Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Στην εφορία μου είπαν οτι τωρα τους επιβάλουν να καταστρέφουν όσες είναι πολλά χρόνια κατατεθιμένες, απλά αυτές θα τις κατέστρεφαν από μέρα σε μέρα. Προφανώς όσες εφορίες συμμορφώνονται με το νόμο τις καταστρέφουν, καποιες άλλες....βαριούνται!
Οι προφυλακτήρες φυσικά ήταν βαμμένοι. Πριν το ακινητοποιήσω, από τα μικροχτυπήματα αλλάχθηκαν και δεν τους έβαψα.
αυτοι ειναι ιμιτασιον οποτε προσεχε διοτι δεν εχουν την ελαστικοτητα που εχουν οι γνησιοι και σπανε με το παραμικρο....
αν μπορουσες να βρεις μτχνους γνησιους....
στα δικα μας εχω μερες τωρα που μελεταω το θεμα επαναγεμισματος σφαιρων παντα μαζι με τον βασιλη απο κυπρο αυριο μαλλον η το αργοτερο μεσα στην εβδομαδα θα εχω πιθανα καποιο νεο σχετικα αν οι βαλβιδες που βρηκα κανουν η οχι η θα παω στην αλλη επιλογη ...παντως οπως και να εχει θα ανοιχτει οταν ερθει η ωρα θεμα κανονικο....

Last edited:

maxtsif

Member
Reaction score
4.720
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Το ΚΤΕΟ ΟΚ, όλα πήγαν καλά. Δε τελείωσε η δουλεια μου εδω βέβαια, έχω πολλά ακόμα να κάνω. Ενα βάρος μου έφυγε πάντως... Νόμιζα θα με κόψουνε, μαζεύτηκαν όλοι οι μηχανικοί και το κοιτούσαν, και απο που σηκώνεται, και που ειναι ο αριθμός κινητήρα (δε τον βρήκαν!), και γιατί πιάνει μπροστά το χειρόφρενο... Στο τέλος μου είπαν και μπράβο που το κρατάω σε καλή κατάσταση.
IMG_20181015_183647.jpg

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
κυριοι με χαρα σας κανω την δηλωση οτι παρελαβα την βαλβιδα αζωτου σημερα πηγε στον τορνο φτιαξιμο σε σπειρωμα και φρεζαρισμα ...θα γινει μια σχετικη βελτιωση και μολις θα παραλαβω και τις υπολοιπες
τελικο συμπερασμα μολις μπουν σε σφαιρες επανω στο αμαξι...αν τελικα κρατανε η οχι και αν τελικα ολα οκ η πηγαν πουφ οι εργατοωρες και κατι 10αρικα σε ευρω

nonos

Member
Reaction score
24.529
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Maxtsif που να δεις πως κανανε οταν ειδαν τη Gs του ΜΙΛΤΟΣ με κρατικες στο τοπικο εν ετει 2015 :lol:
Τον ειχαμε αφησει να ψαχνει το χειροφρενο κανα 3λεπτο και γελαγαμε:lol:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Maxtsif που να δεις πως κανανε οταν ειδαν τη Gs του ΜΙΛΤΟΣ με κρατικες στο τοπικο εν ετει 2015 :lol:
Τον ειχαμε αφησει να ψαχνει το χειροφρενο κανα 3λεπτο και γελαγαμε:lol:
Αχ αυτό το χειρόφρενο της GS.. Ακόμα θυμάμαι το θείο μου που το έλυνε και μου έκανε τόση εντύπωση που βρισκόταν δεν διαφορετικό σημείο σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα..

maxtsif

Member
Reaction score
4.720
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αχ αυτό το χειρόφρενο της GS.. Ακόμα θυμάμαι το θείο μου που το έλυνε και μου έκανε τόση εντύπωση που βρισκόταν δεν διαφορετικό σημείο σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα..[/QUOT
Οντως το χειρόφρενο της GS ήταν απίθανο, το θυμάμαι και γω.

maxtsif

Member
Reaction score
4.720
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
κυριοι με χαρα σας κανω την δηλωση οτι παρελαβα την βαλβιδα αζωτου σημερα πηγε στον τορνο φτιαξιμο σε σπειρωμα και φρεζαρισμα ...θα γινει μια σχετικη βελτιωση και μολις θα παραλαβω και τις υπολοιπες
τελικο συμπερασμα μολις μπουν σε σφαιρες επανω στο αμαξι...αν τελικα κρατανε η οχι και αν τελικα ολα οκ η πηγαν πουφ οι εργατοωρες και κατι 10αρικα σε ευρω
Ωραία προσπάθεια ρε φίλε, μακάρι να πετύχει. Περιμένω να διαβάσω νέα και να δω καμια φωτογραφία.

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Ωραία προσπάθεια ρε φίλε, μακάρι να πετύχει. Περιμένω να διαβάσω νέα και να δω καμια φωτογραφία.
και θα πετυχει διοτι αφενος μεν το ψιριζω πολυ και αφετερου υπαρχει ενα τετοιο συστημα το οποιο ειναι γνωστο σε πολλους αλλα εχει ενα κοστος το οπιο δεν ξερω αν τελικα συμφαιρει...πρεπει να μαζευτειτε 3-4 με υδρο για να αξιζει το κολπο και πρεπει να βρειτε και αζωτο...
θα κανω μια αναφορα περι του θεματος σφαιρα υδροπνευματικης που θα αναφερετε για οχηματα μεχρι και ξανθια 2 που χρησιμοποιυσαν λημ......και θα κανω και μια αναφορα στην λειτουργια της υδροπνευματικης αναρτησης και φυσικα οτι νεοτερο θα μαθαινω εγω η εσεις να το ενσωματονουμε στο αρχικο κειμενο που θα ειναι επεξεργασιμο για να γινει μαι πληρη αναφορα για μαθαινουν οι νεοτεροι τι εχασαν και να θυμουνται οι παλιοι και να μαθουν ακομα πραγματα.....επισης θελω να κατεβασω εικονες αυτες που θα με βοηθησουν στην κατανοηση των ορων ....
για λεπτομερειες θα προσπαθησω να ερθω σε επαφη με εναν απο τους διαχειριστες τηλεφωνικα να εκφρασω την ιδεα μου ...... διοτι εχουμε την DS
επισης στην συνεχεια μολις προχωρησω λογο το προτζεκτ θα γινει και μια αναφορα για το επαναγεμισμα των σφαιρων πρεπει ομως να συγκεντρωσω ακομα στοιχεια
και ακομα καποιες μηχανολογικες εργασιες ετσι ωστε να εχω πληρη εικονα στο τι θα πω και τι θα γραψω .....θα προηγηθει η ναφορα στη σφαιρα διοτι απο εκει θα ειναι κατανοητο ρο ολο συστημα.....

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065