Αυτοκινητιστικές φωτογραφίες εποχής από την Ελλάδα

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τελικά για το τι αναπαράγεται, η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταστρέψει τα πάντα και δημοσιεύονται τεράστια ψέματα. Έχουν επηρεαστεί βεβαίως και οι παλιές φωτογραφίες από την Ελλάδα του παρελθόντος. Χρησιμοποιούνε την τεχνητή νοημοσύνη ντε και καλά για να χρωματίσουν τις εικόνες, από ό,τι έχω καταλάβει, αλλά σε πολλές από αυτές παρατηρώ και έντονη μυθοπλασία. Δεν μπορεί να βλέπεις στη Συγγρού δεκαετίας του '70 σε ένα στενό να αχνοφαίνεται ένα Kadett 1984-1991... Το λέω κυρίως για εμένα που, ενθουσιώδης ων της παλιάς Ελλάδας και της ηρεμίας που απέπνεε, δημοσιεύω συχνά σε αυτό το νήμα.

Από εδώ και στο εξής θα προσπαθώ να βρίσκω ασπρόμαυρες, αυθεντικές φωτογραφίες, ίσως και φωτογραφίες από δικά μου αρχεία.

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ή πολυ απλα αυτος που δημοσιευει κανει λαθος ως προς τη χρονια που αναφερει. Το εχω συναντησει αρκετες φορες. :)

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.960
Πόντοι
747
Λοιπόν... Το Google βρέθηκε σε σύγχυση και μπέρδεψε το Margarita με το Arcadia.
Απευθύνθηκα λοιπόν σε έναν παλιό Πειραιώτη, τον πατέρα μου και ιδού η ιστορία του πλοίου:
Ήταν του Λάτση. Το είχε αγοράσει από την P&O, λεγόταν WATERMAN και το μετονόμασε MARGARITA. Αρχικά ήταν ένα εμπορικό πλοίο της κατηγορίας VICTORY η εξελιγμένη μορφή των LIBERTY.
Τέλος του :offtopic:
:thumbs:

Τετοια off topics, ειναι χρήσιμα. :respect:

Ο Λάτσης, είχε κόρη Μαργαρίτα, αρα "κολλάει", έχει κίτρινη τσιμινιέρα, που είχαν τα πλοία του Λάτση, και οι ναυπηγικές γραμμές, αντιστοιχούν με τις βασικές γραμμές των Victory.
Απλώς, έχει υποστεί τεράστιες μετασκευές, από φορτηγο σε επιβατικό, ( συνήθης πρακτική για κάποιες κατασκευές του Β' ΠΠ ).

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.873
Πόντοι
827
:thumbs:

Τετοια off topics, ειναι χρήσιμα. :respect:

Ο Λάτσης, είχε κόρη Μαργαρίτα, αρα "κολλάει", έχει κίτρινη τσιμινιέρα, που είχαν τα πλοία του Λάτση, και οι ναυπηγικές γραμμές, αντιστοιχούν με τις βασικές γραμμές των Victory.
Απλώς, έχει υποστεί τεράστιες μετασκευές, από φορτηγο σε επιβατικό, ( συνήθης πρακτική για κάποιες κατασκευές του Β' ΠΠ ).

Σωστά!!!! Η P&O είχε κάνει την μετατροπή από φορτηγό σε επιβατικό. Τα VICTORY ήταν τα πιο εξελιγμένη έκδοση των LIBERTY με καλύτερες μηχανές.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.960
Πόντοι
747
Μιας που πιάσατε καράβια , έχω δύο μπαούλα στο χωριό το ένα γράφει S.S. FREDERICA
Το SS μπορώ να στο εξηγήσω. Το Frederica, ........μάλλον γυναίκα ήντανε ! :D

Και για να μην νομίσει κάποιος ότι αναφερόμαστε σε άλλα σύμβολα, SS ---> Steam Ship, πλοίο κινούμενο με ατμό, σαν διαχωρισμός με τα ιστιοφόρα, όταν πρωτοάρχισε να εφαρμόζεται η ατμοκίνηση στα πλοία.

Οπότε, στο σύνολον ----ατμόπλοιον Φρειδερίκη.

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.960
Πόντοι
747
Διασταύρωση Κηφισίας, Φειδιππίδου και Αλεξάνδρας!
Σωστός ! :thumbs: Παλαιότερα, όταν ήμουν μικρούλης, γκαράζ τεράστιο, φορτηγά -λεωφορεία, μετά ηλεκτραγορά, και μετά ο Βωβός έκανε τα κόλπα του, το πήρε, και έπεφτε ξύλο με τις εκεί αρχές για να ΜΗΝ γκρεμισει ένα εκκλησάκι που ήταν μεσα στο οικόπεδο.

Stargazer

Member
Reaction score
2.204
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Κάποτε διπλής κυκλοφορίας και το τρενάκι στο πάρκο να λειτουργεί, από παιδάκι άκουγα την υπόσχεση ότι θα ξαναλειτουργήσει αλλά αυτά είναι για ευρωπαϊκές πόλεις.

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Η παλια γεφυρα ΗΣΑΠ στη Χαμοστερνας. Η τελευταια φωτογραφια απο το 1868 κατα την κατασκευη!
38520

38521

38522

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αγιος Θωμας ,Μαρουσι τελη δεκαετιας '70.
38531

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πλατεια Παιανιας, αρχες '80s
38561

Top Bottom