Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
δεν φώναζα τόσο καιρό ότι οι χωρίς ιντρακτίβ Ξαντιά είναι από τις πιο άνετες Σιτροέν έβερ;;
Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί να είναι και ένα κλίκ πιο άνετες από τις "συμβατικές" 5σφαιρες ή 6σφαιρες Xantia, ακόμα και οι Activa που έχουν 10 σφαίρες, και φυσικά δεν έχουν αυτό το κακό "σύμπτωμα" της ελαφριάς "αστάθειας" ή καλύτερα πλεύσης-αστάθειας σε απότομες τιμονιές με αντίθετη κατεύθυνση.

Οι hydractive/Activa όταν δουλεύουν σωστά είναι το ίδιο ή καλύτερα μαλακές από τις "απλές" και πολύ πιο σταθερές στην οδηγική τους συμπεριφορά. Τρομακτικά πιο σταθερές. Μπορείς να κάνεις τα πάντα και αυτά να είναι εκεί, μαγνήτης στην άσφαλτο, όταν π.χ. με το δικό μου Xantia "παίζω" με τα οπίσθιά του με το πάτα άσε του γκαζιού και το τιμόνι, και να κάνω ανάποδα σαν πισωκίνητο. :up:teasingteasingcigara

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί να είναι και ένα κλίκ πιο άνετες από τις "συμβατικές" 5σφαιρες ή 6σφαιρες Xantia, ακόμα και οι Activa που έχουν 10 σφαίρες, και φυσικά δεν έχουν αυτό το κακό "σύμπτωμα" της ελαφριάς "αστάθειας" ή καλύτερα πλεύσης-αστάθειας σε απότομες τιμονιές με αντίθετη κατεύθυνση.

Οι hydractive/Activa όταν δουλεύουν σωστά είναι το ίδιο ή καλύτερα μαλακές από τις "απλές" και πολύ πιο σταθερές στην οδηγική τους συμπεριφορά. Τρομακτικά πιο σταθερές. Μπορείς να κάνεις τα πάντα και αυτά να είναι εκεί, μαγνήτης στην άσφαλτο, όταν π.χ. με το δικό μου Xantia "παίζω" με τα οπίσθιά του με το πάτα άσε του γκαζιού και το τιμόνι, και να κάνω ανάποδα σαν πισωκίνητο. :up:teasingteasingcigara
δεν έχω καθίσει επιβάτης σε ιντρακτίβ Ξαντιά. Σε απλή μόνο. και σε ιντρακτίβ ΧΜ λεχω μπει. δεν ξέρω, την εμπειρία μου μεταφέρω....

αυτό που λες, για τις απότομες τιμονιές σε αντίθετη κατεύθυνση, είναι πολύ δυσάρεστ αίσθηση στην CX τουλάχιστον...

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Αγαπάω ανοδιωμένα μπουλόνια...! Πολύ πένα και τα 2 τους! Άριστα!

αυτό που λες, για τις απότομες τιμονιές σε αντίθετη κατεύθυνση, είναι πολύ δυσάρεστη αίσθηση στην CX τουλάχιστον...
Αυτό εννοώ, το "λίγο"ατσούμπαλο που έχει η αρκετά μαλακή ανάρτηση με το βαρύ αμάξωμα. Δεν είναι πρόβλημα ή ότι χάνει την κατευθυντικότητά του το όχημα, ή τέλος πάντων δεν είναι επικίνδυνο. Απλά σε όσους δεν το έχουν συνηθίσει, όταν πας σβέλτα, οι πίσω κουράζονται κάπως. Η Hydractive δεν είναι έτσι. Αν πατήσεις και το sport εκεί αλλάζει ριζικά η "πλεύση". Η άνεση παραμένει, εξαφανίζοντας την πλεύση. Στην Activa απλά είσαι αλλού....

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα

Αυτό εννοώ, το "λίγο"ατσούμπαλο που έχει η αρκετά μαλακή ανάρτηση με το βαρύ αμάξωμα. Δεν είναι πρόβλημα ή ότι χάνει την κατευθυντικότητά του το όχημα, ή τέλος πάντων δεν είναι επικίνδυνο. Απλά σε όσους δεν το έχουν συνηθίσει, όταν πας σβέλτα, οι πίσω κουράζονται κάπως. Η Hydractive δεν είναι έτσι. Αν πατήσεις και το sport εκεί αλλάζει ριζικά η "πλεύση". Η άνεση παραμένει, εξαφανίζοντας την πλεύση. Στην Activa απλά είσαι αλλού....
Αυτήν την αίσθηση είχα και εγώ, με τις πολύ περιορισμένες γνώσεις μου, από τη C5 του πατέρα μου. Παρά το hydractive, δεν ήταν αισθητά πιο σκληρό από άλλες, παλαιότερες Citroen με κλασσική υδροπνευματική. Απλώς το Hydractive ήταν εκεί για να αντιστέκεται στις δυνάμεις της φύσης (αδράνεια/κατευθυντικότητα, το τελευταίο δε θα το ξεχάσω σε απανωτές ορεινές στροφές).

Last edited:
Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

το ξέρω η καταυθυντικότητα δεν επηράεζεται καθόλου (εξάλλου το μεταξόνιο της Πρεστίζ είναι εγγύηση...). Απλά το νιώθεις περίεργα κάπως!

Ιντρακτίβ έχω μπει επιβάτης, ποτέ οδηγός για να κρίνω ολοκληρωμένα...

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Αυτήν την αίσθηση είχα και εγώ, με τις πολύ περιορισμένες γνώσεις μου, από τη C5 του πατέρα μου. Παρά το hydractive, δεν ήταν αισθητά πιο σκληρό από άλλες, παλαιότερες Citroen με κλασσική υδροπενυματική. Απλώς το Hydractive ήταν εκεί για να αντιστέκεται στις δυνάμεις της φύσης (αδράνεια/κατευθυντικότητα, το τελευταίο δε θα το ξεχάσω σε απανωτές ορεινές στροφές).
οι βασικές c5, μπορεί μνα έλεγαν ιντρακτίβ 3, αλλά όσες δεν έλεγαν ιντρακτίβ 3+, ήταν σαν συμβατική υδροπνευματική, αλλά χωρίς κεντρικό υδραυλικό κύκλωμα, και με το αυτοκίνητο να χαμηλώνει αυτόματα πάνω από μια ταχύτητα, οι 3+ ήταν η εξέλιξη των ιντρακτίβ και ιντρακτίβ 2.

Ας με διορθώσει όποιος έχει ασχοληθεί πιο πολύ με τις μοντέρνες Σιτροέν...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
οι βασικές c5, μπορεί μνα έλεγαν ιντρακτίβ 3, αλλά όσες δεν έλεγαν ιντρακτίβ 3+, ήταν σαν συμβατική υδροπνευματική, αλλά χωρίς κεντρικό υδραυλικό κύκλωμα, και με το αυτοκίνητο να χαμηλώνει αυτόματα πάνω από μια ταχύτητα, οι 3+ ήταν η εξέλιξη των ιντρακτίβ και ιντρακτίβ 2.

Ας με διορθώσει όποιος έχει ασχοληθεί πιο πολύ με τις μοντέρνες Σιτροέν...
Ακριβώς, από τα 2λιτρα και πάνω υπήρχε η έξτρα σφαίρα και μεταβολή της σκληρότητας όχι μόνο με βάση την ταχύτητα, αλλά και με άλλες παραμέτρους. Δεν παύει, όμως, να είναι, έστω μία πιο βασική, hydractive και, σε αντίθεση με το τι έλεγαν τα πουλημενα περιοδικά αυτοκινήτου τότε, ΔΕΝ έπαιρνε κλίσεις στις στροφές.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ο gerovas... με την οπτικη βοηθεια του boulanger ..θα ελεγα εγω...:X:P:P:lol::lol:
Και την δίκη σου ρε.. Έβαλες και εσύ ένα οπτικό χεράκι :devil:teasing

visa chrono

Member
Reaction score
28.530
Πόντοι
1.607
Εγω φιλε μου...μετα απο ευγενικη προσκληση που ειχα ηρθα να μαθω κατι...
....να πιω καφε...και να κανω..τον μικρο βολτα στο παρκο....
Αρα...βρισκομουν on topic....:whistle::lol::lol:

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
:rotfl::rotfl::rotfl: Ρε σεις δεν την παλεύετε κάστανο.... :rotfl::rotfl::rotfl:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
μπιλακο το πιο γυαλισμενο ξανθια είναι το δικο μου....ασε τωρα τα υπολοιπα.....
για τους προφυλακτήρες εχεις 100&% δικιο και στο σειρα 2 ατουτ σε καφε χρωμα οι προφυλακτήρες ηταν καφε ετοιμοι στο χρωμα του αυτοκονητου όχι με βαφη αλλα σα. χρωμα πλαστικου...

gerovas

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Ο gerovas... με την οπτικη βοηθεια του boulanger ..θα ελεγα εγω...:X:P:P:lol::lol:
Ήταν μια όμορφη μέρα με αγαπημένους φίλους, κουβέντες για Citroen αλλά και για τη ζωή γενικότερα. ο μικρός του visa chrono να τρέχει γύρο μας, να μας κάνει κουμάντο και να λέει σαν πραγματικό παιδί του πατέρα του πως το 2cv είναι βρώμικο. Τώρα για τις δουλειές που έγιναν στο 2cv έχω να πω πως η βοήθεια τουboulanger:kind: δεν ήταν οπτική αλλά χειρονακτική έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά

visa chrono

Member
Reaction score
28.530
Πόντοι
1.607
Καναμε...βολτα...ωραια...με φιλους ...γνωρισαμε..και ανταλλαξαμε κουβεντες..με ωραιους ανθρωπους...(ενας ηταν...:lol:)...
Μαλλων πηραμε... και κατι ...με εκεινο το μαγικο νουμερο 50......που με ακολουθει...:whistle:(καποιος...που διαβαζει..και γραφει...μολις το δει...και μακαρι να γινει... θα καταλαβει....:citrolove::citrolove::citrolove:).....
Παζαρια...ωραια καναμε....και στο τελος...κουβεντιαζοντας .....απολαυσαμε εναν ωραιο ηλιο..πανω απο τα κεφαλια μας.....παρολο το πρωινο ψηλοβροχο και κρυο της Αθηνας...
Ανανεωσαμε ..το ραντεβου μας...για καποια αλλη φορα...
Ωραια ηταν....:helllo::helllo::citroen::citroen:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εγώ έκλεισα χθες Σάββατο ένα 8ωρο στον Θοδωρή και κάναμε κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις.. Δοκιμάσαμε πάλι το μαμά ντιστριπιτέρ αφαιρώντας την ηλεκτρονική και νομίζω ότι το αυτοκίνητο πάει πολύ καλύτερα!!

Αλλάχθηκε εννοείται και η παλιά πλατίνα.. Ποια είναι η γνώμη σας για τις ηλεκτρονικές? Μαμά ή ηλεκτρονική?

Top Bottom