Citroen AX

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Η απλότητα και ελαφρότητα του ΑΧ σε προδιαθέτει ότι αποτελεί, κατά κάποιον αδρό τρόπο, διάδοχο του 2cv για μία πιο σύγχρονη εποχή, όπου πλέον το 2cv αποσυρόταν οριστικά, ύστερα από 40+ χρόνια πορείας. Και εμένα δε μου άρεσαν κάποιες Citroen πιο "συμβατικές", αλλά αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του φόρουμ: μέσα από το τόσο πλούσιο υλικό γνώσεων και φωτογραφιών σε κάνει να αγαπήσεις πραγματικά ακόμα και αυτά τα μοντέλα όχι λόγω κάποιας τυφλής προσήλωσης στη μάρκα, αλλά αποκαλύπτοντας την ουσία που υπήρχε ακόμα και σε αυτές τις Citroen, όπου η απουσία της υδροπνευματικής δεν ακύρωνε την αξία τους σε άλλους τομείς της καθημερινής μετακίνησης.

Έτσι και εμένα άρχισαν να μου αρέσουν ακόμα περισσότερο τα Axel και τα Visa, διότι έμαθα περισσότερα... :classic::citrolove::citroen:

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο για "AX review " τα πρώτα που βρίσκω είναι κολακευτικά έως ενθουσιώδη.
Ποιό είναι το πρόβλημα? Οτι δεν είχε ηχομόνωση επιπέδου Polo ή λαμαρίνες τύπου Corsa?

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Verba volant...scripta manent
Καλά...καλά. Έρχεται η στιγμή πλησιάζει...και τότε να σε δω... Το ΑΧ δε σ' άρεσε, αλλά τώρα ρωτάς αν υπάρχει κανένα να τ' αγοράσεις
Όχι κύριοι!!!
Ποτέ αυτό που υπονοείτε... ΠΟΤΕ :devil:
Θα βάλω φούστα και θα τρέχω στο Σύνταγμα

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Όχι κύριοι!!!
Ευτηχως τα γραπτά μενουν...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Όχι κύριοι!!!
:lol: Και εμένα πολλές φορές στη συνείδησή μου βρίσκονται στην κορυφή οι υδροπνευματικές Citroen, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα πιο σύγχρονα μοντέλα με συμβατική ανάρτηση δεν είχαν αρκετές από τις αρετές των Citroen και ας ήταν εποχή Πεζώ... Και πάνω από όλα, μία εξαιρετική οδική συμπεριφορά, φρένα, ενεργητική ασφάλεια που έδειξαν το δρόμο σε πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα. Ακόμα και η απλότητα του 2cv στην περίπτωση του ΑΧ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τα ΑΧ, τα ΖΧ (Η οδική συμπεριφορά, το είχε πει και ο Στρατισσίνο στη δοκιμή της ZX 16v και άλλων μικρότερων της σειράς...), τα Saxo, οι πρώτες C4...

Ακόμα και στη CX, διαπιστώνω ότι δεν είναι μόνο το υδροπνευματικό κύκλωμα με τα φρένα και το DIRAVI που σηματοδοτούν τις αρετές της, αλλά και τα "συμβατικά" της μηχανικά μέρη, όπως ο απίστευτα προοδευτικός συμπλέκτης με τη σωστή διαδρομή και βάρος, ο θετικότατος επιλογέας με τις ταχύτατες αλλαγές (αν και χαλαρός, αέναο "ελαττωματάκι" των Citroen...), η εκπληκτική ορατότητα, η εργονομία (όλα τα κύρια όργανα σχεδόν ελέγχονται με τα χέρια στο τιμόνι...)...

Η μεγάλη μου αγάπη από τις συμβατικές: Η ΖΧ βέβαια! (11 χρόνια ήταν αυτά...).

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.848
Πόντοι
827
Όχι κύριοι!!!
Μη κάνεις δηλώσεις...Θα έρθει εκείνη η ώρα να σε δω τί θα κάνεις...Είναι και κόμης της Λομβαρδιας που τα καταγράφει:D

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο για "AX review " τα πρώτα που βρίσκω είναι κολακευτικά έως ενθουσιώδη.
Ποιό είναι το πρόβλημα? Οτι δεν είχε ηχομόνωση επιπέδου Polo ή λαμαρίνες τύπου Corsa?
Αγαπητε μου προφανως και ο φιλος μας ο Αποστολος δεν εχει οδηγησει...ενα..
Οταν και αμα ...αντεξει..μετα θα αλλαξει γνωμη...:lol::P@Pierre Boulanger ..

Eγω ξερω ενα που ειναι ακομα στην μαχη με ουκ ολιγα να εχει τραβηξει που ομως χαριζει ακομα χαμογελα στον ιδιοκτητη του... με τα 1.4 κιβ...του..

:citroen::citrolove:

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Αγαπητέ @Pierre Boulanger, αν θες μπορείς να πουλήσεις βάτραχο και 2cv και να πάρεις 2-3 αγαπημένα Axel . Εμείς θα σε βοηθήσουμε να βρεις το axel τον ονείρων σου :lol::lol::lol:
sorry για το :offtopic: αλλα δεν άντεξα :lol:

Top Bottom