Τα Citroen της οικογένειάς μας

Nikephoros

Member
Reaction score
15.431
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Βγάζουν μια εξαιρετική αρμονία και ηρεμία αυτές οι φωτογραφίες! Πάντα ήρεμες στιγμές κοντά στη φύση στο σπίτι με την οικογένειά σου εύχομαι Νίκο!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Χρήστο!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εύχομαι να προστεθεί και άλλο αγαπητέ και να έχετε υγεία και χαρά να χαίρεστε και το σπίτι και τα αυτοκίνητα :love:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.431
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Εύχομαι να προστεθεί και άλλο αγαπητέ και να έχετε υγεία και χαρά να χαίρεστε και το σπίτι και τα αυτοκίνητα :love:
Και σε εσένα Απόστολε σε ευχαριστώ πολύ! Όλοι να είμαστε πάντα καλά!

Όσον αφορά το να προστεθεί και άλλο (ή άλλα!), αυτό σκεφτόμουν όταν ανέβαζα τη φωτογραφία. Εάν είμαι ζωντανός, αφού πρώτα στηρίξω την οικογένειά μου, σκεφτόμουν ότι ο κύκλος των φωτογραφιών αυτών θα γεμίσει και με άλλο μέλος! (Εν τω μεταξύ η γυναίκα μου μου υπενθύμισε ότι ξέχασα να βάλω το Picasso! Πραγματικά, δεν έχω καμία φωτογραφία με το Picasso...)

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
σκεφτόμουν ότι ο κύκλος των φωτογραφιών αυτών θα γεμίσει και με άλλο μέλος
Τι θα μπορούσε να ήταν? :food:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
1977 οταν ημουν 4 χρονων σκαει μυτη ο πατερας με ενα dyane σε μπλε βεραμαν χρωμα....το κρατησαμε 2 χρονια δεν ξερω ποσα χλμτρα ......το 1979 μπαινει στην οικογενεια το πρωτο βιζα 652 σε θαλλασι χρωμα....το κραταμε μεχρι το 1987 οπου δινετε με 280.000 χλμτρα και επισκευασμενη μηχανη στεγανοποιηση καλαμιων και αλλαγη ελατηρια φλαντζες κλπ κλπ περιπου στα 260.000.....για το βιζα ξερω οτι το πηρε ενα παιδι και επειδη επεσε σε πολυ μικρη καραμπολα το εβαψε ολο μαυρο και το εκανε σειρα 2.....μετα απο λγα χρονια δεν το ξαναδα αλλον τοφαγε η μαρμαγκα της αποσυρσης το 1992-93 διοτι το παιδι πηρε ΖΧ
το 1987 μπαινει στην οικογενεια ΒΧ ΑΤΟΥΤ 1.124 δινετε με 600.000+++ το 2003 για χαρη εν0ς ξαρα 1400 το οποιο υπαρχει και σημερα η τυχη του ΒΧ για 2-3 χρονια μετα την πωληση του βρισκετε στο δημο αγιου Δημητριου στα γιαννενα...εκτοτε χανετε η τυχη του......

Αυτη ειναι η ιστορια του πατερα μου...

Στα δικα μου...1994 αγοραζω μηχανη και μετα απο 2 μηνες λεει ο μπαμπας μου...δως την να παρουμε ενα βιζα...οκ δινω την μηχανη και σκαει στην πατρα που σπουδαζα με ενα βιζα 652 μοντελο 1978 εισαγωγης απο βελγιο...γινετε ενα γερο μαζεμα σε οτι θες απο μηχανικα αλλα δυστυχως η λαμαρινα ειχε πολλα θεματα απο σαπιλα....στα 1997 αλλαζω μοτερ μονος μου βρηκα ενα μοτερ με 60.000 και τοφορεσα επανω (απο την μηχανη αυτη πηρα και το σασμαν μετα)....ολα καλα...το 1998 βρηκα ενα αλλο βιζα σειρα 2 1984 παλι 652 πρασινο με μηχανη χαλια και λαμαρινα κουκλα μενω με το πρασινο μεχρι το 2001 οσπου το 2001 ξηλωνω οτι καλο ειχε το μπλε βιζα και το δινω αποσυσρση για τα ματια ενος φιατ μπραβα ..πολυ καλο αυτοκινητο (το πρασινο το παιρνει ο αδερφος μου μεχρι το 2004 παραλιγο να καψει μηχανη) το φιατ εμεινε στα χερια μου μεχρι μεσα μαρτιου το 2005 οπου καταστρεφετε ολοσχερως μετα απο τροχαιο...ε δεν αργησα ο διακαης ποθων απο το 2000 ηταν ξανθια 2 ενα μηνα μετα περασε στα χερια μου το ξανθια που εχω.....βρεθηκαμε λοιπον στην οικογενεια να εχουμε ενα ξαρα 2 ενα ξανθια 2 ενα βιζα 2 και για λιγο κανα χρονο ενα σειτσεντο σπορτνγκ αμπαρθ 2001 μοντελο...
μετα απο ηλιθια σκεψη φευγει το βιζα........και μετα απο λιγο και φιατ...και εμεινα με το ξανθια που δεν εχω σκοπο να το δωσω ηδη σαν αμαξι εχει απαξιωση σε τιμη οποτε δεν το σκεφτομαι..ηδη το μαζευω οτι χρειαζετε....τα λαθη αν επαναλαμβανονται ειναι μλακια..

Εχουμε και συνεχεια.....το 2009 αγοραζετε ενα honda jazz 1200 καινουργιο σε κοκκινο χρωμα αφου εδωσαμε ενα σεατ πιπιζα του 2002 αυτη τη στιγμη το αμαξι αυτο το τζαζ εχει 69.000 μεχρι και τον ιουνιο του 2019 ηταν κανονικα σε κυκλοφορια μετα τον θανατο του πατερα μαιος 2019 το τζαζ παραδοθηκαν πινακιδες και πλεον αναπαυετε σε ενα πολυ ωραιο κλειστο γκαραζ ..και αυτο διοτι μας εχει μεινει η xsara του πατερα μου που ακομα για συναισθηματικους λογους δεν θελω να το δωσω.....κατα 90% θα παροπλιστει η xsara η θα δωθει...ακομα δε ξερω...
Καπου το σεπτεμβρη του 2019 αποφασιζω για ενα ολικο μαζεμα της xantia παραγγελνω μοτερ 1800 16ν μαζι με πληρης σετ μετατροπης απο τα 1600 στα 1800 16ν το μοτερ εχει 130.000.....και στο δεκεμβρη 2019 αποφασιζετε η αγορα μιας νεας ξανθιας 2 πιο φρεσκιας με πληρη ηλεκτρικο εξοπλισμο με τα μισα χλμτρα απο τα δικα μου με πολυ καλη φανοποιια αλλαγμενα τοπ μαουντ δισκο πλατο σερβις ιμαντες....οποτε εχει πλεον ακινητοποιηθει η ξανθια η 1600 η οποια εχει δρομολογηθει να γινει δοτης ανταλακτικων........το μελλον και οι καταστασεις γενικα θα δειξουν πολλα πραγματα...διοτι αλλα υπολογιζουμε και αλλα ερχονται...!!!!!
βεβαια φευγει η μια ξανθια ηρθε αλλη....οποτε γλυτωσαμε το κραξιμο της μλκιας....
Και εις αλλα με υγειαν....!!!

maxtsif

Member
Reaction score
4.622
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
1977 οταν ημουν 4 χρονων σκαει μυτη ο πατερας με ενα dyane σε μπλε βεραμαν χρωμα....το κρατησαμε 2 χρονια δεν ξερω ποσα χλμτρα ......το 1979 μπαινει στην οικογενεια το πρωτο βιζα 652 σε θαλλασι χρωμα....το κραταμε μεχρι το 1987 οπου δινετε με 280.000 χλμτρα και επισκευασμενη μηχανη στεγανοποιηση καλαμιων και αλλαγη ελατηρια φλαντζες κλπ κλπ περιπου στα 260.000.....για το βιζα ξερω οτι το πηρε ενα παιδι και επειδη επεσε σε πολυ μικρη καραμπολα το εβαψε ολο μαυρο και το εκανε σειρα 2.....μετα απο λγα χρονια δεν το ξαναδα αλλον τοφαγε η μαρμαγκα της αποσυρσης το 1992-93 διοτι το παιδι πηρε ΖΧ
το 1987 μπαινει στην οικογενεια ΒΧ ΑΤΟΥΤ 1.124 δινετε με 600.000+++ το 2003 για χαρη εν0ς ξαρα 1400 το οποιο υπαρχει και σημερα η τυχη του ΒΧ για 2-3 χρονια μετα την πωληση του βρισκετε στο δημο αγιου Δημητριου στα γιαννενα...εκτοτε χανετε η τυχη του......

Αυτη ειναι η ιστορια του πατερα μου...

Στα δικα μου...1994 αγοραζω μηχανη και μετα απο 2 μηνες λεει ο μπαμπας μου...δως την να παρουμε ενα βιζα...οκ δινω την μηχανη και σκαει στην πατρα που σπουδαζα με ενα βιζα 652 μοντελο 1978 εισαγωγης απο βελγιο...γινετε ενα γερο μαζεμα σε οτι θες απο μηχανικα αλλα δυστυχως η λαμαρινα ειχε πολλα θεματα απο σαπιλα....στα 1997 αλλαζω μοτερ μονος μου βρηκα ενα μοτερ με 60.000 και τοφορεσα επανω (απο την μηχανη αυτη πηρα και το σασμαν μετα)....ολα καλα...το 1998 βρηκα ενα αλλο βιζα σειρα 2 1984 παλι 652 πρασινο με μηχανη χαλια και λαμαρινα κουκλα μενω με το πρασινο μεχρι το 2001 οσπου το 2001 ξηλωνω οτι καλο ειχε το μπλε βιζα και το δινω αποσυσρση για τα ματια ενος φιατ μπραβα ..πολυ καλο αυτοκινητο (το πρασινο το παιρνει ο αδερφος μου μεχρι το 2004 παραλιγο να καψει μηχανη) το φιατ εμεινε στα χερια μου μεχρι μεσα μαρτιου το 2005 οπου καταστρεφετε ολοσχερως μετα απο τροχαιο...ε δεν αργησα ο διακαης ποθων απο το 2000 ηταν ξανθια 2 ενα μηνα μετα περασε στα χερια μου το ξανθια που εχω.....βρεθηκαμε λοιπον στην οικογενεια να εχουμε ενα ξαρα 2 ενα ξανθια 2 ενα βιζα 2 και για λιγο κανα χρονο ενα σειτσεντο σπορτνγκ αμπαρθ 2001 μοντελο...
μετα απο ηλιθια σκεψη φευγει το βιζα........και μετα απο λιγο και φιατ...και εμεινα με το ξανθια που δεν εχω σκοπο να το δωσω ηδη σαν αμαξι εχει απαξιωση σε τιμη οποτε δεν το σκεφτομαι..ηδη το μαζευω οτι χρειαζετε....τα λαθη αν επαναλαμβανονται ειναι μλακια..

Εχουμε και συνεχεια.....το 2009 αγοραζετε ενα honda jazz 1200 καινουργιο σε κοκκινο χρωμα αφου εδωσαμε ενα σεατ πιπιζα του 2002 αυτη τη στιγμη το αμαξι αυτο το τζαζ εχει 69.000 μεχρι και τον ιουνιο του 2019 ηταν κανονικα σε κυκλοφορια μετα τον θανατο του πατερα μαιος 2019 το τζαζ παραδοθηκαν πινακιδες και πλεον αναπαυετε σε ενα πολυ ωραιο κλειστο γκαραζ ..και αυτο διοτι μας εχει μεινει η xsara του πατερα μου που ακομα για συναισθηματικους λογους δεν θελω να το δωσω.....κατα 90% θα παροπλιστει η xsara η θα δωθει...ακομα δε ξερω...
Καπου το σεπτεμβρη του 2019 αποφασιζω για ενα ολικο μαζεμα της xantia παραγγελνω μοτερ 1800 16ν μαζι με πληρης σετ μετατροπης απο τα 1600 στα 1800 16ν το μοτερ εχει 130.000.....και στο δεκεμβρη 2019 αποφασιζετε η αγορα μιας νεας ξανθιας 2 πιο φρεσκιας με πληρη ηλεκτρικο εξοπλισμο με τα μισα χλμτρα απο τα δικα μου με πολυ καλη φανοποιια αλλαγμενα τοπ μαουντ δισκο πλατο σερβις ιμαντες....οποτε εχει πλεον ακινητοποιηθει η ξανθια η 1600 η οποια εχει δρομολογηθει να γινει δοτης ανταλακτικων........το μελλον και οι καταστασεις γενικα θα δειξουν πολλα πραγματα...διοτι αλλα υπολογιζουμε και αλλα ερχονται...!!!!!
βεβαια φευγει η μια ξανθια ηρθε αλλη....οποτε γλυτωσαμε το κραξιμο της μλκιας....
Και εις αλλα με υγειαν....!!!
Ωραίες ιστορίες. Δηλαδή θα μπορουσες να είσαι "visamanolis" !!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.431
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τι θα μπορούσε να ήταν? :food:
Εκτός από τη CX, οι υδροπνευματικές Citroen που έχω αρχίσει να εκτιμώ πραγματικά τον τελευταίο καιρό είναι η C6, η Xantia (ιδίως η Activa) και η C5 X7.

Εύχομαι κάποτε στη ζωή μου να αξιωθώ να αποκτήσω μία C6! Αλλά μόνο από εξωτερικό, και πως να εκτελωνίσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο? Και τι τέλη θα πρέπει να πληρώνεις? Και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, τα πανάκριβα ανταλλακτικά του... Ίσως κάποτε, ελπίζω.

Οι Xantia Activa αποτελούν πιο προσιτό όνειρο, αλλά φαντάζομαι πρέπει ο μηχανικός σου να ξέρει άριστα το SC.CAR. Και τέλος, οι C5 1.6 turbo είναι ακόμα πιο ρεαλιστικό όνειρο στην Ελλάδα, αν και μία C5 Cross tourer hdi θα ήταν ΤΟ ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο!

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Νομίζω μια xantia 1.8 16v για χρήση έως 12.000km ανά ετος είναι η χρυση τομή μεταξύ ασφαλειας, ροπής, άνεσης, παγίων, νεότητας, αξιοπιστίας, εύρεσης ανταλλακτικών κτλπ.
Σε 2-3 χρόνια θα είναι δυσεύρετες σε σωστή κατασταση και αυτές.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Νομίζω μια xantia 1.8 16v για χρήση έως 12.000km ανά ετος είναι η χρυση τομή μεταξύ ασφαλειας, ροπής, άνεσης, παγίων, νεότητας, αξιοπιστίας, εύρεσης ανταλλακτικών κτλπ.
Σε 2-3 χρόνια θα είναι δυσεύρετες σε σωστή κατασταση και αυτές.
θα συμφωνησω 100% ηδη στα καλα αυτοκινητα οι τιμες εχουν ξεφυγει κοντα στα 2500 αδικαιοολγητα .....τιμη που ανετα μπορεις να ζητησεις σε μια ξανθια 30 χρονων με χαρ.κα αντικας

Alex Kon

Member
Reaction score
1.329
Πόντοι
577
Μιας και τώρα ανακάλυψα αυτή μικρή γωνίτσα του forum θα πω και γω τη δική μου, έστω και σύντομη, ιστορία.
Παρόλο που έχουμε ένα αμάξι (Renault) εδώ και 2.5 δεκαετίες, ένα Gsa κόκκινο ήταν αυτό που μου έμαθε τι εστι αμάξι.

Μέσα με τέλη δεκαετίας 90 ο πνευματικός πατέρας (για να μη μπερδεύουμε με το νονός) έχοντας ένα κόκκινο Gsa (είχε και σιτα πίσω, αυτό το κάνει Pallas?) με κάνει να αγχώνομαι με το γιατί το αμάξι κάνει τόσο θόρυβο ενώ δεν πάει πουθενά και το ποσό θεϊκό ήταν το αμάξι και τα λαμπάκια στο κέντρο του ταμπλό. Έξτρα μπόνους οι περιστροφικοι διακόπτες που πείραζα συνέχεια.

Επίσης για το πόσο απαλό ήταν και για το πόσο δυσκολευόταν (και πάλι έκανε θόρυβο) για να ανέβει τα Δερβενοχώρια.

Ο νονός έφυγε, μαζί και το Gsa.

Ας είναι καλά εκεί που είναι και οι 2.
Έκαναν μια πολύ καλή αρχή χωρίς να το έμαθαν ποτέ.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.431
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Σήμερα στο σπίτι της μητέρας μου βρήκα τη μοναδική φωτογραφία της GS μας που έχει διασωθεί. Και είναι μια λυπηρη φωτογραφία, αμέσως μετά το ατύχημα της 11ης Μαΐου 1984, όπου ο πατέρας μου διασταυρώθηκε με μια μπετονιερα απέναντι από τη Μεταμόρφωση, στις στροφές του δρόμου πριν τη Λεωφ. Καραμανλή που πηγαίνει στην Πάρνηθα. Η GS έπεσε σε έναν γκρεμό 39 μέτρων, κάθισε με τη μούρη στο έδαφος και το πίσω μέρος να βλέπει τον ουρανό.... Ο πατέρας μου δεν έπαθε τίποτα, μόνο το κλειδί της μίζας του γρατσουνιές λίγο το γόνατο.

Σημ.: Ήταν γνήσιο μοντέλο Χ, απλώς λίγους μήνες πριν κάποιος είχε χτυπήσει τον πατέρα μου στον προφυλακτήρα μπροστά και δε βρίσκαμε πουθενά γνήσιο μαύρο. Μετά από αυτό το τρακάρισμα, η αυθεντικότητα αποκαταστάθηκε.

33590

Top Bottom