Πως γίναμε ένα με τα citroen 2cv ή απλά με ένα citroen

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Άξιζε με το παραπάνω το δεκαλεπτάκι για να διαβάσω και τα 3 ποστ. Κρίμα που είναι αργά και δεν μπορώ να ανάψω τσιγαράκι... Τώρα εξηγούνται πολλά για το κατάντημα σου :D
Μπράβο στο πατέρα σου που διαπαιδαγώγησε σωστά το παιδί του :new:
Του χαιρετισμούς μου να δώσεις
:citroen:

nonos

Member
Reaction score
24.806
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Θα του δωσω ρε φιλε! Χαιρομαι που το απολαυσες, ειναι καταθεση ψυχης!

Last edited:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.421
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Αν και την ιστορία την έχω γράψει... Ας πω και δυο λόγια ακόμα...
1968...
Ο θείος από την... Ιταλία, αγοράζει μία DS 20 Pallas μαύρη με καρμπιρατέρ.
1977 Οκτώβριος...
Ο μπατζανάκης του παππού, ο θείος, αγοράζει μία Citroën CX 2000 Super στο χρώμα AC 083, Beige Vanneau με σχεδόν όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό. Το αυτοκίνητο είχε αριθμό κυκλοφορίας ΙΑ - 6182( Δεν κρύβω τον τελευταίο αριθμο μιάς και το αυτοκίνητο αποσύρθηκε το 2015 και οι πινακίδες κατατέθηκαν το 2002...)
Μία εβδομάδα αργότερα, ο παππούς αγοράζει μία ολόιδια Citroën CX 2000 Super με ακριβώς ίδιο προαιρετικό εξοπλισμό. Εχει αριθμό κυκλοφορίας ΙΑ-619*. 660.000 Δρχ. η τιμή...
1992
Ο πατέρας μου πάει με τον άλλο παππού (που είχε το Datsun 120Y που έχω εγώ) να αγοράσουν αυτοκίνητο. Βλέπουν Toyota, Citroën, Renault και Peugeot. Εν τέλει ήταν ανάμεσα σε μία Citroën BX Millesime και στο Peugeot 405 GR. Αγόρασαν το Peugeot 405... Μέγα λάθος και χαμένα χρήματα... Πήγε για απόσυρση το 2009...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αν και την ιστορία την έχω γράψει... Ας πω και δυο λόγια ακόμα...
1968...
Ο θείος από την... Ιταλία, αγοράζει μία DS 20 Pallas μαύρη με καρμπιρατέρ.
1977 Οκτώβριος...
Ο μπατζανάκης του παππού, ο θείος, αγοράζει μία Citroën CX 2000 Super στο χρώμα AC 083, Beige Vanneau με σχεδόν όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό. Το αυτοκίνητο είχε αριθμό κυκλοφορίας ΙΑ - 6182( Δεν κρύβω τον τελευταίο αριθμο μιάς και το αυτοκίνητο αποσύρθηκε το 2015 και οι πινακίδες κατατέθηκαν το 2002...)
Μία εβδομάδα αργότερα, ο παππούς αγοράζει μία ολόιδια Citroën CX 2000 Super με ακριβώς ίδιο προαιρετικό εξοπλισμό. Εχει αριθμό κυκλοφορίας ΙΑ-619*. 660.000 Δρχ. η τιμή...
1992
Ο πατέρας μου πάει με τον άλλο παππού (που είχε το Datsun 120Y που έχω εγώ) να αγοράσουν αυτοκίνητο. Βλέπουν Toyota, Citroën, Renault και Peugeot. Εν τέλει ήταν ανάμεσα σε μία Citroën BX Millesime και στο Peugeot 405 GR. Αγόρασαν το Peugeot 405... Μέγα λάθος και χαμένα χρήματα... Πήγε για απόσυρση το 2009...
Παίζει να έχεις καμία φωτογραφία από την DS?
:)

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.421
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Παίζει να έχεις καμία φωτογραφία από την DS?
:)
Φωτογραφία πολύ δύσκολο... Την έχω όμως σε Super8 ταινία του 1971-72. Μόλις τα ψηφιοποιήσω θα ανεβάσω:D:ds:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.421
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Μόλις μου είπαν γιατί έχω μανία με τα Citroen...
Που λέτε πολύ μικρός εγώ, γυρνώντας στα Γιάννενα απο Μέτσοβο, στην ευθεία στο Μικρό Περιστέρι, ήμασταν οικογενειακώς στo Yaris... Απο πίσω ο παππούς και η γιαγιά με τη CX... Τσαντιζεται με την "απίστευτη" ταχύτητα του Yaris ο παππούς και κάνει μία θεαματική προσπέρασης με τη CX να γέρνει απίστευτα αλλά να είναι κολλημένη στο οδόστρομα... Εεε, εκεί έμεινα έτσι::yikes.gif:
Απο τοτε καθημερινή επίσκεψη στο γκαράζ...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.366
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μόλις μου είπαν γιατί έχω μανία με τα Citroen...
Που λέτε πολύ μικρός εγώ, γυρνώντας στα Γιάννενα απο Μέτσοβο, στην ευθεία στο Μικρό Περιστέρι, ήμασταν οικογενειακώς στo Yaris... Απο πίσω ο παππούς και η γιαγιά με τη CX... Τσαντιζεται με την "απίστευτη" ταχύτητα του Yaris ο παππούς και κάνει μία θεαματική προσπέρασης με τη CX να γέρνει απίστευτα αλλά να είναι κολλημένη στο οδόστρομα... Εεε, εκεί έμεινα έτσι::yikes.gif:
Απο τοτε καθημερινή επίσκεψη στο γκαράζ...
Πολυ μικρος κ το yaris...δηλαδή ποσο χρονων εισαι τωρα? Χαχα

Reaction score
18.477
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Τα καταευχαριστηθηκαμε το αμαξι αυτο.Τοσο γουσταραμε που στις αντανακλασεις των τζαμαριων τη χαζευαμε σταματημενοι και σχολιαζαμε τι ομορφο αμαξι εχουμε..

Ο λογος που κολλησα οσο δε παει με τα αμαξια γενικοτερα..'
Eίναι απίστευτα όμορφο. Αυτό το σχέδιο...
Τόσο κομψό και ισορροπημένο, με πανέμορφες λεπτομέρειες, αλλά όχι υπερφορτωμένο. Ειδικά αυτό το νεύρο στο πλάι και ο τρόπος που καταλήγει στα πίσω φώτα...
Ναι, η ΤΑ και η DS είναι τα πιο πρωτοπόρα αυτοκίνητα ολων των εποχών, ασύγκριτα πιο επαναστατικά από την αγαπημένη μου.

Αλλά η εμφάνισή της είναι άλλο πράγμα. Σπάνια ένα αυτοκίνητο είναι τόσο εντυπωσιακό και διακριτικό ταυτόχρονα.
DS, SM θα επιβληθούν με τον όγκο τους, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Aυτή θα παραμείνει διακριτικά πανέμορφη.
Εξάλλου, σε πάρα πολλούς κάνει εντύπωση το άνετο εσωτερικό σε σχέση με την λεπτή σιλουέτα της.

(Σε ένα γαλλικό συγκριτικό, στην φωτογραφία της CX Prestige δίπλα στην 380SEL (w126), το αυτοκίνητο των 115.000 φράγκων, φαίνεται απίστευτα ομορφότερο από αυτό των 152.000 φράγκων...)

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.421
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Πολυ μικρος κ το yaris...δηλαδή ποσο χρονων εισαι τωρα? Χαχα
Είναι παλιό. Yaris... Πανάρχαιο από τα πρωτα
Πόσο είμαι θα σου πω σε pm

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.334
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Eίναι απίστευτα όμορφο. Αυτό το σχέδιο...
Τόσο κομψό και ισορροπημένο, με πανέμορφες λεπτομέρειες, αλλά όχι υπερφορτωμένο. Ειδικά αυτό το νεύρο στο πλάι και ο τρόπος που καταλήγει στα πίσω φώτα...
Ναι, η ΤΑ και η DS είναι τα πιο πρωτοπόρα αυτοκίνητα ολων των εποχών, ασύγκριτα πιο επαναστατικά από την αγαπημένη μου.

Αλλά η εμφάνισή της είναι άλλο πράγμα. Σπάνια ένα αυτοκίνητο είναι τόσο εντυπωσιακό και διακριτικό ταυτόχρονα.
DS, SM θα επιβληθούν με τον όγκο τους, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Aυτή θα παραμείνει διακριτικά πανέμορφη.
Εξάλλου, σε πάρα πολλούς κάνει εντύπωση το άνετο εσωτερικό σε σχέση με την λεπτή σιλουέτα της.

(Σε ένα γαλλικό συγκριτικό, στην φωτογραφία της CX Prestige δίπλα στην 380SEL (w126), το αυτοκίνητο των 115.000 φράγκων, φαίνεται απίστευτα ομορφότερο από αυτό των 152.000 φράγκων...)
...to design tis CX pire malista ke brabio...gi to kalitero industrial design...

Top Bottom