Το όνειρο...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
βαζεις λεντ
Με όλα τα πλεονεκτήματα της χαμηλής κατανάλωσης και αμπεράζ στα καλώδια που δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας / διατομής. Και ζεί και η μπαταρία περισσότερο.

Μου έχει καεί ο διακόπτης των φώτων, ακριβώς από την κάκιστη ηλεκτρική κατασκευή.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το σκέφτομαι με τα led αλλά αναβουν και σβήνουν πολύ γρήγορα και τα αργά φλας του 2cv μπορεί να είναι πρόβλημα. Αν αντικαθιστούσα κάτι μάλλον θα ήταν το ρελεδάκι

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Μπανάκι το ψυγείο του λαδιού που ούτε φαίνεται από την πίσσα.
Αφρός καθαρισμού φούρνου από το γνωστό γερμανικό

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Το ψυγείο λαδιού, είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της μηχανής.

Βάζεις έναν φακό από την πίσω πλευρά, και βλέπεις την καθαρότητα.

Επίσης, και το κάρτερ πρέπει να είναι καθαρό, μια και αυτό ψύχει.

Το ψυγείο, το καθαρίζουμε με αντίστροφη ροή πεπιεσμένου αέρα, ή νερού, αλλά προσοχή, πολύ χαμηλή πίεση. Και αν έχει χώματα, έντομα,κλπ, μετά από ένα μούσκιο, το περνάμε με προσοχή με ένα μικρό / λεπτό δεματικό καλωδίων. Και αν θέμε, βάζουμε και μια σίτα μπροστά, για να αποκλείει κυρίως τα έντομα.

Το χημικό φούρνου, επειδή απευθύνεται σε "σμαλτωμένα" ατσάλια, δεν ξέρω αν δεν θα κάνει ζημιά στο αλουμίνιο. Θα πρέπει να το παρακολουθήσεις όταν ανεβάσει πιέσεις και θερμοκρασίες.

Και προσοχή, όπως έχεις τους αφρούς, μπορεί να πάει υγρασία στον πλατινοφόρο και να έχεις σκεδάσεις.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τα έχω στον νου μου όλα αυτά γιατί μια μέρα χάλασα τον συμπυκνωτή του κλιματιστικού στο άλλο μου αυτοκίνητο από ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό και με έφαγε η ζέστη.
Το Κάρτερ ήταν καθαρό από πριν αλλά χάνει λίγο λαδακι πιθανός λόγο του reniflard.

Καθάρισαν και οι μπανάνες και τα καλώδια τους καλα. Εξυσα και λίγο με το νύχι το άσχημο μαυρο χρώμα και είδα ότι βγαίνει. Αν καταφέρω να το βγάλω όλο μπορώ να το επαναφέρω με αλοιφές και υαλοχαρτα

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Τα LED δεν βοηθούν καθόλου στο κύκλωμα των φλας. Είναι σχεδιασμένο να δουλεύει με λάμπες πυρακτώσεως. Δοκίμασα στο GS και δε δούλευε σωστά.
Γι'αυτό του'βγαλα τα μάτια, και το άλλαξα ολόκληρο. Έκανα δικά μου φωτιστικά με LED, μπρος-πίσω, και δικό μου κύκλωμα, κι άντε γεια.

και εδώ το σχέδιο

Το φλασεράκι είναι με 555, αν θες έχω έτοιμα, να σε φέρω να παίξεις....

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Τουλάχιστον για μένα, αυτές οι παρεμβάσεις, αλλάζουν την αισθητική του αυτοκινήτου, και δεν τις αγαπώ. Κάθε ένας βέβαια έχει άλλες προτεραιότητες

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δεν λειτουργούν σωστά γιατί είναι ηλεκτρομηχανικά και θέλουν ένα συγκεκριμένο ρεύμα για να έχουν τον Ρυθμό που θελουμε.
Εμένα μου αρέσουν τα πυρακτώσεως γιατί έχουν και μια καθυστέρηση στο σβήσιμο που την λατρεύω. Στο καθημερινό μου αυτοκίνητο έχω κάνει πολλές παρεμβάσεις και θα κάνω και άλλες τόσες

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Τουλάχιστον για μένα, αυτές οι παρεμβάσεις, αλλάζουν την αισθητική του αυτοκινήτου, και δεν τις αγαπώ. Κάθε ένας βέβαια έχει άλλες προτεραιότητες
Εχεις απόλυτο δίκηο. Ειδικά σε αυτό το όχημα, και λόγω παράδοσης, καλό είναι να διατηρούνται κάποια στοιχεία. Και αυτό ενισχύεται αν το όχημα χρησιμοποιείται ελάχιστα και όχι σαν καθημερινό, με τα προβλήματα που θα παρουσίαζε λόγω ηλικίας.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έκανα και εξαέρωση

Το πεντάλ άλλαξε αίσθηση αλλά το τρίξιμο παραμένει.
Επίσης όταν πατουσα φρένο αν άφηνα το τιμόνι αυτό γυρνούσε αριστερα πριν τη εξαέρωση, τώρα τίποτα.
Πρόσεξα ότι το αριστερό πίσω ταμπούρο ήθελε περισσότερα πατήματα για να βγάλει υγρό και το υγρό μου φάνηκε κιτρινο-ξανθό. Πάτησα και αλλες φορές για να έχει παραπάνω φρέσκο LHM.

Last edited:

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Α ξέχασα, το παραπάνω κύκλωμα δουλεύει με ότι λάμπα θέλουμε. Μπορούμε να του βάλουμε και πυρακτώσεως.
Δεν έχει σημασία, το ίδιο θα δουλέψει. Ίσως να χρειαστεί μια μικρή ρύθμιση στον χρόνο αναβοσβήσματος
(μιας που είναι ΚΑΙ ρυθμιζόμενο), αλλά κατά τα άλλα δεν "ενδιαφέρεται" αν του βάλεις λάμπα η LED-άκια
:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Α ξέχασα, το παραπάνω κύκλωμα δουλεύει με ότι λάμπα θέλουμε. Μπορούμε να του βάλουμε και πυρακτώσεως.
Δεν έχει σημασία, το ίδιο θα δουλέψει. Ίσως να χρειαστεί μια μικρή ρύθμιση στον χρόνο αναβοσβήσματος
(μιας που είναι ΚΑΙ ρυθμιζόμενο), αλλά κατά τα άλλα δεν "ενδιαφέρεται" αν του βάλεις λάμπα η LED-άκια
:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:
Τα αγαπώ τα 555

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Μήτσο, Χρόνια Πολλά, να τους χαίρεσαι.

Μπορείς να βάλεις ηχομονωτικά σε μερικές επιφάνειες, και θα αλλάξει λιιιιιιιγο. :thumbs:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μήτσο, Χρόνια Πολλά, να τους χαίρεσαι.

Μπορείς να βάλεις ηχομονωτικά σε μερικές επιφάνειες, και θα αλλάξει λιιιιιιιγο. :thumbs:
Ευχαριστώ πολύ :love:
Έβαλα μόνο στο καπό αλλά πρέπει να βάλω παντού μάλλον και όπου πάει η εξάτμιση

Top Bottom