Video GS - GSA

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τα δύο μεγάλα μου ερωτήματα...
  1. Γιατί όλα τα αυτοκίνητα δε μπόρεσαν αυτό να το κατορθώσουν ένω έχουν περασει 68 χρόνια
  2. Γιατί ενώ είχαμε δεν έχουμε πολιτική υπερηχητική αεροπορία...
Ο σκοταδισμός στην επιστήμη και στον ανθρώπινο πολιτισμό δεν έχει φύγει. ΤΟ αντίθετο μάλιστα, το βιώσαμε πολύ πρόσφατα, στην πανδημία και από τις "2 πλευρές". Νομίζω όμως ότι την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα την έχει ήδη δώσει ο Carl Sagan:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.165
Πόντοι
817
Τα δύο μεγάλα μου ερωτήματα...

1. ......
  2. Γιατί ενώ είχαμε δεν έχουμε πολιτική υπερηχητική αεροπορία...
Γιατί άλλαξαν οι απαιτήσεις.

Μέχρι ένα χρονικό σημείο, οι επιχειρηματικες απαιτήσεις ήθελαν την παρουσία κάποιων σε κύρια σημεία του πλανήτη.

Με την εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας, πλέον τα conferences γίνονται με μια οθόνη, και η φυσική παρουσία........πρακτικά είναι εκεί.

Το βίωσα προσωπικά, έχοντας υποχρέωση παρουσίας σε διάφορα σημεία στην Ευρώπη, Μέχρι που άρχισαν τα teleconferences.

Με άλλα δε συστήματα ελέγχου, έβαζες ηλεκτρονικά την υπογραφή, ότι συμφωνείς, με πιστοποίηση μοναδικοτητας.

Τεράστιες οικονομίες χρόνου και χρήματος για τις διεθνείς φάμπρικες.

Τα υπερηχητικα, κατέληξαν να είναι ταξίδια ζωής για κάποιους.......συνταξιούχους. Μετά, ήρθε το ατύχημα.

Οικονομοτεχνικα , το κόστος και η μόλυνση, έφεραν το τέλος.

Αεροπορικά, οι κανόνες θορύβου και μόλυνσης, συνετελεσαν, βάλε και τον πόλεμο που είχε η γραμμή από τις ΗΠΑ.

Ίσως, όπως λες, να επανέλθουν κάποια στιγμή, με προδρομους τα ιδιωτικά μικρότερα αεροσκάφη.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αυτά είναι γνωστά τουλάχιστον σ εμένα...λόγω δουλειάς και ενασχόλησης... επιμένω όμως ότι αυτό δεν αναιρεί το σχόλιο έστω και ως ύπαρξη συγκριτικά με το παρελθον ή ακόμα και για λίγους και "εκλεκτούς"..

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.938
Πόντοι
827
Τώρα η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα αλλά δυστυχώς off topic για το νήμα. Αλλά επειδή η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα θα την συνεχίσω παραθέτοντας ένα από τα ζητήματα που είναι παρεμφερές με το θέμα που έθεσε ο Χρήστος και είναι τα ταξίδια στη Σελήνη. Ένα πραγματικά συναρπαστικό θέμα που συνδυάζει σχεδόν το σύνολο των θετικών επιστημών, και το οποίο δεν είχε την εξέλιξη που ανέμενε κανείς. Γιατί άραγε; Εγώ έχω μια απάντηση, αλλά θέλω και την γνώμη σας.
Μάλλον όλη αυτή η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί στο καφενείο

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.165
Πόντοι
817
Αυτά είναι γνωστά τουλάχιστον σ εμένα...λόγω δουλειάς και ενασχόλησης... επιμένω όμως ότι αυτό δεν αναιρεί το σχόλιο έστω και ως ύπαρξη συγκριτικά με το παρελθον ή ακόμα και για λίγους και "εκλεκτούς"..
....και λόγω κατανάλωσης, απαιτεί τεράστια ύψη, συνεπώς μεγάλες αποστάσεις. Στα ύψη, η αντίσταση μειώνεται. Δηλαδή από 50.000 και πάνω, οροφή τότε τα 60.000 πόδια.

Στην άνοδο, με πλήρη φόρτο καυσίμων, θέλει απόσταση για να ανέβει, άρα σε σύντομα ταξίδια, δεν θα είναι το πλέον κατάλληλο.

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.938
Πόντοι
827

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ρε τον Παπαγιαννοπουλο, πώς τον δικασε ετσι.. :lol::tease:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ρε τον Παπαγιαννοπουλο, πώς τον δικασε ετσι.. :lol::tease:
Φοβερό! Δεν το ήξερα καθόλου! Ήταν άραγε του Παπαγιαννόπουλου? Φαίνεται να το ξέρει το αυτοκίνητο.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Δε ξερω ,αλλα πολυ κ#&οπαιδο ο Μητσος,τελικα :lol:
Εδω μιλανε τα αρχεια οτι οι μηχανικοι πραγματι χαλουσανε τη φημη των αυτοκινητων αυτων :lol:

Last edited:
Top Bottom