Citroen BX Atout, μόλις την αγόρασα...

scrapy_coco

Member
Reaction score
34
Πόντοι
252
αρχικα δες σταθμη λημ εχεις βιβλιο? αν οχι τοτε σηκωσε το αμαξι στην επανω σκαλα και κοιοτα ο πορτοκαλι δισκος να ειναι αναμεσα στους 2 πορτιοκαλι δακτυλιους ρθξε αρχικα 200 μλ περιμενε 1 2 λεπτα και μετα αν χρειαζετε που αθ χρειαστει ξαναρισξε
εμπειρικα απο την ξανθια οταν αρχισει και αναβει το λαμπακι στην νορμαλ σκαλα κινησης περιπου θες 400μλ λημ για συμπληρωμα
Καλησπέρα. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά οχι και πολυ πιστα...χεχεχεχ έριξα καμια 800ml. Και τώρα το αμάξι κάνει κατι περίεργα και το πορτοκαλί πλαστικό είναι τέρμα επάνω. Αυριο με υπομονή θα βγαλω με σύριγγα οσο μέχρι να στρώσει. Υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος να το αφαιρέσω?

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Καλησπέρα. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά οχι και πολυ πιστα...χεχεχεχ έριξα καμια 800ml. Και τώρα το αμάξι κάνει κατι περίεργα και το πορτοκαλί πλαστικό είναι τέρμα επάνω. Αυριο με υπομονή θα βγαλω με σύριγγα οσο μέχρι να στρώσει. Υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος να το αφαιρέσω?
Στην πάνω σκάλα είναι η ανάρτηση όταν το ελεγξες;

Δεν το λέω για πιο εύκολο, αλλά αν έχεις καιρό να αλλάξεις το lhm , είναιια καλή ευκαιρία να το αλλάξεις όλο και να καθαρίσεις και το φίλτρο lhm. Πρέπει να βγάλεις το δοχείο ως για να γίνει αυτό.

Η εύκολη λύση προφανώς για να βγάλεις λιγτ lhm που περισσεύει, είναι ένας σωλήνας, το ένα του άκρο μέσα στο δοχείο, και το άλλο έξω πιο χαμηλά.

Last edited:

scrapy_coco

Member
Reaction score
34
Πόντοι
252
Στην πάνω σκάλα είναι η ανάρτηση όταν το ελεγξες;

Δεν το λέω για πιο εύκολο, αλλά αν έχεις καιρό να αλλάξεις το lhm , είναιια καλή ευκαιρία να το αλλάξεις όλο και να καθαρίσεις και το φίλτρο lhm. Πρέπει να βγάλεις το δοχείο ως για να γίνει αυτό.

Η εύκολη λύση προφανώς για να βγάλεις λιγτ lhm που περισσεύει, είναι ένας σωλήνας, το ένα του άκρο μέσα στο δοχείο, και το άλλο έξω πιο χαμηλά.
Ναι την έβαλα τέρμα πάνω την σκάλα. Αύριο θα βγάλω λίγο μέχρι να έρθει στα ίσια του. Όσο για αλλαγή καιντο φίλτρο είναι εύκολο? Μπορώ να το κάνω μόνος η να το πάω στο μάστορα καλύτερα?

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Ναι την έβαλα τέρμα πάνω την σκάλα. Αύριο θα βγάλω λίγο μέχρι να έρθει στα ίσια του. Όσο για αλλαγή καιντο φίλτρο είναι εύκολο? Μπορώ να το κάνω μόνος η να το πάω στο μάστορα καλύτερα?
Πρέπει απλά να βγάλεις το δοχείο lhm. Και να να το ξανασυνδεσεις και να βεβαιωθείς ότι δεν έχει διαρροή μετά.

Αν βαριέσαι, βεβαιώσου, ότι το συνεργείο το έχουν ξανακάνει. Είναι εύκολη δουλειά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλα τα συνεργεία δεν σέβονται το αυτοκίνητο σου, όπως εσύ. Και στις μικροδουλειές, κάνουν παραπλευρες ζημιές από αδιαφορία

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Με τη μεγάλη τη σύριγγα των 50ml το βγάζω κι εγώ όποτε χρειαστεί, οπότε καλά είσαι όσον αφορά το να βγάλεις.
Προτείνω (όπως σκοπεύεις άλλωστε...) η αφαίρεση να γίνει με το αυτοκίνητο στην τέρμα πάνω σκάλα και να δουλεύει
και ο δείκτης δεν είναι ανάγκη να βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στις δυο γραμμές.
Μπορεί να βρίσκεται και στην επάνω γραμμή, και στην κάτω γραμμή, ή σε οποιαδήποτε θέση ανάμεσα, π.χ. στο 3/4.
Είναι όπως ο δείκτης λαδιού του κινητήρα: να μην κατέβει κάτω από την ελάχιστη στάθμη, και να μην ανέβει πάνω από την μέγιστη.
Οτιδήποτε ενδιάμεσο είναι μια χαρά. Ειδικά στο δικό σου που....αν έχασε υγρό και σου'βγαλε το λαμπάκι, κάπου υπάρχει διαρροή,
οπότε θα ξαναπέσει.

Μια ωραία πατέντα που έκανα εγώ, και την προτείνω, είναι:
αφού έλεγξα τη στάθμη και φρόντισα να είναι το καπελάκι στη σωστή θέση,
κατέβασα τ'αυτοκίνητο στην νορμάλ σκάλα, και εκεί που σταθεροποιήθηκε το καπελάκι, πήρα το μαύρο μαρκαδόρο
κι έκανα μια γραμμούλα στο γυαλί του δείκτη, ώστε να μη χρειάζεται συνέχεια να το σηκώνω για να δω που βρίσκεται.
Και δουλεύει. Όταν δεν υπάρχουν διαρροές, η στάθμη δεν πέφτει, το καπελάκι μένει σταθερά στο σημείο που τράβηξα τη γραμμή.
Με τόσες επεμβάσεις που έχω κάνει, και έχει σταματήσει διαρροές από πολλά και διάφορα σημεία,
αποκαλύφθηκε και η διαρροή στην δαγκάνα του φρένου μπροστά, οπότε και διορθώθηκε κι αυτή,
αλλά η απώλεια υγρού έγινε εμφανής από το σημαδάκι που τράβηξα στον δείκτη. Με μια ματιά φαίνεται αν βρίσκεται στη σωστή θέση ή όχι.
Αν δεις ότι κατεβαίνει, καταλαβαίνεις, κάτι γίνεται. Θα δεις, είναι πολύ χρήσιμο.

Όσο για την αλλαγή του LHM και φίλτρου κλπ, μη μπαίνεις ακόμα σε τέτοιο κόπο. Καλύτερα το καλοκαίρι θα πρότεινα για να μη τρως κρύο.
Και από μαστόρους, μη πολυεμπιστεύεσαι. Μόνο ότι φτιάξεις μόνος σου θα κρατήσει για πάντα και δε θα πονοκεφαλιάζεις.
Όπως λέει κι ο άλλος φίλος, δε θα χρειαστεί να ακυρώνεις ξενοδοχεία....:lol::lol::lol:
Όπως λένε και οι άλλοι, αλλά και ο Eric εδώ:

κανείς δεν νοιάζεται για την περιουσία σου, περισσότερο από σένα.

Taskos

Member
Reaction score
3.708
Πόντοι
777
Είχα την εντύπωση ότι σε νορμάλ θέση ανάρτησης ο κιτρινοπορτοκαλί δείκτης είναι πιεσμένος τέρμα επάνω και δεν μπορεί να ισορροπήσει δείχνοντας κάποια στάθμη και εάν προσθέσουμε υγρό δεν πρόκειται να ανέβει περαιτέρω. Αξίζει μια δοκιμή. :confused:

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Ίσως πάει ανάλογα με το μοντέλο. Μπορεί να έχεις δίκιο φίλος, στα ΒΧ ίσως να πηγαίνει τέρμα πάνω
ενώ με το αυτοκίνητο στην τέρμα σκάλα, να έρχεται ανάμεσα στις δυο κόκκινες γραμμές.

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Πάντα μετράμε το lhm στην πάνω σκάλα πάντως. Στην πάνω σκάλα πρέπει να είναι ανάμεσα στα δύο πορτοκαλί

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.876
Πόντοι
827
Στη C5 το μόνο που χάλασε ήταν η αντλία πετρελαίου. VDO-Siemens. Deutsche qualitat κλπ κλπ.
Αν το δεις μακροσκοπικά λες "ok μια τρόμπα είναι". Όμως το κόστος της δεν πρέπει να ήταν ευκαταφρόνητο.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.876
Πόντοι
827
Και στο clio μου ότι χάλασε νωρίς ήταν γερμανικό και τα Ιαπωνικά ρουλεμάν NTN που δεν θέλω να τα βλέπω στα μάτια μου.
Επίσης για την αξιοπιστία , το xsara picasso με TU 1.6 8v κατασκευή 2000 του πατέρα μου έχει 330000χλμ δεν κάνει τσικ, ίδια εκδοση ακριβώς και χρονολογία της πεθεράς μου με 580000χλμ χάνει λίγο η πολλαπλή εξαγωγής.
Για το Picasso Xsara το επιβεβαιώνω και εγώ με το μοτέρ των 1.6 με τα 110 άλογα. Χωρίς τα χιλιόμετρα που ανέφερες αλλά με μια μόνο σοβαρή ζημιά στα χειριστήρια των φώτων, υαλοκαθαριστήρων κλπ, που λόγω βραχυκυκλώματος άλλαξε όλο το πακέτο. Το 107 που έχω έχει βγάλει πιο πολλές ζημιές... Και υποτίθεται είναι και Γιαπωνέζικο... Τρομάρα τους

Demetris

Member
Reaction score
1.124
Πόντοι
437
Αν το δεις μακροσκοπικά λες "ok μια τρόμπα είναι". Όμως το κόστος της δεν πρέπει να ήταν ευκαταφρόνητο.
Δεν ήταν ΟΚ για πολλούς λόγους, όχι μόνο για το κόστος.
Χάλασε στα 3 χρόνια και 93000 χιλιόμετρα, 3000 χιλιόμετρα έξω από τη λήξη της επέκτασης της εγγύησης (που είχα πληρώσει 700 € αν θυμάμαι καλά). Δεν έφταιγε το πετρέλαιο. Αργότερα έμαθα ότι ο συγκεκριμένος τύπος που μπαίνει σε διάφορες μάρκες, γερμανικές και μη, έχει μια τάση να τα φτύνει, έτσι ξαφνικά. Η διάγνωση ήταν δύσκολη γιατί κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι χάλασε τόσο νωρίς και ψάχνανε τα γύρω- γύρω. Τελικά δοκιμάσαμε μια άλλη παλιά που κατά τύχη υπήρχε διαθέσιμη, για να επιβεβαιωθεί ότι όντως το πρόβλημα ήταν στην αντλία υψηλής. Ο επίσημος εισαγωγέας δεν αναγνώρισε τίποτα, ζητούσε κάπου 650€ μόνο για το ανταλλακτικό, η VDO στην Ελλάδα την έδινε 500€, αλλά τελικά πήρα μια ανακατασκευασμένη με 430€ (επιστρέφοντας και τη δικιά μου) περισσότερο με το σκεπτικό ότι συνήθως, στις καλές ανακατασκευές, διορθώνουν τις αστοχίες του αρχικού προϊόντος. Τουλάχιστον το συνεργείο (αντιπροσωπείας) ήταν φιλότιμο και παρά την ταλαιπωρία, τις μέρες που ασχολήθηκαν, την αντλία που έδωσαν δανεική για να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο μέχρι να πάρω τη δικιά μου, τα βάλε - βγάλε κλπ, μου χρέωσαν μόνο ένα συμβολικό ποσό.
Πάντως δεν έπρεπε να χαλάσει τόσο νωρίς.
Συγνώμη για το εκτός θέματος...

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Δεν ήταν ΟΚ για πολλούς λόγους, όχι μόνο για το κόστος.
Χάλασε στα 3 χρόνια και 93000 χιλιόμετρα, 3000 χιλιόμετρα έξω από τη λήξη της επέκτασης της εγγύησης (που είχα πληρώσει 700 € αν θυμάμαι καλά). Δεν έφταιγε το πετρέλαιο. Αργότερα έμαθα ότι ο συγκεκριμένος τύπος που μπαίνει σε διάφορες μάρκες, γερμανικές και μη, έχει μια τάση να τα φτύνει, έτσι ξαφνικά. Η διάγνωση ήταν δύσκολη γιατί κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι χάλασε τόσο νωρίς και ψάχνανε τα γύρω- γύρω. Τελικά δοκιμάσαμε μια άλλη παλιά που κατά τύχη υπήρχε διαθέσιμη, για να επιβεβαιωθεί ότι όντως το πρόβλημα ήταν στην αντλία υψηλής. Ο επίσημος εισαγωγέας δεν αναγνώρισε τίποτα, ζητούσε κάπου 650€ μόνο για το ανταλλακτικό, η VDO στην Ελλάδα την έδινε 500€, αλλά τελικά πήρα μια ανακατασκευασμένη με 430€ (επιστρέφοντας και τη δικιά μου) περισσότερο με το σκεπτικό ότι συνήθως, στις καλές ανακατασκευές, διορθώνουν τις αστοχίες του αρχικού προϊόντος. Τουλάχιστον το συνεργείο (αντιπροσωπείας) ήταν φιλότιμο και παρά την ταλαιπωρία, τις μέρες που ασχολήθηκαν, την αντλία που έδωσαν δανεική για να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο μέχρι να πάρω τη δικιά μου, τα βάλε - βγάλε κλπ, μου χρέωσαν μόνο ένα συμβολικό ποσό.
Πάντως δεν έπρεπε να χαλάσει τόσο νωρίς.
Συγνώμη για το εκτός θέματος...
ειναι χρησιμες πληροφοριες...
αρα να μην πολυστεναχωριεμαι για τις μικρες βλαβες που μου βγαζει η CX που και που...

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
. Το 107 που έχω έχει βγάλει πιο πολλές ζημιές... Και υποτίθεται είναι και Γιαπωνέζικο... Τρομάρα τους
πιο πολυ τσεχικο το λες!!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Όπως λένε και οι άλλοι, αλλά και ο Eric εδώ:

κανείς δεν νοιάζεται για την περιουσία σου, περισσότερο από σένα.
Η ευχή του στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά: "Have fun, stay dirty"!!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.876
Πόντοι
827
πιο πολυ τσεχικο το λες!!
Η συναρμολόγηση γινόταν στην Τσεχία. Στην πραγματικότητα με εξαίρεση το σχεδιασμό, τα 107, 108 και c1 στα υπόλοιπα ήταν Toyota.
Το μοτέρ ήταν Daihatsu όλα τα χειριστήρια ήταν ίδια με του Daihatsu Sirion του αδερφού μου.
Από φέτος θα σταματήσει η παραγωγή τους.

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Η συναρμολόγηση γινόταν στην Τσεχία. Στην πραγματικότητα με εξαίρεση το σχεδιασμό, τα 107, 108 και c1 στα υπόλοιπα ήταν Toyota.
Το μοτέρ ήταν Daihatsu όλα τα χειριστήρια ήταν ίδια με του Daihatsu Sirion του αδερφού μου.
Από φέτος θα σταματήσει η παραγωγή τους.
Το αυγό νομίζω θα συνεχίσει

Top Bottom