Το όνειρο...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
το ότι το ρωτάς μου φαίνεται και αυτό τραγικό...
όπως και η μάτιση του καλωδίου γείωσης...
και η φαγωμένη κάμα...
και η χαλαρή βάση μηχανής...
και η διαρροή λαδιού από την τσιμούχα... :protest:

Έτσι το πήρε. Τώρα κατάφερε να το ανοίξει. Το ότι δούλευε ετσι, ειναι απόδειξη της ανωτεροτητας αυτού του κινητηραζ που με λιιιιιιιγη φροντίδα, βγάζει πολλαααααα χιλιόμετρα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....και μια και άνοιξες, και έχεις και το ψυγείο λαδιού ελεύθερο μπροστά σου, κανεε του και ένα καλό καθάρισμα.

Βρέξιμο, όχι πίεση, να μουλιάσει η βρώμα, και μετά, η αέρα ή με πλαστικό δερμάτινο, καθάρισμα κυψέλη κυψέλη.

Με προσοχή, μην κάνεις ζημιά.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....και μια και άνοιξες, και έχεις και το ψυγείο λαδιού ελεύθερο μπροστά σου, κανεε του και ένα καλό καθάρισμα.

Βρέξιμο, όχι πίεση, να μουλιάσει η βρώμα, και μετά, η αέρα ή με πλαστικό δεμάτικο, καθάρισμα κυψέλη κυψέλη.

Με προσοχή, μην κάνεις ζημιά.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Η βάση είναι χαλαρή γιατί θέλω να βγάλω το cowl για βάψιμο με την ευκαιρία, και το καλώδιο εννοείται δεν το έκανα εγώ ετσι.
Η τσιμουχα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι χάνει γιατί στο καπάκι βρήκα και φρέσκο λάδι (πρόσφατα τα άλλαξα).
Σήμερα θα την αφαιρέσω και θα πάω σε τσικουχαδικο να βρω

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Ο εκκεντροφόρος δεν έχει τσιμουχα, εάν είδες λάδι μέσα στις πλατίνες είναι αλλού τό πρόβλημα. Ο στροφαλοφόρος έχει τσιμουχα τήν οποία μπορείς να τήν βρεις σε μαγαζί του εμπορίου. Πρόσεχε να ζητήσεις τσιμουχα άξονα, δεξιόστροφη καί κατά προτίμηση Viton. επίσης στην τοποθέτηση ψάξε στο διαδίκτυο τι πως και γιατί, διότι μπορείς να τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα από ότι είναι. Για τίς πλατίνες έχουμε ολόκληρο άρθρο

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το ανακάλυψα ότι δεν έχει τσιμουχα , πιστεύω ότι το λάδι είναι λόγο του ότι δεν έχω ανακατασκευάσει τον σωλήνα πλήρωσης αλλά θα δείξει. Όλος ο κινητήρας ήταν μαύρος από πάνω στο ψυγείο μέχρι κατω από πολύ παλιά λάδια και βρωμιά όταν το πηρα , προφανώς ο μηχανικός που το συντηρούσε δεν το καθάρισε ποτέ. Το φρέσκο λάδι ήταν μερικές σταγόνες ενώ η μουργα η μαύρη ήταν παντού.
Όπως και να έχει όσο περιμένω την μπογιά να στεγνώσει θα το ρίξω μερικές μιζιές και θα δω αν κάπου έχω εμφανή διαρροή.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Η βάση είναι χαλαρή γιατί θέλω να βγάλω το cowl για βάψιμο με την ευκαιρία, και το καλώδιο εννοείται δεν το έκανα εγώ ετσι.
Η τσιμουχα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι χάνει γιατί στο καπάκι βρήκα και φρέσκο λάδι (πρόσφατα τα άλλαξα).
Σήμερα θα την αφαιρέσω και θα πάω σε τσικουχαδικο να βρω
Πρόσεξε τι μπογιά θα χρησιμοποιήσεις, μην σου μυρίζει μετά όταν ζεσταθεί και όταν ανάβεις καλοριφέρ.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Πρόσεξε τι μπογιά θα χρησιμοποιήσεις, μην σου μυρίζει μετά όταν ζεσταθεί και όταν ανάβεις καλοριφέρ.
Πήρα ένα μαύρο από αυτά που πουλάμε στο σούπερ , ότι έχω βάψει μυρίζει δύο εβδομάδες και μετά τίποτα τίποτα παρόλο τον ηλιο. Θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει κάποια φάση να πάρω άλλο cowl γιατί αυτό πρέπει να έχει εμπλακεί σε ατύχημα και είναι αρπαγμενο.
Είπαμε να γίνουν τα σημαντικά πρώτα.

αυτό το cowl άραγε ταιριάζει;

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Πήρα ένα μαύρο από αυτά που πουλάμε στο σούπερ , ότι έχω βάψει μυρίζει δύο εβδομάδες και μετά τίποτα τίποτα παρόλο τον ηλιο. Θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει κάποια φάση να πάρω άλλο cowl γιατί αυτό πρέπει να έχει εμπλακεί σε ατύχημα και είναι αρπαγμενο.
Είπαμε να γίνουν τα σημαντικά πρώτα.

αυτό το cowl άραγε ταιριάζει;

Αν βάλεις αεριοστροβιλο, ναι.

Το cowl, εξαρτάται φυσικά και το σημείο, μπορείς να το σφυρηλατησεις, με λαστιχο από κάτω και από πάνω, να μην φαίνονται οι σφυριες.

Η λειτουργία του είναι να περιβάλλει και να οδηγεί τον αέρα ψύξης. Τυχόν κενα, τα σφραγίζεις με αλουμινένια ταινία.

Φυσικα, αισθητικα δεν ειναι μαμά, αλλα κάνεις δουλειά.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μέσα στις ανακαλύψεις βρήκα ότι τα Γ που συνδέουν τον κινητήρα με τα σιλεντμπλοκ είναι μέσα στην σκουριά , ειδικά το ένα σαν να το έβγαλα από άλλο αμάξι.
Το καλό την έβγαλε με γυαλόχταρο - σπρέι με ψευδάργυρο και μπογιά , το άλλο έμεινε όλο το βράδυ στο υδροχλωρικό μετά βούρτσα κτλ.
Στην φώτο φαίνεται δεξιά κάτω η το σημείο που δεν ήταν βυθισμένο πόση σκουριά έχει.

Εδώ τα έτοιμα. Το cowl το έβαψα χαλιά αλλά θα αντικατασταθεί η θα επισκευαστεί άρα θα το ξαναβαψω οπότε δεν με νοιάζει πολύ.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έκανα και ένα καλώδιο με όλη μου την αγάπη για το αυτοκινητάκι μου :citrolove:

Έβαλα όλα τα μαμά βύσματα διότι είναι πολύ πιο ποιοτικά από τις κινεζιες που πουλάνε και παίρνουν πατέντες για να στεγανοποίηση.
Έκοψα σωληνάκι για αέρα υψηλής πίεσης (πράσινο) και σωληνάκι που έβγαλα από τον παλιό κινητήρα του Clio και έκανα το τέλειο βύσμα που δεν παίρνει ούτε νερά ούτε αερα. Ολα σε καλώδιο σιλικόνης 1,5mm.

Το βύσμα για την πίεση λαδιού έχει μόνο σωληνάκι αέρα και μακαρόνι

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
...τον άξονα που πατάει η φτερωτή δεν μας έδειξες.

Όταν βιδώσεις με το σωληνωτό 14, θέλει προσοχή στο σφίξιμο.

Βάλε και λίγο γράσο στο σπείρωμα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Πραγματικά πρώτη φορά θα πω μπράβο στο εαυτό μου

Αυτά τα καλωδιακια στον πολλαπλασιασρη, θέλουν και Μια στροφη- λουπα, να έχουν αέρα, γιατί στις ταλαντώσεις φευγουν.

Top Bottom