"H Millesime..της καρδιάς μου..."

visa chrono

Member
Reaction score
28.543
Πόντοι
1.607
Αυτο το βραδυ.. ειναι το βραδυ...αφιερωμενο σε εναν φιλο..ετσι για να καταφερει..να παει για υπνο... αφου τελειωσει..την πρωτη ιστορια του...
Εδω...και ας μεινει καθαρο απο ολους μας μεχρι να γραψει και να βαλει τις φωτο που της αναλογουν...
Το μονο που θα πω....και μπορει αυτος που διαβαζει να το παρει και ως προλογο....
Οταν ενας μικρος ..μικρος...που δειχνει απο τωρα να λατρευει τα αυτοκινητα με τον λοχια..στην μασκα...δινει την συγκαταθεση του..κρατωντας τον φιλο μας απο το χερι βαδιζοντας προς την κυρια....σαν να τον ηξερε χρονια ...και μπαινοντας μεσα στην θεση του οδηγου....με ανεση..μεγαλου..... τοτε.. το μονο που μπορεις να περιμενεις..ειναι μια ιστορια και εικονες που αρμοζουν στο μεγαλειο της στιγμης..αλλα και στην κομψοτητα του σχηματος του αυτοκινητου......
Αυτα....απο εμενα....
Nicholas..:baby:

CONTINUE from Flaminio....soon....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Ενα τηλεφωνο ενα νουμερο ξεχασμενο στο display εγραφε BX MILLESIME ηταν το τηλ. που ειχα αποθηκεύσει πριν ενάμιση χρονο...
οταν περναγα τυχαια και ενα κυριουλης στο αμαξι του κατι προσπαθουσε να φτιαξει... σταματησα κ εγω κ του ειπα εαν την πουλαει... μου ειπε χαμογελοντας οχι, αλλα εαν θα την εδινε θα με επαιρνε... ετσι περασε ο καιρος κ το αμαξι ξεχαστηκε... εξαλλου ειχε μπει κ η Monica...
ομως ηρθε το drin... 'καλημερα ειμαι ο κυριος με την bx' ηρθε ο καιρος να την δωσω για παλιοσιδερα... μήπως σε ενδιαφερει ακομα???
αμεσως πηραμε τον μικρο NICHOLAS απο το χερι κ πηγαμε...ο μικρος καθησε στη θεση του οδηγου... αυτο ηταν!!!
τελικα οι Citroen εχουν τη δυνατότητα να διαλέγουν ιδιοκτήτη...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
...oh ke special edition...ke pali me gia...tora omos tha echis katzikopolemo me tis poles koukles pou ebales sto kefali sou..ksero ego apo afta.
Bravo ke pali Bertoni, epitelous ekanes ke esi tin trella tis sois sou, ala gia afo soume telika...ke mia tin echoume!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
καλοριζικο...ευτυχως σωθηκε!!!!!!!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.869
Πόντοι
827
Καλοριζικη η νέα κούκλα. Η τελευταία έκδοση της ΒΔ πριν την κατάργηση της.
Αλλά καιι ένα μεγάλο μπράβο στον προηγούμενο ιδιοκτήτη που σε κάλεσε αντί να την πάει για παλιοσίδερα και την βλέπαμε στο car.gr σε νεκροταφείο

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Όταν μου είπε ότι παίζει να πάρει μια BX Millesime είχα κρυφή ελπίδα ότι δεν θα την αγόραζε, με δεδομένο ότι είχε μπει σε έξοδα με την Μόνικα, και καραδοκούσα να την χτυπήσω εγώ. μετά βέβαια έμαθα ότι και κάποιοι άλλοι γνωστοί άγνωστοι του την είχαν πέσει για τον ίδιο λόγο (βλέπε citrobelles, visa chronous κλπ) :)

Η εν λόγω Μillesime είναι ένα αυτοκίνητο της γειτονιάς το οποίο έβλεπα πολύ συχνά και το θαύμαζα..

Θέλω πολύ να έχω μια Citroen BX.. Ήταν το πρώτο Citroen που ήθελα να αποκτήσω (μετά αγάπησα το 2cv) και μάλιστα για πολλά χρόνια είχα μια αφίσα στο δωμάτιο μου με μια κόκκινη GTi.

Με δεδομένο λοιπόν ότι πάντα ήθελα μια, 3 ήταν τα αγαπημένα μου μοντέλα... Κάποια της πρώτης σειράς, κάποια 4χ4 που ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα και φυσικά μια Citroen BX Millesime

Ίσως γιατί ήταν το τελευταίο μοντέλο αυτού του επιτυχημένου μοντέλου και πραγματικού Citroen με υδροελαστική? Ίσως γιατί ήταν μοντέλο που πράχθηκε σε περιορισμένο αριθμό και μόνο 2 χρώματα άρα μερικώς συλλεκτικό? Ίσως γιατί όταν βλέπω στα πλάγια το λογότυπο Millesime σεληνιάζομαι από την ομορφιά του? Ίσως όλα αυτά μαζί?

Ένα είναι σίγουρο. Πως πρόκειται για μια σπουδαία αγορά! Με λίγα μαζεματάκια θα είναι πραγματικά ένα κουκλί μοναδικό. Καλορίζικο και αυτό :lovecitroen::citrolove:

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.543
Πόντοι
1.607
Εγω αγαπητε Αποστολε..το μονο που ειπα ειναι..πως "Μπορεις να υπολογιζεις...για να το κανεις δικο σου"
Ετσι και αλλιως ειμαι λατρεις πιο γηρεων κυριων...με σημα τον λοχια
Bx μονο μια εκδοση θα με κανει να .κουνηθω..εαν την βρω ..μονο και μονο για συναισθηματικους λογους...
Ειναι..πολυ πολυ ωραια...και με λιγα χρηματα...γινεται..concours..
Ευχες σε ολους..

Ntinos Panos

Member
Reaction score
295
Πόντοι
407
Μπράβο ρε φίλε! Καλορίζικο, αυτό είναι πολύ καλό! την γλύτωσε το καιμενούλι θα γινονταν παλιοσίδερα!
τουλάχιστον τωρα ειναι σε καλα χέρια!

harisman

Member
Reaction score
481
Πόντοι
417
Περιοχή
Αθήνα
Καλοτάξιδη η κούκλα!!!!
Φαίνεται από τις φωτός αυτοκίνητο που έχει αγαπηθεί / φροντιστεί και είμαι σίγουρος ότι τα ακόμα καλυτερα έρχονται για αυτό......
Από τα νούμερα να υποθέσω μοντέλο 92?
Μπράβο στον κυριούλη για την κίνησή του!

ΥΓ: Σας ζηλευω που έχετε την δυνατότητα να συλλέγετε τωρινά αλλα κ μελλοντικά διαμάντια. Αχ κ να είχα χώρο........

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Και millesime και σαμπανιζε?! Τελειος συνδυασμος! Πηρες φορα Μπατιστα,ευγε! Καλοταξιδο,καλοριζικο και καλοστριφτο...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
μοντελο 92 βασικα δεν ηταν στα σχεδια... απλα ηρθε... δεν μπορουσα να την αφησω

1000Pistes

Member
Reaction score
2.104
Πόντοι
697
καλορίζικη και καλοτάξιδη....
να την χαίρεσαι...

off topic:
Mήπως μπορεί να μου πει καποιος μεχρι ποιο μηνα-ετος εβγαινε η ΒΧ(1.1-1.4) με το παλιο(ξαπλωμενο) μοτερ(ΧΥ);;;;
εχω την εντυπωση οτι στις αρχες η ΒΧ ΙΙ φορουσε το ξαπλωμενο μοτερ....
ψάχνω ενα τετοιο μοτερ 1.4...

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Μπράβο ρε Flaminio....! Το έκανες το βήμα σου με ύδρο! Η παρέα των υδροκολλημένων μεγαλώνει! :baby::citrosleep:

off topic:
Mήπως μπορεί να μου πει καποιος μεχρι ποιο μηνα-ετος εβγαινε η ΒΧ(1.1-1.4) με το παλιο(ξαπλωμενο) μοτερ(ΧΥ);;;;
εχω την εντυπωση οτι στις αρχες η ΒΧ ΙΙ φορουσε το ξαπλωμενο μοτερ....
ψάχνω ενα τετοιο μοτερ 1.4...
Το μοτέρ αυτό που λες, κανονικά έχει κωδικό 150Α για 62hp και 4άρι κιβώτιο, και 150C για 72hp και 5άρι κιβώτιο.
Ναι έβγαινε και στην 2η γενιά της ΒΧ, μέχρι περίπου 1987-1988 ακριβώς πριν βγουν τα TU3 με καρμπυρατέρ και τα αντικαταστήσουν. Ουσιαστικά βέβαια το TU3 με το μοτέρ το 150C έχουν ίδια έμβολα-ελατήρια εμβόλων και είναι και τα 2 αλουμινένια μπλοκ. Πολλά ΒΧ (και νομίζω και 205) τα είχαν κάνει μετατροπή από 150A/150C σε TU3, και άλλαζες ουσιαστικά εμπρός γέφυρα/μοτέρ-σασμάν/καλωδίωση/σωλήνες ψύξης/σωλήνες ανάρτησης συσσωρευτή και κολλούσαν και την κρεμαστή βάση στον δεξιό θόλο για τον TU3.
Πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιο μοτέρ...ούτε καν ΒΧ... Εμένα τέτοιο είναι το ΒΧ, και το κρατώ με νύχια και δόντια.

Το Visa είχε το μοτέρ το ίδιο αλλά σε 1150cc σαν το ΒΧ 11.

1000Pistes

Member
Reaction score
2.104
Πόντοι
697
Μπράβο ρε Flaminio....! Το έκανες το βήμα σου με ύδρο! Η παρέα των υδροκολλημένων μεγαλώνει! :baby::citrosleep:

Το μοτέρ αυτό που λες, κανονικά έχει κωδικό 150Α για 62hp και 4άρι κιβώτιο, και 150C για 72hp και 5άρι κιβώτιο.
Ναι έβγαινε και στην 2η γενιά της ΒΧ, μέχρι περίπου 1987-1988 ακριβώς πριν βγουν τα TU3 με καρμπυρατέρ και τα αντικαταστήσουν. Ουσιαστικά βέβαια το TU3 με το μοτέρ το 150C έχουν ίδια έμβολα-ελατήρια εμβόλων και είναι και τα 2 αλουμινένια μπλοκ. Πολλά ΒΧ (και νομίζω και 205) τα είχαν κάνει μετατροπή από 150A/150C σε TU3, και άλλαζες ουσιαστικά εμπρός γέφυρα/μοτέρ-σασμάν/καλωδίωση/σωλήνες ψύξης/σωλήνες ανάρτησης συσσωρευτή και κολλούσαν και την κρεμαστή βάση στον δεξιό θόλο για τον TU3.
Πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιο μοτέρ...ούτε καν ΒΧ... Εμένα τέτοιο είναι το ΒΧ, και το κρατώ με νύχια και δόντια.

Το Visa είχε το μοτέρ το ίδιο αλλά σε 1150cc σαν το ΒΧ 11.
μηπως ξερει καποιος αν το παλιο ξαπλωτο μοτερ 1124(ΑΤΟUΤ) εβγαινε στο ΒΧ με 5αρι κιβωτιο;;;
η παραγωγη της ΒΧ ΙΙ απο ποτε ξεκινησε;;;

Reaction score
18.231
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
1124 δεν ήταν το μικρό;

Top Bottom