Citroen DS Side Straps

Να τα βάλω;

• Ναι

Votes: 3 21,4%
  • Όχι

Votes: 11 78,6%

• Total voters
    14

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Γεια χαρά,

Έχω ένα ενδοιασμό που τον τελευταίο καιρό εντείνεται όσο πλησιάζει η στιγμή να αποφασίσω για το αν θα πρέπει να βάλω τελικά ή όχι τα πλαϊνά (side strips) στην Citroen DS μου.

Το ερώτημα είναι απλό. Να τα βάλω ή όχι? Το μοντέλο μου δεν τα είχε από εργοστάσιο και αυτό είναι δεδομένο και από birth paper που ακολουθεί αλλά και από έρευνα και σχετικές φωτογραφίες όμοιων μοντέλων της χρονιάς (1971)

Έχω την αίσθηση, όχι την βεβαιότητα, ότι διατίθετο ως προαιρετικός εξοπλισμός. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω που ακυρώνει την έρευνά μου ή όποιος έχει άποψη να την καταθέσει φυσικά με μια στοιχειώδη τεκμηρίωση. Για βοηθήστε ρε παιδιά...

Εδώ βλέπουμε μια DS21 ψεκασμού χωρίς τα πλαινά προστατευτιτκά

996873d0426d1055b44b0623b11bbe3e--citroen-ds-retro-cars.jpg

Το μέρος μπροσούρας της εποχής που δείχνει ότι τα εν λόγω μοντέλα δεν είχαν τα είχαν στο στάνταρ εξοπλισμό.

Citroen 1971 ds_03-1600.jpg

Η μοναδική φωτογραφία Citroen DS21 EFI Confort που δείχνει το αυτοκίνητο μου όπως ακριβώς ήταν. Όλες οι φωτογραφίες στο Internet όταν ψάχνει κάποιος Citroen DS21 EFI Confort AC318 Sable métallisé μου εμφανίζει μόνο τα Pallas μοντέλα.

DS-PALLAS-SITO-21-901x500.jpg

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αποστολη δε θα τα εβαζα. Για δυο λογους. Μου παραπεμπει σε pallas που δεν ειναι (απο αποψη γνησιοτητας δηλαδη) και δευτερον αισθητικα δεν ειναι τρομερη η βελτιωση/διαφορα.

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Ψήφισα ναι, καθαρά υποκειμενικά. Θεωρώ ότι βελτιώνουν την εμφάνιση της DS. Μ αρεσουν οι μακριές και λεπτές γραμμές, και η φάσα 'επιμηκύνει' το σχέδιο.
Εξάλλου, εφόσον υπήρχαν σαν προαιρετικός εξοπλισμός...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Στην έχω ξαναπει την γνώμη μου, αφου δεν ηταν στον προεραιτικο εξοπλισμό του μοντέλου, μην τα βάλεις... Συμφωνώ με τον @nonos οτι παραπέμπουν σε Παλλάς. Γενικότερα από μετατροπές σε Παλλάς πήξαμε. Κάνε τη διαφορά! Κρατά το αυτοκίνητο σε πλήρως εργοστασιακή κατάσταση και μην το κάνεις να μοιάζει, έστω, σε Παλλάς! :)

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Αν σου αρέσουν γιατι να μην τα βάλεις, το θέμα γνησιότητας να το βράσω αν δεν μου αρέσει κάτι στο αυτοκίνητο μου δεν θα το αφήσω πάνω για να λέω οτι το αμάξι ειναι εργοστασιακό το θέμα είνα να μην καγκουρευτει ... :citrohang::citrohang:

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Παντως οτι και ν αποφασισεις εγω μαζι σου.. Υποψιαζομαι οτι περισσοτερο προς να τα βαλεις κλινεις. Καντο,μια ζωη την εχουμε! Δεν ειναι και καμια διαφορα κραυγαλεα ή μη εργοστασιακη με τον αυστηρο ορο.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Παντως οτι και ν αποφασισεις εγω μαζι σου.. Υποψιαζομαι οτι περισσοτερο προς να τα βαλεις κλινεις. Καντο,μια ζωη την εχουμε! Δεν ειναι και καμια διαφορα κραυγαλεα ή μη εργοστασιακη με τον αυστηρο ορο.
Απεναντίας σκέφτομαι να μη τα βάλω.. θα επιβαρύνει το προϋπολογισμό κατά 350 ευρώ. Το χειρότερο από όλα είναι οι τρύπες που πρέπει να γίνουν.. Μπορούν βέβαια να μπούνε και με αυτοκόλλητο διπλής αλλά μάλλον θα τα ψάχνω μετά από λιγο καιρό..

Το θέμα της γνησιότητας δε με απασχολεί καθόλου γιατί ήταν αξεσουάρ επιλογής οπότε δεν τίθεται..

Άλλη μια μπροσούρα εποχής..

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
οχι μονο και μονο απο θεμα γνησιοτητας....δε μπορει να μου βαζεις οριτζιναλ βιδα εκει που δε φαινετε και να βαζεις πραγματα που δεν ειναι γνησια λογω χρονολογιας να τα βαζεις οχι και παλι οχι....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Εγω δεν θα τα εβαζα παντως
Δεν ειναι κ κατι τρομερό...επιπλεων τρυπες στο αμαξωμα σε κατι που ειναι optional. Βεβαια γουστα ειναι αυτα

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αυτο παντως με τις τρυπες θα ταν και για μενα ο μεγαλος λογος στο να μη προχωρησω τελικα.

Συντριπτικο παντως το δημοψηφισμα μεχρι τωρα!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αυτο παντως με τις τρυπες θα ταν και για μενα ο μεγαλος λογος στο να μη προχωρησω τελικα.

Συντριπτικο παντως το δημοψηφισμα μεχρι τωρα!
Πράγματι... Για να δούμε μήπως γυρίσει :p

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μια ακόμα μπροσούρα του μοντέλου μου με τις χαρακτηριστικές πίσω πλαφονιέρες που είχαν μόνο τα μοντέλα Comfort

Είναι όντως ομορφότερη χωρίς..

Top Bottom