GS Citroen GS X

visa chrono

Member
Reaction score
28.359
Πόντοι
1.607
citroen gs x

Παρουσιαστηκε το 1974 με δυο εκδοσεις την x και μετα την x2
Η σειρα αυτη ειχε να κανει περισσοτερο με σπορ εξωτερικα στοιχεια παρα με τους κινητηρες αφου η πρωτη εκδοση φορουσε τον κινητηρα των 1015 κιβ (μεχρι 76) και ειχε στροφομετρο, διαφορετικο σχεδιο τροχων,προβολης ομιχλης,πισω σποιλερ,αλλα καθισματα με ενσωματομενα προσκεφαλα και τις περισσοτερες φορες ηταν βαμενο σε ιδιαιτερα χρωματα οπως πορτοκαλι-κιτρινο-μαυρο με συνδιασμο βαμενους μαυρους προφυλακτηρες(οχι παντα)
Μετα το 76 ειχε τον κινητηρα των 1130 και το ποιο καλο με τον 1220(αρα μετα το Χ oti νουμερο αφορα τον κυβισμο)
Το 78 βαζουν τον 1300 και εχουμε το X3 (φορα διαφορετικες ζαντες και εχει και διακοσμητικες ταινιες στα πλαινα).
Και μια ακομη φωτο

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.054
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Παρόλο που έχουν περάσει 3 χρόνια σχεδόν από αυτό το ποστ, αποφάσισα να πω κάποια λίγα πράγματα για 2 λόγους: 1) Η GSX3 είναι η αγαπημένη μου GS και μία από τις αγαπημένες μου Citroen και 2), το αυτοκίνητο με το οποίο μεγάλωσα ήταν μία GSX, όπως έχω ξαναπεί στο φόρουμ, η οποία ήταν ολόϊδια με τη 2η φωτογραφία, εκτός από το χρώμα που ήταν το χαρακτηστικό ανοικτό πράσινο μεταλλικό της Citroen (θυμάμαι αυτούς τους κίτρινους προβολείς ομίχλης, τους οποίους για κάποιον λόγο ο πατέρας μου τους έβγαλε και προσέθεσε τη γνωστή μαύρη αεροτομή των μεγαλυτέρων μοντέλων). Όμως, πρέπει να προσθέσω, ενώ το δικό μας ήταν μοντέλο του '78, ήταν 1015κ.εκ και όχι 1129.

Το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία στο θέμα των επιδόσεων και της κατανάλωσης όταν δέχθηκε τον κινητήρα και το 5τάχυτο κιβώτιο μίας GSA X3 από το Βέλγιο τον Νοέμβριο του '83. Ήταν ιδανικό το ότι διατηρούσε την αρχική, αυθεντική της εμφάνιση (για άλλα 4 χρόνια, τουλάχιστον) με το όφελος στις επιδόσεις. Δε θα ξεχάσω ιδιαίτερα τις ρεπριζ με 3η, λόγω της πολύ καλής ελαστικότητας του μικρού μπόξερ. Δεν πρέπει να ήταν η απόλυτη τιμή της ροπής, νομίζω, όσο ο τρόπος που αποδιδόταν η ροπή (μάλλον "επίπεδη καμπύλη" στο φάσμα των στροφών?). Έπιανε τα 165 με χαρακτηριστική ευκολία, είχε φθάσει έως 175 (στο καντράν βέβαια πάντα...).

Με έπιασε πραγματική νοσταλγία βλέποντας την εικόνα από πάνω...

nonos

Member
Reaction score
23.056
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αυτο ειναι το γνησιοτατο x3 το οποιο με πολλα νευρα και τρεξιμο σωσαμε απο τη πρεσσα το φθινοπωρο του 2009 ή 2010 μαζι με τον billaras τοτε στην Πατρα για λογαριασμο φιλου.. (Βασιλη γερναω και δε θυμαμαι χρονιά ) Αναγκαστηκα κοπηκε το αμαξι και φυλαγμενο ακομα περιμενει σασσι για να γινει ρεπλικα.

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Ρεεεεεεεεεεε, φωτογραφία του 2010, που τρέχαμε με το Xantia στην περιμετρική Πατρών-Πύργου. Είναι του τότε, γιατί ήταν οι πρώτη χρονιά των πάρα πολλών αποσύρσεων που έφυγαν πολλά καλά και κακά. Το 404 το καφέ το θυμάσαι;

Nikephoros

Member
Reaction score
15.054
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πριν από λίγες ημέρες είδα τις φωτογραφίες αυτής της GSX στο διαδίκτυο και συγκλονίστηκα πραγματικά.... Διότι νόμιζα ότι έγινα πάλι 5 χρονών και μεταφέρθηκα σε εκείνο το απόγευμα του Σεπτεμβρίου του 1978, όταν ο πατέρας μου έφερε τη GSX μας στο σπίτι. Ήταν ακριβώς έτσι (εκτός από τους τροχούς, είχε εκείνους με το μικρό χρωμιομένο κεντρικό τάσι), με τους κίτρινους προβολείς ομίχλης και χωρίς την αεροτομή, η οποία μπήκε λίγες εβδομάδες αργότερα (δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αφαίρεσε τους προβολείς ομίχλης...). Αλλά ήταν ακριβώς έτσι! Σα να βλέπω το αυτοκίνητό μας, το οποίο ήταν σε κυκλοφορία από το 1978, έως το 2003...

37741
37742
37743
37744
37745

nonos

Member
Reaction score
23.056
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το αυτοκινητο της φωτογραφιας ειναι πολυ μπερδεμα παντως. Ζαντες,μασκα και περιγραμματα θυρων δεν συναδουν ειτε χρονολογικα, ειτε με εκδοση X. Επισης δεν εχω ξαναδει αυτο το χρωμα σε Χ. Μονο την παρακατω που φαινεται γνησια

37749

Top Bottom