Για το οτι ειχαν θεματα με τις κεφαλες,το ειχα διαβασει και σε αλλο φορουμ.Απο οτι θυμαμαι,αυτο οφειλοταν στο οτι,σε οσα απο αυτα ειχαν αιρκοντισιον,αυτο ηταν τοποθετημενο απο την εδω αντιπροσωπεια με λαθος τροπο.Συγκεκριμενα,το ψυγειο του αιρκοντισιον ηταν ετσι τοποθετημενο που ''πετουσε'' ολη τη ζεστη επανω στο ψυγειο του κινητηρα,χωρις τελικα να γινεται σωστη ψυξη.Αυτο ειχα διαβασει,αυτο γραφω,
Όλα τα ψυγεια του αιρκοντισιον είναι ετσι τοποθετημενα που ''πετανε'' ολη τη ζεστη επανω στο ψυγειο του κινητηρα, αλλα τελικα γινεται σωστη ψυξη.
Ολα τα "ψυγεία" του αιρκοντίσιον, τοποθετουνται σε μέρος που να τα "βλέπει" αέρας. Γιατί, κάνει μια εργασία, που αφαιρεί θερμότητα από το ψυκτικό μέσο, από αέρια φάση, για να υγροποιηθεί. Ναι, ναι, συμπυκνωτής είναι .
Οταν όμως, οι θερμοκρασίες υψηλής πίεσης του κλιματιστικού, φτάνουν στους πχ 70 κελσίου, η εμπρόσθια από το "ψυγείο" της μηχανής τοποθέτηση σημαίνει ότι η διαθέσιμη διαφορά θερμοκρασιών Δτ μεταξύ ψυγείου μηχανης, πχ 100-110 και περιβάλλοντος, πχ 30-40 (45 ? ), άρα 110-40 = 70, μειώνεται, και η απαγωγή θερμότητας πάει στο επίπεδο της διαφοράς των 110-70 = 40. Αρα, η ψύξη δεν είναι αρκετή, και απαραίτητα πρέπει να αυξηθεί η μάζα του αέρα απαγωγής ανα μονάδα χρόνου.
Αν έχει σχεδιαστεί και υπολογιστεί σωστά, μπαίνουν 2 φτερωτές, ή ο ανεμιστήρας δουλεύει σε δύο κλίμακες.
Αν η προσθήκη είναι "ερασιτεχνική", τότε η απαγωγή θερμότητας από τον κινητήρα δεν είναι σωστή, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας και το κάψιμο φλάτζας στην καλύτερη.
Να αναφέρουμε επίσης, ότι κλιματιστικά συνθηκών κεντρικής Ευρώπης, στην Ελλάδα έχουν μειωμένη απόδοση, ενώ, όσα έρχονται εδώ, ή πάνε Αφρική / Μέση Ανατολή / χώρες του κολπου, έχουν "μηχανήματα" υπολογισμού tropical, δλαδή, μεγαλύτερες χωρητικότητες υγρών / επιφανειών ανταλλαγής, ή και βάρους ψυκτικού υγρού.