Citroën 1919-2019

Επειδή αρνούμαι να δεχτώ ότι Citroën δεν υπάρχει σήμερα και βλέπω να φυσάει ένας διαφορετικός αέρας στην κουλτούρα της εταιρίας με σεβασμό στην φιλοσοφία και το παρελθόν της, αλλά το παρόν και το μέλλον της, παραθέτω το ακόλουθο video

Comments

Και μην ξεχνάμε ότι η ΤΑ 15 όταν παρουσιάστηκε, εκτός από τις υπόλοιπες τεχνολογίες της, ήταν και το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, μπροστά από ανταγωνισμό τύπου Μπουγκατί και Φασέλ Βεγκά .
Εννοεις μαζικης παραγωγης φανταζομαι?
Μου κανει εντυπωση αυτο! Μπορεις να μου δωσεις καποια πηγη? Σε πιστευω βεβαια και δε το γνωριζα, απλα θελω να το εχω και επισημα για μερικους μερικους...:lol:

Τα παρακάτω τα έχει ποστάρει συμφορουμιστας (να με συγχωρέσει αλλά δεν θυμάμαι ποιός) σε άλλο thread σχετικό με τις GS. Αλλά αξίζει να παρουσιαστεί και σε αυτο το thread.

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ του Louis Malle "Humain, trop humain". Ο τίτλος εμπνευσμένος από το βιβλίο του Νίτσε "Human, all too human"

Στη Citroen το βραβείο για το καλύτερο περίπτερο στη Γενεύη

Συνδύασε αρμονικά τα 100 χρόνια ιστορίας της με τα νέα μοντέλα της γκάμας της

Με αυτό το σύντομο άρθρο από την ιστοσελίδα του Drive φαντάζομαι ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα θέμα σχετικά με τα 100 χρόνια της αγαπημένης μας Citroen. Στην αρχή του άρθρου αναφέρεται πολύ σωστά γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί η μακροβιότερη εταιρεία στην ιστορία της αυτοκίνησης με τη μεγαλύτερη συνέπεια στη μηχανολογική και σχεδιαστική καινοτομία και εξέλιξη.

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας αιώνας από τότε που ο γόνος της οικογένειας εμπόρων διαμαντιών που έγινε μηχανικός, αποφοιτώντας από μία από τις σπουδαιότερες μηχανολογικές σχολές της Γαλλίας και εμπνεύστηκε από τα γρανάζια με οδόντωση τύπου "ψαροκόκκαλο" που είδε στην Πολωνία, στην πατρίδα της μητέρας του, για να σχεδιάσει το σήμα της νέας του εταιρείας.

4 Ιουνίου 1919, η μαγεία αρχίζει!

https://www.drive.gr/news/100-hronia-citroen

Ποσο δε φτανουν σ εναν γνωστη της φιρμας, οπως ολοι μας εδω μεσα, τετοια αρθρα. Ας ειναι και σωστα μαλιστα οπως αυτο! Θες 1 τομο για να περιγραψεις οπως πρεπει την ιστορια,την επανασταση,τη πρωτοπορεια. Δε γινεται σε ενα αρθρο μισης σελιδας.

Ζητώ συγνώμη, προσωρινά ξεχάστηκα ότι το ίδιο θέμα το έχει ήδη ανοίξει ο Γιώργος/ami8 με τίτλο "Citroen 1919-2019". Προτείνω
Απόστολε να μεταφερθεί εκεί. Το έβαλα για 2 λόγους:
  • Θα μπορούσε να αποτελέσει αυτό το thread έναυσμα για να μαζευτούν πληροφορίες σε μία και μόνο θεματική ενότητα σχετικά με το "timeline" των μοντέλων, των μηχανικών και των επιτευγμάτων? Έτσι, σα φόρος τιμής, μια που το site το διαβάζουν και άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ λιγότερα (μη νομίζετε ότι και εγώ ξέρω και τόσα πολλά!) και ίσως μερικές φορές χανόμαστε στις διαφορετικές θεματικές ενότητες όσον αφορά την ιστορία της Citroen. Οι σημαντικότερες πληροφορίες δηλαδή να είναι όλες σε μία ενότητα.
  • Φυσικά και ένα συνοπτικό άρθρο δεν μπορεί να μεταδώσει τον πλούτο της ιστορίας της Σιτροέν. Άλλα είναι ωραίο, κατά τη γνώμη μου, όχι να δικαιωνόμαστε εμείς ότι δεν είμαστε κάποιοι "γραφικοί", ή "τρελαμένοι", όπως μας θεωρούσαν τους Σιτροενάδες για πολλά χρόνια, αλλά να αναγνωρίζονται επιτέλους οι πραγματικές αξίες και το πνεύμα νεωτερισμού στην αυτοκίνηση.

"Στον 21 αιώνα, η Citroën φαίνεται πως έχει αρχίσει να τολμά και πάλι. Αποκορύφωμα είναι η πολυτελής «υπομάρκα» DS, που ιδρύθηκε το 2009 και με τα μοντέλα της έχει τονώσει το κύρος ολόκληρης της εταιρείας. Σήμερα, αποτελεί πλέον ξεχωριστή φίρμα."

δημοσιογραφικά προκάτ, σαν από προσπέκτους της αντιποροσωπείας

Top Bottom