πλακα...να με μαθουν να κοβω τον δρομο...... να πιασουμε κουβεντα διακριτικα ..και ωραια μεσα στο βουνο...και γενικα να συνεχισουμε αυτο το ωραιο ταξιδι...
Αυτο ηταν ολο.....( φωτο καποια στιγμη..)

Historic Acropolis rally 2015
Αυτες ειναι οι σκεψεις μου οπως εγω μπορω να περασω μεσα απο ενα pc
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ μεσα απο την καρδια μου
........ στο νουμερο 32 του φετινου Ιστορικου ακροπολις...στην παρεα αυτη... που το εζησε για τα καλα....
Στον Γιωργο.. τον Νικο.. τον Αγγελο... τον Κωστα η κατα κοσμον Κ... ... η ...τον αλλον Κωστα .... στους φιλους που δεν ηταν εκει... αλλα ειχαν την ιδια αγωνια...σαν να ηταν εκει...
Και σε ολους τους φιλους που θα διαβασουν αυτες τις αραδες...και θα νιωσουν κατι... θα αναπωλησουν η θα παρουν ενα ερεθισμα για την δικη τους πρωτη φορα..ξεκινημα....και οτι αλλο ... θα τους κανει να νιωσουν καλα.

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Ας βαλω εδω το πως βλεπει το Ακροπολις... απο μεσα .. ο κυριος Νικος Ζαλμας..
Ενα ωραιο αρθρο - οδοιπορικο... σε συνεχεια..ελπιζω μεχρι και την ραμπα τερματισμου..

http://tellingstories.gr/stories/index.php?option=com_content&view=article&id=924:14-25-2015&catid=1:2008-12-08-16-20-28&Itemid=5

http://tellingstories.gr/stories/index.php?option=com_content&view=article&id=925:14-27-2015-27-2015-&catid=1:2008-12-08-16-20-28&Itemid=5
To 3 μερος απο τον κυριο Ν. Ζαλμα.
http://www.tellingstories.gr/stories/index.php?option=com_content&view=article&id=926:14-25-2015-31-2015-&catid=1:2008-12-08-16-20-28&Itemid=5

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Στο σημερα..και στις δυσκολες καταστασεις των τελευταιων ημερων...
Xαμογελας ευχαριστα....οταν επιβεβαιωνεις.. ..διαβαζoντας...τον τροπο..που εχουμε επιλεξει..να κανουμε το χομπυ...μας..και να αγαπαμε το ιστορικο -κλασικο αυτοκινητο....

Κυριε Στρατη Χατζηπαναγιωτου σας ευχαριστουμε πολυ..

Απο το blog των 4τ και τον κυριο Στρατη Χατζηπαναγιωτου .....Στρατισινο...

http://www.4troxoi.gr/blog/2015/07/afaneis-iroes

Top Bottom