Άλλα κλασσικά!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.704
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ημουνα σιγουρος οτι καποιος θα το γραφε !!!!:lol::lol::lol:

Και ειναι Η zx μιστερ..!
Νομίζω ότι η ΖΧ ήταν από τις πιο υπέροχες "συμβατικές" Citroen που βγήκαν... Η οδική συμπεριφορά της απλώς δεν υπάρχει... ZX & 1o C4 coupe για εμένα τα καλύτερα συμβατικά Citroen, ιδίως εάν είναι τα 2λιτρα (συγνώμη για την εκτροπή από το θέμα, μια που το έφερε η κουβέντα...).

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.334
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Νομίζω ότι η ΖΧ ήταν από τις πιο υπέροχες "συμβατικές" Citroen που βγήκαν... Η οδική συμπεριφορά της απλώς δεν υπάρχει... ZX & 1o C4 coupe για εμένα τα καλύτερα συμβατικά Citroen, ιδίως εάν είναι τα 2λιτρα (συγνώμη για την εκτροπή από το θέμα, μια που το έφερε η κουβέντα...).
...apo 2000 eos 2002 icha mia Xsara coupe 2.0 VTS me 168PS...aksechasto ergalio...

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
καλοκαίρι 1995, ΖΧ 1.4 , απολαυστική διαδρομή Θεσσαλονίκη-Γιάννενα από Κόνιτσα
με δύο ενθουσιώδεις συνεπιβάτες
και στις στροφές του Αώου η πατημένη δίθυρη Mercedes μπροστά να μην κατανοεί πώς την ακολουθώ!

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
24.881
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Συμμετεχωντας αρκετα χρονια και σε ιστοτοπους γενικης αυτοκινησης η zx ,με βεβαιοτητα μπορω να πω, ειναι απο τις ελαχιστες citroen που τυχαινει ευρειας αποδοχης και εκτιμησης. Υπαρχει ενας σεβασμος γι αυτο το μοντελο.

Το πιο κορυφαιο που εχει κανει η δικια μου τα 8 σχεδον χρονια που την εχω ειναι το Πατρα-Αθηνα-Καλαματα-Κορινθος-Πατρα με 4 ατομα και πορτμπαγκαζ μεσα σε 36 ωρες :lol: Εχει τυχει απο υπερβαλων ζηλο να πυρωσω δισκοπλακες και να φωναξουν οτι εχει παρει φωτια :lol: Απο "κηδειες" μπορω να μιλαω ατελειωτα... Το περισσοτερο ,χαρακτηριστικα, ξυλο το χε φαει ενα astra G coupe bertone απο το Αιγιο μεχρι τη Πατρα...το 2010. Το αμιμητο εχει συμβει στην εισοδο απο Κορινθο ,ερχομενος απο Πατρα εγω, οπου εχω μαζεψει καμια 170αρια και μπαινει SLS (!) απο Τριπολη-Καλαματα και πιανει αριστερα με 120 ,οπου καποιος στη μεσαια μπορουσε να δει ενα zx να πεταει φωτα μανιακα να ξεκουνησει η SLS :lol:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.704
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
καλοκαίρι 1995, ΖΧ 1.4 , απολαυστική διαδρομή Θεσσαλονίκη-Γιάννενα από Κόνιτσα
με δύο δύο ενθουσιώδεις συνεπιβάτες
και στις στροφές του Αώου η πατημένη δίθυρη Mercedes μπροστά να μην κατανοεί πώς την ακολουθώ!
Πάσχα 1993, η "ταπεινή" ΖΧ Avantage 1.4 μας πηγαίνει στο χωριό... Και η πατημένη στις ευθείες BMW σειράς 5 να απομακρύνεται... προς τα πίσω... στις στροφές τις Υλίκης, με 160 το ΖΧ και 4 άτομα με τις αποσκευές του!

Reaction score
18.500
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
να πω την αμαρτία μου, η ΖΧ δεν με συγκινούσε ποτέ... Βέβαια ξέρω πως 309, 306, ΖΧ ήταν τα τοπ στην εποχή τους σε οδική συμπεριφορά...
Αλλά πάντα στο μυαλό μου την συνέκρινα με την 21 χρόνια παλίότερη της GS...

nonos

Member
Reaction score
24.881
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Σε "αναλογες" εκδοσεις η GS ειναι καλυτερη σε καποια πραγματα και το λεω εγω που την εχω και εχω οδηγησει και GS/A.

Reaction score
18.500
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Σε "αναλογες" εκδοσεις η GS ειναι καλυτερη σε καποια πραγματα και το λεω εγω που την εχω και εχω οδηγησει και GS/A.
Πάντως πρέπει να παραδεχτώ πως αυτοκίνητα σαν την ΒΧ, ΖΧ, Ξαντιά, ΧΜ είχαν την ιδιότυπη γοητεία της φθίνουσας ιδιαιτερότητας της Σιτροέν, η οποία όμως εξακολουθούσε να υπάρχει και κατά κάποιο τρόπο διατηρούσε την 'ιστορική συνέχεια' με την παλιά καλή εποχή...

Αντίθετα πολύ όμορφες Σιτροέν, όπως η C4 coupe, και η πρώτη C6, στα μάτια μου τουλάχιστον, είναι διαφορετικές επιτηδευμένα, σαν το τμήμα μάρκετιγκ να διέταξε πως πρέπει ξανά οι Σιτροέν να είναι διαφορετικές.

Σε μια Ξαντιά ας πούμε το αντίθετο. Να θέλουν να την κάνουν όσο πιο συμβατική γίνεται, αλλά η παράδοση και το ταπεραμέντο της μάρκας να ξεπηδά εδώ και εκεί.

nonos

Member
Reaction score
24.881
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ιδιαιτερα στοχευμενο ποστ, το οποιο με εκφραζει απολυτα! Μπραβο!

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
Πάντως πρέπει να παραδεχτώ πως αυτοκίνητα σαν την ΒΧ, ΖΧ, Ξαντιά, ΧΜ είχαν την ιδιότυπη γοητεία της φθίνουσας ιδιαιτερότητας της Σιτροέν, η οποία όμως εξακολουθούσε να υπάρχει και κατά κάποιο τρόπο διατηρούσε την 'ιστορική συνέχεια' με την παλιά καλή εποχή...

Αντίθετα πολύ όμορφες Σιτροέν, όπως η C4 coupe, και η πρώτη C6, στα μάτια μου τουλάχιστον, είναι διαφορετικές επιτηδευμένα, σαν το τμήμα μάρκετιγκ να διέταξε πως πρέπει ξανά οι Σιτροέν να είναι διαφορετικές.

Σε μια Ξαντιά ας πούμε το αντίθετο. Να θέλουν να την κάνουν όσο πιο συμβατική γίνεται, αλλά η παράδοση και το ταπεραμέντο της μάρκας να ξεπηδά εδώ και εκεί.
:bow:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.070
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα

πιστευω οτι με το ξανθια μπορεσε να συνδυασει την παλια αιγλη με τον καινουργιο σχεδιασμο....βλεπεις το εσωτερικο ακολουθει ελαφρως την ταση της εποχης.....δεν παυει ομως να κρατα καποια στοιχεια σιτροεν αναλοιωτα...

nonos

Member
Reaction score
24.881
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ε ρε χειροτερος κι απο εμενα! Με τη φωτογραφικη στο χερι! Ευγε!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.704
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ε ρε χειροτερος κι απο εμενα! Με τη φωτογραφικη στο χερι! Ευγε!
Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά μου αρέσει πάρα πολύ, σχεδόν σα χόμπι, να καταγράφω το ποια παλαιά (και κυρίως κλασσικά) αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους καθημερινούς μας δρόμους. Πέρα από το ότι η αγάπη μας για το κλασσικό αυτοκίνητο είναι ένας τρόπος ζωής για εμάς, μία φυγή από την αποστειρωμένη και νοσηρά καθοδηγούμενη, πολλές φορές, ζωή μας, εμένα προσωπικά μου συμβαίνει και κάτι άλλο: μάλλον σα μία κρίση ανθρώπου που πλησιάζει στη μέση ηλικία, χωρίς να καταλάβει το πόσο γρήγορα έφτασε σε αυτήν και γι' αυτό νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια, ίσως και με τύψεις για λάθη που έκανε μήπως και μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω... Και πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα γυρίζουν, κατά κάποιο τρόπο, τον χρόνο πίσω με τις αναμνήσεις που μας γεμίζουν.

Είχα μάθει επίσης, πριν από αρκετά χρόνια, τη ύπαρξη ενός βιβλίου που λέγεται "Karambolage", το οποίο ουσιαστικά ήταν ένα φωτογραφικό λεύκωμα ενός Ελβετού αστυνομικού με τροχαία ατυχήματα που είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δεκαετίες '60-'80 (μάλιστα με πολλές DS να είχαν "συμμετάσχει" σε αυτά τα ατυχήματα...). Εμπνευσμένος από μία τέτοια προσπάθεια "φωτορεπορταζ" σκέφτηκα ότι το θέμα θα μπορούσε να μην είναι και τόσο μακάβριο, αλλά να περιέχει πραγματικά τα αγαπημένα μας κλασσικά που μας ξυπνούν αυτές τις αναμνήσεις.

Όσον αφορά τις φωτογραφίσεις, προσπαθώ να γίνονται με τη μέγιστη ασφάλεια και διακριτικότητα. Με βοηθάει πολύ το γεγονός ότι το κινητό είναι σε μία ειδική θήκη πολύ κοντά μου και πάνω από όλα, ότι το Skoda είναι αυτόματο...

Top Bottom