Αγγελίες άλλων ιστορικών οχημάτων

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Kαμμια φορα,οταν χαζευεις αγγελιες,συναντας ''παλιους γνωριμους''..

Επι παρα πολλα χρονια,συναντουσα στο δρομο μου για τη δουλεια,ενα fiat 128 special παρκαρισμενο σε μια αυλη.Ηταν γενικα καλοζωισμενο,και φαινοταν να το εχει καποιος που το αγαπα.Δυστυχως ειχε αρκετα σαπια σημεια,οχι δομικα,αλλα που ισως να το εκαναν αναξιο προς ενασχοληση.Παρ ολα αυτα,παντα οποτε περναγα του εριχνα μια κλεφτη ματια,καθως ισως ηταν και το τελευταιο 128 special που ηξερα σε κανονικη κυκλοφορια.

Ωσπου μια μερα,πριν καναδυο χρονια,το ειδα αγγελια στη ΧΕ,προς 400 ευρω,ενω την ιδια περιοδο πανω κατω παρατηρησα οτι εχασε και τις πινακιδες του.Θεωρησα οτι προφανως ο ιδιοκτητης δεν μπορουσε πια να το οδηγει,και αποφασισε να το δωσει σε πολυ προσιτη τιμη σε καποιον που θα το αγαπησει.
Λιγο καιρο μετα εξαφανιστηκε απο τη θεση του,οποτε πιστεψα πως αυτο οντως συνεβη.Μεχρι που προχτες το ειδα να φιγουραρει σε αγγελια ανακυκλωτηριου:(

32292

Ενας καλος φιλος που ασχολειται με το χωρο,μου ειχε πει καποτε:''Αυτος που δεν εχει/θελει να διαθεσει σημαντικο ποσο για να αγορασει ενα ιστορικο,συνηθως δεν θα διαθεσει και πολλα για την επισκευη του''.Και εν προκειμενω δικαιωθηκε πανηγυρικα.
Φαινεται πως αυτος που πηρε το αμαξι,ασχοληθηκε λιγο μαζι του,''επισκευασε'' καποιες σκουριες(πιθανως με τσιμεντο),και κατοπιν βαρεθηκε και το πεταξε.Και ισως οντως να μην αξιζε να επισκευαστει κανονικα,ωστοσο προσωπικα θεωρω πως αξιζε τουλαχιστον ενα αξιοπρεπεστερο ''κουκουλωμα''...

Στα της αγγελιας τωρα,το αμαξι φαινεται εξαιρετικος δοτης.Και κατι ακομα:Εχω καποια παραδειγματα αυτοκινητων απο το εν λογω ανακυκλωτηριο,που ξερω οτι ξαναβγηκαν κανονικα σε κυκλοφορια.Οποτε πιθανον να μην ειναι χαμενη υποθεση.Παντως βασει του μητρωου,το αυτοκινητο φαινεται να ειναι ακομα σε ακινησια,και οχι διαγραμμενο...hmmm

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.370
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Κρίμα, στις φωτογραφίες δεν φαίνεται τόσο άσχημο.
Αυτος που δεν εχει/θελει να διαθεσει σημαντικο ποσο για να αγορασει ενα ιστορικο,συνηθως δεν θα διαθεσει και πολλα για την επισκευη του'
Στην περίπτωσή μου δεν ισχύει αυτό :D
5,5κ κόστισε η DS και η ανακατασκευή της... άστο καλύτερα

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667

Mα οντως δεν ειναι τοσο κακο.Επι της ουσιας ειχε τρυπες σκουριας γυρω απο τα παρμπριζ,αλλα δεν νομιζω να ειχε κατι αλλο.Απλα η αξια του μοντελου ειναι τετοια που ισως δεν αξιζει να ασχοληθει καποιος σοβαρα.Ασοβαρα ομως...ενα καλο κουκουλωμα μπορει να κρατησει αρκετα χρονια,και υπο συνθηκες χωρις προβληματα.

Τα 5.5κ μια χαρα σοβαρο ποσο ειναι.Ο φιλος αναφεροταν σε ατομα που επιμενουν να αγορασουν αμαξια σαν το παραπανω για 300-400 ευρω,και απαξιουν να δωσουν πχ 700-800 ευρω.Και βασικα δεν αναφεροταν τοσο στην οικονομικη κατασταση τους,οσο στη νοοτροπια τους.

Κατα τα λοιπα,πιστευω οτι και με ελαχιστα χρηματα μπορεις να εχεις αρκετα αξιοπρεπες αποτελεσμα.Καποια στιγμη θα τα αναλυσω ολα αυτα,στο θεμα που εχω υποσχεθει να ανοιξω...και το οποιο θα ονομαζεται ''Ανακατασκευη αυτοκινητου χωρις πορους''.....Το θεμα ειναι οτι ακομα δεν εχω βρει το καταλληλο αυτοκινητο-πειραματοζωο..:ninja:

Stargazer

Member
Reaction score
1.692
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά

5,5; Μην με κάνεις τέτοια, θα πάρω κανένα ds κοτέτσι και θα φάω παντόφλα με ξύλινο τακούνι

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ ΡΕ :cry::dizzy::help::rocket:

32563

32564

32565

32566

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
....δεν νομίζω να το πετάνε. Κράχτη το έχουνε εκει.

Αυτό το πλαίσιο, αν ειναι γερο, δέχεται και άλλες μηχανές-κιβώτια, και εχεις αυτοκίνητο ολκής.

Ένα τηλέφωνο, θα λύσει απορίες.

dap

Member
Reaction score
1.218
Πόντοι
407
Επειδή δεν γνωρίζω τις διαδικασίες να ρωτήσω κάτι: ας πούμε ότι ο ιδιοκτήτης (πιθανότατα κληρονόμος) δεν γνωρίζει την αξία του και το δίνει για σκραπ. Ο έμπορος όμως είναι άνθρωπος της δουλειάς, πως δεν το αγόρασε ο ίδιος να το πουλήσει αργότερα;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
Επειδή δεν γνωρίζω τις διαδικασίες να ρωτήσω κάτι: ας πούμε ότι ο ιδιοκτήτης (πιθανότατα κληρονόμος) δεν γνωρίζει την αξία του και το δίνει για σκραπ. Ο έμπορος όμως είναι άνθρωπος της δουλειάς, πως δεν το αγόρασε ο ίδιος να το πουλήσει αργότερα;
Δημήτρη, χρόνια πολλά.

Δεν πιστεύω ότι αυτό το όχημα εξαιρετικής καταστςσης όπως φαίνεται, το εβαλαν εκεί για.......ανταλλακτικά.

Όποιος ξέρει, όπως εσύ, μόνον και μόνον από το λεβιέ και το τιμόνι, χώρια πχ το σποιλερ μπροστά, βλέπει ένα όχημα που ο τυπάς θα δώσει έναντι σεβαστου ποσού.

Και λόγω μηχανικής διάταξης, μπορεί κάποιος να βαλει από diesel μέχρι ......εξωλέμβια.

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κάτι που μόλις παρατήρησα στην αγγελία και δεν υπάρχει σε καμία άλλη αγγελία του...:
"Για ανταλλακτικά ή μεταβίβαση"...

Last edited:

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Κάτι που μόλις παρατήρησα στην αγγελία και δεν υπάρχει σε καμία άλλη αγγελία του...:
"Για ανταλλακτικά ή μεταβίβαση"...
To εχω ξαναγραψει,οτι στη συγκεκριμενη κατεληξε autobianchi το οποιο γνωριζα...και το οποιο υστερα απο λιγο καιρο,καποιο μελος ανεβασε φωτογραφια του εξω απο φαναρτζιδικο,προς πληρη ανακατασκευη.Οποτε οντως καποια αμαξια τα πουλαει προς κυκλοφορια.Και γενικα απο οσο εχω καταλαβει δεν σκραπαρει γενικα αυτοκινητα,τουλαχιστον οχι πριν τα γδυσει ολοκληρωτικα.Εκεινο που δεν ξερω,ειναι αν πουλαει ολοκληρα ακοπα αυτοκινητα προς ανταλλακτικα..hmmm

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Είναι σίγουρο από προσωπική εμπειρία ότι ο συγκεκριμένος πουλάει ολόκληρα άκοπα...αλλά πιθανώς ανάλογα το καθεστώς με το οποίο κατέληξαν εκεί. Πχ αυτο που διαπραγματευόμουν ήταν βουλγαρικο όχι αποσυρμενο ελληνικό.

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Σπάνιο στην Ελλάδα CRX 1ης γενιάς. Μέχρι πριν κάποια χρόνια υπήρχε ένα ίδιο στο Βόλο, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
View attachment 32571
View attachment 32572
View attachment 32573
Είναι όντως πολύ σπάνιο. Το '19 έβλεπα ένα στη Καστοριά σε κυκλοφορία και υπάρχει και ένα παρατημένο στα Σκούρτα.

RSC

Member
Reaction score
28
Πόντοι
252
Είναι όντως πολύ σπάνιο.
Και μάλιστα το συγκεκριμένο είναι μοντέλο '86-'87, με τον 1600ρη των 130 ίππων δηλαδή το κορυφαίο στη γκάμα. Πραγματικά αξίζει να σωθεί από κάποιον.

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Νονε.......τι εχουμε εδω;;;;;;;;;;

32631

Πωλείται Wartburg 353w sedan με εργοστασιακή ηλιοροφή, χωρίς έγγραφα . Είναι σε λειτουργική κατάσταση. Έχει ελεγχθεί ο κινητήρας , ό οποίος είναι άψογος και ένας γνώστης θα το καταλάβει από τον ήχο και μόνο, ο συμπλέκτης , η αντλία βενζίνης , η μετάδοση κλπ. Χρειάζεται εσωτερικά ταπετσαρία . Έχουν αντιακατασταθεί οι ζάντες με ελαστικά μεταχειρισμένα και το πίσω καπό με άλλο του ιδιου χρώματος . Από διαβρώσεις έχει μία στο πορτμπαγκάζ στο μέρος της ρεζέρβας και μία στο δεξί εμπρός φτερό στο κάτω μέρος . Μπορεί να αποτελέσει και πηγή ανταλλακτικών . Τα χιλιόμετρα του είναι πραγματικά διότι αφενός ήταν σε ακινησία από το 2002 και αφετέρου στο εσωτερικό των φτερών αλλά και από κάτω δεν υπάρχει ίχνος λάσπης .

:ninja::die::die::secret:

Taskos

Member
Reaction score
3.360
Πόντοι
777
Στα 1.500€ που ζητάει έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιθώρια διαπραγμάτευσης. :secret:

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Έχω μείνει έκπληκτος!!! :shock:
Και το απίστευτο είναι είναι ότι κατάλαβα ποιος είναι βάσει περιοχης.. Λάτρης της μάρκας και ιδιοκτήτης και άλλων ,κυκλοφορεί στην περιοχή μόνο δε δαυτα... Αν το σήκωσε χύμα, μιλάμε για θράσος...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
Έχω μείνει έκπληκτος!!! :shock:
Και το απίστευτο είναι είναι ότι κατάλαβα ποιος είναι βάσει περιοχης.. Λάτρης της μάρκας και ιδιοκτήτης και άλλων ,κυκλοφορεί στην περιοχή μόνο δε δαυτα... Αν το σήκωσε χύμα, μιλάμε για θράσος...
Μηπως ειναι εκείνο που ειχες παρατηρήσει που του έβαλε λαστιχα και μετά.......................εξαφανίστηκε ?

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Eκεινο ειναι,για αυτο το εβαλα...
Ωστοσο..ειμαστε σιγουροι πως το αμαξι οντως ανηκε στην ΥΠΑ;Γιατι απο οσο ξερω αυτα φορουσαν κρατικες πινακιδες,ενω εδω διακρινω ιχνη απο τελη κυκλοφοριας στο παρμπριζ..και απο οσο θυμαμαι,τα κρατικα δεν ειχαν τετοια αυτοκολλητα..

Ομολογουμενως ειναι πολυ μικρο το χρονικο διαστημα αναμεσα στην ''εξαφανιση'' και την πωληση.Αν οντως το σηκωσε χυμα,δεν μιλαμε απλως για θρασος αλλα για ηλιθιοτητα...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
Eκεινο ειναι,για αυτο το εβαλα...
Ωστοσο..ειμαστε σιγουροι πως το αμαξι οντως ανηκε στην ΥΠΑ;Γιατι απο οσο ξερω αυτα φορουσαν κρατικες πινακιδες,ενω εδω διακρινω ιχνη απο τελη κυκλοφοριας στο παρμπριζ..και απο οσο θυμαμαι,τα κρατικα δεν ειχαν τετοια αυτοκολλητα..

Ομολογουμενως ειναι πολυ μικρο το χρονικο διαστημα αναμεσα στην ''εξαφανιση'' και την πωληση.Αν οντως το σηκωσε χυμα,δεν μιλαμε απλως για θρασος αλλα για ηλιθιοτητα...
Η ιδιοποιηση ξένης περιουσιας, δεν είναι ηλιθιότητα, αλλά κλοπή.

Η ηλιθιότητα δεν διώκεται, η κλοπή, ναι. Και ο επόμενος ιδιοκτήτης, για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος.

Αν ο τύπος έχει πολλά, όπως αναφέρθηκε, πιθανόν να έχει κάνει μαιμουδιες με τους αριθμούς πλαισιων κλπ. και να έχει παρακρατησει κάποιο με στοιχεία άλλου.

Το έχω βιώσει με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της αδελφής μου.

Top Bottom