Citroen BX φωτογραφίες

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Enas gnostos mou echi mia kokkini ke malaon tin dini apoti katalaba...an thes rotao...
sport?
να πω την αλήθεια δεν μου άερεσεαν όλα αυτα τα σποιλερ...

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Στην Ελλαδα εχω δει μονο μια φορα sport.. Στη Πατρα,σε κακη κατασταση διπλα στο αστυνομικο μεγαρο της Ερμου.. ειχαμε αφησει και στοιχεια με φιλο bx-ακια για να την παρει οταν θα την εδινε.. απλα μια μερα εξαφανιστηκε..
Πιθανα εχω ανεβασει φωτογραφιες και στο αναλογο θεμα (αλλα citroen)

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
μια σκουρα γκρι σε όχι καλη κατασταη χρηστο και ηταν και σειρα 1....

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Enas gnostos mou echi mia kokkini ke malaon tin dini apoti katalaba...an thes rotao...
Αγαπητέ citrobella, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική σου προσφορά και είμαι σίγουρος πως αυτό που μου προτείνεις είναι κάτι καλό. Για εμένα, όμως, το ψάξιμο είναι κομμάτι της διασκέδασης και θα ήθελα να αφιερώσω αρκετό χρόνο μέχρι να βρω αυτό που θα με ικανοποιούσε. Μπήκα ήδη στην ιστοσελίδα www.leparking.gr και είδα πραγματικά έναν απίστευτο αριθμό διαθέσιμων αυτοκινήτων. Ενδιαφέρομαι για αυτοκίνητο σε μέτρια προς σχετικά καλή κατάσταση με τιμή όχι πάνω από 1500-2500 ευρώ, για να το επαναφέρω εγώ σιγά στην αρχική του κατάσταση (επίσης κομμάτι της διασκέδασης).

Η όλη διαδικασία της εύρεσης του κατάλληλου αυτοκινήτου είναι για μένα σαν την Οδύσσεια που αναφέρει ο Καβάφης, ως προς τις εμπειρίες που σου προσφέρει το "ταξίδι προς τον προορισμό". "...Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος προς την Ιθάκη...", έλεγε ο ποιητής, όπου η Ιθάκη είναι η Citroen που πραγματικά θα μου αρέσει και θα με ικανοποιεί (π.χ. μία BX Sport, CX GTI, XM v6 24v). Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου τείνουν να με παρασύρουν αρκετές "σειρήνες" (βλέπε κάνα mazda mx5 NA, BMW 3 coupe E36/Ε46, κ.λ.π.), αλλά νομίζω ότι τελικά ο "Οδυσσέας" θα φτάσει στην Ιθάκη του, την πολυπόθητη Citroen με υδροπνευματική ανάρτηση.

Υ.Γ. Αισθάνομαι λίγο άβολα να υπάρχει αυτή η ζεστή επικοινωνία μόνο μέσω του διαδικτύου και να μη σας έχω γνωρίσει προσωπικά. Εύχομαι, μόλις βρω τον κατάλληλο χρόνο, να συναντηθούμε και από κοντά, αφού πρώτα μπορέσω και εγώ να αποκτήσω τη Citroen που θέλω!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
αλλά νομίζω ότι τελικά ο "Οδυσσέας" θα φτάσει στην Ιθάκη του, την πολυπόθητη Citroen με υδροπνευματική ανάρτηση.

Υ.Γ. Αισθάνομαι λίγο άβολα να υπάρχει αυτή η ζεστή επικοινωνία μόνο μέσω του διαδικτύου και να μη σας έχω γνωρίσει προσωπικά. Εύχομαι, μόλις βρω τον κατάλληλο χρόνο, να συναντηθούμε και από κοντά, αφού πρώτα μπορέσω και εγώ να αποκτήσω τη Citroen που θέλω!
Αγαπητέ μου Νικηφόρε είναι στο χέρι σου να επαναλάβεις της ιστόρια και να μην την αλλοιώσεις με τα μοντέλα που ανέφερες :grin:

Τέλος εύχομαι η ώρα που θα αποκτήσεις την δική σου Citroen να μην αργήσει. Εννοείται πως θα τα πούμε πολύ νωρίτερα από κοντά, σε κάποια σύναντηση που θα προγραμματίσουμε σύντομα αν βεβαίως μας τιμήσεις με την παρουσία σου :)

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
μια σκουρα γκρι σε όχι καλη κατασταη χρηστο και ηταν και σειρα 1....
Δεν υπαρχει sport σειρα ΙΙ..ειναι περιορισμενης παραγωγης σειρα Ι.. δεν ηταν σκουρα γκρι, ηταν σκουρο γαλαζιο μεταλλικο.. ας το πω χρωματος ραφ..και οντως ηταν ταλαιπωρη..μαλιστα ειχε και "ειδικη" πινακιδα... ** -5555 !

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Δεν υπαρχει sport σειρα ΙΙ..ειναι περιορισμενης παραγωγης σειρα Ι.. δεν ηταν σκουρα γκρι, ηταν σκουρο γαλαζιο μεταλλικο.. ας το πω χρωματος ραφ..και οντως ηταν ταλαιπωρη..μαλιστα ειχε και "ειδικη" πινακιδα... ** -5555 !
την ειχα πετυχει 2-3 φορες πανω από την ασφαλεια πατρων,,το χρωμα ένα περιεργο γκρι μπλε ηταν νομιζω χρηστο..

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
H αγαπημένη μου BX, η ΒΧ Sport! Ας έχει "¨μόνο" 125 άλογα, σε σύγκριση με τα 160 της 16βάλβιδης, αυτή θα προτιμούσα. Τη θυμάμαι στην 1η παρουσίασή της στην Ελλάδα, στην έκθεση αυτοκινήτου του '85 που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ. Ήμουν 12 χρονών... (είμαι Citroenάς από τα 5 μου...). Και φυσικά, το μοναδικό αγαπημένο μου Visa, το GTI! Το alter ego του Peugeot 205 GTI, αλλά θα προτιμούσα το Visa!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
H αγαπημένη μου BX, η ΒΧ Sport! Ας έχει "¨μόνο" 125 άλογα, σε σύγκριση με τα 160 της 16βάλβιδης, αυτή θα προτιμούσα. Τη θυμάμαι στην 1η παρουσίασή της στην Ελλάδα, στην έκθεση αυτοκινήτου του '85 που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ. Ήμουν 12 χρονών... (είμαι Citroenάς από τα 5 μου...). Και φυσικά, το μοναδικό αγαπημένο μου Visa, το GTI! Το alter ego του Peugeot 205 GTI, αλλά θα προτιμούσα το Visa!
Megale...mipos imaste didima aderfia stin trella mas me ta Citroenakia? To asimenio GTI tis pano foto ta agorasa telika..., ase mou trechana ta salia...ke gia to dipla, to lefkouli...
Kali kyriaki!

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Τις sport εκδόσεις δεν ξέρω, τις έβλεπα πάντα σαν λιγότερο Σιτροέν.. Σα να πηγαίναν να μιμηθούν το 'επιθετικό' στιλ 'αλλων εταιριών.

Για το Βιζά gti, συμφωνώ ότι ήταν απο τα πιο αδικημένα gti της δεκαετίας του '80, αλλά δεν το θεωρώ και χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της Σιτροέν.

Εξάλλου σε μια Σιτροέν, ποτέ δεν μετρούσε τα πόσα 'άλογα βγάζει'...

Α, και στην ΒΧ σπορ, με χάλαγε που 'χαν θυσιάσει το μονοάκτινο τιμόνι...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Τις sport εκδόσεις δεν ξέρω, τις έβλεπα πάντα σαν λιγότερο Σιτροέν.. Σα να πηγαίναν να μιμηθούν το 'επιθετικό' στιλ 'αλλων εταιριών.

Για το Βιζά gti, συμφωνώ ότι ήταν απο τα πιο αδικημένα gti της δεκαετίας του '80, αλλά δεν το θεωρώ και χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της Σιτροέν.

Εξάλλου σε μια Σιτροέν, ποτέ δεν μετρούσε τα πόσα 'άλογα βγάζει'...

Α, και στην ΒΧ σπορ, με χάλαγε που 'χαν θυσιάσει το μονοάκτινο τιμόνι...
Kali mera kyrie sinaderfe...blepo ksipnas ke esi proi proi...!
Kali kyriaki

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Αγαπητέ citrobella, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική σου προσφορά και είμαι σίγουρος πως αυτό που μου προτείνεις είναι κάτι καλό. Για εμένα, όμως, το ψάξιμο είναι κομμάτι της διασκέδασης και θα ήθελα να αφιερώσω αρκετό χρόνο μέχρι να βρω αυτό που θα με ικανοποιούσε. Μπήκα ήδη στην ιστοσελίδα www.leparking.gr και είδα πραγματικά έναν απίστευτο αριθμό διαθέσιμων αυτοκινήτων. Ενδιαφέρομαι για αυτοκίνητο σε μέτρια προς σχετικά καλή κατάσταση με τιμή όχι πάνω από 1500-2500 ευρώ, για να το επαναφέρω εγώ σιγά στην αρχική του κατάσταση (επίσης κομμάτι της διασκέδασης).

Η όλη διαδικασία της εύρεσης του κατάλληλου αυτοκινήτου είναι για μένα σαν την Οδύσσεια που αναφέρει ο Καβάφης, ως προς τις εμπειρίες που σου προσφέρει το "ταξίδι προς τον προορισμό". "...Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος προς την Ιθάκη...", έλεγε ο ποιητής, όπου η Ιθάκη είναι η Citroen που πραγματικά θα μου αρέσει και θα με ικανοποιεί (π.χ. μία BX Sport, CX GTI, XM v6 24v). Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου τείνουν να με παρασύρουν αρκετές "σειρήνες" (βλέπε κάνα mazda mx5 NA, BMW 3 coupe E36/Ε46, κ.λ.π.), αλλά νομίζω ότι τελικά ο "Οδυσσέας" θα φτάσει στην Ιθάκη του, την πολυπόθητη Citroen με υδροπνευματική ανάρτηση.

...ola orea ke kala afta pou egrapses...alla min to argis ke poli to thema odyssea mou...alios tha sou ksefigi telika i ithaki...epidi den tha iparchi pia se prosita oikonomika plesia...i tha ine toso chalia pou o dromos gia anakataskevi tha ine poli makris...akoma ke gia odyssea...
Na sou doso ke mia sinbouli...san pepiramenos tou thematos, dose kati parapano ke pare mia kali ithaki...
Afta apo ton dia tis anakataskevis ithakion....

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Εγω τις γουσταρα τις σπορτ εκδοσεις παντα. Δε θεωρω οτι επειδη πρεσβευει την ανεση σαν εταιρια προσωπικα δεν πρεπει ν ασχολειται με το αθλημα... Ισα ισα που εχει μακρα παραδοση και επιτυχιες στα motorsport.. Και πραγματικα πιστευω οτι μπορεις να εισαι πολυ γρηγορος και ταυτοχρονα ανετος. Το στριψιμο που μπορει να κανει μια ταπεινη xantia χωρις activa το ζηλευαν σπορτ ονοματα..

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Kali mera kyrie sinaderfe...blepo ksipnas ke esi proi proi...!
Kali kyriaki
Εγω τις γουσταρα τις σπορτ εκδοσεις παντα. Δε θεωρω οτι επειδη πρεσβευει την ανεση σαν εταιρια προσωπικα δεν πρεπει ν ασχολειται με το αθλημα... Ισα ισα που εχει μακρα παραδοση και επιτυχιες στα motorsport.. Και πραγματικα πιστευω οτι μπορεις να εισαι πολυ γρηγορος και ταυτοχρονα ανετος. Το στριψιμο που μπορει να κανει μια ταπεινη xantia χωρις activa το ζηλευαν σπορτ ονοματα..
αυτό ακριβώς. Προτιμώ μια εκτέλεση τύπου Ακτιβά, παρά μια ΒΧ σπορ που ναι γεμάτη σπόιλερ. Αισθητικά πάντα για μια Σιτροέν...

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Οχι εγω την θελω και την αισθητικη διαφοροποιηση.. Μαλιστα στο 99% των περιπτωσεων ηταν διακριτικη η citroen με το αποτελεσμα.

1000Pistes

Member
Reaction score
2.106
Πόντοι
697
Megale...mipos imaste didima aderfia stin trella mas me ta Citroenakia? To asimenio GTI tis pano foto ta agorasa telika..., ase mou trechana ta salia...ke gia to dipla, to lefkouli...
Kali kyriaki!
καλησπερα,
συγχαρητηρια για το VISA GTI....
Το Chrono ειναι στα χρωματα της γερμανιας;;;
φαινεται σε καλη κατασταση....
ειναι το γνησιο,με δυο διπλά ή το ιμιτασιον με δυο μονά;;;;

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
καλησπερα,
συγχαρητηρια για το VISA GTI....
Το Chrono ειναι στα χρωματα της γερμανιας;;;
φαινεται σε καλη κατασταση....
ειναι το γνησιο,με δυο διπλά ή το ιμιτασιον με δυο μονά;;;;
Gnisiotato ke anakenismeno eos tin teleftea bida...elbetiko!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ρε κωστα που τα ξετρυπώνεις? ε είμαι σιγουρος ότι θα το παρεις........δεν υπαρχει περιπτωση!!!!!!!!!!
νικιφορε ειμαστε ακριβως ιδια ηλικια πρωτη φορα σε Citroen μπηκα 4 χρονων σε dyane και στα 13 πλεον ημουν φανατικος.....ειχα μαζεψει προσπεκτ εποχης και για να μην σκιστουν τα ειχα ντυσει με διαφανη μεμβρανη...τα ειχα μεσα σε ένα φακελο τον οποιο φακελο τον εχασα.......

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
...ola orea ke kala afta pou egrapses...alla min to argis ke poli to thema odyssea mou...alios tha sou ksefigi telika i ithaki...epidi den tha iparchi pia se prosita oikonomika plesia...i tha ine toso chalia pou o dromos gia anakataskevi tha ine poli makris...akoma ke gia odyssea...
Na sou doso ke mia sinbouli...san pepiramenos tou thematos, dose kati parapano ke pare mia kali ithaki...
Afta apo ton dia tis anakataskevis ithakion....
Αγαπητέ Citrobella, σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, την οποία λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ' όψιν και ίσως την υλοποιήσω σύντομα. Οι λόγοι οι οποίοι ακόμα με κρατάνε ώστε να υλοποιήσω το όνειρό μου είναι οι εξής: 1) Εάν δεν υπήρχε η κρίση, σίγουρα θα είχα από πολλού υλοποιήσει το όνειρό μου. Μπορώ και τώρα ανά πάσα στιγμή να δώσω, όπως πολύ σωστά λες, παραπάνω από 2500 ευρώ για να πάρω μία CX μοντέλο 81-85, ή μία BX Sport, ή μια XM 24v V6, ή μια GSX3, ή μια ... (και ο κατάλογος των αγαπημένων μας Citroen δεν τελειώνει!). Όμως, κάνω μία δουλειά όπου έρχομαι αντιμέτωπος πολύ συχνά με την ανθρώπινη δυστυχία, η οποία, δυστυχώς, περισσεύει πολύ τις ημέρες μας στην Ελλάδα και σκέφτομαι συνέχεια "άλλοι δεν έχουν να φάνε και εγώ θα κάνω το χόμπυ μου?". 2) Μπορεί να έχω μία καλή δουλειά τα τελευταία 12 χρόνια, αλλά δεν έχω μονιμοποιηθεί ακόμα! Περιμένω τη μονιμοποίησή μου το 2016 και μόλις γίνει, ίσως μπορέσω να κάνω αυτό το δώρο στον εαυτό μου!

Σίγουρα, μόλις βρω κάτι και είναι κατάλληλες οι συνθήκες, θα ζητήσω τη συμβουλή τη δική σου και των άλλων παιδιών! Ανυπομονώ να έλθει αυτή η στιγμή!

Top Bottom