Ε ρε χειροτερος κι απο εμενα! Με τη φωτογραφικη στο χερι! Ευγε!
Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά μου αρέσει πάρα πολύ, σχεδόν σα χόμπι, να καταγράφω το ποια παλαιά (και κυρίως κλασσικά) αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους καθημερινούς μας δρόμους. Πέρα από το ότι η αγάπη μας για το κλασσικό αυτοκίνητο είναι ένας τρόπος ζωής για εμάς, μία φυγή από την αποστειρωμένη και νοσηρά καθοδηγούμενη, πολλές φορές, ζωή μας, εμένα προσωπικά μου συμβαίνει και κάτι άλλο: μάλλον σα μία κρίση ανθρώπου που πλησιάζει στη μέση ηλικία, χωρίς να καταλάβει το πόσο γρήγορα έφτασε σε αυτήν και γι' αυτό νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια, ίσως και με τύψεις για λάθη που έκανε μήπως και μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω... Και πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα γυρίζουν, κατά κάποιο τρόπο, τον χρόνο πίσω με τις αναμνήσεις που μας γεμίζουν.
Είχα μάθει επίσης, πριν από αρκετά χρόνια, τη ύπαρξη ενός βιβλίου που λέγεται "Karambolage", το οποίο ουσιαστικά ήταν ένα φωτογραφικό λεύκωμα ενός Ελβετού αστυνομικού με τροχαία ατυχήματα που είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δεκαετίες '60-'80 (μάλιστα με πολλές DS να είχαν "συμμετάσχει" σε αυτά τα ατυχήματα...). Εμπνευσμένος από μία τέτοια προσπάθεια "φωτορεπορταζ" σκέφτηκα ότι το θέμα θα μπορούσε να μην είναι και τόσο μακάβριο, αλλά να περιέχει πραγματικά τα αγαπημένα μας κλασσικά που μας ξυπνούν αυτές τις αναμνήσεις.
Όσον αφορά τις φωτογραφίσεις, προσπαθώ να γίνονται με τη μέγιστη ασφάλεια και διακριτικότητα. Με βοηθάει πολύ το γεγονός ότι το κινητό είναι σε μία ειδική θήκη πολύ κοντά μου και πάνω από όλα, ότι το Skoda είναι αυτόματο...