Άλλα κλασσικά!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.334
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
...ta pio gelia amaksi stin agora, gia mena, ine dio...to Nissan Juke ke mia BMW, pou ine toso apesia pou oute ksero pos legete, epidi kathe fora pou tin blepo mou erchete emetos...
Theli na ine SUV ke Coupe sinchronos...ke telika ine ena karangiosiliki...ena amaksi cartoon, mia karikatoura.
Kala afto ine kathara gousto...ala...
...me ferni se mia devteri katastasi i opia me enochli afantasta...
tin stigmi pou o planitis pai kata diavolou apo ripansi ke kakourgimata pou kanoume stin physi genikos...
Me pio dikeoma kataskevasounde amaksia me toso megali ipodinami? Me pio dikeoma spatalame ta physika mas apothemata?
Mono ke mono gia na echoune merikoi, aksiolipitoi, dinosavrous anti amaksia?
Me pio dikeoma katastrefoume to melon ton pedion mas?

Sito o Cactus!

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
...ta pio gelia amaksi stin agora, gia mena, ine dio...to Nissan Juke ke mia BMW, pou ine toso apesia pou oute ksero pos legete, epidi kathe fora pou tin blepo mou erchete emetos...
Theli na ine SUV ke Coupe sinchronos...ke telika ine ena karangiosiliki...ena amaksi cartoon, mia karikatoura.
tin stigmi pou o planitis pai kata diavolou apo ripansi ke kakourgimata pou kanoume stin physi genikos...
Me pio dikeoma kataskevasounde amaksia me toso megali ipodinami? Me pio dikeoma spatalame ta physika mas apothemata?
Mono ke mono gia na echoune merikoi, aksiolipiti, dinosavrous anti amaksia?

Sito o Cactus!
τυχαίνει να είμαι περιβαλλοντολόγος... εχω μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση... μεγαλη κουβέντα ανοιξες αγαπητε τώρα...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.334
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
τυχαίνει να είμαι περιβαλλοντολόγος... εχω μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση... μεγαλη κουβέντα ανοιξες αγαπητε τώρα...
...bravo Tryphona!
Poly se pao!
Edo merikoi me katigoroune epidi anakeniso ke echo stin katochi mou palia avtokinita...
Otan tous eksigo pos i kataskevi enos meseou sinchronou avtokinitou epibareni to perivalon me 22 tonnus aporimata, ...me kitane me tis gourlomatares tous...
Otan tous leo pos to alouminenio amaksoma mias Audi A8 gia na ftiachti, katanaloni to revma pou katanaloni mia mikromesea poli ton chrono pali den me pistevoune...
Epita ta palea kinounde schetika ligo, ta basika dromologia ta kanoume me dio Citroen C Zero, pou malista ta fortisoume me diko mas Photoboltaiko!!!
Opote, gia ta megala dromologia echoume ena C4 Picasso 7 thesio, HDI me FAP, ke enan Cacto, pou ton theoro ontos sinklonistiko amaksi epidi ine to proto pou antistrevi tin trella tou pio bari, pio megalo ke pio dinato...choris na echi oute ena mionektima sinkritika...

Reaction score
18.512
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Mono ke mono gia na echoune merikoi, aksiolipitoi, dinosavrous anti amaksia?

Sito o Cactus!
τα 600 άλογα τι μπορούν να προσφέρουν;; ασφαλή προσπέραση που δεν μπορείς να κάνεις με 200 άλογα; να φτάσεις τα 180-190 σε γερμανικό αυτκονητόδρομο;; μπορείς και με 130 άλογα...

Απλά μετά νομίζω γίνεται μέσο επίδειξης δύναμης και τόνωσης της αυτοεκτίμησης. όπως τα παλιά 6 μετρα αμερικάνικα αυτοκίνητα

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.711
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
sp
και τα 600 αλογάκια.. σε χαλάνε;; εμένα καθόλου
Λοιπόν, ή αλήθεια είναι πως ναι, με χαλάνε... Διαφωνω κάθετα αγαπητέ μου Τρυφωνα με αυτήν τη θεώρηση της αυτοκίνησης. Συμφωνω απόλυτα με αυτά που είπαν ο Κώστας με τον Νίκο πιο πάνω. Το αυξημένο βάρος από άχρηστες πολυτέλειες και οι εξωφρενικές ιπποδυνάμεις είναι απ' ευθείας ανάλογες του εγωκεντρισμου. Και οι αυτοκινητοβιομηχανίες φρόντισαν να φτιάξουν αυτοκίνητα που βγάζουν τον παράγοντα άνθρωπο και οδηγό από την εξίσωση για να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα προσβάσιμη αυτήν την επίδειξη πολυτέλειας και δύναμης στον καθένα με το απαραίτητο πορτοφόλι, χωρίς να έχει την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση στην οδήγηση ( εσύ είσαι ένας πολύ μορφωμένος και συνετός άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά το αυτοκίνητο και την ιδέα της αυτοκίνησης, το αποδεικνύεις με τις επιλογές σου. Δεν είσαι, όμως, ο κανόνας, το ξέρουμε αυτό...).

Εν τω μεταξύ, εάν ήθελα και υψηλές επιδόσεις από ένα σπορ αυτοκίνητο, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα πολύ περισσότερο την υπέροχα μινιμαλιστική Lotus elise, για παράδειγμα, από οποιοδήποτε uber alles γερμανικό, ή οποία έχει σαν επίκεντρο τον άνθρωπο και τον οδηγό και θα μου προσέφερε ένα μόνιμο χαμόγελο σαν τον τζόκερ του μπάτμαν. Αλλά ακόμα καλύτερα, έχουμε τις μοναδικές Citroen μας που δε χρειάζεται να έχουν υπερπιδοσεις για να μας δίνουν αυτό το χαμόγελο και την ουσία στην αυτοκίνηση...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.952
Πόντοι
827
Με την ευκαιρία της κουβέντας αυτής θυμήθηκα όταν πιτσιρικάδες καθόμασταν και τσακωνομασταν για τα πόσα άλογα έβγαζε το τάδε και το δινα μοντέλο...λες και είχαμε ραντζο να τα βάλουμε. Έτσι και τώρα όταν ακούω ενήλικες ανθρώπους να κανουν τέτοιες κουβέντες με άλογα

Last edited:
Reaction score
18.512
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
sp
Λοιπόν, ή αλήθεια είναι πως ναι, με χαλάνε... Διαφωνω κάθετα αγαπητέ μου Τρυφωνα με αυτήν τη θεώρηση της αυτοκίνησης. Συμφωνω απόλυτα με αυτά που είπαν ο Κώστας με τον Νίκο πιο πάνω. Το αυξημένο βάρος από άχρηστες πολυτέλειες και οι εξωφρενικές ιπποδυνάμεις είναι απ' ευθείας ανάλογες του εγωκεντρισμου. Και οι αυτοκινητοβιομηχανίες φρόντισαν να φτιάξουν αυτοκίνητα που βγάζουν τον παράγοντα άνθρωπο και οδηγό από την εξίσωση για να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα προσβάσιμη αυτήν την επίδειξη πολυτέλειας και δύναμης στον καθένα με το απαραίτητο πορτοφόλι, χωρίς να έχει την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση στην οδήγηση ( εσύ είσαι ένας πολύ μορφωμένος και συνετός άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά το αυτοκίνητο και την ιδέα της αυτοκίνησης, το αποδεικνύεις με τις επιλογές σου. Δεν είσαι, όμως, ο κανόνας, το ξέρουμε αυτό...).

Εν τω μεταξύ, εάν ήθελα και υψηλές επιδόσεις από ένα σπορ αυτοκίνητο, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα πολύ περισσότερο την υπέροχα μινιμαλιστική Lotus elise, για παράδειγμα, από οποιοδήποτε uber alles γερμανικό, ή οποία έχει σαν επίκεντρο τον άνθρωπο και τον οδηγό και θα μου προσέφερε ένα μόνιμο χαμόγελο σαν τον τζόκερ του μπάτμαν. Αλλά ακόμα καλύτερα, έχουμε τις μοναδικές Citroen μας που δε χρειάζεται να έχουν υπερπιδοσεις για να μας δίνουν αυτό το χαμόγελο και την ουσία στην αυτοκίνηση...
το εντυπωσιακό είναι πως οι Γερμανοί κάποτε νίκησαν τους αμερικάνους με την αποδοτικότητα, τον έξυπνο συνδυασμό και την κομψότητα (σχετικά), απένατι στο μέγεθος και τις ιπποδυνάμεις. Αυτή η S-class, w116
1979_Mercedes-Benz_280_SEL_(V_116)_sedan_(2015-07-09)_01.jpg

με μήκος 4.960, πλάτος 1.870 και τα 160 άλογα
επιβλήθηκε της Κάντιλακ, με μήκος 5.936, πλάτος 2.027, 8200 κ.εκ και 395 άλογα (αλλά΄και 2400 κιλα΄βάρος

800px-71caddyfleetwood.jpg

και τώρα...

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
sp

επαναλαμβάνω αυτή είναι η δικιά σου γνώμη.. αυτοκίνηση δεν σημαίνει μόνο αντίκα.. σημαίνει drift σημαίνει νεοπλουτισμός σημαίνει ντραγκστερ σημαινει καγκουριά.. αμα πας και παω με τα citroen στο μπουρναζι θα μας πετάξουνε γιαούρτια το ξέρεις;;;

οκα τα ειδη αυτοκίνησης ειναι σεβαστά από εμένα.. δεν μπορει επειδη δεν μας αρέσει κατι να το κραζουμε.. ποσο μαλλον ολοκληρη bmw που εχει προσφέρει τόσα πολλά στην αυτοκινηση

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
τα 600 άλογα τι μπορούν να προσφέρουν;; ασφαλή προσπέραση που δεν μπορείς να κάνεις με 200 άλογα; να φτάσεις τα 180-190 σε γερμανικό αυτκονητόδρομο;; μπορείς και με 130 άλογα...

Απλά μετά νομίζω γίνεται μέσο επίδειξης δύναμης και τόνωσης της αυτοεκτίμησης. όπως τα παλιά 6 μετρα αμερικάνικα αυτοκίνητα
πολλά πράγματα.. τι εννοείς... τι συγκρίνεις τωρα το ρς6 με το 1.8τουρμπο;;;

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.247
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
αμα πας και παω με τα citroen στο μπουρναζι θα μας πετάξουνε γιαούρτια το ξέρεις;;;
Δεν νομίζω. Κάποιος που αγαπάει τα αυτοκίνητα, έστω και αν είναι κάγκουρας, δεν μπορεί παρά να σέβεται μια Citroen DS η μια CX ακόμα και ένα 2CV.. Το λεω από τα άπειρα χαμόγελα και thumbs up που έχω δεχθεί ειδικά με την DS και όχι μόνο από άνδρες αλλά και απο γυναίκες διαφόρων ηλικιών. Για τα παιδιά να μην σχολιάσω.. Απίστευτες καταστάσεις..

nonos

Member
Reaction score
24.906
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
αυτοκίνηση δεν σημαίνει μόνο αντίκα.. σημαίνει drift σημαίνει νεοπλουτισμός σημαίνει ντραγκστερ σημαινει καγκουριά.. αμα πας και παω με τα citroen στο μπουρναζι θα μας πετάξουνε γιαούρτια το ξέρεις;;;
Πανω που συμφωνησες μαζι μου για τις bmw ,εγραψες αυτο και τα κανες ροιδο...
Αυτα ειναι ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ αυτοκινηση. ΔΕΝ ειναι αυτοκινηση. Αμα σκεφτεσαι ετσι αστα να πανε...

gerovas

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
ειρηνη φιλοι μου όλα εχουν την χάρη τους. εχει εκει έξω κατι εργαλεία γερμανικά και μη που είναι τρέλα είπαμε μια φορα την εβδομάδα να έιμαστε στο 1960 τις υπόλιπες μέρες 2016 και παρακαλώ να λείπει ο οδηγος από την εξίσωση γιατί είμαι πολύ κουρασμένος και η χλίδα στο φουλ και αν δεν ζούσα στο ελληνικό πορνείο πουμου πίνει το αίμα δεν είχα c3 diesel αλλά άνετα A5 με 211ps και για το μόνο που θα ένιωθα τύψεις θα ήταν για την μόλυνση που λέει και ο κώστας αλλά μεγάλη κουβέντα αυτη που ξεκινά για μένα απο το πως μεγαλώνουμε σε αυτή τη χώρα.

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Πανω που συμφωνησες μαζι μου για τις bmw ,εγραψες αυτο και τα κανες ροιδο...
Αυτα ειναι ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ αυτοκινηση. ΔΕΝ ειναι αυτοκινηση. Αμα σκεφτεσαι ετσι αστα να πανε...
εγω δεν τα θελω αυτά αλλα διαφωνείς οτι πολύ κόσμος τα θέλει;; η μισή ελλαδα είναι καγκουρες

Nikephoros

Member
Reaction score
15.711
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
επαναλαμβάνω αυτή είναι η δικιά σου γνώμη.. αυτοκίνηση δεν σημαίνει μόνο αντίκα.. σημαίνει drift σημαίνει νεοπλουτισμός σημαίνει ντραγκστερ σημαινει καγκουριά.. αμα πας και παω με τα citroen στο μπουρναζι θα μας πετάξουνε γιαούρτια το ξέρεις;;;

οκα τα ειδη αυτοκίνησης ειναι σεβαστά από εμένα.. δεν μπορει επειδη δεν μας αρέσει κατι να το κραζουμε.. ποσο μαλλον ολοκληρη bmw που εχει προσφέρει τόσα πολλά στην αυτοκινηση
Για να γελάσουμε λίγο, μια που το ανέφερες, τέλη δεκαετίας του '90, μία γνωστή δημοσιογράφος του χώρου των μίντια (αυτή η Νανά ...κάτι... που αλλάζει επώνυμα ανάλογα με το ποιον είναι παντρεμένη κάθε φορά...) κάνει μεταμεσονύκτιο ρεπορτάζ για τις κόντρες των αυτοκινήτων στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Παίρνει "συνέντευξη" από τον νικητή της βραδιάς και τον ρωτάει στο τέλος "με τι αυτοκίνητο νίκησες?". Και απαντάει "με Citroen!". Και δείχνει το αυτοκίνητο, ανάμεσα από κάτι BMW E36, E30, Golf GTI, Nissan GTI, κ.λ.π. και τι ήταν το αυτοκίνητο? Μία ΒΧ GTI "16 soupapes"!!!

Φυσικά και είναι η δικιά μου γνώμη! Για εμένα αυτοκίνηση ΔΕΝ είναι νεοπλουτισμός, ντράγκστερ, καγκουριά, αλλά... ούτε και αντίκα! Τη CX μου δεν την είδα και ούτε πρόκειται ποτέ να τη δω σαν... αντίκα! Ούτε σαν επένδυση, ή τίποτα άλλο... Μάλλον βγήκαμε πολύ :offtopic:σε αυτό το thread! Εάν θέλεις, συνεχίζουμε τη συζήτηση στο "καφενείο το 2κύλινδρον", όπου πόσταρε νωρίτερα μια ωραία, σύγχρονη ΒΜW ο chrono!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.334
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com

1. Ti ine mbournasi?
2. Ti prosfere i BMW stin aftokinisi?

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.952
Πόντοι
827
1. Ti ine mbournasi?
1. Το Μπουρναζη είναι περιοχή του Περιστερίου...με την ομώνυμη πλατεία...το αντίθετο του Κολωνακίου
2. Δεν θυμάμαι να σου πω

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.952
Πόντοι
827
1. Το Μπουρναζη είναι περιοχή του Περιστερίου...με την ομώνυμη πλατεία...το αντίθετο του Κολωνακίου
2. Δεν θυμάμαι να σου πω
Θυμήθηκα...διαφημίσεις για την ανωτερότητα της BX σε σχέση με την αντίστοιχη BMW της σειράς 3

Nikephoros

Member
Reaction score
15.711
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
1. Ti ine mbournasi?
Η πλατεία του Μπουρναζίου έχει ένα χαρακτηριστικό κυκλικό σχήμα (σαν roundabout) στο οποίο "σουλατσάρουν" όλοι οι επιδειοξιομανείς νεόπλουτοι των Δυτικών προαστίων με Cayenne, 911, καμιά Ferrari ή Lamborghini (με αρκετή πιθανότητα κάποιοι από αυτούς να είναι έμποροι ναρκωτικών, ή του υποκόσμου γενικά...), όπως και καρακιτσάτοι "boyracers" των δυτικών προαστίων με καμιά υπερκαγκουροποιημένη "μπέμπα" με αεροτομές, ζαντολάστιχα, turbo, κ.λ.π., με τις σκάστρες από τα turbo και τις τελευταίες επιτυχίες των χειρότερων σκυλοτραγουδιών να ακούγονται από τα αυτοκίνητά τους μέχρι το σπίτι μου, 5 χιλιόμετρα μακριά... Είναι γεμάτη από μπαράκια, κάτι μπυραρίες, ψησταριές, κ.λ.π. Παλαιότερα, για να είμαι ελικρινής, ήταν πολύ χειρότερα, τώρα πρέπει να είναι κάπως πιο "ήρεμα" και πολιτισμένα εκεί...

Όσον αφορά το 2ο, :up:! Προσπαθούσα και εγώ να σκεφτώ, λέω άντε, μήπως το 1ο turbo σε ευρεία παραγωγή (ευρεία, λέμε τώρα, με λιγότερα από 2000 κομμάτια) με τη 2002? Και πάλι, οι Αμερικανοί της GM κάτι είχαν προσφέρει με turbo σε μαζική παραγωγή 10-15 χρόνια πριν (π.χ. Chevrolet Corvair). Ουσιαστικά δε βρίσκω τίποτα και εγώ... Περισσότερο πρωτοπόρα νομίζω ότι ήταν στις μοτοσυκλέτες.

Top Bottom