2cv VS σκαραβαίος

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
Μερικα απο αυτα που λες για τον σκαραβαιο θα μπορουσαμε να τα ισχυριστουμε για διαφορα αυτοκινητα της εποχης ή εχουν 2 αναγνωσεις... Εξακολουθω να θεωρω σαφως ανωτερο το 2cv οπως και εξακολουθω να πιστευω οτι σου χει κανει καποιο κακο ο σκαραβαιος...:lol:
:D:D:D δεν μου εκανε τιποτα το καημενο μεγαλωσα με τετοιο αυτοκινητο και το γνωριζω πολλα προβληματα αν και ηταν μοντελο του 70 μαs αφηνε αρκετα συχνα στο δρομο κολλαγε το γκαζι κρυωναμε το χειμωνα κτλ. το θεμα ειναι οτι υπερεκτιμηθηκε αρκετα απο το καταλληλο marketing kai επισκιασε πολλα καλυτερα αυτοκινητα οπωs to 2cv to renault 4 to fiat 600. στη γερμανια που δουλεψα 5 χρονια δεν ειδα να κυκλοφορει κανενα... μονο ενα παρατημενο σε ενα οικοπεδο διπλα απο το σπιτι μου εμενα!!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
μονο ενα παρατημενο σε ενα οικοπεδο διπλα απο το σπιτι μου εμενα!!!
Είδες? Σε κατατρέχει.. Μήπως να αγόραζες έναν? :lol:

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
χαχαχα! ειδεs?? η μελλισουλα μου ειναι ζηλιαρα!! δεν μπορω να παρω αλλο αμαξι. ακομη κα το lancia ypsilon to χαρισα στον αδερφο μου μιαs και πηρε το διπλωμα τωρα. ο θειos μου ειπιμενει να παρουμε την ds. to σκεφτομαι πολυ γιατι ειναι θεα!! εγω να πω την αληθεια το ονειρο μου εκπληρωθηκε με το 2cv προσωπικα με υπερκαλυπτει. αλλα και παλι η ds δεν φευγει απο το μυαλο μου. θα δουμε.....

nonos

Member
Reaction score
23.896
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τη ds αμα δε την παρεις θα σε βαλω να φας σκαραβαιο..:lol:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.876
Πόντοι
827
χαχαχα! ειδεs?? η μελλισουλα μου ειναι ζηλιαρα!! δεν μπορω να παρω αλλο αμαξι. ακομη κα το lancia ypsilon to χαρισα στον αδερφο μου μιαs και πηρε το διπλωμα τωρα. ο θειos μου ειπιμενει να παρουμε την ds. to σκεφτομαι πολυ γιατι ειναι θεα!! εγω να πω την αληθεια το ονειρο μου εκπληρωθηκε με το 2cv προσωπικα με υπερκαλυπτει. αλλα και παλι η ds δεν φευγει απο το μυαλο μου. θα δουμε.....
Άμα δεν φεύγει από το μυαλό σου μη το κουράζεις...πάρτε την DS :ds:

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
Τη ds αμα δε την παρεις θα σε βαλω να φας σκαραβαιο..:lol:
χαχαχα λιγο ακομη και θα με πεισετε κατι οικονομιεs που εχω ο καημενοs με τρωνε την τσεπη σαν να μου λενε παρε ds!!

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
Poli kratieme na min grapso tin gnomi mou gia ton sakarabeo...
Harri poli se pao pantos...bravo!
ευχαριστω πολυ!!! σε παρακαλω θελω οπωσδηποτε τη γνωμη σου.. για τον ...σακαραβαιο. και γω σε παω εισαι μαστοραs στα citroen!!:citroen::citroen::citroen:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
χαχαχα λιγο ακομη και θα με πεισετε κατι οικονομιεs που εχω ο καημενοs με τρωνε την τσεπη σαν να μου λενε παρε ds!!
Αν μπορείς να την πάρεις και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση να την πάρεις. Εκτός από τρομερή επένδυση είναι και ο ορισμός του oldtimer! Εργαλείο με τα όλα του!!!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
ευχαριστω πολυ!!! σε παρακαλω θελω οπωσδηποτε τη γνωμη σου.. για τον ...σακαραβαιο. και γω σε παω εισαι μαστοραs στα citroen!!:citroen::citroen::citroen:
Basika sinfono 100% masi su gia ton sakarabeo.
Poli nomisune pos o sakarabeos ine pio anthektikos ke pio geri kataskevi apo to 2cv. Gia afto echo na po pos den gnoriso kamia istoria apo atoma ta opia girisane ton kosmo me afto to kabourdistiri...apo tin ali iparchune poles istories gia atoma ta opia kanane apithana taksidia me to 2cv tous. Akoma ke biblia graftikane me tis peripeties tous.
Oikonomia sta kavsima den gnorisi 13-15 l/100km, meta me chilia soria to riksane sta 8 l/100km ke panagirisane i wurstarades...
Sakarabeos ison skotostra, iche o pateras mou enan apo tin dulia tou, iperesiako, kathe fora pu patages freno trabage se ali katefthinsi...
Port baggage den iparchi, ute anartisi ute kratima dromou...ke na skeftis pos to proto Porsche echi ta gonidia tou...
Mechri ke eos simera i germaniki biomichania mas dulevi ke mas kani na pistevume pos ine anoteri olon ton alon.
Ena paradigma?
To proto Mercedes A Class kologire sto suidiko test apofigis tarandou...entelos gelio.
To 2cv technologias tou 40 aneta pernai to test dichos kanena provlima!
Tora balane se ola ta Mercedes ilektronikes batiritses...resili!!!!
Ala basika emis i katanalotes fteme, dioti imaste prothimi na agorasume apotichimena, panakriba, germanika amaksia, pio poli gia na kanume figura stus gitones ke stus gnostus...para epidi ine aksiopista ke kala amaksia.
Alos oli TOYOTA THA PERNAME!
Ftene omos ke i dimosiografi ton diaforon periodikon gia aftokinita, epidi anti gia oikonomia, anesi ke asfalia pio poli simasia dinete se epitachinsi ke spor odigima, les ke kathe katina tha bgi se Rally me tin GOLFo tis...
Echune mbi ipotheto stin germaniki aftokinitobiomichania...

Ta pio simantika epitevmata omos ta echune bgali ali.

Idroelastiki: Citroen!
Proti active anartisi: Citroen!
Diskofrena: Citroen!
Parebrise asfalias : Citroen!
Fota stop: Citroen!
I DS to 55 iche se arithmo toses protopories... pou mechri ke simera kanenas kataskevastis katavere na plisiasi se afto ton arithmo.
Ilektrokinisi: Tesla, Nissan, Mitsubish, Renault!
FAP gia Diesel: Peugeot/Citroen!
Mikra kala eksoplismena amaksia: Fiat, Toyota, Lancia!

I germani ti to katapliktiko bgalane?

Dinosavri me ekatontades PS: Audi, BMW, Mercedes, ke oi ameriklani...
Super anartisi me Radar : Mercedes nea S Class, mono pou me omichli den pesi!
Superspor amaksia: Porsche??? Tifla nachune i Lotus, Ferrari, Lamborghini,...

Ah ke ena kalo bgalane i Krauts..to ABS!!!

Kata ta ala den echo kollima me germanika sarabalakia...xaxaxax

Edo apla tin gnomi mu ekfero, den nomiso pos ine apoliti ke aspasume tis protimisis ke gnomes ton sinforumiston...

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
Basika sinfono 100% masi su gia ton sakarabeo.
Poli nomisune pos o sakarabeos ine pio anthektikos ke pio geri kataskevi apo to 2cv. Gia afto echo na po pos den gnoriso kamia istoria apo atoma ta opia girisane ton kosmo me afto to kabourdistiri...apo tin ali iparchune poles istories gia atoma ta opia kanane apithana taksidia me to 2cv tous. Akoma ke biblia graftikane me tis peripeties tous.
Oikonomia sta kavsima den gnorisi 13-15 l/100km, meta me chilia soria to riksane sta 8 l/100km ke panagirisane i wurstarades...
Sakarabeos ison skotostra, iche o pateras mou enan apo tin dulia tou, iperesiako, kathe fora pu patages freno trabage se ali katefthinsi...
Port baggage den iparchi, ute anartisi ute kratima dromou...ke na skeftis pos to proto Porsche echi ta gonidia tou...
Mechri ke eos simera i germaniki biomichania mas dulevi ke mas kani na pistevume pos ine anoteri olon ton alon.
Ena paradigma?
To proto Mercedes A Class kologire sto suidiko test apofigis tarandou...entelos gelio.
To 2cv technologias tou 40 aneta pernai to test dichos kanena provlima!
Tora balane se ola ta Mercedes ilektronikes batiritses...resili!!!!
Ala basika emis i katanalotes fteme, dioti imaste prothimi na agorasume apotichimena, panakriba, germanika amaksia, pio poli gia na kanume figura stus gitones ke stus gnostus...para epidi ine aksiopista ke kala amaksia.
Alos oli TOYOTA THA PERNAME!
Ftene omos ke i dimosiografi ton diaforon periodikon gia aftokinita, epidi anti gia oikonomia, anesi ke asfalia pio poli simasia dinete se epitachinsi ke spor odigima, les ke kathe katina tha bgi se Rally me tin GOLFo tis...
Echune mbi ipotheto stin germaniki aftokinitobiomichania...

Ta pio simantika epitevmata omos ta echune bgali ali.

Idroelastiki: Citroen!
Proti active anartisi: Citroen!
Diskofrena: Citroen!
Parebrise asfalias : Citroen!
Fota stop: Citroen!
I DS to 55 iche se arithmo toses protopories... pou mechri ke simera kanenas kataskevastis katavere na plisiasi se afto ton arithmo.
Ilektrokinisi: Tesla, Nissan, Mitsubish, Renault!
FAP gia Diesel: Peugeot/Citroen!
Mikra kala eksoplismena amaksia: Fiat, Toyota, Lancia!

I germani ti to katapliktiko bgalane?

Dinosavri me ekatontades PS: Audi, BMW, Mercedes, ke oi ameriklani...
Super anartisi me Radar : Mercedes nea S Class, mono pou me omichli den pesi!
Superspor amaksia: Porsche??? Tifla nachune i Lotus, Ferrari, Lamborghini,...

Ah ke ena kalo bgalane i Krauts..to ABS!!!

Kata ta ala den echo kollima me germanika sarabalakia...xaxaxax

Edo apla tin gnomi mu ekfero, den nomiso pos ine apoliti ke aspasume tis protimisis ke gnomes ton sinforumiston...
ευγε ευγε ενα πολυ μεγαλο μπραβο γιατι πιστευω οτι το τοποθετησεs το θεμα πολυ καλα. αριστα. το τεστ του ταρανδου το ειδα και γω και εσκασα στα γελια. ο θειοs μου που εκανε την ανακατασκευη εδω και 4 χρονια περιπου αγορασε την porsche cagenne και κλαιει τα λεφτα του. το μετανιωσε κυκλοφορει ολο με το fiat punto kai τον ευχαριστει παραδοξωs παραπανω.. με εχει ζαλιζει να παρουμε την ds που βρηκαμε στην κοζανη. το porsce το εφαγε η σκονη στο γκαραζ. εγω δεν θελω ουτε να το δω που λενε.. ενα ταξ

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
ευγε ευγε ενα πολυ μεγαλο μπραβο γιατι πιστευω οτι το τοποθετησεs το θεμα πολυ καλα. αριστα. το τεστ του ταρανδου το ειδα και γω και εσκασα στα γελια. ο θειοs μου που εκανε την ανακατασκευη εδω και 4 χρονια περιπου αγορασε την porsche cagenne και κλαιει τα λεφτα του. το μετανιωσε κυκλοφορει ολο με το fiat punto kai τον ευχαριστει παραδοξωs παραπανω.. με εχει ζαλιζει να παρουμε την ds που βρηκαμε στην κοζανη. το porsce το εφαγε η σκονη στο γκαραζ. εγω δεν θελω ουτε να το δω που λενε.. ενα ταξ
ενα ταξιδι καναμε κοζανη θεσσαλονικη που ειναι πολυ κοντα και κουραστηκα... η αληθεια ειναι οτι τα πιο ανετα ταξιδια τα εκανα με citroen lancia kai fiat...:D:D:D:D:D

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.876
Πόντοι
827
Μου δίνετε την ευκαιρία να εκφράσω και εγώ τη γνώμη μου σχετικά με την γερμανική "κυριαρχία" στον χώρο της αυτοκίνησης. Και ή αλήθεια είναι ότι ταυτίζεται πλήρως με τα όσα έγραψε ο citrobella. Θα ήθελα μάλιστα να εστιασω στους έλληνες δημοσιογράφους και ελληνικά έντυπα. Σας προτρεπω να πάτε σε ενα σημείο πώλησης εντύπων και διαβάστε τα εξώφυλλα του σχετικού τύπου. Τί εντύπωση έχετε;... Μόνο οι γερμανοί φτιάχνουν αυτοκίνητα... κανεις άλλως. Και καλά τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν την έχουμε σε εκτίμηση... οι ιάπωνες δεν φτιάχνουν αξιοπιστα με υψηλη τεχνολογια αυτοκίνητα; Οι ιταλοί δεν δημιουργούν αριστουργήματα ... που κανουν το βιομηχανικό σχεδιο τρόπο έκφρασης τέχνης; Και πραφανως δεν υποτυμω το γεγονός οτι και οι γερμανοί μπορούν (και το έχουν κάνει) να φτιάξουν ωραία αξιόπιστα αυτοκίνητα με πολλά τεχνολογικα καλουδια απάνω, αλλά ρε διαολε υπάρχουν και άλλοι που φτιάχνουν αυτοκίνητα.
ΥΓ1. Harris νομίζω ότι είσαι ώρες-ώρες της κατηγορίας τραβατε με και ας κλαίω... πάρτε τη θεα να αγαλλιάσει ή ψυχή σας... και το μυαλό σου...ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ που θα βάζεις
ΥΓ2 Εσείς λέτε για τον σκαραβαίο τι να πω και γω που παντρευτικα μαζί με τη γυναικα μου ενα corsa μοντελο 99. Εγώ είχα το Clio του 94 και φανταζομουν ποτε οτι μετα απο 5 χρόνια θα υπήρχε κατασκευαστής να φτιάξει αυτοκίνητο χειρότερο απο αυτά που κυκλοφορουσαν το 1975 (gs 1220).

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
Μου δίνετε την ευκαιρία να εκφράσω και εγώ τη γνώμη μου σχετικά με την γερμανική "κυριαρχία" στον χώρο της αυτοκίνησης. Και ή αλήθεια είναι ότι ταυτίζεται πλήρως με τα όσα έγραψε ο citrobella. Θα ήθελα μάλιστα να εστιασω στους έλληνες δημοσιογράφους και ελληνικά έντυπα. Σας προτρεπω να πάτε σε ενα σημείο πώλησης εντύπων και διαβάστε τα εξώφυλλα του σχετικού τύπου. Τί εντύπωση έχετε;... Μόνο οι γερμανοί φτιάχνουν αυτοκίνητα... κανεις άλλως. Και καλά τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν την έχουμε σε εκτίμηση... οι ιάπωνες δεν φτιάχνουν αξιοπιστα με υψηλη τεχνολογια αυτοκίνητα; Οι ιταλοί δεν δημιουργούν αριστουργήματα ... που κανουν το βιομηχανικό σχεδιο τρόπο έκφρασης τέχνης; Και πραφανως δεν υποτυμω το γεγονός οτι και οι γερμανοί μπορούν (και το έχουν κάνει) να φτιάξουν ωραία αξιόπιστα αυτοκίνητα με πολλά τεχνολογικα καλουδια απάνω, αλλά ρε διαολε υπάρχουν και άλλοι που φτιάχνουν αυτοκίνητα.
ΥΓ1. Harris νομίζω ότι είσαι ώρες-ώρες της κατηγορίας τραβατε με και ας κλαίω... πάρτε τη θεα να αγαλλιάσει ή ψυχή σας... και το μυαλό σου...ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ που θα βάζεις
ΥΓ2 Εσείς λέτε για τον σκαραβαίο τι να πω και γω που παντρευτικα μαζί με τη γυναικα μου ενα corsa μοντελο 99. Εγώ είχα το Clio του 94 και φανταζομουν ποτε οτι μετα απο 5 χρόνια θα υπήρχε κατασκευαστής να φτιάξει αυτοκίνητο χειρότερο απο αυτά που κυκλοφορουσαν το 1975 (gs 1220).
εισαι μεσα στο μυαλο μου!! bingo!:D:D

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
θα ηθελα να προσθεσω.. τα opel δεν ειναι καν αυτοκινητα ειναι καροτσεs τυπου αυτοκινητου χαχαχαχα:p:p
το reanult clio του 94 το ειχε μια γκομενα που γνωρισα στην κερκυρα και με ευχαριστησε αρκετα!!! σχεδιαστικα και οδηγικα. καλο αυτοκινητο...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Πολύ ωραία τοποθέτηση, συμφωνώ απόλυτα!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
το reanult clio του 94 το ειχε μια γκομενα που γνωρισα στην κερκυρα και με ευχαριστησε αρκετα.
Το αυτοκίνητο ή η γκόμενα? :confused: :lol:

nonos

Member
Reaction score
23.896
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ας γινουν ολα αυτα ενα ξεχωριστο θεμα μετα και την τελευταια φωτογραφια.. :D

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ας γινουν ολα αυτα ενα ξεχωριστο θεμα μετα και την τελευταια φωτογραφια.. :D
Μεταφέρθηκαν τα ποστ και δημιουργήθηκε νεο θέμα :)

Top Bottom