Citroen Ami electric

nonos

Member
Reaction score
23.920
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Έχω πετύχει τρία έως τώρα.. το ένα στατικά οπότε το επεξεργάστηκα.. αν το αντιμετωπίσεις ως παιχνίδι οκ..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.972
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

nonos

Member
Reaction score
23.920
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μπορεί κάποιος να μου πει πως πήρε άδεια κυκλοφορίας βάσει παθητικής ασφάλειας? Πέρασε ncap? Επίσης ο ΚΟΚ μας του επιτρέπει να κυκλοφορεί σε οποιονδήποτε δρόμο?
Αφορμή το ότι πετυχαίνω ένα σε τύπου επαρχιακό με κακή ορατότητα και διπλή διαχωριστική..

Reaction score
18.237
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Edo xristo den exei adeia qftokinitou.

theoreitai 'voiturette' kai i odigisi tou den apaitei kan diploma.

Stin geitonia, sto lykeio; ola ta plousiopaida erxontai me voiturette.

Ebiptei stin idia katigoria me to renault twizy

27235

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Οπως και εδω Νικολα ..
Ασφαλεια κανονικα ..
Η κινηση του ειναι ανετη μεσα στο αστικο κεντρο ..
45 παει παντου ...

Τι με τον παππου τι με αυτο ενα ιδιο πραγμα...

Εξυπνο .. μικροκινηση .. το προτιμο απο ηλεκτρικο ποδηλατο η πατινι η δεν ξερω εγω τι αλλο...

Βενζινη μεχρι τελους οεο οεο...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.880
Πόντοι
827
Και αρκεί να έχεις άδεια μοτοποδηλάτου για να το οδηγήσεις

nonos

Member
Reaction score
23.920
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Οπότε σε περιαστικους επαρχιακούς βγαίνεις υπ'ευθυνη σου να φανταστώ ,όπως και τα μπινελικια που θ ακούσεις αν τους πας καροτσάκι επί 3-4 km.. ενώ στο πρώτο ακούμπημα -> ας προσεχές...
Δε διαφωνώ καθόλου ότι είναι εξαιρετικό για μέσα στην πόλη..

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Einai asfalismeno sto odiko δυκτιο ...
Κρινεις που το πας .. ετσι και αλλιως δεν φτανεις μακρια να πας περιπου 60 βγαζει ... αρα ..
Γυρω γυρω ολοι

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.880
Πόντοι
827
Οπότε σε περιαστικους επαρχιακούς βγαίνεις υπ'ευθυνη σου να φανταστώ ,όπως και τα μπινελικια που θ ακούσεις αν τους πας καροτσάκι επί 3-4 km.. ενώ στο πρώτο ακούμπημα -> ας προσεχές...
Δε διαφωνώ καθόλου ότι είναι εξαιρετικό για μέσα στην πόλη..
Εν μέρει καταλαβαίνω την αρνητικότητά σου φίλε μου, αλλά πάλι πρέπει να αντιληφθείς ότι πλέον τα πράγματα στην αυτοκίνηση αλλάζουν εντελώς, γιατί η ίδια η ζωή τα φέρνει έτσι. Εγώ αν είχα ένα Ami θα είχα γλυτώσει τουλάχιστον 20€ βενζίνη μετακινούμενος από το γραφείο στο σπίτι και το ανάποδο, και κινούμενος από το σπίτι μου στο Μαρούσι και το ανάποδο τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Μένω στην Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι, και το γραφείο είναι στη Νέα Ιωνία απόσταση 4,5χλμ. Έως το κέντρο του Αμαρουσίου η απόσταση είναι περίπου 1χλμ. Ούτε περιαστικούς δρόμους χρησιμοποιώ και η ταχύτητα των 45χλμ/ω είναι υπεραρκετή για τις αποστάσεις αυτές.
Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλοί σαν εμένα που ένα τέτοιο όχημα θα μας εξυπηρετούσε, χωρίς να επιβαρυνόμαστε οικονομικά, να βρίσκουμε να παρκάρουμε πιο εύκολα και να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον των πόλεων που ζούμε.
Αν εργαζόμουν στο Αεροδρόμιο για παράδειγμα, θα προτιμούσα να κάνω χρήση του Picasso σε καθημερινή βάση, καθώς η κίνηση του Ami στην Αττική Οδό δεν είναι ασφαλής και σίγουρα κουραστική.
Καιρός είναι ο καθένας να καταλάβει ότι οφειλή να αναλαμβάνει τις επιπτώσεις των επιλογών του. Σε τελική ανάλυση όταν οδηγούμε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σε οποιαδήποτε δρόμο, υπεύθυνη μας το οδηγούμε.

nonos

Member
Reaction score
23.920
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Καλησπέρα Γιώργο..! δεν είναι θέμα αρνητικότητας, πραγματικά.. είναι θέμα αντίληψης και υποδομών σε μια χώρα που δεκαετίες τώρα αντιγράφει ότι βλέπει και δε βάζει και τον παράγοντα προσωπική ευθύνη σε ότι κάνει.. Κατ' αναλογία θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κατεβατό για τον πως αντιλήφθηκε την χρήση των Smart 20 χρόνια τώρα ο Έλληνας... Ουσιαστικά δλδ δε διαφωνώ καθόλου σε αυτά που λες.

Reaction score
18.237
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Εδώ δεν επιτρέπεται η χρήση του στον αυτοκινητόδρομο και στον περιφερειακό του Παρισιού πάντως

Marios

Moderator
Reaction score
1.347
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
Εδώ δεν επιτρέπεται η χρήση του στον αυτοκινητόδρομο και στον περιφερειακό του Παρισιού πάντως
Και εδώ απαγορεύεται η κυκλοφορία του στην εθνική, αφού έχει άδεια μοτοποδήλατου.
Γι'αυτό οδηγείται και από 16 ετών.
Ασφάλεια κανονικά.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.880
Πόντοι
827
Νεκροζώντανοι στο Κύτταρο... Σκηνές Ροκ
Όπως θα έλεγε και ο Νιόνιος ο Σαββόπουλος

visa chrono

Member
Reaction score
28.575
Πόντοι
1.607
Oiζαντες απο peugeot ..με ξεπερναν... και φυσικα τα χερουλια απο evogue ...

Θα παραμεινω στο αρχικο ....
Ciao babino...

Top Bottom