Επίσκεψη στο «Cite de l'Αutomobile»

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκανα πριν λίγες μέρες στο Στρασβούργο, δεν έχασα την ευκαιρία να πάω στο γειτονικό Μυλούζ για να δώ το συγκεκριμένο μουσείο. Είδα πολλά σπάνια και πολύ ωραία αυτοκίνητα, τη μεγαλύτερη συλλογή Βugatti (κατασκευαζόταν σε εκείνη τη περιοχή), τεράστια συλλογή οχημάτων τέλους 19ου-αρχών 20ου αιώνα, και καταπληκτικά αυτοκίνητα του μεσοπολέμου. Στο τέλος, αφού μάλωσα με τη γυναίκα μου γιατί δεν ξεκολλούσα από κει, έφυγα γιατί …τέλειωσε η μπαταρία του κινητού μου, μετά από εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο. Θα ανεβάσω μερικές εδώ, ελπίζω αρκετές για να πάρετε μια γεύση, αλλά και όχι πολλές για να μη γίνω κουραστικός.
17327
17328

Comments

Εξαιρετικο μουσειο και ευχαριστω για την ανταποκριση που εκανες! Ακομα ενα που πρεπει να μπει στη λιστα μου πλεον!

Υ.Γ.1 Επαθα πλακα με τη Ferrari 250LM
Υ.Γ.2 Μα ουτε ενα κουτακι ή μια cx βρε Μακη?!

Εξαιρετικο μουσειο και ευχαριστω για την ανταποκριση που εκανες! Ακομα ενα που πρεπει να μπει στη λιστα μου πλεον!

Ναι ρε φιλε... μαλλον ειναι ασχετοι οι άνθρωποι!!!!

Μόνο η LM σε πλειστηριασμούς πιάνει πλέον καμιά εικοσαριά εκατομμύρια ευρώ... Φαντάζομαι σχεδόν όσο η μισή από τη συλλογή του μουσείου! Τα αγωνιστικά τύπου "Le Mans" που βγήκαν τη δεκαετία του '60 (η 250 LM, η 250 GTO, η 330 Ρ3, το Ford F3L, το Gulf Mirage M2 και πάρα πολλά άλλα), ή αντίστοιχες εκδόσεις δρόμου (όπως η Alfa Romeo 33 Stradale) είναι μάλλον από τα ωραιότερα αυτοκίνητα που βγήκαν ποτέ!

Eυχαριστούμε που μας ταξιδεψες! Οι χωρες με αυτοκινητιστική κουλτουρα εχουν εντάξει εδω και πολλά χρονια το αυτοκινητο σαν ενα κομμάτι του πολιτισμου τους. Εμεις εδώ ευτυχώς εχουμε κάποιους ιδιωτες συλλέκτες με αποκορυφωμα το μουσειο αυτοκινητου του Ομίλου Χαραγκιώνη. Παλι καλά...

Top Bottom